Salı Sofrası Rotasyonlu üç puan

featured

Salı Sofrası

Rotasyonlu üç puan

Engin Korukır Gümüşhane yenilgisi sonrası lige yeniden tutunabilmek adına Zonguldak Kömür önünde kadroyla bir hayli oynamış olarak gözüktü. İki hafta forma verdiği Fikret’e bırakın forma vermeyi yedek kulübesinde bil düşünmediği günde Burak Bekaroğlunu, Ferhat yazganı Talha Moyhoşu yanına alan Engin Korukur o üçlüden sadece Ferhat’a forma uzattı. Rotasyon yapılır. Buna sözümüz yok. Ancak yapılan rotasyondan sağlıklı oyun, sağlıklı sonuçlar çıkmalı. Kömür önünde ıkına sıkınada olsa sağlıklı üç puan çıktı. Devamı gelir mi? Bu oyunla çok ama çok zor.

BİR KAÇ İYİ ADAM

Zonguldak Kömür önünde alınan galibiyeti dünkü yazımda birkaç iyi adamın sırtına yıkmıştım. İsim vereyim, başta kaleci Ercüment, Beykan, futbolunda gelişim gözlenen Ramazanlardan Çivelek olana ben bu üç puandan biraz daha fazla pay uzatırım. Beykanın attığı goldeki pas hüneri ona aitti. Batuhan’da yer açmak gerekirse ,bazen faydalı işler yapmıyor değil. Bir basın mensubu arkadaşımın yaptığı yakıştırma gibi ağır şarjım anlı ,yürürken bile bazen zorlanmada, hava hakimeti ile attığı gol,uzaklardan savurduğu müthiş füze futbol gönlümüze hareket kattığını inkar edecek değilim. Bu arada geride kalan pazarda üçüncü golün başlangıcında Beykan-Sezer Badur paslaşmasının maçının içindeki en güzel an olarak benim sofraya not olarak düşüyorum.  Unutmadan atılan üçüncü golde Batuhanın savunmaya yaptığı baskınında golde payı vardı.

KORIKIRLI ÇOK PAS

Sakaryasporun Zonguldak Kömür maçına çıkardığı kadronun ilerisi, ortası ve de savunması bile çok pasa yönelik oynadı. Çok pas var ama üretim yoksa orda bir arıza yok mu sizce.  Engin Korıkırın ofansif oyun düşüncesi içindeki bu futbol resmi Sakaryasporun ufkunu genişlettiğini söylemek çok zor. Bir başka dikkate değer ayrıntı, Engin Korıkırın oyuncu tercihleri, takım içi rotasyonların takıma katkı verdiğini düşünmüyorum. Ben Osman Özdemir zamanındaki ayağı yere sağlam basan, garanti futbol anlayışının, nasıl olsa golü bulurum, nasıl olsa bu takım pozisyon üretir mantığı içindeki garanti futbol oynatma eğiliminin , bu günden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

ÇARŞAMBANIN  İZİ

Sakaryaspor Zonguldak Kömür öncesi Gümüşhane’de üç puan kaybı yaşadı. Kaleci Ercüment penaltı kurtararak takımı ayakta tutmayı bu sefer başaramadı. Yine bir savunma hatası ipimizi çekti. İlk yarıdaki hantal , kötü futbol ikinci yarıda biraz düzelir gibi olsa da ,kale direklerine ve de kaleciye takıl sakta bu kez şans topu bizden yana değildi. Zaten nerede olursanız olun, yaşamın neresinde. gezerseniz gezin ,şans denilen batıl inanç her zaman sizin futbol kayığında gezemez,gezmez .Bu doğaya bile aykırı. .Gümüşhanede bir kez daha gördük ki Korukır Enginle biz değil şampiyon olmayı playofu bile zor görürüz. Oyuncu tercihleri, oyun anlayışı çok fazla zikzak çiziyor.

ŞARJ EDELİM AĞBİ

Size bu gün Sosyal yaşamla ilgili, Belediyecilik hizmetini içine alan bir gelişmeyi sizlerle paylaşacağım. Metropol Kent olma yolun da hızlı bir yükseliş içinde olan Kocaeliye bazen dostlarla yarenlik etmek adına yolum düşer. Bu süreç içersinde Kocaelideki Belediyecilik adına ortaya çıkan gelişimlere bakarım hayran, hayran. Son olarak İzmit Belediyesinin hizmet alanı içindeki bir yürüyüş bulvarında Engelli Vatandaşlarımıza hizmet amaçlı şarj aleti gözüme takıldı. Bisikleti olan Engelli Vatandaşlarımız adına bu hizmet bana göre bir kenara not edilmeli. Şimdi İzmitli Engelli Kardeşlerimiz biliyorlar ki Bisikletinin Şarjı biterse eğer bulvarın bir kenara monte edilmiş şarj aleti orada duruyor. Ne diyelim darısı bizim başımıza. Belediyecilik farklı bir hizmet alanı. Orada siyasi rozet değil beceri ön planda. Sakarya Belediye Başkanı seçerken buna dikkat ederse  daha çabuk gelişen bir il olur.

GÜNEŞTEN AVCIYA JEST

Toplum olarak yok olan manevi değerlerin özlemi sardı bedenimizi. Büyütülmeyecek, aslında olağan ama güzel bir şeye tanık olunca mutlu ,olmaya başladık. Sporda şiddetin sevgisizliğin çirit attığı günümüzde 2017 Futbol Vakfı yılın teknik adamı ödülüne layık görülen Şenol Güneş , o gün yaptığı jest ile  alkışlandı Şenol Güneş ben bu ödülü aynı zamanda meslektaşım Abdullah Avcı adına da alıyorum demesi ile başta Abdullah Avcı olmak üzere salonda bulunanlarca ,ödül törenini düzenleyenlerce uzun süre alkışlandı. Ufak şeyler gibi gözükse de ,gönül okşayıcı ,ince bir düşünce. Gecen yıl Beşiktaşı şampiyonluk yarışında son ana kadara kovalayan takımın teknik sorumlusu olarak ,Şenol Güneşin meslektaşını önere etmesi ,ödül gününe daha güzel bir anlam yüklediğini düşünüyorum. Her yer den karamsarlığın ve de umutsuzluğun patlak verdiği günümüzde  Millet olarak, spor sever olarak böylesi resimlere çok ama çok ihtiyacımız var. Not geride kalan Cumar günü Konyada maç sonu yaşananlar ayrı bir yazı konusu olacak türdendi. Yeri ve zamanı gelince oralarada döneriz.

TOKATTAN AL HABERİ

Ülkeyi yönetenlere sorarsanız her alanda uçuyoruz. Ülkeyi yönetenlere sorarsanız  her alanda geçmişe göre devrim yaptık. Amma velakin eldeki veriler hiçte böyle demiyor. Ekonomik nedenlerle kapatılan işyerleri,, kapatılan takımlar. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle illerde şampiyon olup ta gruplara gidecek paraları bulamadıkları için evde kalan gençlik kapıları, yoksullaşmada olduğu gibi  her gecen gün artarak büyüyor. Tokat ilinden bir haber gazetelerin spor sayfasına yansıdı. Okuyunca haberi, benim ilim geldi gözümün önüne. Tokat Olimpiyatspor U 18 Basketbol takımı  şampiyon olmuş olmasına ama parasızlıktan gruplara gidemiyormuş. Gecen sene bizde Gelişim Baslketbol kulübü bu nedenle gruplara gidememişti. Şimdi soruyorum size eğer büyüklerin anlattığı gelişen ekonomimiz iyi olsaydı eğer bu gençlerimiz gruplara giderler miydi? Gidemezler miydi? Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın. Kalanlar benim olsun

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!