Salı Sofrası ) Oğuz, Berk İsmail ve güven

featured

Salı Sofrası    Oğuz, Berk İsmail ve güven

Kırşehir maçı kötü başladı iyi bitti. Dün maçın içinde gezen düşüncelerimi köşeme taşıdım. Sofranın üzerine bu sefer bu maçtan yola çıkarak farklı bir pencereleri işaret edeceğim. Kaleci Oğuzdan başlayalım. Sezon başı performansıyla, bu gün ki performansı arasında müthiş bir farkındalık var. Allah nazardan saklasın. Son haftalarda içerde dışarıda Oğuzun kurtarışları Sakaryaspora yukarılara taşınmak adına yol açıyor. Keşke sezon başın dada bu Oğuzu görme şansımız olsaydı. Ne diyelim içini fazla deşmeden ,bu yükselişin ve de düşüşün futbolun içinde var olduğunu söyleyerek Oğuza iyi kurtarışlar dileyelim.  Gelelim Berk İsmail’e ,tek santrafor kaldı ,ayakları ve kafası çalışmaya başladı. Berk İsmail atıyor Sakaryaspor kazanıyor, Berk İsmail adıyor ederi yükseliyor. Elde kalan tek forvet olarak ona gözümüzün içi gibi bakalım. Ve gelelim üç ana başlık halinde Salı Sofrasının üst manşetine taşıdığımız Güven meselesinin içini doldurmaya. Güven çok önemlidir, seyirci güvenecek, Yönetim güvenecek ,sporcu inanacak. Bu uğurda etrafa güven verecek adres Sakaryaspor yönetimi ve futbolculardır. Futbolcular  sahadaki oynadıklarıyla, yönetim güvenilir icraatlarıyla ortalıkta dolaşacaklar ki Arma değeri tribünlerle buluşsun. Bir takımda yönetime, oyuncu grubuna gösterilen hedef ve de ortaya konulan icraatlar da güven yoksa tribünler dolmaz. Bu şehrin akli selim insanları sizi sevmez. İbrahim Nalbant yönetimi al aşağı etmek adına yoğun caba harcayan, bu gün ki yönetim için bakın dışarıda duran taraftar ne diyor?  Onlar bu takımın başında olduğu müddetçe, bileti bir lira değil, bedava yapsalar da  maça gitmem. Bu düşünce bu şehirde yaygınlaşmış olacak ki, her türlü çağrıya rağmen  bir önceki Tuzla ve son olarak oynadığımız 28 bin kişilik stada gelen sayısı bir elle sayılabilecek kadar azdı. Futbolcusuyla yönetimi ile güvenilir bir Sakaryaspor da buluşmak dileği bu işinde üstünü örtüyorum.

ARMAYA KÜSÜLMEZ

Evet doğru, arması büyük başarılarla tanışmış, Avrupa görmüş bir takımın taraftarı açı gün dede ,tatlı gün dede takımının yanında olmalı. Armaya küsülmez çıkışına katılırız. Bizim için değil Arma için maçlarımıza gelin, tribünlerde yanımızda olun diyen Başkan Cumhur Gencin bu çağrısı Kırşehir maçında gördük ki, karşılığını bulmamış. Bulmaz, neden mi? Armanın büyüklüğüne yakışır işler yapmak, yönetimsel anlamda  takımın başında bulunan kişililerin yaptığı icraatlar eğer Sakaryaspor sevdalılarına inandırıcı gelmiyorsa, o tribünleri doldurmak çok güç olur. Doldurursunuz  ,TFF ye direk gidiş bileti için cebinizde umut varsa ,yine de bu şehrin Sakaryaspor sevdalısı seyredenleri ,yeni Atatürk stadına gelirler.

İNANALIMMI?

Sakaryaspor yönetimi gecen hafta içinde, bu güne kadar gecen süreç içinde, Sakaryasporun aldığını ,verdiğini, borcunu açıklamış. Gelir 6.621 bin tl, gider 7.051 tl. Yani gelirden çok, gider var. Eh olacak o kadar ,Nalbant zamanında oluşturulan kadronun neredeyse tamamı giti. Bu  kadro temizliğinden sonra, gelecekteki transfere takılı kalma ihtimalini düşünerek ( Bunlar onların iddiaları)  kendi futbolcu ordusunu kurdular. Ben bu tablo içinde iki şeye takılı kaldım, yönetim 2.390  .525 tl vermiş .İbrahim Nalbanttın kendi cebinden   verdiği 1.400 bin tl yi  geriye almadığı ve bu doğrultuda talebi olmadığını biliyoruz. Bu kadar para verdiğini iddia eden yönetime sormak isterim,  kalem ,kalem kim ne kadar para verdiyse bilsek fenamı olur?   Birde yine sormak isterim verdiklerini geri alacaklarımı acaba ?. Birde gelir tablosu içinde yer alan bir Sakaryaspor sever, ismi açıklanmayan, ismimi  kamuoyuna deklare etmeyin  diyen   1.000.000 Milyon tl verdiği iddia edilen iş adamı var. Yani Yönetimin açıkladığı gelir gider tablosu bence soru işaretleriyle dolu. Bu iş adamı sizce kim dersiniz? Gün gelir oda meydana çıkar. Hiçbir şey sır olarak kalmıyor. Ha unutmadan mevcut yönetimin yaptığı bu açıklamaya bizden çok, giden yönetimin kafa yorması gerekir. Özellikle her şeyi çok iyi bilen süreçte şirketin başında olan Yaşar Zımbanın  bu konuda söyleyeceği bir şeyler vardır diye düşünüyorum. Bu arada şeffaf açıklama  denilen üç aylık bütçenin gelir gider tablosu içinde gelen futbolculara  ne verildi? Bu sorunun karşılığı da ortaya çıkt.Yeni gelen oyunculara  Sezon sonuna kadar 1.5 Milyon verilmiş.  İyi güzelde kime ne kadar verildi .? Bu isim isim açıklansaydı daha şık olurdu diye düşünüyorum.

YILDIRIMA SAHİP ÇIKTILAR

Tabi çıkacaklar. O Yıldırım Nalbant gidecek, Cumhur gelecek diye az mı bekledi. Evelemeden gevelemeden Şaban Yıldırım bu gün ki ruh haliyle Cumhur Genç yönetimini teknik adamıdır. Onlar gider ardından oda gider. Ve bundan sonrada gelen yönetimler Şaban Yıldırımın kapısında çalmaz. Bu benim düşüncem. Sakarya spora değil de yönetimlere angaje olan Yıldırım resmi teknik alana girdi. Bu nedenlerde  Cumhur Genç Başkansa Şaban Yıldırım görevinin başında kalır. Ankara’daki bir kaç cılız istifa seslerinde zaten yönetim kulak tıkadı.  Şaban Yıldırımla yola devam diyen yönetim düşüncesine bu gün için bizde el verdiririz.

VAR OLUN EMİ

Var çıktıktan sonrada Hakemlere yönelik eleştiriler  bitmedi. Varı olumlu bulanların sayısı ,olmayanlardan fazla.. Öyleyse Vara devam. Var olmasaydı bu gün liglerdeki heyecan, liglerdeki şampiyon adayı sayısı bana göre sınırlı kalırdı. Bu nedenle Var çıktı, Üç büyüklerin üstünlüğü güme gitti. Bakmayın siz onların feryat ettiklerine, Var onların işine ,işlerine yaramadığı için feryat ediyorlar. Yok FB yan dı, yok BJK yandı, yok GS yandı ,yok Trabzon yandı. Bunların hepsi hikaye bana göre Var çıktı ,canı yanan takım sayısı azaldı.

İSTENMEYEN HAKEMLER

Hakem hataları, hakem formsuzlukları yaşantımı önce yöneticiler, sonra kulüplerin TV lirdeki paralı yorumcuları, pardon paralı amigoları  basıyorlar feryadı, bu Hakemlerle lig bitmez. Devam ediyorum, bazı hakemleri istemiyoruz, yok ya. İsim vermiyorlar, Cüneyt Çakır demiyorlar ,Hüseyin Göcek demiyorlar, Fırat Aydınus  demiyorlar, Halis Özkahya demiyorlar, Kurnazlar ya isim vermeyerek ortadan yol alıyorlar.  Maçlarımıza genç hakemleri verin, hata yaparsalar onlar yapsınlar. Bu konuda MHK zaten gereğini yapıyor. Siz ve sizin gibi düşünenler ,gün gelecek o genç hakemler büyüyünce, onlarımda beğenmeyeceksiniz. Çünkü sizin sırtınızda çıkar kostümü var, çünkü siz kendinizi Türk futbolunun gelişimi, Türk hakemliğinin gelişimine göre uyarlamamışsınız, Sizin bedeninizde ben bir olayımda ne olursa olsun alışkanlığı var. Bu nedenle siz ve sizin gibi düşünenlerin söyledikleri ne ben şahsen fazla kafa yormuyorum. Bu çatlak sesler, bu hakem tartışmaları geri kalmış bir kapitelist ülke olarak bizim ülkemizde ekranları, gazete sayfalarını süslüyor. Ben bu filmi seyrede seyrede yetmiş yaşıma geldim. Gelin siz siz olun bu çatlak sesleri konuşanlara ,TV de hakemleri yerden yere vurarak gündem yaratıp, reytink hırsızlığı yapanlara aldırış etmeyin.

BÜYÜK BAŞKAN  EKŞİ

Büyükşehir  spor kulübünün başına Danışman olarak eski Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi atanmış. Bazı gazeteler Başkan, bazı gazeteler danışman yazdığı için iki arada bir derede kaldım. Ekrem Yüce BŞB Başkanı olduktan sonra adı Sakarya TFF Bölge müdürlüğü için anılan Cevat Ekşiye, Yüce Başkan BŞB Sporun Danışmanlık koltuğunu vererek teselli etti diye düşünüyorum. Bu atama da  Bilgi becermi, liyakat mı var ? Bana sorarsanız bu atamanın içi tamamen siyaseten yandaşlıkla dolu .İktidar partisinin gönül daşı olan  Cevat Ekişiye bir yer aranıyordu, o yerin adı da BŞB Spor kulübü danışmanlığı  oldu. Günün iktidarının kendisiyle yol yürüyenlere, mevki makam vermesine bayılıyorum. Bu alanda işlerini çok iyi yaptıklarına Tanrının huzurunda yemin ederim.

SALONLARA NE OLDU?

salon sporları yapanları biz eğitimli çocuklar olarak görürüz. Sporun daha temiz ,sporun daha olgun seviyede yapıldı mı ,Salonlarda bu nedenle olayların az olduğunu iddia ederiz yıllardır. Geçenlerde bizim evin pota altının agresif ama sevimli Basket aşığı Uzeyir Surmazı hakemlerle ağız talaşına girdiğini gördüm. Surmaz gibi Pota altında dirsek çürütmüş bir kardeşin Salonlarda olmasını biz önemserizde oda etrafa vereceği resme bi bakacak. Alıştık artık demeyeceğiz ,yaşı kemale ermiş kişilerin topluma her konuda örnek spor adamı olmasını i, sterken çok şeymiş talep ediyoruz. Bizim eve bir kenara bırakıp İstanbula Türkiye’nin Metropol kenti ne bir uzanıp Pota altında yaşanan bir olayı kısaca irdeleyelim mi? Gecen hafta İstanbul Gelişim liginde Ada Yıldızlar- Dudullu OSB müsabakasında Ada Yıldızlar takımı antrenörü hakemlere saldırınca salon karışmış. karşı tarafın sporculara antrenörleri olayları önlemeye çalışsa şada Ada Yıldızlar takımı antrenörü ve sporcularının isyan ,saldırı ateşi düşmemiş. Yazık çok  yazık. Ülke insanının geldiği noktaya bakarmışsınız. Dışardaki sevgisizlik, Şiddet olayları örnek gösterilen salon sporlarında bulaşmış.

Ö.FARUK ATEŞİ ALKIŞLAMAK GEREK

Hendek Belediyesi Karate takımından Ömer Faruk Ateş Ümit Genç 21 yaş altı Avrupa Karate şampiyonasında 60 kiloda Yunanlı rakibini finalde 3-2 yenerek  Şampiyon oldu, bayrağımızı göndere çeken isim oldu. Futbolda Sakaryasporla yatıp kalkan bir ilin sporcusu Macaristan’da hem de finalde kilosunda hem de Yunan rakibini yeniyor çıt yok. Belediye başkanları siyasiler bir kaç kelam edip bir kaç altın vererek bu çocuğu kutlarlar ve bu şampiyonluk öyküsünün üstü örtülür gider. Ben kilosunda ikinci kez şampiyon olan bu çocuğu ,onu yetiştiren ,karate dendiğinde zaman Sakarya’da ve Hendekte adı gecen Nurkan kayacığı da kutlarım.  Ne yapayım benim elimdeki kalemle ancak ben bu kadar yapabiliyorum.

FORMA SATIŞI VE BELEDİYELER

Sakaryaspor yönetiminin 54 yıl anısına  kulübe gelir getirmek amaçlı forma satışlarından elde edilen gelir 1.850 bin tl olarak açıklanmış. Bu sürecin içinde  Forma satışlarında şu kadar forma aldık, bu kadar forma aldık diyen bazı belediye ve kurumların aldıkları formalar devede kulak kalmış. Bu uğurda reklam yaptıkları yanlarına kar kalmış. Bazı Belediyeler ise forma satışına uzaktan bakmışlar. Bunlar han ki Belediyeler diye merak ediyorsanız söyleyelim efendim. Akyazı, Geyve, Karasu, Kocaali, Taraklı, Pamukova ve Karapürcek. Bu belediyeler sakaryasporu sevmiyor mu? Bunların hepsi Taraklı hariç, Ak iktidarın belediyeleride, hepsi borc batağında olduklarını iddia ediyorlar. Sanki onları borca Sakaryaspor ,sanki biz soktuk. Bu belediyelerde daha önce han ki siyasi görü hakimdi? Bu şehir bana göre Belediyecilik anlamında, Sakarya’nın belediyecilikte daha iyi ellere ,daha hünerli ellere teslim etmesi konusunda  kime oy verdiğini sorgulamalı.

SAKARYA VOLEYBOL UN ÇIKIŞI

Uzun zamandır Salonlara gitmiyorum. Baskette olsun ,voleybolda olsun kaliteye rastlamadığım için hem file üstü, hemde pota altına ,uzun zamandır uzaktan bakar oldum. Voleybolda İdris Demir ve Voleybol aşığı Erol Güdüloğlu  önderliğindeki Sakarya Voleybol kız takımı , bakıyorum file üstünde namağlup resim veriyor. Playofları çok önceden cebine koyan kızlarımız,  Voleybolda yeni bir nefes oldular. İzlemek lazım, destek olmak lazım. Duydum vede şaşırdım, BŞB Başkanı  Ekrem Yüce Voleyboldaki bu çıkışa destek eli vermiş. Ne yalan söyleyeyim çok sevdiğim, giden BŞB Başkanı bu konuda, salondaki Voleybol rüzgarına kayıtsız kalıp daha ziyade, profesyonel anlamda Pota altında gezen Basketbol daha yakın durmuşu. EEEEEEEEE her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır diyen bedavan böyle dememiş. Zamanla gidenle gelen yeni BŞB başkanının arasındaki farkındalıkları yaşamaya devam edeceğiz. Sonuçta Ekrem Yücenin sakaryada Voleybol ,spora hizmet anlamındaki yaklaşımları bu gün itibarıyla biraz iyi resim verdiğini düşünmeye başladım.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!