Salı sofrası Sakaryasporun rakibi kim ?

featured

Salı sofrası

Sakaryasporun rakibi kim ?

Sakaryaspor ligin ikinci yarısına ilk yarıda deplasmanda berabere kaldığı , Bayburt Özel idareyi Tahir’in attığı gollerle yenerek, en yakın rakibi ile aradaki puan farkını sekize çıkardı. Öyle gözüküyor ki yıllardır peşinden koşulan TFF bir özlemi bu sene son bulacak. Öyle gözüküyor ki bizim rakipler bizim peşimizden koşmaktan ziyade ,playofff hesabı için kuluçkaya yatacaklar. Trabzon Hekimoğlunun Cumartesi günü Etimeskuttan aldığı sürpriz yenilgiden sonra sahaya çıkan  Sakaryaspor ,Bayburt Özel İdarenin inatçı direnişini  ,ikinci yarıda ahirin attığı gollerle kırarak , arayı açma şansını geri tepmedi ve  karlı ve de içinde TFF 1 umudu yükselen  futbol hikayesini Rüstemlere taşıdı.Her şey çok iyi başladı, çok  iyi gitme yede fazlasıyla aday. Bu değerlendirme ışığında ,Yeşil Siyah futbol torbası içine bir bakmak gerek, bizim rakibimiz kim? Bana göre  Sakaryasporun rakibi yine Sakaryaspor. Grubun içindeki ikinci yarı resmine bakınca ben bize köstek olacak takım göremiyorum da.. Yine de futbol bu diyerek ihtiyatı elden bırakmadan kazanmaya devam edelim diye de bir çekinceyi benim soframın üstüne koyuyorum.

BAYKULUN  DR KIZLARI

Sakaryasporda  bir zamanlar 1974 sezonunda bir çok şöhretli oyuncu grubunun içinde olan Bursalı Baykulda vardı. O zamanlar uzun sacları güçlü fiziği ile birleştirdiği futbolunu, attığı gollerle  duyuran Baykul şuan, Bursa Mudanyada emeklilik günlerini yaşıyor. Cumhuriyetçi ve de Atatürkçü bir yüreği olan Baykulu, başka bir yönüyle sizlerle buluşturmak istiyorum.  İki kızını gözü gibi bakmanın yansıra okutan ,onları Doktor olma yürüyüşüne el veren  Baykulun  kendi kızlarından başka ellerede, testek olduğunu önünüze sermek istiyorum. Baykul  iki dr adayı Üniversite öğrencisine burs veriyor. Kızları gibi onlarında dr olmasına el veren Baykulu  yürekten kutluyorum. Ha bu arada Baykulun bir kızı DR olarak Türkiye’de bulamadığı huzuru dışarıya taşımış.  Gençler bu günün Türkiye’sinden kaçıyor. Beyin göçü içine Baykulun kızıda katılmış. Almanyaya giden kızına dur kızım diyememiş Baykul.  Ah benim güzel ülkem  yirmi senede ne hale geldi. İnşallah yakında demokratik yoldan yapılacak seçimlerle , bu karanlık günlerden kurtulacak Türkiyem ,ben buna inanıyorum.

BİLİÇ VE NEJDET NİŞ

Fb Gelir veya gelmez, Sarı lacivertli takımla ismi gecen Steven Bilicin FB ile ilgili söylediği sözler beni yıllar öncesine taşıdı. 1981 li yıllarda Sakaryasporu n  Birinci lige şampiyon olarak ayak basan teknik adam olarak katkı sunan  Necdet Nişle olan bir  anımı sizinle paylaşmak isterim. O günlerde sakaryasporu yakından takip eden bir Spor yazarı olarak  Necdet Nişin adının Sakaryasporla anılmasının doğruluğunu öğrenmek adına Nejdet Nişin soyunma odasındaki kapısını çalmıştım. Sakaryada çok sevilen, iz bırakan Nejdet hoca  bu konuda bana ne demişti biliyor musunuz ? Nazımcığım FB bir teknik adam için kaynayan bir kazandır ama ,her antrenör o kazanda yanmak ister.  Bana Nejdet Nişle(Rahmetli)  yaşadığım anıyı tekrar yaşamama vesile olan Biliç ne demiş? FB gibi bir kulüp sizi isterse kayıtsız kalamazsınız.

 

HENDEK HAVASI VE ATAM

Yıllar sonra Hendekte  bir hendek kahvaltısı eşliğinde anılar denizinde kürek çektim. Hendeksporun Sakarya medyasını ağırladığı günde yeni Hendek stadını gezdim. Yemyeşil zemini, yenilenmiş tribünleri ve soyunma odalarını gördüm, stadın bu hale gelmesine katkı verenleri kutlarım. Hendekspor yıllar sonra Sakaryanın  ,Sakaryaspordan sonra ikinci profesyonel takım olma unvanını bizim ile taşımalarını tatlı heyecanını yaşadıklarına tanık oldum. Başkan Adil Karabulut biz üstlendiğimiz misyonu biliyoruz, biz yapılan hatalardan ders çıkartarak ikinci yarıya, özellikle ilk beş haftaya  sonuç yatırımı yükledik, buradan gelecek iyi sonuçlarla, ilk önce korku barajını aşmanın planlarını yaptıklarını vurgu yapan Başkana ve Hendekspora bu uğurda başarılar dilerim. Hendek futbola yaptığı yatırımların karşılığını alırsa, liglerde uzun soluklu olursa, kazanan Sakarya olur. Hendekte eski anılarla beyin jimnastiği Yaparken  gördüğüm Atatürk posterleri beni duygulandırdı. Son yirmi yılda her yerde göremediğimiz, ismi biile  statlardan silinen, Cumhuriyetin kurucusu, bu ülkenin kurtuluşuna ,geleceğine katkı sunmuş dünya markası bir liderin Hendekspor tesislerini süslemesi gönlümü okşadı. Aslında olması gereken buda ,karanlık düşüncelerini ülkeye ışınlamak isteyenlerin kıskacında olan ancak buna rağmen ,sevgisi hiç tükenmeyen ,sevgili Atamın Hendek stadına girişte asılı duran resmi,saha içinde skorbotun yanında duran posteri, Atatürkçü yüreğimi okşadı.

AYAĞA KALK SAKARYA (HAKEMLİK ADINA  YAZIYORUM)

Geçenlerde bizim ilde yapılan MHK Ocak ayı kon diksiyon testinin içini okurken ne gördüm biliyor musunuz? Hakem sayısı olarak Kocaeli, nin ve de Eskişehir’in gerisinde kalmışız. Sadece  Süper ligte gururumuz olan Atilla Karaoğlan’ın ,sadece levent Gümüş derenin,  A klasman yardımcı hakem listesinde adı olan Mehmet akıncımla ,Suat güzle yükseklerde adı gecen bir Sakarya hakemliğinin sesi gür çıkmaz.  Hele hele pandemi öncesi 35 olan klasmandaki hakem sayısının eriyerek 21 leri görmesini ben   çok düşündürücü bir hakem notu olarak okurum. Bu sayı muhtemelen 19 düşecek. C ortası olmayan, gerekli sayıda Ulusal hakemi olmayan Sakarya hakemliğinin bu yüzünü , bu konuda bu gün İHK koltuğunda oturanların önüne koyuyorum. Atilla Karaoğlanın Süper lig mevkiinde olmasının karşılığında, koltuk saltanatı sürenlerin hem il bazında ,hem de klasman bazında daha yukarılara taşıması gerektiğini düşünüyorum. Bitmedi,   Kondisyon testlerinde başarısız olupta, klasman düşen hakem sayısının fazlalığı da ,idman yetersizliği olarak hakem evinin kapısına asılmalı .Sözün özü şu ,bu konuda  İHK ve Dernek yönetimi şartlar ne olursa olsun dünden daha iyi çalışmak zorunda olduklarını ,faaliyet raporlarını içeren kitapçığın birinci sayfasına yerleştirmeliler.

HADİ GENÇLER KİRALIK GİDİYORSUNUZ

Yıllardır seyrettiğimiz bir filmin devamını, şampiyonluğa koşan Sakaryasporun ikinci yarı oyuncu planlamasında görmeye başladık.  Yukarıya alır gibi yaptığımız ,sezon başı ve de sezon ortası hazırlık kamplarına taşıdığımız, genç ama yaşları olgunlaşmış bu oyuncuları  kiralık olarak ,başka takımlarda gelişmeleri adına göndermek adına düğmeye basıldığını ,ikinci transfer gündeminin sıcak başlıkları olarak gazetelerde okuduk. , Azad Tarım, Murat çalık, Furkan Toker ,Murat Kaan  gibi gençler alıcı çıkarsa kiralanacaklar. Bazılarına talip lerin olduğunu belirterek bu işin doğruluğunu futbol kantarına koyup tartmak gerekirse karşımıza ne çıkar? Bu gün bu uygulama  her takımda görüldüğüne şahitlik edebilirizde ,bu gençlerden yukarıya adam kazandıramadıktan sonra alt yapıya bakışınız ciddiyet kazanmaz. Kiralık dedğiniz gençlerin en küçüğü 19 yaşında ve üstünde  ki yaş grupları içindeler. Artık bu yaş grupları genç olmaktan çıktı. Etrafınıza bir bakın bakalım bu konuda ne göreceksiniz. Eğer elinizdeki gençleri içinde gerçekten yetenekli olanlar varsa onlara forma uzattığınız an bu konuda inandırıcı olursunuz. Kiralık göndererek onların futbol geleceğine yükleme yapmak herkesin başvurduğu bir yol. OysaSakaryasporun alttan gelecek ,üstte kendine yer bulacak gençlere çok ama çok ihtiyacı var. O gün gelirse konuşuruz diyerek bu konunun üstünü  bu gün için kapatıyorum.

OLMADI BE BICAKCI BÜLENT

Bülent Bıçakçı bu şehrin sporda,GSİM lüğünde yönetici olarak önemli bir tanıtım  ismiydi. Atıcılık sporunda  Sakarya’nın ismini dışarıya taşıyan bu spor dalında Sakaryayı marka yapan güzel bir insanı gecen hafta Cuma günü toprağa verdik. Eşi Armağan Bıçakçı’ya çocuklarına sevenlerine bir kez daha baş sağlığı dilerken ,son yıllarda her yaz mevsiminde ,çok sıkça evinde cayını çorbasını içtiğim, hoş sohbetlerim olduğu ,koskoca  Atatürkçü, Cumhuriyetçi yüreği olan bir dostu kaybetmek, yaşlanmaya başlayan ,bu vesile ilede duygusallaşan bedenimi  bir ateş gibi yaktı. Onunla son yıllarda sıkça yaşadıklarım bir filim şeridi gibi gözlerimin önünden geçerken, yüreğim burkuluyor be . Ah be Bülent ah,  olmadı be dostum,bu ayrılık erken oldu be. Ben şimdi Karasudaki eski Öğretmen evi  sokağında seni göremeyeceğim ha. Seninle yaşadığım anları düşündükçe gözlerimden yaşlar süzülüyor be Bülent. Yok yok Sakarya ve ben çok güzel bir insanı zamansız toprağa verdik. Nurlar içinde yat ,ışıklar içinde uyu sevgili Bülent. Kaçınılmaz olan Ölümün açı yüzünü bir kez daha seninle gördük. Hakkını helal et dostum, benden yana sana hakkım gani ,gani helal olsun.

DOĞRU OLAMAZ BE ( ÇAĞRI ORTAKAYA HİKAYESİ)

Sakaryasporun sorunlu TFF Dosyaları içinde olan bir sezon önce 1.200 bin tl ye transfer edildiği söylenen çağrı Ortakayada Sakaryaspordan alacakları için TFF ye başvuran birkaç futbolcudan biri. Sorunlu dosyaları halledip kadrosuna yapacağı takviyelerin peşinde koşan yönetim bu işi nasıl çözer bilemem. Bu iş onların işi ,ben bakarım işin icraat kısmına. Önümebırakılan Çağrı Ortakaya ile ilgili bir bilgi notu var. Şuan Kırklarelisporda 400 bin tl ile en yüksek ücrete oynayan Canberkin yanısıra bu takıma transfer olan Çağrı Ortalayanın kaça oynadığını biliyor musunuz? Bana uzatılan bilgi notunda 250 bin tl yazıyor. 1.200 bin tl,nire,250 bin tl nire. Uçuk bir fark var, kaynak haber doğruysa inanması zor bir idda. Doğrudur değildir ama şu bir gerçek, Sakaryaspor son yıllarda hakkedişinden fazla paralar saçtı ,Transfer piyasasında . Bu senenin içinden inşallah bu ve buna benzer transfer hikayeleri çıkmaz Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun..

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!