Salı Sofrası Şanlı Tuncay derde deva olur mu?

featured

Salı Sofrası

Şanlı Tuncay derde deva olur mu?

Sanmıyorum. Bu işler o kadar kolay değil. Tuncay şanlının futbolculuğuna, Tuncay şanlının Sakaryalı duruşuna sözüm olmaz. Amma velakin hadi aslanım ,hadi koçum la bu işler olmaz. Futbolda tecrübe ,futbolda teknik adam birikimi çok önemlidir. Tuncay Şanlının teknik adam olarak bir kenarda duran bir başarısını bana göstersenize. Sakın Bu takımı TFF 1 çıkarttı falan demeyin o  takım zaten lige çıkmıştı. Unutmayın o süreçte  kenarda çok önemli bir futbol aklı Metin Çerlik vardı. Taner taşkının bıraktığı enkazı ayağa kaldıran adamın ismi Tuncay şanlı olmamalıydı. Sacları Futbolculukta ,teknik adamlıkta ağaran Coşkun Demirbakan bu sürecin adamı olmalıydı ama, olmaz. Liyakat ön planda olsaydı, bizden olsun mantığı olmasaydı bu süreçte Coşkun Demirbakan şu anda Rüstemlerde olurdu. Sosyal medyaya bakıyorum ,Tuncay şanlının Sakaryaspora gelişine kalem oynatanlara bakıyorum, hiçbir yorumun içinde umut yok. Tuncay şanlı ile beraber bazı değişimler olacak. Tuncay Şanlı ile beraber teknik kadroya ve oyuncu grupuna yeni isimler eklenecektir. Her gelen teknik adam ,gidenden kalan yeri onarmak için kendi kafasında ,veya sağdan soldan önerilen bazı isimleri Rüstemlere taşır. Dün gördük ,emininki bu günde göreceğiz. Git Taner Taşkın ,gel Tuncay şanlı hadi geldi, ne olacak bakalım? Yönetime ve Tuncay şanlıya tavsiyem , Sakaryasporun yapısını ,alınan oyuncuları ,Futbol piyasasının içinde ki oyuncu gruplarını çok yakından bilen ,izleyen Metin Çerlikin futbol aklından faydalanırsanız, bu sürecin içinden belki az hasarla sıyrılırsınız. Tuncay şanlının daha ilk demecinde savunmanın göbeğine dil uzatmasını olumlu tespit olarak görüyorum. Milli ara da Gönderilen Umit, gönderilen Dongor valla billahi bu gün ki savunmanın göbeğinden çok daha iyiydi. Kısacası gecen seneki Sakaryaspor bu seneki Sakaryaspordan çok daha iyiydi. Taner taşkın gider ayak sakaryasporun kolay onarılması gereken kadrosunu büyük ölçüde hırpalayarak Rüstemlerden ayrıldı. Onu ve ona bu kadar güvenen yönetimi kutlarım. Yönetim şimdide kimin aklı ile hareket ediyorsa bilemem  Tuncay şanlıyı Rüstemlere getirerek olası bir yanlış girişime daha imza attı diye düşünüyorum. İnanın yanılmayı çok isterim. Sonuçta Tuncay Şanlı yukarıdada belirtmeye çalıştığım gibi, iyi futbolcu ,iyi Sakaryalı. İyi teknik adam mı ,bizim aradığımız isimi? İşte bu tam anlamıyla koskoca bir soru işareti. Bir zamanlar biz Rüstemlerde İlker yağçıoğlu ve Recep Çetin ikilisin ide gördük. Onlarda iyi birer Sakaryasporlu ,iyi birere Sakaryalıydılar.

7 EYLÜL 2002 ( ACILI YEŞİL SİYAH  ANI)

Her 7 Eylül geldiğinde içimizi Yeşil Siyah hüzün kaplar. Sivas maçı için yola çıkan Yeşil Siyah kafilenin Yozgat yakınlarında geçirdiği kaza sonrası tam altı can aramızdan ayrıldı. Genel menejer Aykut Yiğit, Futbolcu Fırat Öndil ,Masör Cüneyt Cukur ,yönetici Feti Güntekin, Söför Selami Uludağ ve malzemeci Fevzi Ergünoğlu o kazada can veren yeşil siyah renklerdi.. Ahhhh , seneler su gibi akıp gitti. Ciğerimizi yakan bu kazanın yıldönümü geldiğinde , Eylülde yüreğim yanar ,hüzünlenirim. Bu satırların yazarı o tarihte Yozgat’ta kazanın olduğu yerde ,sonra hastanedeki  yaşanan anlara tanıklık  eden bir ,bilir kişidir. 21 Senedir her yıl 7 Eylül bir başka buruk  yaşadık. İçinde acı, içinde hüzün olan bu yılki 7 Eylülde, hepsine bir kez daha Allahtan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ben bu satırları yazarken maçı gazetesi adına takip etmeye giden biri olarak o gün yaşananlar ,yaşadıklarım bir filim seti eşliğinde gözlerimin önünde birere birer geçiyor.

ONARIM BAŞLADI ( HASAN KILIC , MURAT CEM, SİNAN KURT  GELDİ )

Tuncay şanlı geldi ,Rüstemlere yeni Yeşil Siyah renklerde peşinden gelmeye başladı. Gidenin bıraktığı delik o kadar büyük ki, yapılan transferler o kadar yetersiz ki takımın içinasıl onarılaçak merak konusu. Teknik adama dayalı transfere güvenirsen olacağı bu olur. Hem giden teknik adam ,hem de  hala görevde olan yönetim, Sakaryasporun bu seneki yapılaşmasında ortak suçlularıdır. Efendim olanlar oldu diyerek gelin Tuncay şanlı ile beraber esen yeni havanın içinde neler var ona bakalım. Şanlı Tuncay  savunmanın göbeğine kafayı taktı ,takmasınada ,oraya değil de orta saha ağırlıklı iki oyuncu alındı. gecen yıl Giresunsporda oynayan, Trabzonspor da yetiştikten sonra bir çok takım gezen Murat Cem Tuncay şanlının işaretiyle takıma kazandırıldı. Bitmedi ,sezon başsıda ismi Sakaryasporla anılan Hasan Kılıç ,Pendiksporda gereken Süper lig şansı bulamayınca oda kapağı Rüstemlere attı.Bitmedi Eyüpten Sinan Kurtta geldi. Üç geldi bir gitti. Gelenlerin üçü de orta saha ,giden Orta sahadan Muhammed Akarslan.  Bana göre  futbolunun temelinde gurbetçi kimlik yatan Hasan Kılıç, Sakaryaspora faydalı olacaktır. takımın en hassas, onarılması gereken savunmanın göbeğine adam bulunursa, transfer bitene kadar gerekli adımların atılacağını biliyorum. Sakaryaspor Taner taşkın sonrası eldeki imkanlarla onarım süreci yaşarken Tuncay şanlı ile beraber ilk sınav Bodrumla başlayacak. Bodrum moralli, bizse Taner taşkından kalan engazı temizlemekle meşkuluz. Bu orada yoğun orta saha transferleri yapılırken alıçısı olan M. nepayı iyi bir paraya satıp, savunmanın göbeğinde Dongora yer açma Yeşil Siyah fikri Rüstemlerde masa üstünde durduğuna dair kulis bilgileri var.

HERKES MAÇ SEYREDER, HERKEZ TVDEN OYUNCU İZLER

Günümüzde futbol piyasasında izleme alanları çok ama çok gelişti. Dünyada ve Avrupa’da Scaut ekipleri, geleceği olan belli yaş grupu oyuncularının peşine takılırlar . Bizde de bu işi yapanlar yok değil,var ama yeterlimi? İşte bu soru işareti . Gelin biz bu konuyla ilgili olarak Sakarya’ya ,yani bizim futbol evinde mola verelim. Çok bilen ,çok bildiklerini sanan ,biz bu işi Tv den adam izleyip bize öneren kadar biliriz diyerek, Sakaryaspordan karşılıklı anlaşma eşliğinde ,sakaryaspordan kopartılan  Metin Çerlikin, gece gündüz maç izleyerek tespit ettiği sadece bir ismi buraya yazacam. 2015 yılında Partizan U 15 takımında oynayan ,o süreçte keşfedilen bu oyuncu, beş yıllık bir takibin ardından 21 Yaşında Juventuse kaça gitti biliyormuşsunuz ? 100 Milyon EURO. Herkes maç izler ,herkes tv den oyuncu izlerde gören gözler ,oyuncuyu test eden ,kimden ne kadar futbolcu olacağını bilen önemlidir. Metin Çerlik işinin gereği hem oyuncu izletir hem de Avrupa ve dünyadaki son oyuncu gelişimlerini, yaşını başını, takımını futbol cebine not eder. Futbolcu arayanlar ,her eve göre ,yaşına başına göre ,cebindeki paraya göre oyuncumu arıyorsunuz Metin çerlik bu ilde yaşıyor. Gidin kapısını calın ,ondan faya lalanın.

MEHMET AKYÜZ  ,BAY BAY TAŞKIN
Taner taşkının Sakaryaspordan ayrılmasının ardından şu an Derincespor forması altında ter döken ,gecen yılın ikinci yarısında Rüstemlere gelen Mehmet Akyüz ,Taner taşkınla ilgili ,sosyal medya hesabından şöyle bir ifade kullanmış ,BAY BAY TAŞKIN. Aynı futbolcu gecen sezon Taner taşkınla ilgili TARİH KORKAKLARI AFFETMEZ diyerek önemli bir tespitte bulunmuştu. Mehmet Akyüz tecrübeli bir oyuncu, çok hoca gördü, çok yer gezdi. Bu gün ayakları ve futbol aklı yaşı gereği, tam ayar çalışmasa da, tecrübesi, deneyimi ,bir hocanın attığı teknik adamlık yürüşü içindeki yanlışları görebilecek kadar zenginliğe  sahip olduğunu düşünüyorum. Mehmet Akyüz demişken, bizimde ona bir tavsiyemiz olsun, Alattin Ok,Canberk, Erdican Şehit gibi  Sakaryalı gençlerle ,size güvenip ,size forma uzatan  Erdinç Şehit komutasındaki Derincesporda ,futbolunun içini tecrüben eşliğinde atacağın gollere süsle ki ,bir teknik adamın gönderisi ile  ilgili tespitlerin içi daha dolu olsun.

TERESA VARGASTAN TOKAT GİBİ YANIT

Türk Kadını Cumhuriyetin 100 yılında file üstünde devrim niteliğinde iki şampiyonluk kazandı. Kadın voleybolcular mı , adına ne derseniz deyin, kızlarımızın aldığı bu iki şampiyonluk bazı yobaz kesimlerce hafife alındı, hafif az kalır, hakaret vari yakıştırmalarda  bu süreçte yaşandı. Bayan voleybol takımımızın Sirbistanı taybrek setiyle 3-2 yenip Avrupa şampiyonu olmasının ardından,  takımımızın en skorel oyuncusu Teresa Vargas  için, bu devşirme Kübalının Türk milli takımında ne işi var diyenlere bakın Vargas nasıl yanıt vermiş? 3.600 bin oy kullanan devşirme vatandaştan çok daha muthiş bir iş yapıyorum. Ben TÜRK oğlu Türk kızıyım. İşte böyle ,beynindeki kirli gericilik rüyası yatanlar. Bu kızların hepsi Atatürk Türkiye’sinin eğitimli, vatansever kızları. Bu arada Vargası Türk Voleybolune kazandıran Fenerbahce camiasını,Fenerbahce Başkanı Ali Kocu yürekten kutlarım.  Bayan Milli takımının şampiyonluklarında, Voleybole büyük yatırımlar yapan, Fenerbahcenin sunduğu imkânlarda ,bu gün file üstünde yaşanan sevince ortak etmek gerek.

KIZLARLA DEVAM EDELİM ( PRİM İSTEMEYİZ )

Bu altın kızlar vallahi billahi dengelerimizi alt üst ettiler. Yarabbi bu kızlar her yönüyle sporcuymuşlar be. Gelin sizi Bürükselde final öncesi yaşananlara doğru getirelim. Milli takım yetkilileri şampiyonluk halinde ne kadar prim isteyecekleri konusunda, kızlarımızı ağzını yoklarlar. Buyurun yanıtı okuyun veya dinleyin ,bize 85 milyon Türkün sevinci, her türlü  primin üstündedir  demezler mi. Vallahi billahi bu kızları şimdi daha çok sever oldum. İnanın tüylerim diken diken oldu. Siz çok yaşayan emi çocuklar. Siz sadece bu işin sportif yüzünü değil ,doğruluğun ,samimiyetin güzelliğinde içini doldurdunuz. Biz futbolda Fatihlerin, Şenol Güneşlerin zamanında en ufak bir başarıda, masa üstüne konan prim miktarlarını ,prim kavgalarını biliriz. Bu nedenle  kızlarımızın bu duruşundan umarım ,sporun her kesiminden de aynı duyarlı yaklaşımları gördürürüz. Ha kızlarımız prim alacaklar ,şampiyonluk halinde sporculara ,teknik heyete verilmesi için, adı çok önceden konan Altın ları alacaklar. Alsınlar ,alsınlar ,o altınlar onlara analarının ak sütü gibi helal. Kızlar sizi ,sizi yetiştiren annelerinizi ,babalarınızı  yürekten kutlarım. Sizin sayenizde bazı değerlerinde farkına vardık. Siz bize Atatürk Türkiyesinin, Cumhuriyetin aramayanısınız. Vurun kızlar vurun. Elleriniz  dert görmesin ,yüreğinizdeki Atatürk sevgisi ,sizi sayenizde dehada katlanarak yol aldığına adım gibi eminim.

SAPANCA ADAM OLURMU ?

Yolun başında transfer yasağı, yolun başında Belediyenin kollarına bırakılan, yolun başında eldeki gençlerle hazırlık süreci yaşayan, transfer açılmayınca teknik sorumlusu da bana eyvallah deyip giden bir takım Transfer yasağı açılır açılmaz on beş günde yeni bir takım yaptı. Doğru dürüst çalışma yok, sorunlar çok  tu Yeşil Beyaz futbol evinde . O sorunlar tam lig arifesinde çözüldü ,yeni bir takım yapıldı ve ligin ilk maçına çıkıldı. İyi başlanılan ,iyi pozisyonlar bulunan bir oyunun içinden, 1-0 lık yenilgi çıktı. Saha dışı sorunlarla boğuşan bir takımdan ilk maçta mucize beklenmezdi. Ancak rakibi görünce giden üç puana koşullar ne olursa olsun üzülmek gerek. Sapanca’nın genç kadrosuna bir baktım, oyuncuların tek tek ,oyuncu profillerinde neler var okudum. Bu çocukların Sapanca’ya gelirken ceplerinde bir çok takımlarda oynayan bilgileri var. Bu Sapanca bana göre ilerleyen haftalarda adam olabilir. Ancak,ilk maçın içindeki eksikleri iyi okuyup, bir kaç nokta transfer yapılırsa ,Asım Ballayanında ,Sapanca Gençlikinde eli güçlenir. sapancının Transfer yasağını kaldıranlar biraz daha özveride bulunurlarsa, bir kaç transfer daha yaparlarsa  bu genç Sapanca Sakarya için ,Sapanca için umut olabilir diye düşünüyorum. Bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun. Haftaya buluşmak dileğiyel sofranın üstünü örtüyorum

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!