Salı Sofrası Sakaryaspor bende varım dedi

featured

Salı Sofrası

Sakaryaspor bende varım dedi

Sakaryaspor  son haftalarda  sarsıntı yaşayan ,ligin başında kim tutar bu Eyüp’ü diyerek futbol gözlerimizde büyütülen Eyüp iki birbirine benzer şık gollerle yenip ,Süper yarışa bende varım mesajını  rakiplerine gönderdi. Dikkat ederseniz Sakaryaspor   iki seyredeniz maçı kazandı. Buna sebep olanlar umarım kendilerini sorgularlar. Neyse biz gelelim maçın içindeki ayrıntılara  .kassango bir döndü pir döndü. O hücum güçü içinde  olunca ,sakaryasporun maç kazanma arzusu da artıyor. Oğuzun şık ortasına vurduğu kafa ile gelen gol   sakaryasporun yukarılara olan yürüyüşüne el verdi. Sonrasında bu sefer hakanın ortasına  gelen Çağlar kafası Eyüp’ün ipini çeken goller olarak sahada kendine yer edindi. Sakaryaspor futbol aklı karışık Eyüp yenerken sahada ne oynadığını bilen taraftı. B u maç için golleri atanları alkışlayalım da orta sahanın beyni M.Nepaya da özel bir futbol alkışı gönderelim. Eyüp galibiyeti ne anlam ifade ediyor? Bu galibiyetle sakaryaspor Playof duvarını da aşıp ilk ikiye selam çaktı. Artık bir Eyüp kadar ,artık bir Rize kadar  bir futbol şansı Rüstemlere taşındı. Ben bu galibiyeti Süper lig için atılan bir adım olarak görüyorum. Umarım siz bu sofranın üzerinde Eyüp maçının getirisini okurken, Salı sabahı,  İzmrden gelen üç puanla taçlanır.

MACIN İÇİNDEN BİR RESİM ( ÇAĞLAR)

Manisa maçında yaptığı hata ile sarsılan, uzun süre kendine gelemeyen o günden sonrada  yeşil siyahlı forma altında az süre almaya başlayan çağlayan son haftalarda savunmanın değişmezi oldu. Sakaryaspora ilk geldiği yıl onun için bu çocuk Sakaryaspora para kazandıran oyuncu olabilir diyen ben, onun bu çıkışına en çok sevinenlerdenim. Eyüp maçında attığı gole bakarak konuşmuyorum, bu çocuğun futbol kumaşı iyi olduğuna inandığım için böyle konuşuyor, böyle yazıyorum. Maçın bitiminde  teknik sorumlu Taner taşkına koşarak elini öpmesi  bir vefa değil ,kendine verilen şansı iyi kullanan oyuncu tavrı  olduğunu düşünüyorum. Ha bu arada sakaryaspora gelişi kuşku uyandıran Taner Taşkın’da teknik adam payı uzatmak gerek.

 

TFF DEN HAKEM ATAMASINA YENİ AYAR

Liyakat  ,liyakat ,yaşamın her alanında ,her evin mutfağında olması gereken bir özellik. Bu gün bu özellik maalesef son yirmi yılda el değiştirdi. İş bilenler değil ,siyasi forması günün modasına uygun olanların her alanda etkin olduğu bu günün Türkiye manzarasında ,futbolumuzda maalesef liyakatsiz ellerde kıvranıyor. Son olarak kulüplere ve siyasi iktidara yaranmak adına ortada kalan TFF, hakem atamalarına da yeni bir ayar vermek adına düğmeye basmış . TFF den gelen yeni talimat diyor ki, bir hakem beş ,haftada üç maça çıkabilir ibaresi ortadan kalkıyor. Bundan siz ne anlıyorsunuz? Valla hakem konusunda eli sıkışan MHK İyide rahatlatmak adına TFF önce Yapay zeka hakem atamasını bir kenara koydu, şimdi de  bu yeni kararı devreye soktu. Bundan sonra  başarılı olan hakem üst üste maç yönetebilecek. Bunu daha önce  Atilla Karaoğlan örneğinde gördük.  İsterse sokmasınlar, baksanıza Halil Umut Meer FB,GS derbisinden sonra şimdide FG,BJK derbisini yönetti. . Elleri mecbur, ellerinde kala kala Halil Umu Meler, Atilla Karaoğlan ,Zorbay Küçük ,Mete kalkavan ,,Ali Şansalan ,Volkan Bayaslan gibi hakemler  kaldı. Bu günlere, geçmişte kalan yanlış yapılaşmaların, yanlış önü görülmeyen operasyonları olumsuz yüzlerinin , bunda rolu olduğunu görmek gerek. Yazının başında ne demiştik? Liyakat ,liyakat ,liyakat. Bir mutfaktan kaliteli yemek çıkartmak istiyorsanız işi ehline vereceksiniz. Vermediniz mi, Yemekteki lezzet, kalite ortadan kalkar. Bu gün ki TFF nin resmide buna uygun. Ne kadar liyakatsız kişi varsa bu gün ki siyasi elbisenin içinde TFF ye sızmışlar.

İBRETLİK CEZA, BAK ŞU PSV YE

PSV ,Sevilla maçında kaleciye saldıran PSV li taraftara 40 yıl sahalara girmeme cezası verilmiş. Adamların affı yok ,bu tür olaylara bakış açılarında insaf yok. Çünkü onlarda yasalar saat gibi işliyor, çünkü onlarda her yerde siyaset yok. Hatayı yapan hatasının bedelini ödüyor. Bizde ne  oluyor? Ankaragügücü BJK maçında yaşananları, Altay ,Göztepe maçında yaşanmaları gördük. Takımlara seyredensin ceza, holiganlara ne var? Sadece ucundan kıyısından ceza.  Bakalım şimdi Sivasta İtalyan futbolcuya saldıran Holigan ne gibi ceza alacak. ? Başkan Mecnun  Otyakmaz, olayların içindeki Holigan için bakın ne demiş ? Kimsenin ceza evinde yatmasını istemeyiz ama, ibretlik olması adına ,bu eylemi yapan kişinin ceza alması önemliydi. Umarız  bizi dünyaya rezil eden bu olayın failine verilen cezadan geri adım atılmaz. Mecnun Başkanın dediğine katılıyoruz ,yeter artık, her önüne gelen saha içine girip futbolcu infaz etmeye kalkarsa, spordaki  Anarşi nasıl önlenir? Tatbiki caydırıcı cezalarla . Bana göre Hollanda’daki gibi bu eylemi yapana habis cezasından sonra, birde maçlara giriş cezası verilsin ve Sivas  sahasına giriş kapılarına ibretlik karar olarak asılsın ki ibretlik cezanın karşılığı daha dolu olsun.

NOT Fenerbahce den de  bu konuda duyarlı bir yaklaşım geldi. Sarı Lacivertli  yönetim Sevilla maçında  sahaya yabancı madde atan 7 taraftara süresiz stadyuma giriş yasağı uygulamasını devreye soktuklarını kamuoyu ile paylaşmış. Hatta Fenerbahçe yönetimi bunu biraz daha ileriye taşıyarak, bu yoldan kulpu maddi yönden zarar verenlerden kanuni yoldan uğranılan maddi zararı çıkartmak adınada  girişimde bulunacağını deklare etmiş. Darısı diğer kulüplerisin başına . Özellikle bu konuda sakaryaspor yönetimine de önemli görevler düştüğünü hatırlatmak isteriz. Taraftarın sebebiyet verdiği tribün olayları nedeniyle sakaryasporun çok çanının yandığı gerçeğini unutmamak gerek.

KÜFÜR KAFİR HAK GETİRE ( PLAYOF MANZARASI )

Bu sene Playoftan bala altı takım içinden biri çıkacak. Böylesi bir yarış içinde takımların oynadığı maçları test etmek adına ,o sahadan bu sahaya koşarken ,tribün manzaralarına bakıyoruz. Stadlara nasıl sokulduğu bir türlü çöülmeyen  meşalelerin etrafa yaydığı sis kirliliği bir yanda ,tribünlerden saha içine gönderilen küfürlü tezahüratları bir yana koyarak Futbol heyecanını izlemeye çalışıyoruz. Amatör seyredenlerin kaliteye koştuğu Playof heyecanı  içinde olmaması gereken ,küfürlerin   etrafta yankı bulması, Playof heyecanının içindeki çirkinlikler olarak yaşanmaya devam ediyor.. Gencecik çocukları bir kenara koyun ,koca, koca adamların ağzından etrafa yayılan salya sümük küfürler, inanın yaşlı bedenimi sarsıyor. Davulların kafa şişiren tokmakların esiri olması bir yana, koca koca adamların, geleceğin gençlerine kötü örnek olmaya aday , küfürbaz hareketleri çekilmiyor be dostlar.   Yahu biz ne zaman hakemlere ,oynayanlara ,hakaret etmeden maç seyretmeyi öğreneceğiz? Bunun için seyredenlere , oynayanlara ,takımları çalıştıran teknik adamlara önemli görevler düşüyor. Bir kulup Başkanını dinliyorum, yahu arkadaş ,bir türlü tribünlere hakim olamıyoruz diyerek serzenişte bulunuyor. Bay başkan bu iş yine de sizde başlar ,çıkın taraftarın karşısına ,yaptıklarına tepki gösterin. Bitmedi takımı çalıştıran teknik adamınıza ,oyuncularınıza bu konuda uyarılarda bulunun. Bu işler el ele  kolkola bir bütün olarak bir nebze olsun çözülebilir. Tribünlerde şarkılı türkülü eğlenceye eyvallahta, biraz sonra içine küfür zehiri akıtılıyorsa eğer , buna ne demeli. Sporda kazanırken yaşanan coşkuyu ,her sonuç içine yerleştirdiğimiz an, sporun bir seyir zevki olduğunu idrak ettiğimiz an, bizde Avrupa’daki gibi tribünlerde el, ele gönül, gönüle maç seyredebiliriz diye düşünüyorum.

KACAN BALIK

Meşhurdur, avcılar ellerinden kaçan av için çeşitli yakıştırmalar yaparlar. Genelde kaçan av için çok büyüktü gibi afaki görüşler avcı anlatımı eşliğinde hayatımızın bazı anlarında önümüze çıkar. Gelin biz bu yakıştırmayı futbolun içinde bir yerlere koyalım. Önümüzde sıçak saatlerin yaşandığı ,Bala çıkma yarışında oynanan Playof karşılaşmaları var. Tek devre lig usül ü karşılaşmaların içinden çıkan ilginç sonuçlar önde koşan bir takım elindeki avantajı alıp bir başka takıma verebiliyor .Karasu ve Koca döngelin yenilmesiyle  önemli bir avantaj yakalayan karasu Aziziye bu avantajını geride kalan cumartesi günü hemşerisi Karasuspora kaptırdı. Karasu Aziziye  tabiri cayizse dünyaları kaçırdığı bir maçı kaybederek  elindeki avantajı ,futbol evinde tutamayarak ,takip edilen olmaktan çıkıp ,takipte kalan takım oldu. Futbolda çok kaçırana değil, haddini bilerek oynayıp yakaladığını atana puan veriyorlar. Karasu Aziziye atamadı, Karasuspor attı ve Aziziyenin elindeki avantajı kapıp kendi soyunma odasına taşıdı. Bakalım bu akşam karşımıza neler çıkacak. Karasu Pamukova, Aziziye Kocatöngel maçları daha fazla ilgi çeken maçlar olarak takip altında olmaya aday maçlar olarak karşımıza çıkacak.

TANKSPORUN AYAK SESLERİ

Sakarya amatör futbolunun geçmiş yıllar içinde tankspor adı altında iz bırakan ,Harbişspor kimliğine büründükten sonra, çeşitli nedenlerle çok badiraler atlatan ,fabrikadan kopuk yıllar eşliğinde, kapanma noktasına gelen, tank amblemi ile sporumuza yer eden, sarı Siyahlı renkler  yine futbol yaşamına dönüş için ayaklandı. Tankpalet fabrikasının bu gün ki, spor sever  BMC yönetiminin,  harbişsporun futboldaki yalnızlığına el atmak adına yola koyulduğunu duymak,  bir futbol sever olarak beni sevindirdi. BMC Genel Müdürü  Mehmet karaaslanı , Fahri başkan  Gen.Müd. yardımcısı Dilşan derini ,Başkan Selçuk Yıldızı amatöre spora uzattıkları bu el için teşekkür  etmek isterim. Spor tanıtım aracıdır ,spora vereceğiniz hizmet  Sakarya’dan alkış alır.  Bu gün sahneye konulan Tanksporun ayaklanma olayı BMC nin yıldızının parlamasına, daha çok sevilmesine katkı sunar diye düşünüyorum.  Harbiş adını bir kenara koyarak, mazisinde var olan Tankspor adıyla sahalara dönüp karşımıza çıkacak olan  bu yeni sarı siyah futbol projesi umarım uzun soluklu olur. Futbolumuza tekrar hoş geldin Tankspor.  Amatör futbolumuzun futbol evine Tankspor adıyla giren Yeni Tanksporun teknik anlamda yapılaşması için Çetin çala el verildiğine vurgu yaparak bu yeni projenin içini dolduralım.

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!