Salı Sofrası ) Sakaryaspor kazandı ama ..

featured

Salı Sofrası

Sakaryaspor kazandı ama ..

Sakaryaspor gençlerden oluşan, bir puanlı Niğdesporu yenerken, değim yerindeyse göbeği çatlamış. Kaleci Oğuz Etimeskut maçında olduğu gibi yaptığı kurtarışlarla sakaryaspor üzerinde dolaşan kabus dolu hafta sonlarının birini daha yok eden adam oldu. 0-0 iken ,1-0 öne geçtikten sonra net iki gole geçit vermeyen Oğuz bana göre son iki maçta alınan dört puanın başrol oyuncusudur. Sonuç kazanmak zorunda olduğumuz maçı kazanırken iki santrafor konuştu. Berk İsmail attı, sakatlanıp çıktı. Yerine giren Yaser attı, gitti üç puan dediğimiz an beraberliğe koşan oyunu lehimize bozan golcü oldu. Sonu güzel biten bir futbol hikayesi oldu ama, geleceğe umut taşımadı. Sakaryaspor bundan daha iyi yerlerde olmalı. Bu oyuncu grubu ve teknik kadro bu gün ki performansların ın üzerine çıkıp ,Sakaryasporu daha yukarılara taşımak zorundalar. Özellikle bazı kişilerin kefaleti ile Sakaryaspordan hatırı sayılır paralar alarak gelen  Abdullaziz ve Okan size sesleniyorum, bu döküntü haliniz size yakışıyor mu? Rüstemlerde para nöbeti tutup sahaya çok az şey taşıyanlar, bu gün gelinen noktada, gitsin denilen yönetimin sırtında kalan Sorumluluktan kendilerine de pay alsınlar. Yönetim gitsin ,amigoların ve bazı çevrelerin istediği yeni yönetimin oluşmasına kulak kabartmak ,sizin işiniz olmamlı.

BAŞKAN KİM OLSUN ?( HÜDVERDİ B AHADIRMI? ERKAN SEZGİNMİ?  ))

İbrahim Nalbanttın istifasının ardından Rüstemlere düşen kongre rüzgarı etrafa yayıldı. Şuan takımın başında Hüdaverdi Başkan var. Bana kalsa Hüdaverdi Bahadır  Başkan ve ekibi yola devam etsin. Yok olmaz yeni bir yönetim olacak deniyorsa, mevcut yönetim biz bu işte yokuz diyorsa eğer ,benim Başkan adayım Erkan Sezgin. Bu kardeşin, Sakaryasporda  bundan sonra olursam  ,birinci adam olurum dediğine şahit olanlardanım. Bu konuda Yaşar Zımbadan da yardım istediği kulağıma üflendi. Öyleyse  Futbolun içinden gelen, teknik adamlıkta donanımlı olan ,eh harcayacağı parasıda olan Erkan Sezgin niye başkan olmasın ki. Yineliyorum Hudaverdi Başkana  büyük adresten aday olma  emri gelmezse eğer benim Başkan adayım Erkan Sezgin ama son dakika geliştirmeleri önüme geldikçe, Hüdaverdi Bahadıra olan güvenin arttığını gözlemliyorum.

PARASINI GERİYE İSTEYENLER VAR

Sakaryasporda Nalbant kendi isteği ile Başkanlık koltuğunu bıraktıktan sonrada sıkıntıları bitmiyor. Başlangıç sürecinde yönetime girerken, kasaya üç beş kuruş bırakan bazı kişiler duyuyoruz ki İbrahim Nalbanttan paralarını geri istiyorlarmış. Arkadaş ne parası be ,Sakaryaspor formasını bedavadan giymek var mı. Bakın ben Sakaryaspora yönetici olamıyorum, neden ? Çünkü param yok. Hadi param yok, cevreden para toplayacak gücümde yok. Siyasi gücümde bu günle ters orantılı. Öyleyse benden yönetici olmaz. Yönetici olupta parasını isteyen beyler, yaklaşık bir buçuk milyonluk çek kesen ( Bu onun iddası ) İbrahim Nalbant’ın parasını kim geriye ödeyecek. ?  Parasını geriye isteyenler ,paranızı Nalbanttan değil, genel kurulda yönetime gelecek olanlardan isteyin veya yönetimin içinde kalmaya devam edin. Bedavadan Sakaryaspor yönetici resmi vermek racona ters be kardeşler.

BU NE HIRS

Sakarya hakemliğinde huzur hakim ama, huzurdan değil kaostan beslenen azınlık mutsuz. Ben bu camiada tam 20 yıl içe içe yaşadım. Geriye bakıyorum ,önüme bakıyorum da kaybedilen bir dernek, kaybedilen bir İHK yönetimi sonrası hazımsızlık yaşayan ,Sakaryada  ne var ne yok ,kendilerine yakın MHK üyelerine veya bu MHK ye yakın kişilere Sakarya hakemliğinin içini dışını dışarıya servis eden hırs küpü topluluk görmedim. Yarabbi iyi ki burada görev yapanlara TFF aylık vermiyor. Maazallah böyle bir şey olsa, giden BŞB Başkanının Sakarya hakem ligine bahşettiği o güzelim hakem evi ,savaş alanına döner . Arkadaş birbirinizi sevmek bu kadar zor mu? Gün gelir tekrar size sıra gelir. Türkiye’de dünle b u gün arasında o kadar çok değişiyor ki. Bu nedenle birbirinizi yemeden ,oturun oturduğunuz yerde be . Gözünü hır büyüyen b eyler ,bu gün tekrar eskiden oturduğunuz koltukları  ele geçirmek adına  kapı kapı  dolaşacağınıza, Sakarya hakemliğinin Atilla Karaoğlan’la yakaladığı havaya  el verin ki,onunla gelen başarı halkasından gelecekte size de pay uzatılsın.

KIBRIS FATİHİ( TOTRAKAN  FUAT )

Geçtiğimiz günlerde bir zamanlar aynı çatı altında bazen seviştiğimiz ,bezek kol kola gezdiğimiz ,bazen dernek seçimlerinde karşı karşıya durduğumuz ,bu nedenle de yıllarca küskünlük yaşadığım  Fuat Totrakanla ,  barışmanın ardından  bir geziye çıktım. Yavru vatan Kıbrıs’a  Fuat Totrakanla gitmek varmış kaderde .Hayat insanın önüne ne zaman neyi koyacağı hiç belli olmuyor. Fuat Totrakan, abi gel seni Kıbrıs’a götüreyim dedi ve sözünü tuttu. Beni Kıbrıs’a ( Girmeye götürdü)  Ben Kıbrıs’ı Kıbrıs’a yapılan barış harekatından bilirim. Totrakan Fuat sayesinde Girmeyi ,Akdeniz’i, Girne Türklerini ve ünlü kumarhanelerini gördüm. Bana  göre çok ilgi çekici bir yer değil Kıbrıs. Deniz var, Kumarhane var,her ırktan  ,her milletten talebeler var. Kıbrıs’ta kış yok. Kıbrıs’ta üretim yok . Ne var diyeceksiniz ? Yukarıda ip ucu verdim, Kıbrıs parası olan için kumarhane cenneti, parası olan için tatil yapılacak bir yer. Totrakan Fuat Kıbrıs’ta tanınıyor. EEEEEEEEEEEE sekiz yoldan beri Kıbrıs’a, eşiyle, dostlarıyla  giden biri haliyle tanınıyor. O bana göre Girnenin Sakarya’daki barış elçisi, Girmenin tanıtımına katkı veren eli. Girne ufacık bir yer. Çarşısı  ufak, Kumarhaneleri büyük. Belki bende gidiş gelişleri hızlandırırsam, beni de Totrakan Fuat gibi tanırlar da, ben bunun için geç kaldım be dostlar. Bırakın ben karasu Bodruma, Karasu Girne’ye gideyim. Bu geziyi ekonomik olarak üstlenen Totrakan Fuat teşekkür edip ,ben yine Karasu Alanya ,Karasu Bodrum turlarına devam edeyim.

TV DE KARAOĞLAN

Kayseri-Kasımpaşa maçınızda iyi yöneten ,kendine güvenenleri mahcup etmeyen Atilla Karaoğlan gecen pazartesi TRT nin Ersin Düzenle sunduğu, Ali Gültekin ve Ayhan Akman’ında yorumcu olduğu programda ,haftanın en başarılı üç hakemini ekrana taşıdı. Diğerleri beni bağlamıyor, ben ekranda Atilla Karaoğlan’ın ismini gördüm ya o bana yeter. Ersin Düzen yapılan üçlü ankette oyunu Atilla Karaoğlan’dan yana koymasını önemserim. Karaaoğlan Atilla’ya not, bunları izle ama etkilenme . Hakkın da yazılan çizilen öyküleri oku ama, etkilenme . Aksine hakkında olumlu olumsuz eleştiri varsa onları dikkate al ,atacağın adımları ona göre at. Bu gün işin dünden daha zor. Hem Türk Hakemliği hem de Sakarya hakem ligi için omuzlarına binen sorumluluk yükünün altında sakın ola ki ezilme. Devam aslanım, duruşunu ve hakemlikteki çizgini hiç bozma. Sen iyi ol ,ben seni yazmaya hep devam edeyim. Ha bencil olma, lider ol. Bencil olma, peşin sıra gelecek hakem tespitleri yap. Bencil olma, örnek alınacak lider hakem abisi ol. Ve son gelişme ,Atilla Karaoğlan Beşiktaş-GS Derbisinde 4 hakem olarak vitrine çıktı. Öyle anlaşıyor ki MHK onu yukarılara hazırlıyor. Onun adına Sakarya hakem ligine adına sevindim mutlu oldum. Siz mutlu olmadınız mı?

DERELİ İYİ BAŞLIK BULMUŞ

Etimesgut beraberliği sonrası Cavit Debrelinin köşesine koyduğu başlığı çok tuttum. Futbolcular İstifa çok anlamlı bir başlık. Bu takımın önündeki engelleri aşmak adına savaşan, geçmişin arızalarını onarmaktan Rüstemlere gitme fırsatı bile bulamayan Yönetimi diline dolayanların önüne Dereli Futbolcuları koymuş. İyide yapmış. Tabi ya, yönetim gündemde tutularak ortada duran  başarısızlıktan kaçarak, futbolcu ordusu bir kenara oturup dinlenemez. Sezon başından beri dökülen bu oyuncu grubu aynaya bakacak. Yönetim istifa diyerek şarkı söyleyenlerde gerçekleri sorgulaya caklar. Bu takımın bu gün için yönetim değil, kadro içine konulan oyuncu grubu ve bu oyuncuların teslim edildiği teknik adam sorunu var. Hiç kimse bedavadan yeni yönetim arayışını ısıtıp ısıtıp futbol tavasına koymasın. Bırakın mevcut yönetim, yeni Başkanla beraber biraz yol alsın. Bir bakmışınız Rüstemlere Sonbaharda Bahar gelmiş. Ne den olmasın futbolda bazen bunlar yaşanıyor. Yeter ki herkes işini yapsın. Biz bunları yazdık ama şer güçler kazandı,6 Ekimde kongre var.

KISSADAN HİSSE ( SADİ MANE )

Dünyaca ünlü olan futbolcu Sadi Mane bakın ne diyor? Dediklerinle bir serim üzerinde yazılan düşünceleri eşliğinde sizinle buluşturuyorum. Belki medyaya yansımayan niceleri vardır anma Ben Sadi Maninin örnek davranışını yaşam penceresi içinde başucuna astığı projesini yorum yapmadan sizin önünüze koyuyorum. Resmi alın cebinize koyun kendi dünyanız içinde sorgulayıp, yorumlayın.

BİZİM EV ( BİZİM SAKARYA )

Bizim Sakarya neredeyse günün iktidarı ile aynı yaşta. On altı yılı geride bırakmış Adnan Yüksel önderliğindeki Bizim Sakarya. Gecen hafta yaş günü kutlaması v ardı. B en bu evde Nazım Aktürk olarak  atı yılı geride bıraktım. Beni buraya çeken  ne biliyor musunuz? Para değil. Aldığım paranın rakamını söylesem yapma yahu Naz<m Hoca dersiniz. Beni buraya çeken bu gazetenin zor koşullarda bile demokratik duruşundan ödün vermemesi,. Beni buraya çeken Tuncer kalaycı gibi, Özgür Arık gibi, Hasan Küretiş gibi Yusuf Cınal gibi kalemlerinden aydınlık akan dostların burada yazıyor olması. Kısacası Bizim Sakarya bu nedenle benim evim. Ben size sakaryanın sorunlarını, ülke sorunlarını ab artmadan doğru ve okjektif şekilde yan sıtma gayreti içinde olan Bizim Sakarya okumaya devam ediyorum. İyi ki varsın Bizim Sakarya.

CUMHURİYET

Bu gün Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün bize ,ülke sevgisini ,yurt sevgisini ,vatan sevgisini yüreğinde tüm samimiyetiyle hissedenlere armağan ettiği Cumhuriyet Bayramını kutlayacağız. Bazı Cumhuriyet hazımsızlığı içinde olanlara inat bu gün heryer Kırmızı olsun. Bu gün ki coşku geçmişten daha coşkulu yaşansın. Çünkü her şey çok güzel olmaya doğru

İstanbul’dan, Ankara’dan ,İzmir’den ,Adana’dan, Mersinden, Bolu’dan, İzmir’den ,Aydından yola çıktı. Cumhuriyet yoluna kimse ama kimse köstek olamaz. yaşasın Cumhuriyet ,.Cumhuriyetin 96 yılı anısına şu alıntı sözlerle katılmak istiyorum. Cumhuriyet Fikren, İlmen, ve bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister . Bu duygu eşliğinde Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!