salı Sofrası Rüya bitti mi?

featured

salı Sofrası

Rüya bitti mi?

İnsan oğlu yaşadığı sürece uyurken rüya görür, uyanıkken hayal kurar. Sakarya olarak bizde Adana öncesi, gelecek adına rüyalar gördük ,hayaller kurduk. Ancak yaşam, yaşamın içindeki gerçekler , hayaller ve rüyalar üzerine inşa edilmiyor ki. Hayatın gerçeğinin içi dalgalı deniz gibi. Biz  Adanaya giderken rüya gördük ,hayal ettik, şehir olarak her koldan kenetlendik, Amma velakin tek adımlık oyunda, öylesine kötü oynadık ki, öylesine hatalar yaptık ki ,geriye düştüğümüz maçı on kişiile uzatmaya taşıdık ama uzatmada yıkıldık.  On kişi ile Sakaryaspor farklı bir hikaye yazacak diye bedene umut yüklerken, peş peşe gelen gollerle rüyadan uyandık. Rüya görmek güzelde, rüyanın gercek olmadığını görünce insanoğlu bir süre sendeler .  Biz Adanada  güne sahaya yanıcı maddeler atarak başladık, sanki sahaya atılan maddeler sakaryaspora can katacak. İnsan yaşadığı sürece hayalleri ve rüyaları bitmez. Adana’da kötü oynadık kaybettik, dünyanın sonu değil, hayat devam ediyor, Sakaryaspor  hala bizimle. Rüya bitti ,bitmesine de hayat devam ediyor. Futbol bu biri kazanıp sevinirken biri üzüleçek,Bodrum sevindi biz üzüldük. Bu maçın hikayesine daha çok şeyler yanılırda valla yenilen pehlivan tarafında olduğumuz için, içimizden çok şey yazıp çizmek gelmiyor. Zaten bütün Türkiye, Sakarya bu maçı seyretti, bırakalım da seyredenlerde bir şeyler yazıp, bir şeyler söylesinler. Son sözler o suçlu bu suçlu diyerek maçın hikayesinde suçlu sandalyesi kurmayın. Futbolda hata yapan kaybeder az hata yapan takım kazanır. Biz çok hata yaptık kaybettik,mutavazi Bodrum daha az hata yaptı, daha çok koştu, daha çok inandı ve  kazandı. Valla billahi direkler olmasaydı bu maçın hikayesinde uzatma bile olmazdı. Oynadığımız oyunun içini fazla kurcalamadan biz bakalım önümüze .Böylesi sonuçlarla, uzun yolculuğun geriye dönüşü insana kabir azabı çektirir. Bizim Adana hikayemizle ilgili yazacaklarım şimdilik bu kadar. Şu bir gerçek, seneye işimiz çok daha zor.

BODRUMU VE İSMET TAŞDEMİRİ KUTLARIM

Bodrumun süper ligle taçlanan futbol hikayesinde , ben bu hikayenin kahramanlarını önce yönetim, daha sonra yönetimin uzun süre sabrettiği İsmet taşdemire ve sonunda da futbolculara pay uzatırım. Futbolda yapılaşma, futbolda bir teknik adama uzun süre sabretmenin meyvelerini Bodrumspor Süper lige çıkarak topladı. Önce TFF 2,sonra TFF 1 çıkacaksın, daha ilk yılında TFF 1 de final oynayacaksın, daha sonra ikinci finalde Süper lige çıkaçaksın. Bu başarının taşlarını Bodrum sahillerine iyi döşeyene yönetimi,teknik kadronun başı İsmet taşdemire daha fazla artı yazar bu şampiyonluk. Ha sahi yahu biz bu sene kaç teknik adam değişimi yaşadık ? Bu konuda başka sorum yok. Bize de yapılaşmanın temellerini atacak ,yapılaşmaya sabredecek bir yönetim modeline ihtiyac var. Başın sıkıştığında teknik adam değiştirmekle ,devre arası transferleriyle bu işin olmadığını görmek gerek.

YEŞİL SİYAH YARDIMLAR VEŞENOL DİNÇ

Bodrum maçı öncesi şehir olarak, Bürokratlar olarak, belediye başkanları, milletvekilleri olarak, iş adamları olarak Büyükşehir önderliğinde kenetlendik. İyide para toplandı. Yaklaşık 23 milyon.  Bodrumun kazandığı yerde Kim kaybetti ? Sakaryaspor kaybetti, kim kaybetti, şehir kaybetti. Kim kaybetti oyuncular ve teknik heyet kaybetti. Kazansalardı futbolcuların ve teknik kadronun cepi dolaçak, piyasa değerleri artacaktı.. Olmadı hep berabere kaybettik. Bodrum maçı öncesi Sakaryaspora yardım gecesinde o bunu vermiş bu onu vermiş, beni ırgalamıyor. Gönülden kim vermiş ben ona bakarım. Belediyelerin ve iş adamlarının milyonluk yardımları yanında ,mütevazi Erenler belediye Başkanının 78 bin lira olan maaşını vermesini ben ,Sakaryaspora samimi dokunuş olarak görüyorum. Gerisi göstermelik.

TUNCAYIN YENİ YOL HARİTASI

Bu sayfanın yazarı Tuncay Şanlı Sakaryaspor ayrılığı yaşandığı günlerde şöyle bir yorumda bulunmuştu ,bu ayrılıktan Tuncay tecrübe yüklü olarak ayrılmıştır. Tuncay şanlı ikinci Sakaryaspor buluşmasında genelde doğru işler yaparak, teknik adam cantasına bayağı olumlu işler yüklemiştir demiştik, bakalım Tuncay bizi doğrulayacak mı? . O günlerde ben Şanlı Tuncay’ın Sakaryaspordan sonra başka adreslere yöneleceği konusunda iddiada bulunmuştum. Bu düşüncemin Dünyayı yeniden keşfetmekle alakası yoktu, Tuncay’ın sergilediği ,zaman zaman bizimde alkışımızı aldığı teknik adam resmi, bizi böyle düşünmeye itmişti.  Sakaryaspordan sonra Adanasporla el sıkışan Tuncay Şanlı ilk kez kendi evinin dışına çıkacak. Umarım başarılı olur, umarım Sakaryasporda ikinci gelişinde yaşadıklarının üstüne yeni çıkışlar yükler. Başarılar Şanlı Tuncay, umarım bizi yanıltmazsın.

TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNERMİ?

Bu şehrin giden şehri emiri, Sakarya’yı Spor şehri yaparken ne yaptı? Taşıma suyla değirmen döner mi misali, Basketbolu, Hentbolu dışarıdan ithal etti. Erkek sporuna yatırım yapan düşüncesi ne kadar başarılı oldu? Bana göre şehrin billboardlarını süslemekten öte bir şey kazandırmadı? Basketbolda, Hentbolda paraya dayalı bir yatırım olarak bir süre bu şehri oyaladı. Devamlılığı olur mu? Sanmıyorum. Bakın Hentbolde Beşiktaşa üç kez yenildik ve Hetnbolde şampiyonluk göremedik. Görsekte bu şehrin Hentbol tutkusu  çok gelişmiş değil. Bu nedenle de taşıma suyla değirmen dönmez. Yeni şehri emir tasarruf paketleri içinde, bu spor dallarına ödenek ayırmazsa pek şaşırmayız. Giden Şehri emir gözünün önünde olan filenin sultanlarına el uzatmadan gitti, oysa bu kızlarımız birdi iki oldu, kendi imkanlarıyla bu şehrin Voleybol sporunu ayaklandırıp, dışarıya taşıyorlar, varsa elinizden imkan sizden çok şey istemeyen bu spordalına katkı sunun. son bir

not, Basketbol ve Hentbolu amatörce  bu şehrin çocukları yapacaksa sözümüz olmaz, sonuçta bu şehrin çoçukları spor yapacak. Biz taşıma suyla olan ,içinde reklam kokan, paraya dayalı  icraatlar değil, bu şehrin dinamiklerine ,çocuklarına yardımdan yanayız.  Gelin bu icraatın içine Kızlarımızıda katında erkek ,kadın ayarımı olmadan ,spora hizmette adil düşünce ayaklansın.

DOĞRUMU FATMA HÜRRİYET KAPLAN ?

Fatma kaplan Hürriyet komşu İKocaelinin başarılı İzmit Belediye Başkanı. Yaptıkları hizmetlerle Kocaelilerin kalbinde taht kuran Bayan başkanı Kocaelispor maçlarında, şehrinin takımına destek verirken gördük. Her konuda Kocaelisporun yanında durmasına da buradan alkış göndermiştik.  Son olarak  Kocaeli medyasından okuduğumuz bir haber bizi onun adına üzdü, İzmitspor Bayan basketbol takımı ekonomik imkansızlıklar nedeniyle satılacakmış.. Eğer haber doğruysa pota altı üzüntümüz olur. Hele hele bir Bayan başkanın  hemcinslerine sahip çıkmaması bizi üzer. Hele hele bu takımın adı İzmitspor ise üzüntümüz katlanarak büyür.  Bu konunun içeriğini İzmit’te salonların bir bilenine sorarak daha sağlıklı öğrenme fırsatımız oldu. Bir bilen kardeş diyor ki, İzmit Belediyesi Bayan basketbol takımının vergi borcu katlanarak büyümüş, mali şartlar iyice zorlaşmış. Bu çıkış tünelinden pota altında kalmak adına care üretilmeye devam edilse de , talipi olanlara kulübün isim hakkı satılacakmış. Bunun için ilgili olanlar düğmeye basmış. Henüz resmi satış işlemleri gerçekleşmiş olmasa da ,İzmit Belediyespor için elden çıkarma ayaklanması sürüyormuş. Bir yerde bu durum İzmit Belediyesinin Başarılı Başkanı Fatma Hürriyet Kaplanı da aşmış. Birde buna iktidarın spora ayrılan Belediye paylarını azalttığını düşünecek olursak İzmit Belediyesporlu kızların pota altında yaşam sürmeleri bu gün ki şartlarda zor gözüküyor.

ERGİN ATAMAN TARİH YAZIYOR

Basketbolde Ergin Ataman Türkiyede yakaladığı pota altı çıkışını dışarıyadataşıyarak önemli bi başarıya imza attı. Basketbol sevdalısı Ergin Ataman Türkiyede Beşiktaşta,Anadolu Efeste ve Türk Milli takımında yaşadığı başarıları Yunanistandada pota altına taşıdı. Onun Basketbole hizmet aşkını gördükçebir Türk Basketbol adamının Türkiye sınırları içinde kalmayıp,Basketbole hizmet cıtasını dışarıya taşıması ufak harflerle anlatılamaz. Futbolda Fatih Terimin başarılı olamadığı Yunanistanda, Türkiş Airlines EURO league 2023-2024  de  Panathinaikası, Anadolu Efesten sonra  şampiyonluğa taşıması Pota altı başasına popilite yükledi. Şu bir gercek Basketbolde Ergin Ataman ismi artık Avrupaya taşınan bir marka oldu. Bu Türk Basketbolununde gönlünü okşar. Özetle Ergin Ataman kendi evine sıkışıp kalan teknik adam modeli olmaktan çıktı,dışarıya taşındı. Şu Sıralar herkes Yunanistanda ,Türkiyede onu konuşuyor,bizde buradan onunla ilgili sofranın üstüne bir şeyler yazdık koyduk. Teprikler Ergin Ataman ,sen bizim Basketbolde gururduyacağımız bir teknik adam modelisin.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!