Salı Sofrası ) Sakata gelmemişiz (Balaban Yorumu)

featured

Salı Sofrası

Sakata gelmemişiz (Balaban Yorumu)

Turgutlu önünde iç sahada yenilgi şokunu Ankara’ya taşıyan ,beşte beşin üstüne bir yenisini koyamayarak, zirvenin matematiksel olarak yedi puan gerisine düşen Sakaryaspor , zorda olsa Başkentten mutlu döndü.  Teknik sorumlu Balabanın maç sonu anlatımlarına göre Üç kez sakata gelen, beklenmeyen sakatlıklarla kadro içi zorunlu değişimlere giden Yeşil Siyahlı ekibimiz,  Berkan Can değirmencinin ( Hani şu kısa süre önce taraftarın tepkisini çeken )  attığı tek golle üç puanı Sakaryaya  yeni bir umut olarak taşıdı. Teknik sorumlu Murat Balabanla dışarıdaki üç puan karnesini zenginleştiren Sakaryaspor , yarında Etimeskut galibiyetinin üstüne, Kastamonu galibiyetini koymak adına sahada olacak. Ankarada Sakata gelmeyen Sakaryaspor umarız evinde sakata gelmez. Lider Eyüpün içerde dışarıda kazanma alışkanlığını yakaladığı bir ortamda direk TFF  biri görmek adına  Sakaryaspor yeni bir serinin peşine takılmak zorundadır.

KARAOĞLAN VARDA GÜNDEM OLDU

Alanya Beşiktaş maçından sonra MHK tarafından uzun süper ligin dışında tutulan Süper hakemimiz Atilla Karaoğlan geride kalan Pazarda Erman Toroğlu’na malzeme olmuş. GS .Antalya maçında  yaşanan  kırmızı kartlık hareketlerde maçın hakemi ile sağlıklı kontak kuramadığı iddia edilen Atilla Karaoğlan’ın hafta içi MHK tarafından verilen maçlarının  Koray Gencerlerle berabere elinden aldığı iddiası Spor kamuoyunun gündemine düştü. Bu iddianın sahibi Erman Toroğlu ,belli ki hakem evinden bir bilgi notu eline uzatılmış. Doğrudur değildir, hakemlikte olur böyle şeyler diyerek  bu iddiaları bir kenara itmek olmaz. Görülen köy kılavuz istemez bir aydır sadece TFF 1 maçına çıkan ,bu arada var  ve 4 hakemliklerle geçiştirilen görevler  Bana göre düşündürücüdür ,Atilla Karaoğlanda bu süreci iyi okumalı.  İyi okuyup kendine yeni baştan çeki düzen vermelidir. Bakalım yarın gerçekten Erman Toroğlunun dediği gibi Atilla Karaoğlana hafta etabı içinden MHK tarafından maç uzatılmayacak mı? Ben bekliyorum. Umarım, hakemlerin hedef olduğu bu süreçte Atilla Karaoğlan daha fazla dinlenmeden sahalara döner.

PICIR İSMET VE RECEP KOÇKAR (ALZHEİMER KISKACINDA)

Sakarya futbolunun içerde dışarıda isim yapmış seksen yaş üstü iki önemli ismi şu sıralara yaşam savaşı veriyorlar. Sakaryasporun kuruluş yıllarının önemli oyuncusu, oynadığı yıllarda  GS tarafından İstanbul’a getirilen , aile baskısıyla oradan tekrar Sakaryaspora dönen ve aktif futbol hayatını Sakaryasporda noktalayan  Pıcır İsmetin  İstanbul’da  ,ALZHEİMER hastalığı ile boğuştuğunu duyduk. Oğlu tarafından bakılan Bıcır İsmet ile Kocaelispor ve son dönemlerinde Sakaryasporuda gören Recep Koçkarında aynı hastalıktan Yalovada yoğun bakımda yatıyor. Halk arasında Bunama veya unutkanlık hastalığının pençesinde olan  Sakaryanın tarihine mal olmuş Pıcır İsmet ile Recep Koçkara dua etmekten başka  çaremiz yok. Onları anlatmak ,onlarla yaşadıklarımı gözümün önünden geçirirken inanın yutkunmakta zorlanıyorum. Sonuçta onlar 80 üstü ben 70 lerde geziyorum. Onları seyrettiğim gibi Recep Kockar Demirspor’da benim antrenörlüğümü yaptı be dostlar. Pıcır İsmeti önce Şekersporda sonra Sakaryasporda  seyreden biri olarak her iki sinede allah acı çektirmesin, Allah sevenlerine yardımcı olsun demekten başka  elimden bir şey gelmiyor.

HALA TRANSFERİMİ?

Gazetelerde Manşetlerde gezen bir haber Transfere kilitlendik. Oh babam oh. Grubun en fazla para harcayanı olarak, TFF de dosyaları olan bir takım olarak  hala gözümüz ,futbol bedenimiz ,dış transfere endeksli geziniyor. Yahu arkadaş elinizdeki kadro yetmiyordu? Hep para harcayarak hedefe koşma işi ne kadar doğru. Elinizdeki takımı elde tutup ,bu takımdan verim almak  o kadar zor mu?  Dört nokta transfer bize kaça patlar? Cevabı gazetelerden alıyorum.900 bin tl TFF dosyalarını kapattıktan sonra yaklaşık 2 milyon daha ekstra para lazımmış. Bunun içinde kaynak arayışları devreye girmiş. Bu takviye düşüncesi için ben diyorum ki, eğer gerçekten bu takıma oyuncu gerekirse ,demek ki yolun başında transferde bazı boşa atışlar olmuş. Öyleyse yönetime tavsiyem ,doğru yerlere doğru transferleri ,hiç olmazsa devre arası transferinde devreye sokun. Bunu yaparken elinizde olupta verim alamadığınız oyuncuları elden çıkartın ki, onlara gidecek paraları bu gün almayı düşündüğünüz oyunculara aktarın. Hem böylelikle kasanızdan lüzumsuz harcama olmamış olur.  Siz takviye yaparken Rakipleriniz, özellikle lider Eyüp’ün boş duracağını sanmıyorum. Duydum ki sponsor testeki Eyüp’te devre arası transferi için .çoktan düğmeye basmış.

AZAD DOSYASINI  HUDAVERDİ BAŞKAN ÇÖZMÜŞ

Sakaryasporda sezon başından beri yılan hikayesi ekseninde dönen bir transfer hikayesinde nihayet mutlu son yaşandı.  Mevcut kulübü Bursaspor  la sorun yaşanmadan anlaşmaya varılırken ,bir önceki kulübü Akyazı Akısporla olan yetiştirme bedeli nedeniyle, askıda kalan Azad transferini Başkan yardımcısı Hüdaverdi Bahadır çözdü. Hüdaverdi başkan sorun olan 15 bin tl yetiştirme bedelini cebinden ödedi ve Azadın Sakaryasporda oynaması için ortada sorun kalmadı. Hüdaverdi Başkanı kutlarız. Onu da İbrahim Nalbant gibi cebinden para veren başkanlar safına koyuyorum. Biliyorum ki ondan başkaları da var  ve  bu gün ki süreçte ellerini cebine atıyorlar. Yeri ve zamanı geldiğinde bu kalem onları da yazacak. Azad sorununu çözmek yönetim işi. Yönetimler iş çözmek için var diyerek bu işi kişisel gayretleri ile çözen Hüdaverdi Bahadıra bu sütunlardan yeşil siyah alkış gönderiyorum.

 

RONALDO 100 YILIN ENİ OLMUŞ

Şuan İtalyada  futbol hayatının en olgun dönemini yaşayan Portekizli Ronaldo  yüz yıln enlerinde zirveye taşınmış. Ronaldomu Mesesi diyenlere  kapak olsun. Ronaldo çok yönlü bir oytuncu modeli Messi öylemi? Bakın Ronaldo’ya hem kulüp takımlarında ,hem Milli takımında aynı ayar ve de etkili oyuncu modelini sergiliyor. Bana göre 100 yıl geniş yıllara yayılsada bu gün için Ronaldo  dünyanın en önemli oyuncusu ünvanını fazlasıyla hakkediyor. 100 yılın enlerinde Takım Real Madrid, Teknik adamda Guerdiola gösterilmiş. Bu seçimler doğru secimlerdir, bu seçimlerde futbolda 100 yılın enleri kürsüsüne çıkanları yürekten kutlarız. Bir gün o kürsüde bir Türk görmek umuduyla bu enler hikayesinin üstünü örtüyorum.

ERDOĞAN ARIKANA KATILIYORUM

TRT nin Sakaryalı güzel sesli  spor sipikeri,anlatımcı Erdoğan Arıkanın Anadolu kulüplerine yaptığı bir taraftar notu dikkatimi çekti.  Arıkan diyor ki şehrinizde ne kadar BJK, GS ve FB taraftarlığını azaltır, ne kadar kendinizi temsil eden takımın taraftarını çoğaltırsanız medyada daha çok kendinize yer bulursunuz, takımınız bir o kadar daha çok büyür. Ben bu benzetmeyi yıllar önce Fulyada Harmanlıksporun BJK alt yapısıyla yaptığı özel maç tadada BJK alt yapı hocasından da dinlemiştim. Bu arkadaş o günlerde şöyle demişti,sizin Sakaryuasporunuz var,size ne üç büyük takım taraftarlığından demişti. Bu nedenle ben bakmakla yükümlü olduğum Torunum Arda bana  ded ben han ki takımı tutacağım  Beşiktaş’ımı demişti. Yooo Arda dedim ona sen Sakaryada doğdun ,senin takımın Sakaryaspor ,öncelikli olarak şehrinin takımı Sakaryasporun taraftarı olacaksın dedim. Ve şimdi torunum Ardaya  biri sen han ki takımı tutuyorsun dediklerinde ben sakaryasporluyum diyor. Maalesef bizi tam yetişme çağımızda Sakaryaspor olmadığın üç büyük taraftar zehrini kaptık. Ben 15 yaşıma geldiğimde Adapazarıspor kuruldu. Daha sonra Sakaryaspor olan şehrimin takımının peşinden çok koşamda maalesef üç büyük takımın bir takımın taraftarı olma hastalığı bedenden bir türlü çıkmıyor. Bu nedenle yeni yetişen  nesle Sakaryaspor sevgisini aşılamak bizlerin, sizlerin görevi olmalı.

DOSTLAR BİRER BİRER  GİDİYOR

Ölümden kaçış yok. Ne kadar yaşarsan yaşa her canlı bedenin sonunda  bir ölüm hikayesi yakaya yapışır. Corono ile beraber  bir çok sevdiğimiz dostu, arkadaşı kaybettik. İşin acı tarafı bazen yitirdiğimiz dostlardan haberimiz bile olmuyor. Son olarak bir zamanlar 1972-73 yıllarında  sürecin en iyi amatör takımlarından olan Donatım sporda kalede Cengizlerin savunmada Ferruhların ,hüseynilerin, rahmetli Ertuğrulların  ,orta sahada Telli Tuncerlerin, İlhamilerin ,forvet hattında Cavuş Hüseyinlerin, Sefaların  forma giydiği Donatımsporda forma giyen Sağbek Şaban Beyazıt’ta kansere yenik düştü. Yeni yılı görmeden  70 yaşında yaşama veda eden  Şaban Beyazıta Allahtan rahmet diliyorum.

ÖYLE BİR GECER ZAMANKİ ( YEŞİL SİYAH YAZI)

Yeni bir yıla merhaba dedik. Yaşıyorum ama  Corono  hem aile ,hem sosyal hayatımı, hem yaşama dair hayallerimi ,çok ama çok hırpaladı. Düşünmeye zamanımın olduğu  şu günlerde ,Yeşil Siyah renklerin  mazisine doğru geriye dönüş yaptığımda ,orada kendimi de gördüm. Bu gün size resmini sunacağım o günlerde adı Adapazıspor  olan Sakaryasporun 1965 tarihinde Atatürk stadında Mersin İdman yurdu ile oynayacağı maçı canlı gözlerle izleyen biri olarak Kaptan Fiko ( Rahmetli) Fuatı, Sarı ihsanı,Pıcır İsmeti, Zekiyi, Beşire Carli Erdoğanı ,Hüsnü’yü ( Rahmetli) Rıfkı( Rahmetli) Musa ( Rahmetli)  geldi gözlerimin önüne. Mersin maçını Zekinin düşürülmesi sonrası kazanılan penaltının kaptan Fiko tarafından gole çevrilmesiyle 1-0 kazanmıştık. Geçmişe yaptığım Yeşil Siyah yolculukta  1965 de oynadığımız  ve 1-0 kazandığımız resimle ,resimdekilerle  konuştum. Ölenlere rahmet, yaşayanlara uzun ömürler dileyerek  o günün yeşil siyah renklerinin üstünü kapatıyorum.

BEYKAN ŞİMŞEKİN YÜKSELİŞİ

Beykan Şimşek Başkan İsmail Gürses  ve o günün scoot ekibinkinde başında olan Metin Çerlik zamanında  beş yıllık proje kapsamında  Sakaryaspora kazandırılan, geleceği olan bir oyuncu modeliydi.  O günlerde İsmail Gürses’in  yanlış futbolcu hamleleri maalesef iyiye gidecek sürece engel olunca ,O günlerde bizde olupta  yükselişte olan ,göze giren  Beykan Şimşek, Yaser  ,Cem Ekinci, Yaser  gibi oyunculardan kimi TFF 1 ,kimi daha sonra Süper ligi gördüler. Futbol tekniği ,ayağına top yakışan Beykan Şimşek  Ankaraspordaki göze batan çıkışı sonrası Göztepe’nin radarına girdi. Özetle bir zamanlar Metin Çerlikin dediği gibi bu oyuncu  bizim ligin çok üstünde, bir gün gelir  Beykan Süper lig oyuncusu olursa şaşırmam demişti. Metin Cerlikin tespiti havada kalmadı Beykan Şimşeki Göztepe Ocak transferinde kadrosuna katmak adına düğmeye bastığını okuduk, Göztepe Başkanının açıklamalarından öğrendik. Son bonba  Hekimoğlunda forma giyen Batuhanada  Trabzonspor teklif götürmeye hazırlanıyormuş. Bunu ne den dillendirdim. Batuhanda İsmail Gürses zamanında hızlı yükseliş projesinin bir parçası olarak  o günlerde 500 bin tl ye Sakaryaspora kazandırılmıştı. Demem o ki  İsmail Gürses zamanındaki kadro birkaç istisna dışında son yıllarda oluşturulan en iyi koyuncu grubuydu.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!