Salı Sofrası Sakaryaspor neler kaybetti?

featured

Salı Sofrası

Sakaryaspor neler kaybetti?

Sakaryaspor İzmir’de namağlup ünvanını kaybetti. Sakaryaspor İzmir’de altı puanlık maçın içinden istediğini alamadan sahadan ayrıldı. Kazansaydık Gümüşhane’nin puan kaybı yaşadığı haftanın içine çok karlı bir futbol sonucu sokacaktık. Ama futbolda  bir gerçek var ,oynadığın inatçı ,istekli oyunun içine gol  vuruşu yapamazsan kaybedersin. Sakaryaspor İzmirde Ferhatla ,kale çizgisinden çıkarılan bir umut  pozisyonuna ilaveten Coşkunlarda kaleci tarafından kurtarılan bir gollük atak ile Altay’ı salladı ama deviremedi.  Oynanan oyuna kimse bir şey diyemiyor ama ah Beykan ,ah Beykan diyenler  çoğunlukta. Demek ki Baykan bu takım için ,Ramazan sal bu takım için ,Burak Bekaroğlu bu takım için bayağı  etkili isimler. Altay önünde alınan bu istenmeyen yenilgiyi sorgularken ,bu futbolcuların olmayışının Sakaryasporun kadro dokusunu hırpaladığı görüşünü buraya ,bir futbol mazereti olarak koymak gerek. Kayb etmeseydik iyi olurdu ama, kaybettik. Bu yenilgiyle Rüstemler yangın yerine dönmesin. Daha ligin boyu çok uzun. Kaybedilenleri telafi edecek oyuncu grubu  bizde var.

ZIMBANIN YÜKSELİŞİ

Kim ne derse desin azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. ASKF Başkanı olamaz dediler,tüm engellere karşın gitti o koltuğa oturdu. Yolun başında birçok kişi ona muhalefet etmesine karşın, hantal yönetim kadrosuna rağmen o merdivenleri sabır cekerek çıktı. ASKF nin geçmişteki tek adam yönetimi anlayışına elinden geldiğince herkesi ortak etmeye çalıştı. ASKF yi hep alan kurum olmaktan çıkartıp veren  olmanın içine de yuvarladı. Geçmişte olmayan hizmet hamlelerini  b irer birer hayata geçirmeyi başaran Yaşar Zımba  son olarak  35 kişilik on federasyon yönetim kurulu içinde kendine yer buldu. Sakın küçümsemeye falan kalkmayın, geçmişin ASKF Başkanı sadece ve sadece amatör kurul  üyesiydi. Oradada her ASKF Başkanı forma giyiyordu. Sakarya Yaşar Zımba ile beraber  Futbolun iki numaralı yönetim adresi olan Amatör Futbol Federasyonu Konfederasyon yönetim kurulu içindeki bir isimden biri oldu. Sakarya adına Yaşar Zımbanın orada olmasını ben önemsiyorum. Ya siz?

DAKİKA 54 BURASI SAKARYA

Bazı takımların maçlarında görüyor ve izliyoruz.  Oyunun içindeki dakikalar onların il plakasını anımsattığı an Tribünler ana baba gününe dönüyor. Telefonların içinden çıkan aydınlatmalar eşliğinde o an stad  bir futbol şenliğine bürünüyor. Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek şarkımsıda güzel. O ünlü şarkıyı tribünlere taşıyanda bizim taraftar grubumuz. Mazide çök önemli yeri olan bu şarkının tribünlere çok şeyler kattığını ,duygusallık yüklediğini biliyoruz. Gelin bu hafta sonu dakikalar 54 gösterirken, sonuç ne olursa olsun Tribünleri hep beraber  bayram yerine cevirelim. Bizim diğer illerden ne eksiğimiz var. Gelin Yeni Atatürk stadının  muhteşem futbol kostümü içine bu anıda yükleyelim.

KARAAPTİLERİN TRİBÜN BEKLENTİSİ

Gecen haftanın Perşembe manşetinde benim haber yaptığım bir olay vardı. Sakarya futbolunun amatörde hizmet beşiği olan K.Akınspor yönetimi Bizim Sakarya aracılığı ile Büyükşehir Belediye Başkanından masumhane bir istekleri vardı. Mustafa Sert Sosyal Tesislerinin ufak olan tribünün daha büyüğü ile yer değiştirmesi. Spora hizmet konusunda devasa tesislere imza atan Büyükşehirin bu ufak isteğe kayıtsız kalmayıp spora hizmet eli içinde yer alabilecek bu isteği kısa sürede yerine getireceğine adım gibi eminim. Kendilerine ait sahayı kendi imkanlarıyla ayakta tutup ,futbolun emrinde tutan Karaaptiler spor  ve onun yönetiçileri, Karaaptiler taraftarları Mustafa Sert tesislerine inşa edilecek yeni tribünü fazlasıyla hak ediyor. Ben Karaaptiler yönetiminin bu isteğini Konfederasyon yönetine seçilerek büyük sükse yapan ASKF Başkanı Yaşar Zımbanın da önüne koyuyorum. Ben buradayım Karaptiler orada  Tribün gelişmesini bekliyoruz.

İHK VE KİNDARLIK

Mehmet Alemdar bu ilin Ulusal gözlemcileri içinde en deneyimlisi. Geçmişte İHK lerde bulunmuş, son olaraktan Başkanlıktan alınan bir isim. Bu gün klasmanlarda olan Hakemlerde , bu gün İHK yönetiminde olanlara bir yerlere yükselmeleri ve de yerlerini korumak adına İHK Başkanı olarak nüfusunu kullanarak önemli hizmetler verdi. Alemdar  bu gün kimler adına kapı kapı dolaştığını sanırım iyi anlamıştır. Hakemlikleri olmayanlara , hakemlik kariyerleri 0 olanlara önemli Süper lig maçlarında görev  veren , günün İHK si  ona maç verirken deyim yerindeyse kıytırık maçları seciyor. Hatta baktım bu sezon dört hafta geride kalırken  ,içindeki sebep dosyasında ne var bilemem ,Ercan Yıldırım Başkanlığındaki İHK ona maç vermemiş. Yüreğinde bu günün İHK si kadar olmasa da, kindarlık olan Mehmet Alemdar , bu süreçte dostunu düşmanını iyi tespit etme fırsatı bulmuştur diye düşünüyorum.  NOT  Bu hafta ilk maçınla tanışan Mehmet Alemdar durum ne olursa olsun bunu hak etmiyor. Dostunu düşmanını iyi ayırt edemeyenlerin hakkını savunmak zoruma gitse de, ne derler bilirsiniz, Eşşeğin olmasa da ,sahibinin hatırı vardır diyerek hakem büyüğümüz adına , Bizde bu nedenle  haksızlığa uğradığını düşündüğümüz biri olarak gördüğümüz Mehmet Alemdar üzerinden günün İHK sine yükleme yapıyoruz. Anlayana sinek saz anlamayana davul zurna az.

İLAHİ AYGÜN BAŞKAN

Adapazarıspor sezon başı hem kadro kurarken ,hem de siyasi şovları Karamana taşırken etrafa büyük hava şaçtı. Sonuç  beş maçta dört puan. Kaybedilen puan sayısı 11. Bu kara tablodan sonra Başkan İbrahim Aygün Face adresinden döktürmüş. Yeni yapılaşma döneminde olurmuş böyle şeyler. Blerim hocaya güveniyoruz, bu takım düzelecek gibi gönül okşayan amma velakin  gerçeği yansıtmayan düşüncelerini etrafa saçmış. Bir kadroyu yapanlar sorgulanmalı. Blerim Mula ile bu işin olmadığı gün gibi aşikar. Kadro mühendisliğini mevcut yönetim yapmışsa eğer ,yönetimde şapkasını önüne alıp çok iyi düşünecek. Gecen sene bu lige şans talih kader kısmet çıksada Adapazarısporun isminin geçtiği yerde 3 ligten başkası yalandır. Siyasilere sezon öncesi büyük şovlar eşliğinde kaşkol takanlar bu gerçeği  hiç ama hiç unutmasınlar. Bu nedenledir ki İbrahim Aygün Başkanın  bu günlere bakışını içeren düşünceleri beni tatmin etmiyor. Sapanca Gençlik önünde alınan galibiyet il içi çekişme adına  Karaman soyunma odasına bir umut olarak gitmiştir. Umudun genişlemesi adına  bir başarı mesajı verelimde Adapazarıspora moral olsun.

HAFTANIN DÜŞÜNDÜREN  MEİLİ

Sakaryaspor Altay maçı öncesi Yeşil Siyahlı ekibin gecen yılki orta saha yıldızı kendi hesabından kamuoyu ile düşündürücü bir meil paylaşmış. Anlamlı ve de düşündürücü bulduğum için bu meili gecen haftanın Meili olarak bizim sofranın ortasına koydum. TERAZİ VAR-TARTI VAR, HERŞEYİN BİR VAKTİ VAR. Kim bundan ne alırsa alsın. Ancak ben şunu diyorum. Futbolda dün yoktur ,bu gün vardır. Bu ilgi çekici Meille Sofrayı topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!