Salı Sofrası Sahadakiler işine baktı

featured

Salı Sofrası

Sahadakiler işine baktı

Sakaryaspor Kırklareli maçı öncesi saha dışı sorunlara çok kafa patlattı. Yönetimsel anlamda sıkıntıların  masadan masaya servis yaptığı gecen haftanın içindeki bu şık durmayan resmin izleri Kırklareli’nde sahaya yansımadı. Bu günden sonra ne olur bilinmezde en azından Engin Korıkırla beraber çıkılan ilk zorlu deplasmanda futbolcular bu güne kadarki oyunlarının üstüne en iyisini koyarak  iyi futbolla üç puanı Rüstemlere taşıdılar. Batuhan’ın attığı goldeki sakinlik örnek olarak bir başka golcüye Mahire gitmeli. Bu kardeşin futbolculuk geçmişine sözümüz yok ama forma sırtında en az sahada 65 dakika kalan , bu süre içinde çok pozisyona giren üretkenlik yapmayan Mahir gol noktalarında kendine olan öz güvenini sahaya taşımalı. Korıkır Hoca Sakaryasporda kafasında olan önbir seçeneğine Kırklareli dede dokunmamış. Değişiklikler bile tıpa tıp aynı. Batuhan ve Ercağın geçmişten kalan maç eksiklerini giderken adına onları maçın sonlarına doğru oyuna alması,onların performansın bu düşünce ile artırmayı planlaması ,böyle düzeltmeye gitmesi Korıkır farkı olarak bir kenara not edilirken, Batuhan’ında her gecen hafta biraz daha hızlandığını ,Ercağın hırsının eskiye koştuğunu buraya teknik analiz olarak koymak gerek. Sonuç olarak Sakaryaspor ligin kritik virajında çok pozisyon üretip, buna yakında pozisyon verdiği maçı kazanırken, üç puan içinden son anlarda önemli kurtarışlar yapan kaleci Ercüment’e özel bir kaleci sayfası açmak gerek. Özetle Sakaryaspor yukarıda kendi üstünde bir takımı deplasmanda yenerek zirve adına umut tazeledi. Buna Korıkır yükselişi demek için erken olsa da ,bu kritik virajın hasarsız atlatılması  az buz bir şey değil. Umarım Sakaryaspor yönetimsel anlam dada  kendine gelir.

 

İSTİFA

Hizmet etmek adına  bulunduğun kurum veya kuruluşlarda , size ayrılan bölümde sağlıklı hizmet akışı gelişmiyorsa  buradan ayrılmak adına istifaya sarılmak gayet normaldir. Bu siyasette de böyledir ,spor dada böyledir. Sakaryaspor sevgisinden şüphe duymadığım Erkan Pirizenlinin gecen yıl Basın Sözcülüğünden ayrıldıktan sonra Sakaryaspor istişare kurulundan istifa edişinin altında yatan nedenlere baktığımda bu mevki dede Sakaryaspora hizmet etme şansı kalmamış olacak ki  basmış istifayı. Ondan sonrada Sıtkı Sakallıoğlu,Turan Sarıgülle ve Hakan Pirizenli de istifa haklarını kullanarak yönetimden ayrılmışlar. Ben b u istifaları şöyle okuyor veya anlamaya çalışıyorum. Sakaryasporda ipler tek adamın eline geçmiş. Böyle olancada hizmet vede söz söyleme manevraları kalmayanlar careyi istifa etmekte bulmuşlar. Veya  bu yarılıklar şöylede okunabilir .Sakaryaspor formasını giymek adına ,üzerlerine düşen ekonomik sorumluluklar adına elleri cebine gitmediği için,Sakaryasporun bu konuda mali yükü arttığı içinde  böyle bir ayrılık yaşanmış olması ihtimal dahilindedir diye düşünmüyor da değilim.

BİTMEDİ

İstifa başlığına derinlik katmak adına gecen hafta ortasında yönetimsel anlamda öyle şeyler yaşandı ki bu yaşananları bir kenara itmek olmaz. Bu süreçte öyle senaryolar gündeme taşındki , hangisine kulak kabartacağımızı şaşırdık. Halit Evinin Başkan Gürses yokken yönetimi toplaması ,İstişare kurulunu yok sayması , İstişare kurulunun ağır toplarından olan Yılmaz Vural ile Şansal Büyükanın buna tepki göstermesi, dönüşümlü esbaşkanlık için daha önceden Gürses’le-Evinin  anlaşma sağlandığı yolunda medyada çıkan haberler, yeşil siyah  futbol defterine çalkantılı süreç olarak işaretlendi. Kendini biir ara Başkan gibi gören Halit Evin daha sonra Başkanımız İsmail Gürses dedi ve gerim adım attı. Attırıldığı ve de Başkanlık isteğinin rağbet görmediğini iddia edenler var. Bitmedi konuşulanlar arasında ,iddalar arasında neler yokki. Ekonomik sıkıntı giderilmiyorsa , yapamıyorsanız bırakın gidin mesajının büyük adresten Rüstemlere postalandığı ,İstanbul grubunun kongre sürecini işaret ettiği haberlerini,  Kırklar eli ile oynanacak kritik maçı gölgede bıraktığını maç sonucunu beklemeden buraya not ettim.

AYGÜN SAVUNMA

Bir hafta evvel Kocaelide Başiskele Doğan tepeye uzatmalarda yenilen Adapazarı sporda fatura Hakeme kesilmiş. Başkan İbrahim Aygün  ,Hakemlerin canlarını yaktı tezine katılabiliriz. Hakem hataları ile maç kaybetmişte olabilirler. Gitmedik görmedik. Acaba Adapazarıspor gol attı da hakem gollerini mi vermedi? İbrahim Başkana şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak isteriz. Sez onbaşı  çok iddialı futbol düşüncesini Karamana taşırken oluşturduğunuz kadronun bu güne kadar aldığı sonuçlara hiç baktınız mı? Bu oyuncu grubunu oluşturanlara bunu hiç sordunuz mü? Zorlu maçlarda aldığınız sonuçlar ortada ,siz bu maçlarda yokları oynuyorsunuz. Farklı olsaydı ,elinizdeki kadroyla şimdi çok daha yukarılarda olurdunuz. Mazeret üretmek başka ,mavi beyazlı gerçekler farklı. Sonuç olarak yenilgilere mazeret üretmek takım planlamasındaki yanlışların üzerini örtmez. Siz bakın bu saatten sonra Sakarya birincisi olmaya .

AYTAC BIRAKTI, BİLERİM GİTTİ

Aytacın futbolu bırakmasının ardından, Ha bu gün ha yarın gidiyor diyerek hakkında Bal falı tutulan Bilerim Mula gitti. Bana göre başarısız halkaların teknik adam tarafında oturan ,Güzel insan ,güzel dost ,Bilerim Mula ,çok önceden gitmeliydi. Adapazarıspor eğer başarısızlığa mahkum olmuşsa, Bilerim Mulanın daha önce gidişini birlik beraberlik ,yeni oluşum masallarıyla  kendini avutanları da bu ayrılık öyküsü içinde yer vermek gerek. Yukarıdaki konuyla iç içe olsa da, Bilerim Mulanın gidişinin ayrılış hikayesinin içini doldururken yineliyorum ,Teknik adam gidişi ,yenisiyle beraber  bu kadroyu ayaklandırır mı? Bu yönetimle Adapazarıspor nereye kadar sağlıklı yürür. Veysel Beşik önderliğinde  Beylerbeyi  karşısında izlediğim Adapazarısporun dününü vede bu gününü futbol sofrasına koyunca, bu  gün oluşturulan kadronun tarihinin en kötü takımı olduğunu buraya not ediyorum. Bu futbol resmi içinden sadece ve sadece kaleci Ercanı  alır farklı bir yere koyarım. Penaltı kurtardı,yetmedi iki net pozisyon bertaraf etti,takımı ayakta tuttu ama sonucu tersine çevirmeye gücü yetmedi. Bir başka futbol notu daha vallahi billahi yedekten girip oynayanlar çıkanlardan çok ama çok iyiydiler. Kısacası devre arası bu takımda kadro anlamın dada değişime gidilmeli. Teknik adammı kim olmalı? Bu takım hasta. Hastayı yaşama  döndürecek hoca için bu olsun desem adımız Teknik adam pazarlayıcısına çıkar. Duyduk ki ilk isim olarak her Adapazarıspor maçında tribünde olan Bülent Yıldırımla Sıçak temasa geçilmiş. Başkası olur mu ? Bu gün Salı beklide haftanın ilk idmanını yeni teknik adam siz bu satırları okurken yaptırıyor olabilir. Hayırlısı olur inşallah diyerek sofrayı topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!