Salı Sofrası Sakarya yeni stadını sevdi

featured

 

Sakaryaspor karşısına zaman çalma ayarlı futboluyla direnmeye çalışan Nazilli sporu ikinci yarının etkili oyunuyla yendi. Hep eleştiri tahtasında oturan Osman Özdemir’in takımın aksayan yüzüne anında el sürmesi , gelen üç puanın içinde kendine yer buldu. Nazilli önünde Sakaryaspor bana göre bu sezonun iyi futbolunu oynadı. Savunmanın içine, oyun anlayışının sahadaki yüzüne  yatma ,kalkma seanslarını sokan konuk takım önünde ,önce Mahirle sonra Talha’yla yüzde yüz gollük pozisyonda kalecinin ayaklarına takılan anları önemli anlar olarak ilk yarının içindeki etkili pozisyon alanına yerleştirtilmek gerek. İkinci yarıda önce Fatihin, sonra Coşkunun saha içine alınması  yeşil siyahlı renkleri hücum zenginliğine iten başlıca değişim faktörleriydi. Dakikalar 76 gösterirken Fatih sağdan yaptığı bindirmenin üstüne etkili pası ekleyince Coşkun  kafayı, kalesini zaman camlaya ayarlı korumaya çalışan Nazilli tavanına yapıştırdı. Ondan sonra skor avantajı içinde rakibi silkeleyen bir Sakaryaspor çıktı sahneye.  Gecenin içine üç puan rahatlığı sokan gole, Ferhatın müthiş final  pasını kaleye iyi gönderen Beykan  imzası  damga vurdu ve Sakaryaspor kazanarak yenilmezlik serisini önümüzdeki haftaya taşıdı. Yeni Atatürk Stadında ikide iki yaparken, hem puan zenginliği, hem de hasılat zenginliği ( İlk maça oranla ikinci maçta seyreden sayısında düşüş vardı) devreye girdi.

ERCÜMENT VE  DİĞERLERİ

Sakaryaspor ikinci yarının başında dakikalar 55 gösterirken savunmasında müthiş bir gedik verdi. Bereket ki o ana kadar kalesini sorumsuz terk eden Ercüment Nazilinin gollük atağına  elleriyle dur dedi ve futbol akşamında  olası bir sıkıntıyı bertaraf ederek, zafere uzanan anlara kucak açtı. Bana göre bu karşılaşmadaki bu an maçın kırılma anı olabilecek bir andı. Nazilli önünde elde edilen üç puandaki aslan payınınım bir kısmını ikinci yarıda oyuna giren Fatihin müthiş asistinin Coşkunun kafasıyla ağlarla buluşma  anına veriyorum.  Gecenin içinde üç puan zaferi için başka  kimlere el verirsin Nazım hoca derseniz, gittikçe yıldızı parlayan Ferhata, Beykan içinde olumlu futbol sözlerini bir kenara not ederim.

KALDIKMI BİZ BİZE

Bir umut diyerek çıktık Bal yolculuğuna ama , daha kafadan gelen başarısız sonuçlar sonrası Hasan Özkanın kura sonrası tahmininde haklı çıktı. Ben  bu grupta Sakarya birinciliğine oynarım tespitinin ayak izleri  Adapazarıspor, Sapanca Gençlik ve Karasudan oluşan Bal evinin  bahçesine erken kuruldu. Yazık çok yazık. Hikmet Sevimli Adapazarısporun bu ilin içine soktuğu Bal heyecanın külleri kurudu . Maalesef  nüfusu Bir Milyona yaklaşan Sakarya’nın futbol evi hala ,bırakın şampiyonluk türküleri söylemeyi, Bölgesel ligde rakiplerine kafa tutan seviyeye bile gelemedi. Velhasılı kelam Sakarya’nın  bu ligte  izlediği politikalar ,takımların bu işi kaldıracak yükleri ,  kalkınmada öncü , Sosyal politikalarda birinci ilan edilen bizim ilde yokları oynuyor.

HAKEMLER, HAKEMÇİKLER

Sakarya Hakemliğinin verdiği yönetimsel resim Süper ligde kısa sürede ters yüz oldu. Vizyonsuz  İHK,ben onları böyle görüyorum. Kendilerinden olan ,ama hakemlikte  geleceği olmayanlara düdük verme ısrarı kısa sürede,, yine patladı. Bunların içinde bir örnek var. Her maçının içinden olay kıvılcımlarının yönetim kısmında olan  Zeki Erdem Şenin , Hendekte yönettiği maçta kırmızılar havada uçuşurken ,maç tamamlanamamış.( Sonuç Fatura Hendek gençlikle hükmen yenilgi olarak geri dönmüş.) Bu kardeşin yönettiği  maçların bir çoğunda ,bu ve buna benzeri olaylar olduğunu  gecen yılki istatikler söylüyor. Hendek takımının sabıkalı Teknik adamı çıldırmış. Hendekli dostlar ,haber yolladılar. Bu maç bu hale, Hendekli oyuncuların nede teknik adam isyanı ile bu hale geldi. Maçın bu hale gelmesinde en az onlar kadar bu maçı yönetmekten aciz  olan Hakemin payı var dediler. Yalnız bir gercek var,Hakemin kötü olması senin ,rakip oyuncuya ,senin hakemin üzerine yürüme hakkını vermez. Ancak illa da benden olsun diyen ,bu paralelde hakemlere bu ligte düdük verme ısrarı olan İHK yide  bi zahmet bir kenara not edin. Onlarla bu ilin Hakemliği bir adım ileri yürümez.

ÖZDEMİR VE MÜFTÜ NİKÂHI

Sakaryada Osman Özdemir, Türkiye’de Müftü nikahı  günde teşkil  ediyor. Gazetelere yatıyor kalkıyor  ,Sakaryada  sportif arenada Osman Özdemiri, Türkiye’de siyaset dünyasın dada  Müftü nikahını  konuyu işliyor. Özdemir üzerinden Sakaryasporun gerçek sorunları, müftü nikahı üzerinden Türkiye’deki zam furyası, işsizlik ,enflasyonun yükselişi  günün iktidarı tarafından unutturulmaya çalışılıyor. Sanki çok önemliymiş gibi buna birde Ak iktidar içindeki Belediye polimiğini ilave etmek gerek. Bize ne  onların metal yorgunluğundan. Osman Özdemir sanırım Teknik adamlığı süreci içinde bu kadar gazete sayfalarında gezmemiştir. Son olarak Cem gün çıktı ,Sakaryasporun  bu gün ki sıkıntılarının içini bazı manşet sözlerle doldurdu. Bu günki puan tablosunu işaret ederken eksiklerin tamamını Osman hocaya yıkmıyor ama yine de ucundan kıyısından ona da dokunduruyor. B akın dostlar  bu günün puansal resminde  eski stadı  alel acele sürenlerdir  asıl suçlular. Sağdan soldan kıvırarak Osman Özdemiri günah keçisi ilan etmeye kalkanlar , önce yeşil siyah  aynaya  kendileri bakacaklar.

ÇETİNİN ARDINDAN

Gecen hafta Türk futbolunun Bolulu efendisi Çetin hakka yürüdü. Bolu Öğretmen okulunda okuduğu yıllarda, orada okuyan çocukluk arkadaşım Etem Şahin sayesinde  tanıma fırsatı bulduğum Çetinin ölümüne üzüldüm. Biliyormuşsunuz  Futbol geçmişi  çok renkli olan Bolu da efsaneleşen Çetinin Sakaryayla önemli bir ilişkisi var. 1965 yıllarda Çetinin babası Donatımdaki Sosyal Hizmetlerde müdürlük yapmış. Çetin o tarihlerde gayri federe olan Harmanlık tada futbol oynadığı notunu ,Harmanlık tarihini çok iyi bilen Tevfik Tetik hoca önüme koydu. Kısacası Türk futbolunun eski yüzünden bir futbol efendisinde fani dünyadan ebedi hayata göçtü. Yattığı yer çiçeklerle ,güllerle dolsun.  Sofrayı toplama vakti geldi. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!