Salı Sofrası Sakaryasporda neler oluyor?

featured

Salı Sofrası

Sakaryasporda neler oluyor?

Sakaryaspor Sarıyer’den sonra  ,Bodrum’da kaybetti, hem de kötü futbolla .Yenilginin üstünü kötü hakem yönetimi ile  kapatmaya çalışanlara katılamayacağım. Sakaryasporda bir şeylerin iyi gitmediği gerçeğini göz ardı edemezsiniz. Kadro yapılanması, sizi ilk yarıda uçuran kadronun üstüne yeni ilaveler yaparken, doğrumu yapıyorsunuz? Doğru yapsaydınız üst üste iki yenilgi gelimiydi.? Yok yok Sakaryasporun TFF 1 için ayaklandığı bir ikinci yarının ilk haftasından sonra ortaya çıkan ,iki maçlık ürküten düşüşün içinde neler yatıyor bilmek gerek. Bilemezsek, önlem alınmazsa Etimesgut yenilgisinden sonra teknik adam değiştiren 1461 Trabzonla girilen yarışta geride kalma ihtimali ,iki yenilgi sonrası dillenmeye başladı. Nasıl ki biz arayı sekiz puan açtığımızda lig bitmediyse ,bu iki yenilgiyle de  lig bitmeyecek, bunun bilincindeyiz. Futbolun için de böylesi düşüşler tabi ki var. Bizim korkumuz bu düşüşün üstesinden en kısa sürede gelecekmiyiz, bu noktada endişelerimiz var. Bizi bu endişeye, soyunma odasına giren bir başkan resmi, daha sonra ilk yarıda yendiğimiz iki takıma ikinci devre rövanşlarında yenilmiş olmamız ,futbol dolu yüreğimizde rahatsızlık yaratıyor. Grupun futbol resmine bakınca, ikinci yarının  ilk yarıdan çok farklı olacağını görmemek için kör olmak gerek. Umarım bu beklenmeyen iki yenilgi, takım içinde ,yönetim kadrosunda ,Teknik kadroda bir telaş yaratmaz. Bu gün Salı  ,Salı sofrası baskıya giderken, Sakaryasporda  bir teknik adam değişimi  olursa ,veya olmuşsa ,benim için süperiz olmaz.  Bu arada bu haftanın içinde Sakaryaspor- Vansporla evinde oynarken, ikinci yarıya iyi başlangıç yapan 1461 Trabzon deplasmanda Afyonla karşılaşacak. Bu iki maçta grubun içindeki zirve resmine yeni şekil vermeye aday maçlar olarak gözüküyor.

 

TRANSFER REKORTMENİMİYİZ ?

İkinci yarının ikinci haftasında   Sarıyerden aldığı şok yenilgi sonrası  Sakaryasporun transferdeki hareketliliği tam gaz devam ediyor. Bir yandan rakiplerinin transfer hareketliliğine  göz ucuyla bakan  Yeşil Siyahlı ekibin kurmayları  ,kadro içinde artan sakatlıklarda  hesaba katarak  Yeşil Siyah transfer bombalarını birer birer patlatıyor. Okan Dernekle başlayan Burak Süleymanla , Hamza Özdemirle devam eden transfer fırtınasının içine son olarak İlyas Kubilay eklendi. Devam gelir mi? Öyle gözüküyor ki ,TFF 1 için gözünü karartan yönetim,BŞB Başkanından aldığı güçle  transferdeki açılımına devam ederse ,bu benim için sürpriz olmaz. Bu arada  rakiplerde boş durmuyor. Bizdeki transfer hareketliği umarım bir telaşın ayak izlerini taşımıyordur.  Bir transfer haberi daha gündeme düştü ,bu kez gelen yok giden var. İrfan takımdan ayrıldı. Gittiği takım hemen peşimizden gelen Trabzon 1461,bu ayrılığın bu yüzü hiçte hoşuma gitmedi. Görüldüğü gibi ikinci transfer döneminde gelenlerin yansıra gidenlerin hikayesiniğde okumak zorunda kalıyoruz. Umarım gelişlerdeki ve gidişlerdeki akışkanlıklar doğru okunarak yapılıyordur. Varan iki Sarıyerden sonra ,Bodrumada kaybedince  ,aldı mı bizi bir telaş.

AMPUTE FUTBOLU VE GELECEĞİ ( BŞB ELLERİNDEN ÖPSE )

Sakaryada  bir nedenle engelli kalmış insanlara futbolda  hizmet veren ,bu kişilerin yaşama tutunması adına ,spor yapması adına bu keşişlere el uzatan Sakarya’da iki kulüp var. Biri yaklaşık 7 yıldır bu işin içinde olan Sinan pantanın Başkanlığını yaptığı Sakarya ampute takımı bir diğeriride Ertuğrul Akgün’ün Başkanlığını yaptığı Akgün Ampute takımı. Biz kapı kapı dolaşmaktan bıktık, dilenci konumuna düşmek ağırıma gidiyor diyen sözlerin sahibi Sinan panta , Oxsijen tv de Spor ekstrada konuğum olduğu anlarda bunları söyledi. Sinan Panta devletin imkanlarının çok yetersiz kaldığını bunun içinde gerekirse eğer çözümse  takımı ligden çekerim dedi ama yine de ettiği birkaç cümle ile Büyük yerlere mesaj gönderdi. Mesaj alınır alınnmaz ,Panta sesini duyurur duyurmaz ,ortaya battığı düşünceye bende elveririm. Belki bizi okuyan olurda Pantanın sesi ilgili yerlere gider. Sakarya Ampute takımının başkanı diyor ki  bu işi ,BŞB el atarsa sorun çözülür. BŞB nin spora bakan bir branjı var. Ekrem Yüce Başkan talimat versin, Sakarya Ampute takımını  BŞB ye ye  geçsin. Bu spora hizmet konusunda BŞB sine büyük yük binmez be Ekrem Başkan.

 

BAŞKAN TAKTİK VERİRMİ ?
Bizim ülke futbolunda zaman zaman duyarız, şu başkan soyunma odasına girdi, bu başkan devre arası değişiklikleri konusunda teknik adamları uyardı gibi haberler bir vesile gazete manşetlerine taşınır. Spor Ekspresin yalancısıyım sözde Bayburt Özel idare maçının devre arasında bizim Başkanda soyunma odasına gir mi. Spor ekspreste bunu okurlarına taktikler ve değişiklikler Başkandan diyerek okurlarına duyurmuş. İnanmayanlar böyle şey olur mu diyenler Spor Ekspresin en çok okunan haberler kısmına bakıp bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirler. Ben şahsen oradan okudum ve duruma vakıf oldum. Başkan soyunma odasına girer mi? Başkan taktik verebilir mi? Verir diyorsanız bende sormak isterim oradaki teknik adam ne iş yapar? Bana göre başkan ne tatktik verir, nede şu çıksın bu girsin diyerek Teknik adamın önüne yazılı veya sözlü not bırakamaz. Ama ne yapar sınız ki maalesef burası Türkiye  ve bu ve buna benzer olaylar  bir çok yerde soyunma odalarınla buluşabiliyor.  Bu maçın üstünden bayağı zaman geçse de benim için, üzerinde durup düşünülmesi gereken bir olay olarak futbol cebimde durduğu içiğn bu gün aldım sofranın üstüne koydum.

OXJİSEN TV YÜKSELİYOR

Benimde Spor Exstra ile katkı sunduğum, Bolu,ve Düzceden sonra  Sakaryadada  İnternet TV çulluğunun modern yüzü ,gelişmiş hali Oxsijen Tv eliyle bizim ilede merhaba dedi. Daha yeni, daha ilk günlerde , herşeyi daha güzel yapma telaşı içinde olan, İslam Keleş önderliğinde ,Ahmet Bağın genel koordinatörlüğünde yol alan  bu yeni Tv anlayışı , yavaş ,yavaş  izlenilirliğini geliştirerek  devam ettirmeye başladı. Üç ildede ortak yayın ağı olan Oxsijen Tv  Sakarya’da konuşulmaya ,ve de izlenmeye hızla yol alıyor. Spor Exestrayı izlemek için Pazartesi akşamları sizi saat 20.00 de Oxsijen Tv ekranına davet ediyorum.  Gelin, görün ve farkı sizde gözlerinizle görün.

PALABIYIK HALA BEKLEMEDE

Rize GS maçındaki skandal kararlarından ötürü ,MHK değişimi sonrası uzunca bir süre beklemeye alınan göğüslerindeki FİFA kokartlarına dokunulmayan Ali Palabıyık ve A.Kadir  Bitiken  ilk yarının sekizinci haftasından bu yana görev alamıyorlar. Bu durumun içinde ne var ne yok, valla soru işaretleriyle dolu. İki FİFA hakemi, hele, hele Ali Palabıyık gibi , son yılların popiler isminin  bu kadar uzun süre bekletilmesinin altında ben hakemlikten başka şeyler arıyayımda ,o zaman adama demezler iki ,liglerde maç vermediğin iki adamın yakasında asılı duran FİFA kokartını neden sökmediniz. Onların yerine takır takır maç verdiğiniz Atilla Karaoğlanın ,Ali Şansalanın ne suçları var. Alın bu ikiliden FİFA kokartını, bu gençlere takın. Ben şahsen bu iki hakemin akıbetlerini, ne zaman maç alacaklarını merak ediyorum. Zaten sezon sonu 15 maçta görev alamazlarsa, kendileriyle profesyonel   sözleşme yapılamayacağı için   talimat gereği bir alt lige düşecekler. Yoksa mevcut MHK tepkilerden çekindiğimi için bu hakemlerin sonunu bu yoldan hazırlıyor desemde, burasının Türkiye olduğu  hemen aklıma geliyor. NOT  Bu arada A.Kadir Bitiken uzun bir aradan sonra maç aldı. Bitiken Altay –Konya maç.ında düdük çaldı.Bakalım MHK Ali Palabıyıkı ne zaman sahaya salacak. Bu arada Ali Palabıyık hakkında önüme bir hakem notu iletildi. Sekizinci haftadan beri kızakta olan Palabıyıka  bu güne kadar sadece dört maç verilmiş.

BU NE HAZIMSIZLIK ( BURAK SÜLEYMANIN FORMASINI YAKMIŞLAR)

Sakaryaspor ikinci transfer döneminde takıma yeni takviyeler yapmaya devam ederken, komşu Kocaelispordanda Burak Süleyman ,bizim evin yeni yeşil siyah oyuncusu oldu. Ben seyretmedim ,görmedim ,ama Bizim Sakarya Spor müdürü Oxjişen tv den program partinerim Mustafa Özbey söyledi,15 yaşından beri takip ettiği Süleyman’ın  iyi bir futbolcu olduğunu ,Sakaryasporada katkı verecek bir kalitede oyuncu olduğunu  o anlattı ben dinledim. Buraya kadar Burak Süleymanın Sakaryaspora transferini anlattık, bundan sonra hiçte hoş olmayan bir olayı anlatacağım. Burak Süleyman’ın Sakaryaspora transferine bir kısım hazımsız ,fanatik, Sakaryaspora antipasını hala bedenlerinde hisseden bazı taraftarlar, Burak Süleymanın formasını yakarak bu transfere tepki koymuşlar. Yahu depremde ,kaderde tasada  bir çok özelliklerimiz birbirimizle örtüşürken bu düşmanca davır niye. Yahu Neredeyse Sakarya birbirlerinin sınırlarınla iç içeler. Spordaki ezeli rekapede evet ama fanatizme,yeşil Siyah düşmanlığa hayır be dostlar. Valla ben şahsen  Kocaelisporun TFF  1 de kalması için dua ediyorum. Ben Kocaelisporun maçlarını izliyorum. Bu satırların yazarı  futboldaki Kocaeli-Sakarya çekişmesini ta  Türkiye amatör küme şampiyonluğu rekabetini ,bu alandaki Kocaeli Kağıtspor-Sakarya Şekerspor çekişmesini  izlemiş bu heyecanı tribünde yaşamış biridir. Gelin be dostlar tribün rekabetini farklı alanlara çekmeyelim ,gelin birbirimizi sevmeye çalışalım. Sevgi gibi, dostluk gibisi var mı.

TRABZON HERŞEYİ DOĞRUMU YAPIYOR?

Trabzon lider, Trabzon uzun yıllardır hasret kaldığı şampiyonluğa koşuyor. Son olarak alınan GS galibiyeti sonrası Şampiyonluk Trabzon ilinin futbol bacasını sardı. İyi gidiyorlar, Aptullah Avcıya rağmen şampiyon olabilirler. Son GS galibiyeti sonrası medyada  bir kalem ,Banu Yelkovan   Trabzonla ilgili şöyle bir manşetlik söz etmiş, Trabzonspor takım olarak nerdeyse herşeyi doğru yapıyor? Sizce doğru tespit mi? Ben sizden önce söyliyeyim, GS maçını seyrettiniz ,golü koklamak dışında ,hücumda doğru yerde bulunmak dışında ne doğru? GS lı savunmacının  topa iyi vuramaması sonrası  Trabzonlu oyuncunun Bakesatasın  şans talih kader kısmet doğru vuruşumu ? İkinci gole gelelim GS kalecsi ve Taylan’ın ikramı  pozisyonda Viscanın isabetli vuruşumu ? Her iki pozisyonda GS savunmasının yanlışları Trabzona galibiyeti armağan etti.  Bakın işin özü şu Trabzon kötü bir sezon  yaşayan ,yanlış planlamamalar yapan rakiplerinin kötü olması nedeniyle ön plana çıkıyor. Yoksa herzeyi doğru yaptığından değil. Ha Trabzonun gecen yıldan başlayarak doğru transfer hamleleri yapmasının ayak izleri onları bu günlere taşıdı, bunu inkar edemem. Bakın gecen senede BJK buna benzer günler yaşamıştı. Sergen yalçın ve BJK mı her şeyi doğrumu  yapmıştı? Hayır kere, hayır, GS ve FB nin  kaybettiği hovardaca puanlar ortada gezerken, BJK daha az hata yaptı ve avarajla şampiyon oldu. İşin özü  bu . Hani BJK her şeyi iyi yapsaydı, bu gün bu halde olumuydu? Türk  futbolunda  istikrar yok, Türk futbolunda az hata yapan ,doğru yapılanan takımlar günü bir başarılar, günü birlik şampiyonluklar  yaşıyor .Hani BJK nerede ?

HAFTANIN ALKIŞI FİLE ÜSTÜNE GİDİYOR

Voleybolda  Sakarya Voleybol takımı  kazanmaya alıştı. Rakiplerine göre daha az imkanlarla file üstünde ilimizi temsil eden  Sakarya bayan Voleybol takımı  yedide yedi yaptı. İdris Demir, Erol Güdüloğlu önderliğindeki Sakarya Bayan voleybol takımı gecen hafta İstanbulda marka değeri yüksel FB yi yendi. Kızlarımız geriden gelip maçı 3-1 kazanarak haftanın alkışını fazlasıyla hak ettiler. Bu voleybol yürünüşü görmezden gelemezsiniz. Devam kızlar ,paramız yok ama, size uzatılacak alkışımız var.

.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!