Salı Sofrası )Sakaryaspor finali görür

featured

Salı Sofrası

Sakaryaspor finali görür

Sakaryadaki Sarıyer maçı için maç öncesi tahmin tabelası santraya konulsa oradan kimse 4-0 lık futbol zaferi çıkacağını yazarmıydı. Hele hele ilk yarısı 0-0 bittikten sonra. Ama bu takım ,bu günün karakterli oyunculardan kurulu Yeşil Siyahlı ekip ruhu ,ikinci yarıda dillere destan seyreden desteği ile farka koştu. Zaferin içinde inanç ,zaferin içinde inanılmışlık,zaferin içinde hırs ve azim vardı. Ben bu oluşan havanın içinde TFF 1 liga ayağını görüyorum. Bu gün İstanbulda ,İstanbulun ilerici yürekleriyle dolu Sarıyer Yusuf Önüş stadında, rakibin seyreden yasağı olduğu günde, Yeşil Siyahlı ekipimizin 4-0 lık Cuma zaferinin coşkusunu bu maçada taşıyacağını ve rahat turlayacağını düşünüyorum. Futbol bu maç bitmeden konuşulmaz densede bazı sonuçlar vardırki ,onun üstüne olumsuzluk yüklemeye çalışsanızda bunu başaramazsınız.  Bu gün İstanbulda böyle bir maç bekliyor bizi.

HUZUR İFTARI

Sakaryalı Hakemlerin Kasri Dönerdeki iftarının olumlu izleri gecen haftaya damgasını vurdu. Protokol zenginliğinin genişliği ,katılım sayısının çokluğunun net bir şekilde fark edildiği iftar akşamında, TFFHGD Sakarya şüphesi yönetimi,İHK üyelerinin el ele gönül gönüle verdikleri hizmet yarışı İftarın içinde parlayan umut yıldızı gibiydi. Hakemliğin ağır toplarından olan MHK nin iki numaralı ismi Mustafa Culcu ile TFFHGD Başkanı Apturahman Arıcıda  bunu fark ettiklerini yaptıkları konuşmada deklare ettiler. Huzur gibisi varmı? Huzur varsa yediğin yemeğin lezzetini,çaldığın düdüğün ,kaldırdığın bayrağın çoşkusuna kapılırsın. Kasri dönerdeki iftarın lezzeti bir yana, huzur ışığı benim masamı donattı. Protokol takıntısı olan ASKF Başkanının ,kendince kabris yaptığı iftar akşamı içinde bu nedenle, onun bu takıntısı İftarın olumlu yüzü içinde kayboldu gitti. Özetle hakemler  bu gün için birbirlerine kenetlenmiş,geçmişte unutulan huzuru bolca içlerine sindiriyorlar.

KARAOĞLAN VE ERSİN NEJAT

Sakarya hekimliğinde bir yıldız doğuyor. Adı Atilla karaoğlan. Geçenlerde Ersin futbol okulunun patronu Nejat Ersinle oradan buradan sohbet ederken ,onun milli takıma gönderdiği yeni oyuncuyu  futbol kantarına koyup, Sakaryadaki alt yapınında kulağını çınlatırken ,söz döndü dolaştı Atilla Karaoğlana geldi. Buyrun buradan yakın ne alaka diyeceksiniz,anlatınca anlayacaksınız. Kim anlatacak nomik huzur varmı? Nejat Ersin  anlatacak. Biliyormusun nazım Hocam ,Atilla Karaoğlanın hakem olmasında benimde katkım var. Nasıl yani dedim,Valla yıllar önce As Akyazıyı çalıştırırken  Atilla Karaoğlan o günlerde Mustafa pektemeğinde  yükselişe göz kırptığı dönemde oda benim takımımdaydı. Amma velakin futbolculuk adına  üzerinde taşıdığı veriler yeterli değildi. Ersin anlatmaya devam ediyor,bir gün onu karşıma aldım dedimki,evlat senden futbolcu falan olmaz.Sana tavsiyem yapabileçeğin,başarılı olacileçeğin  bir spor dalını seç . Yıllar sonra Atilla Karaoğlan karşıma çıktı. Hocam senden allah razı olsun. Hakemliği tercih etmemedeki ana faktörlerden biri ,sizin bana gösterdiğiniz yol oldu. Bu gün hakemlikte allaha şükür iyi noktalara geldim. Bunun içinde az da olsa sizinde payınız var . Her başarının  veya başarısızlığın hikayesinde bazı faktörler vardır. Atilla Karaoğlanıın bu gün futbolda değil ama, futbol hakemliğinde yukarılara yürüyüşünün hikayesinin içinde nejat Ersince varmış.

BİR ZAMANLAR BEN VE NEZİHİ

Ömür dediğin sermaye elde tutulmuyor. Su misali akıp gidiyor. Elime yaklaşık 35 yıl öncesini hatırlatan bir resim uzatıldı. Bir zamanlar beraber, zamanın Adapazarı gazetesinin çıkışına beraber katkı sunduğumuz Erkal Gedikli ,geçmişten kalan bir resmi önüme koydu. Sakaryasporun ,taraftarın gönlünde o günlerde oynadığı futbolla taht kuran Nezihi ( Futbolun delisi lakaplı) ve ben bir vesileyle el eleyiz. Hey gidi günler hey,geride bıraktıklarıma bir bakıyorumda orada neler yokki. Vagonda bekçilik hayatım ( Bu gün bu iş daha moderileşti Güvenlik oldu) Futbolculuk hayatım,gazetecilik ( Spor yazarlığı) Hakemlik,Hakem yönetiçiliği,Kısa süren teknik adamlık . Bu saydıklarım içinde gecen uzun yıllar ufacık bir ömür torbasına kondu. İnanın çok yer kaplamadı. Bu gün ben yine Medyanın içinde  geziniyorum. Sanırım bu böyle sürüp gidecek. Bu anıyı şu sözlerle bitirmek gerek. Ne iş yaparsanız yapın,yaptığınız içinde doğruluk,samimiyet varsa iz bırakırsınız. Umarım biz yaptıklarımızla bu şehirde iz bırakanlardan oluruz. Elime gecen bir resim sayenizde size kendimi anlatmaya çalıştım. Umarım fazla işgüzarlık yapmamışımdır.

AZİZİYENİN EFSANESİ ( MUAMMER UÇKAN)

Muammer Uçkan, karasusun ileri ,aydınlık insanlarının mahallesi olarak bilinen Aziziyenin önemli bir resmidir. Karasu ve Azişziye sevdalısı Muammer Uçkan sözü sohbeti dinlenen ayrıcalıklı bir spor yüklü insandır,saygın bir büyüğümdür. Aziziyenin  Kocatöngeli yenerek Süper lige çıkış anında elinde bastonu maçı izlerken tribünde gördüm. Anılar kervanında bir gün lazım olur diyerek resmini çektim . Bu gün o resim üzerinden onu ve Aziziyesporu konuşuyor,yazıyorum. Aziziyelilere tavsiyen Süper lig takımı ile yüklü Karasuda ayakta kalmak istiyorsanız Muammer başkanı iyi dinleyin. Onu dinlerken banada kulak verin,herşeyi Belediyeden beklemeyin. Zaten bu gün ki başkan Futbola tarzan. Siz siz olun önce kendinize güv enin. Siz siz olun paralı transferlerden kaçının ,hareketlilik içinde olan Alt yapınızı  dahada geliştirin. EEEEE bu arada aydınlık insanların,spora yatkın Aziziyelerinde takımlarına ,az da olsa son yıllarda eksilen testeği  biraz daha geliştirmeleri gerek. Nede olsa bu takım sizin adınızı sahalara ,sosyal hayata taşıyor ve yardımıda hakediyor. Bu yardım treninde Muammer Udkanla berab er Muzaffer tatlıların,Yalcın Gençlerin en ön vagonda olmaları gerekir. Bu vesileyle Aziziyespora başarılar dilerken,Muammer uçkan Başkanada sağlıklı uzun ömürler dilerim.

KURTKÖYDEN ÖRNEK RESİM

Sapanca Kurtköyün bende önemli bir yeri vardır. Teknika damlık kariyerime orada başladım. O zamanlar şirin bir Belde olan,Belediye olan  Sapanca Kurtköyde şampiyonluk yaşamak ,güzel dostluklar edinmek futbol kariyerimde önemli bir yer tutar. Gelelim konu başlığının içini doldurmaya. Kurt Köy halı saha  facede arkadaş grubumun içinde . Böyle oluncada orada yaşanan etkinlikleri görme şansım oluyor. Resimde göreceksiniz Halı sahadaki küçük oyuncular antrenörleri ile birlikte ortaklaşa sahanın etrafına ağaç dikiyorlar. Ne güzel,etkilendim. Yeşili,doğayı çarpık yapılaşma uğruna yok ettiğimiz şu günlerde Kurt Köy halı sahada bu günün küçükleri ,yarının büyüklerine doğa sevgisini aşılamak ,ağaç dikmeye özendirmek çok hoş bir şey. Bu işe katkı veren Kurtköy Halı sahasında görev yapan hocaları kutluyorum. Bu örnek davranış umarım dahada yaykınlaşır.

 

TEK TEK KAPANIYORLAR

Sakaryada gecen yıl  ,yıllardır özlem duyulan iki TV uyduya çıktı. Biri ( Sakarya Tek) ilimize İstanbuldan hazır geldi. Ben bu Tv de yaklaşık 2 ay program yaptım. Sakarya’da neden uydu kanal yok diyenler ,bu kanalı reklam adına ,izlemek adına fazla katkı vermeyince TEK Tv geldiği yere geri döndü. Sakarya 264 Sakaryanın öz kanalı olarak dev reye girdi. Sakaryadan bir kanalın uyduda olması ilk başlarda gönül okşadı. Ama gelin görünki Sakarya kendi kanalına sahip çıkmadı. İkisininde hayal kırıklığı yaşayıp ekran karartmasının içinde Türkiyenin ekonomik çıkmaz yatıyor. Hadi TEK dışarıdan geldi ,yahu bizden birilerinin gayreti ile kurulan bu şehrin tanıtımına katkı verme olasılığı yüksek olan Kanal 264 neden sahip çıkılmaz ki.. TV dükkanını kapatan TV 264 kapnadık diyemiyor,döneceğiz diyerek vakit kazanıyor ama ,öyle sanıyorumki bu gidişin dönüşü zor olaçak gibi gözüküyor. Umarım dönerler. Çünkü Sakaryanın uyduda olamaya ,uydudan yayın yapmaya çok ama çok ihtiyacı var. Bu iki kanal bir renkti,biz o renklerin kıymetini bilemedim. Sakarya vermeden almaya alışmış. Bu alışkanlık iflas etti farkında değiller.Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.NOT Duydumki Sakarya 264 direniyormuş. Umarım direnir ,umarım ekranları tamamen kararmaz. Cünkü bu şehrin kendi TV sine ihtiaycı var.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!