Salı Sofrası SAKARYA MORELLENDİ

Salı Sofrası   SAKARYA MORELLENDİ

Sakaryaspor gecen hafta içinde soru işaretleri dolaşan grubun yukarılarda olan takımlarından Kemer 2003 yendi. Yenmesi gerekiyordu yendi, Kazanması gerekiyordu kazandı. Bu galibiyet üst sıralardaki takımların puan kaybı yaşadığı bir hafta ortasından Sakaryaspora bayağı puan sal kazanç taşıdı. Sakaryaspor  ek sik olan maçını rakipleri dinlenirken kazanırsa  bu gün itibariyle Etimesgut’un hemen yanı başına konaklar. Özetle hep eleştirilen Feyyazın attığı gol Sakaryasporu yeni umutlara taşıdı. Oynana futbola da  medyadan alkış geldiğini düşünecek olursak Yeşil Siyahlı ekibimiz hem aldığı üç puanla hem de oynadığı ile gecen hafta ortası gönül okşadı.

MAVİ MAVİ MAVİŞ

Yıl 2002 ,bu gün yıl 2015. Aradan tam 13 yıl geçmiş. O zamanın çocukları büyüdü  , adam oldu ,baba oldu,iş sahibi oldu. Bizim alanımız Futbol  topunun gezdiği alan olduğu için biz oradan iz süreriz ,biz oradan tarih yapraklarını yeri ve zamanı geldiğinde karıştırırız. Karıştırdığımız yerden Sinan çıktı. Hani şu Maviş  lakaplı çocuk. Yıllar önce adam olacak çocuk dediğimiz isimlerden olan Maviş bizi yanıltmadı. Birde hayırlı evlat çıktı. Her oynadığı  takımdan aldığı transfer ücretlerini yatırıma dönüştürerek futbol sonrası  dünyasını da  garanti altına almış. Şimdilerde Sivas’tan  Malatya’ya  gitti orada oynamaya ve kazanmaya devam ediyor. Genç yaşta aklını ve ayaklarını iyi kullanan futbolcu örneğidir benim için Sinan ( Maviş) O sürecin içinde Mehmet Uslular ,o sürecin içinde Hüseyin Toklar , o sürecin içinde Mehmet Akyüzlerinde olduğunu ve bendeniz bu isimleri, o dönem yazdığım Yeni Sakaryada köşemden sizlerle buluşturmuştum. Mehmet Akyüz ( Rizede ) Mehmet Uslu ( Konyada ) Süper lig havası teneffüs ediyor.

ZIMBADA CARE OLAMAMIŞ

ASKF de sular durulmuyor. Yaşar Zımba koltuğa oturdu  eski düzeni bir parça yerinden oynatıp ,bazı yeniliklere imza atsa da Muhalefetin acelesi var, olağanüstü seçim istiyor. Onların bu dünyalarına da patronu aynı olan iki gazetede Allahları var desteklerini esirgemiyorlar. Birde   onlara ilaveten Posta desteği  devreye giriyor. Onlara göre Yaşar Zımba ASKF nin sorunlarına care olamamış. Giden muhalefet mi çare oldu? Hüseyin Kama zamanında her şey süt liman mıydı da, bu gün ,dün bir bu gün iki Yaşar Zımba hedef oluyor. Bana göre bu acelecilik ve de birilerinin dolmuşuna gelip illa da seçim diyen muhalefete bu atılan adımlar puan getirmez.  Büyükşehire şirin gözükme ayakları bunlar.  Demokrasilerde seçim var. Bu seçimin erkeni var, geçi var. Baksanıza ak iktidar kendi başına iktidar olamayınca , yenilen pehlivan doymaz misali, ülkeyi  ikinci kez seçime taşıdı. Tepede bunlar olurken ASKF de neden olmasın. Yaşar Başkan seçim vaadleri vede seçim kazanmanın verdiği refah at  eşliğinde ,ağzından çıkanları Medyaya ve kamuoyuna iyi anlatamadığı için, Muhalefet seçimde, seçim diyor. Olsun bi şeçim daha be ,Heyecan olur. Yahu şu Hüseyin Kamanın bıraktığı koltuk ne kadarda sihirliymiş be, Oturan kalktığında yine o koltuğu koşuyor.

VAY VAYKİ NE VAY

Sakarya Hakemliği bir hırsın , iktidar kavgasının verdiği savaşın eşiğinde gazete manşetlerine meze olmaya başladı. Mehmet Alemdarla başlayan süreç yeni İHK ile de devam ediyor. Şimdilerde Sapancalı bir hakem olan Hasan Kösemenin iddaları  gündeme bonba  gibi düştü. Doğrudur değildir, yalandır ,bu haberin içi boştur diyorsanız eğer ,ilgili olanlar, hakemliğin başında olan kurumlar  ortaya çıkıp, Spor Kamuoyunu ve hakem camiasını aydınlatsınlar. Önce Dernekten sonra İHK den açıklama bekliyoruz. Hakem camiasında   bu yaşananların sebepleri  nelerdir? Hakemler neden niçin buralara kadar geldiler. Hakemler neden kendi içlerinde olup bitenleri kamuoyu ile paylaşma gereği duydular. Biz şunu bilir şunu söyleriz bu kapışmanın galibi olmaz, Yenileni olur. Bu gün Sakarya hakemliğinde olup bitenler camiaya büyük yaralar açıyor. Sakarya hakemliği birkaç burnu yukarılarda olan hakemlerden çok büyüktür. Hakem çeşmesinden su içer gidersiniz. Baki olan kurumlar ve Hakemliktir. Umarım bu gün için Sakarya Hakemliğinin kurumsal kimliğinin başında sorumluluk taşıyanlar bu gerçeği hislerinin önünde tutup ,doğru olanı hakemlerin ,camianın önüne koyarlar.

AY BAYRAM

Sapancada futbolun hamalı. Sapanca Kurtköy’ün  başı sıkışır gel Bayram. Hacı mercanın başı sıkışır gel Bayram. Sapanca’nın  alt yapısında eksik olur gel bayram. Bayram Ayın reklamı yoktur. Bayram Ay sadeliği olan bir teknik adamdır. Onun futbolda gittiği takımlarda yaptıklarına değil , boyuna  bostuna takılırlar. Oysa bir teknik adamın boyuna postuna  değil yaptıklarını, futbol kantarına koyduklarına bakacaksınız. Bayram Ayın önderliğinde Hacımercan  iddalı Yeni kente penaltı  golüyle  kaybettikten sonra Sapanca Akademiye bir hafta beş  atan Söğütlü’den gitti, puan aldı geldi. Metin Başkana önerim olsun Bayram Aya   sahip çık. Bayram Ay piyasada reklamı olan bir çok kişiden daha faydalı olur Hacı mercana, Yeter ki onun arkasında durmayı  bilin.

TAŞBURUN ANISI

Bundan tam 35 yıl evvel   benim hem futbolcu hem de Başkan olarak hizmet verdiğim bu ilin en uzun süre futbol kapısını açık tutan Aydın Gençlikle Taburun köyüne gitmiştim. Aydın gençlikle Taburun maçını o gün bu gün hayatta olmayan Akyazı futbolunun önemli ismi  Hiristo Fuat ( Fuat Aktürk ) yönetmişti.  Taşburun  Adapazarıspor maçı bu nedenle ilgi alanıma girdiği için gecen Cumartesi oradaydım. Geçmişin derinliğinde kalan  anılar kervanında yolculuk yapmak adına gittiğim Taburunda oynanan oyunun içinden kadro kalitesi ,futbolcu grubu zengin olan taraf kazandı kazanmasına da , kazanırken özellikle ikinci yarıda futbol  göbeği çatladı. Taburun maçında Adapazarısporu  ipten Oğuzun gayreti ,Yılmazın golleri aldı. Taşburun ikinci yarıda rakibini hırpaladı ama Mustafanın hata ikramı ile gelen beraberlik golünün üstüne başkasını koyamayınca, yediği  son dakika golleriyle en azından almaya çok yaklaştığı bir puandan oldu. Fikret hoca bu Taşburunun  içersine iki yeni transfer eklerse Bordo mavililerin futbol inadı Süper yarış için, takım içeresine  genişlik katar .Efendim bendenizden bu haftalıkta bu  kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!