Salı Sofrası Sakaryaspor puan kaybetti mi ?

featured

Salı Sofrası

Sakaryaspor puan kaybetti mi ?

Sakaryaspor Ankarada bana göre hiçte fena oynamadı. Önüme gelen bilgilere göre, yayıncı kuruluşun yayınladığı maça bakarak konuşmak gerekirse ,Sakaryaspor ilk yarıda rakibine oranla kazanmaya daha yakın anlar yaşadı. İkinci yarıda ise rollerin değiştiğine tanık olduk. Bu yarıda  oyunun büyük bölümünde  ev sahibi daha etkiliydi ve kalede yine Oğuz kurtardıklarıyla ön plana çıktı. Maçı anlatan ve de yorumlayan arkadaşlar bravo oğuz demekten yoruldular. Bana sorarsanız alınan bir puanda ,atanın etkili olamadığı günde tutanın yani Oğuzun rolü yine büyüktü. Ne demişler iyi kaleci bir puandır. Ankarada kazansaydık iyi olabilecek maçı kazanamadık ama kaybetme dikte. Sonuçta  kötü zeminden çıkan bir puan var. Sonuçta son haftalarda kaybetmeyen adım adım Süper lige yaklaşan bir takım önünde hiçte kötü oynamadan puan aldık. Bu puana burun kıvırmak olmaz.

 

YILDIRIM İSTİFA

Neden etsin, ne var, ne oldu? Maç sonu soğuk kış gününde Ankaraya giden bir grup taraftar müsabaka sonunda Şaban Yıldırım istifa diye tempo tutmuşlar. Şaban Yıldırım neden istifa etsin ki ,İstifayı gerektirecek ne var ki. Ben Ankara’ya kazanmak için geldik diye maç sonu açıklama yapan Şaban Yıldırımın, sahaya sürdüğü kadro kötü saha koşullarına rağmen ,özellikle ilk yarıda  lider Ankara Demir karşısında kazanmaya yönelik oyun anlayışı içinde olduğunu düşünüyorum. Sonuçta liderle oynuyorsunuz. Kazansaydık tabi güzel olurdu ama sonuçta dediğim gibi karşındaki takım lider ve grupta Süper lige en yakın takım konumunda. Bu nedenle tribünlerde taraftarların Şaban Yıldırım istifa tezahüratı bana göre anlamsız ve de tutarsız bir taraftar çıkışı olarak bir kenara not edilmeli diye düşünüyorum. Kısacası bu taraftar çıkışı karşılıksız bir çıkış. Soğuk havada dondu gitti . Buzlar çözülene kadarda lig biter.

AH ŞU JAPONLAR ( YUFO NAGATOMA )

Şu Japonlar anlaşılmaz insanlar. Köprü yapan  İnşaatın sorumlusu bir hata olur, intihar eder( Harakiri yaparak) . Bir başbakan cafede çöküntü olur istifa eder. Şimdimce iki yıldır GS da şampiyon kadroda yer alan Yufo Nagatoma  çıktı karşımıza. GS TFF bildirilen kadroda yeni oyunculara yer açmak, yeni kadro planlaması yapmak için Japon oyuncunun lisansını dondurur.  Bakın Japon oyuncu bu olay karşısında ne diyor, GS yönetiminin ,teknik kadrosunun aldığı bu kararı saygıyla karşılıyorum, ancak ben oynamadan para almam. Ben hakketmediğim parayı alamam. Nagotoma   ekliyor merak etmeyin ben kısa sürede kendime takım bulurum. Şu Japonlar vallahi billahi bizim ahlakımızı bozacaklar . Biliyormuşsunuz Nagatoma GS dan geride kalan aylar için tam 1 Milyon EURO alacaktı. Vay be paraya bak.  Yok yok bu Japon anlayışı bize göre değil. Bunlar bize kötü örnek.

TARIK CAMDAL VE RAMAZAN SAL

Ramazan sal biliyorsunuz Sakaryaspordan Orduspora gitti ve oraya asgari ücretten imza attı. Sahiden Ramazan sal asgari ücretimi oynadı.? Gürses kazığı Ramazan sal Sakaryaspordan alacağı yüksel transfer ücretini bu yoldan almaya devam edeceği iddiasında bulunan sadece ben değilim. Yani bu asgari ücretle transfer olma işinde bir hint oğlu hint var diyenlere bende katılmak isterim. Şimdide ikinci asgari ücret transfer olayı gündeme bomba gibi düştü. Eskişehirde parlayan yıldızı sayesinde Beşiktaş GS çekişmesinde sarı kırmızılı GS elinde kalan bu raya takla şık 4 milyon 750 bin EUROya  transfer olan Tarık Çam dal her nedense GS da bir türlü beklenen patlamayı yapamadı. Yıllardır o takıma bu takıma kiralandı durdu. Bu süreçte GS dan 5 Milyon EURO kazanan tarık Camdal son olarak Antalyaspora transfer olmuştu. Orada da tutmadı  ve oradanda serbest kaldı. Camdal Tarık son anda kapağı TFF 1 lig takımı Adana Demirspora attı. Milyon EURO lar görmüş bu oyuncu Adana Demirsporla asgari üçrete anlaşmış. Gelde inan. Elimizde Ramazan sal hikayesi olduğu için bu asgari ücret transferine çok inanasın gelmedi. Sizin geldi mi?

AH ŞU HAKEMLER ( ŞİKAYET  DİLEKCESİ)

Sakarya Hakemliğinde sular durulmuyor. Ast üst birbirine karışmış. İHK ,dernek aman onu kızdırmayalım ,aman onu üzmeyelim, aman bizi MHK ye şikayet etmesinler diyerek bazı yaşanan Hakem vakalarını sineye çekiyorlarsa, orada temiz havayı soluyamazsınız.. Polinacılık oynayan Yeni İHK, yerimden olurum korkusuyla, aman biz gidersek, o gelir bu  gelir diye hesap yaparsa ,ona buna şirin gözükmek adına, ileri adım atacağına, geri adım atarsa o evde kaos bitmez. Güvendiğim ,başarılı dediğim Özgür Aygün başkanlığındaki İHK içinde bu gün yaşananlar konusunda  çekincelerim var. Bir hakem, Adlı adsız kişiler bir maçta gözlemcisi Bonus vermediği için o maçın gözlemcisini MHK ye şikayet edecek kadar ileriye gidiyorsa, Hakem evinin yetkili kişileri bu kişiyi kapının önüne koyamıyorsa veya bu konuda gerekeni yapamıyorsa bakacaklar işlerine. Yok böyle bir dünya  Sakaryada İHK var,Sakaryada dernek var  ,Hakem önce bu  kurumlara derdini anlatacak. Hele hele bir hakem ne cüretle direk MHK ye şikâyette bulunur. Bu gücü nereden alır ve. Varsa böyle şikayet MHK nasıl bunu ciddiye alır be. Yok yok sadece bizim değil her yerin çivisi çıkmış be dostlar. Unutmadan şikayet edilen gözlemci Sakarya’nın bağrından çıkmış, Sakarya hakemliğinde gençlik yıllarında hakemlik yapmış Jale Akman. O Jale Akman İstanbul gibi ,metropol bir kentte başarılı olarak, Bal ligi gözlemcisi olmuş bir isimdir. Onun benim talebem olması da benim İstanbul semalarında dolaşan gururumdur. Yetiştirdiğimiz çok hakem varda Jale Akman vefalı olan dır. Bu şikayet dilekçesinin üstü örtülmesin. Bu yola çıkanlar akıl hocaları ile birlikte hakkettiklerini almazlarsa eğer, bu konuda İHK artık elini masaya vurmazsa ,bu tür vakalar hakem evini sarıp sarmalar. Yara kangren olmadan kesilmeli. Korkunun ecele faydası yoktur. Korkmayın dik durun ve gereği neyse yapın.

 

HAKEME ÇELİK TEŞEKKÜRÜ

Hakemlerin içsel sorunlarından sıyrılıp birde yaşanan güzel bir olay için kalemimizi devreye sokalım. Klasman liginin önemli maçlarından biri geçtiğimiz haftalarda Arifiyede oynandı.  C grubunda puan olarak birbirlerine çok yakın olan Aşağı Kirazcaspor ile Hendek Yenimahalle maçı oynandı ve bitti. Hendek takımı daha önce 1-0 yendiği rakibini ,rövanşta da 2-0 yenerek Süper lige direk çıkış için çok büyük bir avantajı evine taşıdı. Bizim derdimiz size grubun rengini anlatmak değil, bizim derdimiz maç sonu kaybeden takımın teknik sorumlusunun maç sonu açıklamasının içini doldurmak. Nuri çelik 2-0 kaybettikleri maç sonunda müsabakayı çok iyi yöneten ( Bana göre bu ilin en iyi hakemlerinden olan ) Serkan Önsala başarılı yönetiminden dolayı teşekkür etmiş. Bir hakem için ,hakem camiası için bu teşekkür çok ama çok anlamlıdır. Hakemliğine, insanlığına her zaman kefil olduğum ( Ben herkese kefil olmam ) Serkan Önsal adına bu teşekkür için bende çok sevindim. Nuri Çelik adında sevindim. Bir spor adamı olarak, bir teknik adam olarak kaybedilen bir maça rağmen gözlerini kulaklarını kalbini iyi hakem yönetimine kapatmamış ,ona hakkettiği teşekkürü etmiş. Böylesi Hakemler, böylesi teknik adamlar bizim evin futbolunun gelişimine katkı verir diyerek aldım bu teşekkürü  benim soframa koydum. Nuri Çelik teşekkürü Amatör futbolumuz adına önemlidir. Bu olayı Hakem derneği ,ASKF bir kenara not etsin yeri ve zamanı geldiğinde ödül tahtasına koysunlar.

ERENLER KALAYCI HATTI

Geride kalan Pazar günü yanımda eski Adapazarıspor Başkanı İbrahim Aygün’le berabere Baldaki iki temsilcimizin maçlarını birer devre izledim. Önce Pamukova-Kütahya maçı için Erenlere konuk oldum. Kütahya bizim Pamukovaya göre futbol ve kadro gücü olarak bayağı önde . Pamukova sadece futbolun direnme kısmında vardı. Kütahya ise daha derli toplu ne oynadığını ne istediğini bilen takım intibasını benim futbol cebime koydu.  Futbolda direnirken futbol topunu karşı kaleye taşıyamazsan, kalen abluka altına alınır. Pamukovayı ilk devre direkler, rakibin beceriksizliği, savunmanın direnci golden korudu. İkinci yarı gelen golü görmedim ama benim için süperiz olmadı. Gelin sizi Erenlerden Kalaycıya taşıyayım. İlk yarısı 0-0 biten maçta Kalaycı Yeşilköy önünde ikinci yarıda şansının ve de kalecisinin kurtarışlarının yansıra rakibin gol noktalarındaki beceriksizliği ile ayakta kaldı. Haddini bilerek oynayan, rakibin hücumda çok adamla sonuç alamadığı anlarda kaybettiği toplarla ileriye koşan Kalaycısporun bu futbol hesabı 83 de Sametin attığı kontratak golüyle tuttu ve çok önemli üç puan Kalaycı soyunma odasına taşındı. Samet attı, kaleci sezgin maç 0-0  takılı kaldığı anlarda en az üç net pozisyonu kurtaran adam olarak bu üç puandan kendine önemli bir kaleci payı aldı. Kalaycısporda  son üç haftada alınan yedi puanın içinden Bülent Yıldırımada pay uzatmak gerek. Yıldırım haddini bilen gücüne göre oyun planını sahaya süren teknik adam olarak kalaycıya yeni bir heyecan yeni bir futbol ruhu taşıdığını görmek gerek.

 

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!