Salı Sofrası) Okyanus hikâyesi

featured

Salı Sofrası

Okyanus hikâyesi

Sakaryaspor Bandırmasporu yendi Zirveyi sarstı. Ankara Demiri deplasmanda yenildiği hafta elde edilen bu anlamlı galibiyet bizi  daha yukarılara taşır mı?  Taşırdı ama geriye dönüp baktığımızda  okyanusu geçerken ,küçük denizlerde  sarsılmışız. İkinci yarıya şöyle bir bakalım isterseniz. Sekiz maçlık hikâyenin içinde İçerde kralız. Hep kazanmışız. Kazanırken yendiğimiz takımlar yukarıda gezen takımlar. Tuzlaspor, Kırşehirspor,Bandırmaspor eften püften takımlar değil. Ancak içerdeki karnenin dışa yansıması o kadar iyi değil. Velimeşeye den fark yerken ,Uşakla , Ankara Demirle, Sivas Belediye ile ile berabere kalmışız. Bir yenilgi üç beraberlik puan çantamıza bayağı hasar bırakmış. Bu beraberliklerin içinde Ankara Demir önünde alınan sonuca kızmaya hakkımız yok. Sonuç futbolda geriye bakmaya kalkarsak orada çok şeyler görürüz. Geçmişi deşmek yerine bu güne bakalım. Bandırma karşısında sezonun en iyi futbolunu oynamışız. Ne güzel. Durum 0-0 iken Oğuz yine üstün oynadığımız maçta çok önemli kurtarış yaparak iyi oynadığımız günün zaferle bitmesine katkı vermiş. Golü atan Okan kardeş attığı kafa golünde bayağı iyi yükselmiş. Attığı gol iyi oynağımız günün mükâfatı olarak Yeşil Siya renkleri havalandırdı. Lideri yendik ilk beşteyiz. Yukarıyla uçuk puan farkı yok ama ,bir yerde biz kazanırken rakiplerin alacağı puanlara kilitli kalacağız. Onların puan kaybı için ellerinde birikmiş sermaye var ama bizim yok. Bu hafta rakip Etimeskut. İlk yarı evimizde berabere kaldığımız maçın rövanşı için Ankarada olacağız. Favori biziz ama anlatmaya çalıştım biz okyanusu geçerken ufak denizlerde puan kayıpları yaşamışız. Bu nedenle  bu doğrultuda favori olduğumuz maçta çekincelerim var.

SUÇLU BULUNDU (HAKEM)

Sakaryaspor gecen hafta içinde Sivas Belediye önünde üç puanı avuçlarının içinden uzatma golüyle kaçırdı. Futbolda bir farklı skorun garantisi yok. Bu skor hep topal ördek gibidir. Her an elinizden kaçar gider. Bakın Beşiktaş’a fark olacak maçta Trabzon önünde uzatmada yıkıldı. Bu nedenlerde bir farklı öndeyken ikiyi bulacaksın, bulamadıktan sonra maç sonu hakeme serzenişte bulunmayacaksın. Bana göre hakemler  eskisinden çok daha objektif, eskisinden daha cesurlar. Bu nedenle Şaban Yıldırımın  son anda elden kaçan üç puan için ,üzüntü tepsisinin içine hakemleri koyması  çok inandırıcı değil. Bana göre o, kendi üzerinde biriken futbol yorgunluğunun, istifa çağrılarının  üstünü örtmek adına, mazeret tepsisine hakemleri koyuyor.

CANVERDİ CANBERK
Sakaryaspor Bandırmayı yendi. İyi oyun , bilenler güzel galibiyet koydular bu galibiyetin adını. İsterseniz bizde bu galibiyetin içine bir isim koyalım. Canberk Sakaryasporun alt yapı zenginliğinden gelipte mevcut kadroda canıyla,dişiyle ,Yeşil siyah ruhuyla forma kapan bir örnek oyuncu. Bandırma maçında uzatamaların ilk dakikasında, olağanüstü bir gayretle, rakibinden kapıp ortalığı topla gelen Okanın kafa golünün yaratıcısıdır Canberk. Biz bu galibiyetin içinden alkışın daha fazlasını Canberke uzatıyoruz. Canberk ,bu takımda az parayla çok işler yapan oyuncusudur,kıymeti biiline.

ÖZDEMİRİN  SAVUNMA SİLAHI

FB nin ve de İktidarın adamı olan TFF Başkanı Nihat Özdemir şampiyonluk yarışı kızıştıkça ne yapacağını ne diyeceğini şaşırmış durumda. Şampiyonluktan başka gözü hiçbir şey görmeyen FB lilerin bile hedefinde olan Nihat Başkan ,ligin içindeki yarışa sırtını dayamış durumda. Görüyorsunuz Var var, yarıştaki şampiyon takım sayısı çoğaldı. Bu tespiti yaparken Varı da savunuyor  Nihat Özdemir. Varı savunmasına  bir şey diyemem ama, çok takımlı şampiyonluk yarışı TFF nin başarısızlığına  değil, yanlış yönetilen üç büyüklerin eseri. Onlar har vurup harman savururken, yanlış transferlerle kadrolarını şişirip UEFA kriterlerinin devreye girmesiyle, bu işi daha akıllı yapan, ayağını yorganına göre uzatan Anadolu takımlarının ayaklanışı bu sürecin eseridir ve iyide olmuştur.

BJK TAŞIN YARINLARI GİTMİŞ ( AHMET NUR CEBİ)

Beşliktaş Beşiktaş olalı bir kibrit çoktan sonra en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Fikret Orman yönetiminin açtığı kapanması büyük deliklere yeni Başkan Ahmet Nur Cebi basmış isyanı. Neden feryat ediyorsun Başkan, bir süre sende bay fotojenik Fikret Ormanla yol yürümedin mi? BJK deki çürümüşlüğü göreve gelince mi fark ettin? Bana göre fazla inandırıcı olamazında ,doğru tespitinde  diyeceğim olmaz. Başkan NUR Cebi diyor ki ,Beşiktaş’ın geleceğini, yarınlarını heba etmişler. Günaydın. Bu çöküş Tüpcü Demirören Başkanla başladı, Fikret Ormanla dip yaptı. Orman bir süre olumlu icraatlarsa göz boyarken, transfer hovardalığı ile Beşiktaş’ın geleceğini çaldı be. Bakın şimdi transfer bile yapamıyorsunuz. Akıl almaz transfer icraatlarıyla Beşiktaş’ı çıkmaza sokan Fikret Orman, bana göre siyah beyaz futbol tarihinde daha çok sorgulanır. Geleceğimiz bile borc altında diyen, bu gün ki olumsuzlukları işaret eden Ahmet Nur Cebiye bir hatırlatma yapalım ve bu konuya nokta koyalım. Sadece Beşiktaş’ın geleceği değil ,mevcut iktidar eliyle Türkiyemin önü karanlık, bizi bırakın çocuklarımızın ,hatta torunlarımızın geleceği mevcut iktidarın beceriksiz  yönetimi sayesinde yerle bir edildi. Yani Bay Başkan liyakatsiz yönetimlerdir bu gün ki çöküşün adresi. O zaman size düşen ,BJK taşı dünden daha iyi  yöneterek, sorunlarını asgari düzeye çekmektir. Bunu yönetiminizle beraber gerçekleştirirseniz Siyah Beyaz futbol tarihine bir ikinci Süleyman Seba olarak geçebilirsiniz.

DEMİRSPORDAN İKİ RESİM

Demirspor bu sezonu da zirve adına pas geçti. Bu şehrin köklü, mazisi başarılarla dolu olan bu takımı geçtiğimiz günlerde bir kötü, birde iyi haliyle izledim. Yıldırayın attığı yumruk kötü anı olarak Demirspor arşivine yüklendi. O olayın yaşandığı anı ve sonrasını yazdığım için geriye dönük kürek çekmeyeceğim. Ben Erenlerdeki Genç Demirspor için bir kaç kelam edeceğim. En büyüğü 2000 doğumlu olan oyuncu grubunu 45 dakika seyrettim. Ben gitmeden önce  oyun 1-1 di, gittikten sonra Erenler iki farklı kazanmış. Ben bu işin skor yüklü tarafında değilim. Ben gördüklerime bakarım. Gördüklerim içinde iyi şeyler varsa da o anı alır cebime koyar sonra değerlendiririm. Geçmişte her kulvarda gençlerle oynayan ama bu sene paralı transferlerle gündem olan   Erenlersporun  kulübesinde bile sadece bir tane 2002 doğumlu genç vardı. Demirspor baktım ilk on birde altı  2002 li, dört 2001 li vardı. Yedekleri arasında ise üç 2003 ,dört 2002 li,birde 2001 li vardı. Yaşa takılmayanımda gördüğüm  oyunun içinde, bu oyuncu grubu bana bayağı umut verdi. Ne yalan söyleyeyim bu Demirsporu sevdim. Yıldıray gibi, Etem gibi yaşlı oyunculara yönelen demirspor aklına derim ki  ,elinizdeki bu oyuncu grubunu önemseyin. Diyeceksiniz ki bunlar Süper lige dayanamazlar. Evet bende biliyorum. Ama siz eğer bu takımın yapısına uygun savunmaya, orta sahaya ,forvete bu takımın yapısıyla uyuşaçak ,Süper lig kalitesi oyuncu bulursanız bu gençleri kazanırsınız. Bu gençlermi kazanır? Demirspor kazanır, Sakarya amatör futbolu kazanır. Ben sizin kadar futboldan anlamam ama, gördüklerim beni böyle düşünmeye itiyor.

EKŞİ BAŞKANA HAKSIZLIKMI ETTİM?

Büyükşehir Belediyespor kulübü Başkanlığına  getirilen  eski Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşinin bu göreve gelişi ile ilgili görüş bildirirken, yazdığıma karşılık cevap hakkını kullanan Cevat Başkana, bir konuda ona haksızlık yaptım diyerek kendimi sorguladım. Onun bu göreve gelmesinden sonra bu işin ona verilmesini sadece yandaşlığa, sadece günün iktidarına yakınlığına bağlamamda sorun yok, ben hala böyle düşünüyorum. Sorun Liyakatte. Günümüz Türkiye’sinde  o kadar liyakatsin insan hakketmediği yerlere gelirken,  Karasu yalısporda Başkanlık, ASKF de Başkan yardımcılığı,,bu şehrin marka değeri en büyük futbol adresi olan Sakaryasporda Başkanlık yapmış birinin spora hizmette barakalımda  BŞB spor kulübünün başına gelesince bu değerlendirme eşliğinde sorun yok..  ASKF Başkan yardımcısı iken Yaşar Zımbanın yanında sahalarda, salonlarda  görülen Cevat Ekşi ,Amatör spor brançlara yönelik hamlelerini arkasındaki Büyük gücü  iyi kullanırsa,  yıldızıda parlar.  Salı sofrasında Yazdığım yazıdan sonra, Cevat Ekşinin BŞB spor kulübünün başına ,han ki kriterle olursa olsun ,Başkan olarak gelmesinin Sakarya’da spora katkı vereceğini söyleyen bir çok kişi kapımı çaldı. Ne diyelim hayırlı olsun. Son yıllarda spor dünyasında yıldızı parlayan Cevat Ekşi bakalım, Büyükşehir Belediyesporda ,spora hizmet konusunda adımlarını nasıl atacak? Takipçisi olacağız.

HAKEM EVİNDEN YANIT GELDİ

Geçtiğimiz haftalar içinde Hakem camiasında, Sakaryadan bir hakemin maçına gelen gözlemciye,  kendisine bonus vermediği için MHK ye dilekçe yazdığının hikayesi eşliğinde Dernek ve İl Hakem kurulunun yapması gerekenleri, atması gereken adımları  bazı çekincelerinden ötürü atamadıklarını, Poli anacılık  oynadıklarını ,bana ulaşan ve de benim yaptığım araştırmalar sonrası önüme konulan bilgileri harmanlayıp Salı sofrasından onların önüne koymuştum. Bu günün Dernek yönetimi ve de İHK sanırım ortak akılla hareket ederek yazdıklarıma talip tertip  adıyla şahsımın yazdıklarından yola çıkarak konuyla ilgili savunmaya geçmişler.

14 Şubat 2020 / 10.42 de Sportif 54 gelen yanıtı noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyorum.

Nazım Aktürk biz sana( size diyemezmiydiniz,daha centilmence bir yaklaşım olurdu) her zaman saygı duyuyoruz( Bunndan sonra duymayacakmışsınız) Sana bu haberleri sızdıranlar zamanında bizim yanımızdaydı. Sakarya hakemliğinin huzuru için mücadele ediyoruz. Fakat aramızdaki bazı kardeşlerimiz ( Kim bunlar?) kendi hırsları yüzünden bizi ve şehrimizi KAOSA  sürüklüyor. Bu kardeşlerimize buradan tekrar sesleniyorum ( Neden buradan, Dernekte seslenin ) HERKES HIRSLARINI ÇÖPE ATSIN) Sakarya hakemliğinin en üst noktalara çıkartalım . MHK ve Dernek tamamen  bizimle beraber ama, bu tür kavga ortamı bize zarar veriyor. (A ,Bak bu doğru. Kavgalı eve kimse kız vermez diyen bedava dememiş.) Verdiğimiz mücadele ileSakarya hakemliğindeki sivilcelerin bir çoğu yok edildi. Kalanlarda zamanla yok olacak. Sabırla bekleyelim. NOT  yanıt hakkınızı Takma isimle  seviyeli kullandığınız için teşekkür ederim. Ama sizde diğer kardeşler gibi sahte meil adresine sığınmışsınız. Birde yazınızın başına Nazım Aktürk değil de Nazım Hocam diye başlasaydınız inanın mutlu olurdum. Çünkü ben bu satırları yazanında, yanında bu yazı yazılırken akıl hocalığı yapanlarında bir zamanlar Nazım Hocasıydım. Ne vakit Nazım Aktürk oldum. Umarım siz haklı çıkarsınızda ,bu anlayışla çok zor. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!