Salı Sofrası ) Sakarya spordan iki isim

featured

Salı Sofrası

Sakarya spordan iki isim

Futbola Virüs molası verildiğinden bizde Sakaryasporla ilgili geriye dönük yaşanmışların içinde gezeceğiz. İkinci yarıda Sakaryasporun futbol çıkışına bir baktık . Ne gördük ? Futbol kafamızın bastığı kadarıyla, yönetimin gecikmeli transfer takviyelerinin olumlu olduğuna ,yararsız transferin çok az olduğuna tanıklık ettik. Sakaryasporun emin adımlarla  ilk beşe çıkışında ,hatta TFF bir umuduna sarılan skorların tribünlere umut çıkışı astığına şahit olduk. Futbol takım oyunu ,herkes giydiği formanın içinde takımlaşlık ruhuna sarılır. Ancak Sakaryasporun ikinci yarıda son haftalara taşınan seri galibiyetlerde, rakiplerini ürküten takım havasına büründüğünü, attığı futbol adımları içinde ,tutanla ,atanın  bir adım öne çıktığına dikkat çekmek isteriz. Tutan Oğuz, atanın İsmail Berk bu performanslarıyla  Transfer ayında  transferin gözdeleri olabilirler. İsmail Berkin olmadığı anlarda 9 numaralı formayla iki gol atan Okan’ında devre arası transferlerinin olumlu yüzüne eşlik eder diyerek bu konudaki düşüncelerime fazla abartı katmadan nokta koyuyorum. Umarım Corino Virüs Sakaryasporun çıkışının ,futbolun önünde uzun süre engel olarak kalmaz.

AYIP EDİYORUZ (FATİH TERİM OLAYI)

Corono Virüsle savaş ülke geneline yayılırken, bazı bildik isimlerinde bu Dünyayı saran virüse yakalandığına tanık oluyoruz. Avrupa’nın ve de Türkiye’nin tepki verdiği, Fatih Terimin Corono virüs testinin pozitif çıkması sonrası, bir vesile buna bile sevinen ,kin kusan geri zekalıların olduğu bir toplum yarası karşımıza çıktı. Hastalık bu be, tüm dünyanın başına musallat olan bir Virüs nedeniyle bir insana karşı olumsuz düşünmek kime ne yarar sağlar ki. Yazık çok yazık, konuşmayın, yazmayın ,hiç olmazsa susun be. Umarım bu satırları okurken sizler Fatih Terim, Abdürrahim Albayrak ve de aynı tanı ile hastanelerde olan vatandaşlarımızın sıkça sağlık haberini alırsınız. Allah Fatih Terim nezdinde bu virusle mücadele eden herkese sağlık sıhhat versin. Allah onları sevenlerine bağışlasın ,Allah’ta sağlıklı olupta evde bekleyenlerde sağlık ve sabır versin. Evde kal Sakarya ,sokağa çıkma.

ALT LİGLERE VİRÜS DARBESİ

Futbolda alt liglerde derece yapan takımların Türkiye şampiyonalarına gidişi , Corono Virüs engeline takıldı.  Bir çok kulübün şampiyonların, derece yapan takımların emeğini gözeterek  Türkiye şampiyonalarını kaldırmayın, erteleyin talebine TFF den olumlu yanıt gelmedi. Alt liglerde  şampiyon olup, Türkiye şampiyonasına gitme hakkı kazanan takımlar tepki veresede ,insan sağlığının  her şeyin üstünde gelir diyerek, TFF nin bu kararına saygı duymak geçiyor içimden. Zaten Sakaryada alt liglerde  U 19 ve U 14 yaş grupları bitti.  U 15, U16 U17 de playoff noktasındaydı. Öyle gözüküyor ki bu kalan maçlarda oynanmayacak.

ARİFİYENİN İSYANI HAKLIMI?

Hacıkışlada devre arasında futbolcuları bir kısım taraftar grubunca hırpalandığı gazetelere yansıyan o anın resimleriyle tescillendi. Arifiyespor teknik kadrosu ,yöneticiler ,Hakem soyunma odasına girip bu olayları soğutmak, maçın oynanmasına el veren Belediye Başkanının tesirinde mi kaldılar ,maçın ikinci yarısına çıktılar ve kaybettiler. Çıkmayacaksın, çıktıktan sonra feryat etmeyeceksin. Kaybedince mi aklınız başınıza geldi. Hükmen yenilgi tehdidi  varmış, olabilir. Çıkma tepki ver, her evin soyunma odasına örnek olarak asılsın. Hükmen yeniliğesin ama futbol düşüncen büyür. Bana göre Arifiyespor bu şansını kaybetti. Arifiyespor kadar maçın hakemi de  bu yaşananlardan sonra maçı oynatarak ,hakemlik adına iyi bir sınav vermemiştir. Tatil et maçı bu yaşanmalardan sonra ne yapılacağına Futbolun başındaki İl Tertip kurulu, İl temsilcisi ve kulüplerin sendikası ASKF  düşünsün.

CEM DİZDARI DİNLERİM, CİDDİYE  ALIRIM

Bu gün günümüzde bütün kanallar yandaş yorumcuların tekelinde . Sağlıklı futbol yorumu dinlemek için, anlatımcıların kalitesine bakıyorum, herkes koykoycu, herkes ak politikaların ekran bekçisi olmuş. Bu nedenle de TRT nin tek izlediğim  spor programında Cem Dizdarı izlerim.  Hemen belirteyim İktidar Virusu taşıyan TRT benim için yok hükmünde bir kanaldır. Perşembe günü fikirlerini saptamalarını beğendiğim Cem Dizdarı dikkatimi çeken bir konuda konuşurken yakaladım. GS dan Almanya ya giden Ozan Kabakın  yükselişini,500 bin EURO dan 43 Milyon EUROYA yükselen değeri konuşulurken Dizdarın bu konudaki tespitine kulak kabarttım. Gelin sizede anlatayım. Dizdar diyor ki alt yapı eğitmenlerini önemseyin, alt yapı performansı iyi olan futbol yetişmesine katkı veren Teknik adamları hem ekonomik anlamda ,hem de diğer konularda destekleyin. Onları Seminerlere gönderin, onları yeni gelişmelerle yüzleştirin diyor. Doğru değil mi? Bence doğru. Günümüz Ekonomisinde nefes almakta zorlanan kulüplerimiz için alt yapıyı ,kendi alt yapınızda ve Türkiye genelinde arama devridir. Bu aralara göndereceğiniz alt yapıdaki güvenilir teknik adamların araştırmalarını ön plana taşımak  sadece bu gün için değil ,her daim  kulüplerin antrenman sahasına asacağı futbolcu arama flaması olmalıdır.

ŞANLI TUNCAY VE YUSUF

Bizim çocuklarımız, bizim bağrımızdan çıkıp futbol yükselişiyle kazandıklarının yatırıma dönüştürenlerden biri olan Tuncay Şanlının Sakarya’daki otelini bu günlerde çok zor şartlarda  Corono Virus nedeniyle gece gündüz çalışan Sağlık personellerine açmasını önemsiyorum. Kazandıklarını, yatırıma dönük alanlarda zor günlerde yardım eli uzatması Şanlı Tunca’ya yakışan bir davranış olarak Futbol arşivine taşınmalı. Sadece o mu? Tranzonspordan Fransa’ya giden Yusuf Yazıcıda ilinin insanlarına ,yoksullara ev ev erzak dağıtması mağdur insanalar el vermeside Trabzondan Sakarya’ya ,buradanda Türkiye’ye uzanan insanlık elidir. Biz Türkler bu gibi hallerde Sosyal yardımlaşmada birbirimize el veriyoruz da ,Emeklilere kolonya ve Maske sözü veren İktidarı ortada göremiyoruz. Onlara kaldıysak halimiz allaha kalmış diyerek bu konunda üstünü örtüyorum. Ben biliyorum ki ülkemin değerleri mesela Ali Koçun yaptıklarına baksanıza ,bedava KOC olmadı onlar.  Evde KAL SAKARYA

HAKEM EVİ KAPIMIZI CALDI

Sakarya hakem evi yetkilileri kapımı çaldılar. Sevindim. Nede olsa yaşı kemale ermiş, dışarıya çıkma yasağı olanlar kapsamında, evde karantinadayım. Bu zor günde yıllarca hizmet verdiğim hakem camiasının  İHK ( İl Hakem kurulu Başkanı) TFFHGD yönetim kurulu adına Başkan Ahmet Öztürk’ün beni arayıp ,bir isteğim olup olmadığını sormaları gururumu okşadı. Bu gibi olağanüstü haller de aran sakta yaşlı ve de duygusal bedenim de  titreşim yaptığını itiraf etmeliyim. Sağ olsunlar kolonya, Dezenfekte ve de Maske ihtiyacımı devletten önce karşıladılar. Hem İHK, hem Dernek yönetimi bu süreçte tüm hakem büyüklerini arayıp onların haliğni hatırını saymalarını çok büyütmeyelim de bu tür yaklaşımlara uzak günler yaşadığımız için bu vesileyle de olsa hatırlanmak bizi mutlu etti ne bir kez daha parmak bastıktan sonra benim sofranın üstünü örtüyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!