Salı Sofrası) Şampiyonluk rüzgarı

featured

Salı Sofrası

Şampiyonluk rüzgarı

Sakaryasporda  yüzler gülüyor. Belediyenin bulduğu kaynaklarla transfer üstüne transfer yapan  ,bu vesileyle, kongre sonrası oluşan olumsuz havayı nispeten dağıtan yeşil siyah futbol evinde, geleceğe  bakarken erkenden şampiyonluk rüyasına yatılmış bile. Hem Büyükşehir Belediye Başkanının ,hem Sakaryaspor Başkanının ,hem de  Teknik sorumlu İsmail Ertek’inin sevinçten ağzı kulaklarına varmıyor.  Sakaryaspor son yıllarda  transfer mevsimlerinde olmadığı kadar eli rahat. Bu rahatlığı sağlayan adresin adı tabiki Büyük Şehir. Yönetim mi? Onlarında cebi benim gibi delik. Onlar büyükşehirin sağladığı imkanlarla gazete manşetlerinde hava atıyorlar o kadar. Ama onların sucuda yokki,onlara bedavadan forma uzatan  da zaten Büyükşehir ve yönetimi oluşturan Cevat Ekşi değil mi? Neyse  erken ama,  sezona umutlu girmek, sorunsuz girmek de az iş değil. Dedim ya  son yıllarda olmadığımız kadar sorunsuz bir transfer sezonu yaşadık. Yeşil Siyah havamız  özlem duyduğumuz  danda haha yükseklerde geziyor. Bizde durum bu. İsterseniz birde  bizimle beraber aynı yönde kürek çekecek takım var mı ? Görülen o ki transferde en az Sakaryaspor kadar hareketli olan İstanbulun köklü semti olan temsilcisi Eyüp bize rakip olacak gibi yapılaşma içinde olan  takım. Başkası çıkar mı? Çıkarsa  ilerleyen günlerde yazarız.  Şampiyonluk rüzgarı başlığına kısa bir dönüş yapmak istiyorum. Futbolda erken havaya girmek olmaz. Şampiyonluk için bazen kaliteli transferler yapmak yetmeyebilir. Şampiyonluk için transferden önce birlik beraberlik önemlidir. Umarım uzun yıllardır TFF 1 lig hayali  ile yatıp kalkan Sakaryaspor ,paralı ve de kaliteli kadrolarla ün yapan İsmail Ertekin eline uzatılan kaliteli sermayeden bir şampiyon takımçıkartır. Yoksa  var ya  bu kadar harcamadan sonra ,bu kadar yatırımdan sonra şampiyonluk gelmezse  ortada ne büyükşehir nede onun atadığı başkan nede İsmail Ertekin kalır. Sabri Küçük çok doğru demişti, Büyükşehir eline patlamaya hazır bomba aldı. Umarım bu bonba patlarsa  şehirde yeşil siyah şampiyoluk sesleri etrafa yayılır.

AH YOZGAT AH SİVAS

Sakaryaspor tarihinde  açı günün adı 7 Eylül 2002 . Depremden sonra bir kaza depreminde Yeşil Siyah tarihe  açı yükledi. Tam 18 yıl önce yani dün 7 Eylülde bu satırların yazarıda, önce kazanın olduğu Yozgatı ,daha sonra kazazedelerin  yattığı Sivas hastanesinde, o günlerde yaşananlara tanıklık etti. Acı çok acı. Yozgat’ta kazanın olduğu yeri gezerken rahmetli Aykut yiğidin kafasını vurduğu ağaçtaki kan lekeleri ,yanıbaşında ayakkabıları vardı. O günü yaşıyorum şuan . Sivasa gitmeden bir gün önce beni arıyarak Nazım Hocam seninle konuşmak istiyorum ama Sivas dönüşü diyen Aykutun o sözleri hala kulaklarımda çınlıyor.  Söför Selami, Malzemeci Orci, Masör Cüneyt, yönetici  Feti Güntekin, futbolcu Masör ve menejer Aykut tam 18 yıl önce bizim aramızdaydılar bu gün ahiret nöbetindeler. Ruhları şad olsun. Sevenlerine yakınlarına bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.

ESKİ DOSTLAR

İnsan hayatı bazen sürprizleri kucaklıyor. Yer mekan ülke ,şehir önemli değil. Dünya büyük diyorlar oysa o kadarda büyük değil. Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur diyenin bir bildiği varki bunu etrafa yaymış.  Bu sene Marmariste tatilin ilk ayağında üç gün üç gece yaşadım. Sağ olsun sporculuğundan tanıdım Görkem Murat Dinc evinin kapılarını bana açtı. Pantemi Marmaris 1923 ün alt yapı çalışmalarına  büyük darbe vurduğunu bu üç gün üç gecede öğrendim.  Marmaris tatilinin sürpriz ayağında Numan Şahinin oğlu, Sakaryaspor kökenli  Doğan Şahininde bu  tatil anısının içinde ağırladım. Marmariste evlenen 2004 den beri burada olan Doğan Şahinden sonra  ikinci sürpriz Bedri İpek oldu. Sakaryalı Menejer Bedri,İpek oğlu Cem İpek benim hakemlikten öğrencimin babası. Onuda yaklaşık 20 yıl sonra Marmaris’te  gördüm. Geçmişin  derinliklerinde kürek çekerken sağolsun Turunca kadar geldi, sonra dönüşte beni içmelerde gezdirdikten sonra Marmaris garına kadar götürdü. Sizin anlayacağınız  bu tatilde bazı süpriler yaşadım. Bir daha yaşar mıyım ? Dünya o kadar büyük değilki, belki bir başka zaman bir başka dostlar çıkar karşımıza.

KIYAMETİN KOPTUĞU  MAÇ

Sakaryanın Profesyonelleri yazı dizisinin gecen haftaki konuğu Sporcu, Akademisyen,Masör,Teknik adam  yardımcısı, birinci adamlıkta kupa şampiyonluğu yaşamış, Avrupa kupalarında bir tur atlamış  olan sakaryasporun Teknik sorumlusu Nedim Kurtiçi sizlerle buluşturmuştum. O Sakarya’nın yeşil siyah tarihi. Onun anılar çantası çok ama çok renkli anlarla dolu. Bir tanesini anlatayım ,çünkü o beni çok ama çok etkiledi .Öyle sanıyorum ki bana ait Salı sofrasını okuyan ,takip edenler bu anıyı can kulağı ile dinleyecekler. Nedim Kurtiç anlattı ben yazdım. İşte o anının  içinde yaşananlar.  Biliyorsunuzdur veya bilenleriniz vardır. O zaman adı TFF 1 olan  bu gün ki Süper lige çıkma maçı. Konya –Sakarya rövanşı.  İlk maçta 1*0 yendiğimiz Konyayla Konyada  oynuyoruz. ANAPLI  yıllar iki tarafta iktidarın sazını çalıyor. İki tarafta  TFF 1 çıkmak için her türlü varyasyonu deniyorlar. Maç günü Nejdet ve yardımcısı Nedim Kurtiç maç konuşması için futbolcuları hazırlanmalar için bir süre yalnız bırakıyorlar. Dikkatlice okuyun burayı, dönüşte Niş ve yardımcısı   Nedim Kurtiç soyunma odasına girdiklerinde  olduklar yerde donup kalırlar. Gördükleri manzara şu bütün futbolcular namaz kılıyorlardı. Rahmetli Nejdet Niş namazın bitmesini bekler ve bitince oyunculara döner derki, çocuklar zaten siz maç kafanızda bitirmişsiniz ,çıkın oynayın taktik falan yok der. O günün oyuncu grupu çıkarlar sahaya ve 2-2 lik sonuçla Süper lige ıkan takımın adı tarihe Sakaryaspor olarak geçer.

TURKUAZ OTELİN GÜLERYÜZLÜ İNSANLARI

Ben son iki yıldır yaşamına ,denizine doğasına hayran kaldığım  Marmaris Turunçta tatil yapıyorum. Turunçtaki arkadaşım Tuncer tellinin vesile olduğu, Turunçla tanışmamın içine İstanbullu güzel, güleryüzlü ,yürekleri sevgiyle saygıyla yüklü olan insanları çalıştırdığı Turkuaz otel benim, tatilde konaklamak adına tercih ettiği yer oldu. Cem Pehlivanoğlu,eşi Nalan Pehlivanoğlu , Kızları Buse Pehlivanoğlu( O bu sene işe başladığından yoktu)  Merve Pehlivanoğlu. Biliyormuşsunuz oda ablası Buse gibi Kıbrısta Üniversite kazanmış.  Buse yoktu ama ailnin Nalan pehlivan oğlunun abisinin eşi iki çocuğu ile tatil anılarımın içinde yer aldı. Oda Pehlivanoğlu ailesi gibi üler yüzlü bir insandı. Onu tanımak ,Pehlivanoğlu ailesi sıcaklığının bir parçası oldu. Valla ben kaliteli hizmeti, sevgiyi, güler yüzü gördüğüm Turkuaz oteli beni tanıyanlara tavsiye ederim. Her keseye uygun ,Turunctaki bu sevgi otelinde tatil yapmak isteyen dostlarım eğer Turkuaz otelde  kalmak ,Rufların ve de İngilizlerin tercih alanı içinde olan bir yerde  tatil yapmak istiyorsanız  Cem  ve Nalan pehilvanoğluna benim ismimi verebilirsiniz.  Bir daha Turunca Turkuaz otelde buluşur muyum bilemiyorum. Bildiğim bir şey Turkuaz otel sevgiyi ,iyi hizmeti,güler yüzü gördüğüm bir adres. Ya nasip bir dahaki seneye diyerek  Turunctaki tatil anılarıma nokta koyuyorum. Bu arada bana yakın ilgilerini esirgemeyen  Salih reise ,Telli babaya , Salihin eşi Kamile Şengül’ü ,iki afacan çocuklarını çok özleyeceğim notunu bu tatil yazısı içinde ağırlamak isterim.

ALPASLANDAN BİR ASİST BİR GOL

Sakaryaspor  hazırlık maçında TFF 3 ligin İstanbul takımlarından Halide Edip Adıvarı 3-2 yenmiş.  Bu şehirde Ekranda tutunma mücadelesi veren kanal 294 naklen verdi. Bir ara göz ucuyla izledim. Özel maçların içinden çıkan sonuca  bakmama ,oynanan oyunun içinde ne var ona bakarım. Sakaryaspor parayı bulmuş ki iyi transferler yapıyor. Belli ki Belediye ve onun tayin ettiği Başkan  şehrin ne istediğinin farkındalar.  Kongrede kaybettikleri sevimliği yeniden inşa etmeye çalışan Büyükşehire ve onun destek verdiği Başkan olanCevat ekşiye allah kolaylık versin.  Bu maçta benim dikkatimi  Sakaryaspordan kopan ( Pardon kopartılan ) Alpaslan demirin performansıydı.  Kısa süre önce gittiği Halide Adıvar formasıyla  Alpaslan demir  yeni takımının attığı iki gol dede parmağı vardı. Penaltıdan bir gol attı, birde  ikinci golün asistini yaptı. Umarım Alpaslan demir bu sezon kendini beyenmeyenlere oynadığı futbolla bir ders verirken, yeni takımınada,  kendi futbol çıkışını  içine koyarak, büyük katkı veren oyuncu olur. EEEEE nede olsa çocuk bizim çocuğumuz. Kıymeti harbiyesi bilinmesede   Yeşil Siyah renklerin hayranı bir genç Alpaslan demir. NOT Kartepede attığı gol yaptığı asist sonrası göze giren Alpaslan Demire ,bu şehrin önemli Boks adamı Ertuğrul Akgün maç sonu şilt vermiş. Bu Alpaslana  moral öpücüğü  olarak geri dönerdiye düşünmek istiyorum.

BU TRABZONU AYAKTA  ALKIŞLARIM

Benim için Vatan sevgisi, Atatürk sevgisi,Cumhuriyet sevgisi ayrılmaz bir bütündür. Bu yolun dışında başka çakma lider arayanlarla ,Cumhuriyet karşıtlarıyla benim işim olmaz. Kardeşim dahi olsa benim sayfama ,benim kapımdan içeri giremez.  Zaten bu nedenlede  sadece soy isim benzerliğim olanlarla çoktan yolları ayırdım. Geçenlerde son yıllarda gericiliğe prim tanıyan eylemleri ile günden olan   Trabzonla ilgili bir forma çıktı karşıma . Formanın içinde Mustafa Kemal Atatürk resmini görünce hislendim.  Tüm uğraşılara rağmen Trabzon sosyal alanda sportif anlamda  Atatürk sevgisini yüreklerinde taşıdığına bu resmi görünce anladım. Ben bu Tranzon yönetimini bu davranışından ötürü ayakta alkışlarım. Umarım bu Atatürk sevgisi sadece forma göğsü ile sınırlı kalmaz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!