Salı Sofrası Neler oluyor bize ?

featured

Salı Sofrası

Neler oluyor bize ?

Biliyorsunuz  gecen yılı iki kupa ile tamamlayan BJK  vardı Süper ligde. Şimdi nerede?

O günlerin teknik sorumlusu Sergen ,kötü gidişin adını nasıl koymuştu?  Şimdilerde üst sıralara uzaktan bakan BJK için Sergen Yalcın şöyle demişti, “soruyorum size ,yapılan bunca takviyeler sonrası, Beşiktaşın bu günlere geleceğini siz bilebilir miydiniz?”

Herkesin yolun başında şampiyonluk için erken paye verdiği Beşiktaş  buralara nasıl geldi? Bu sorunun karşılığına da Sergen kendi düşüncesini koydu, Ben söyleyeyim, bunu tahmin etmek aklımın köşesinden bile geçmezdi.

Sakaryaspor da buna benzer bir futbol çıkmazının içine düştü dersek fazla abartmış olmayız. Beşiktaş’tan futbol sikleti olarak çok gerilerdeyiz ama bulunduğumuz lig itibarıyla da  biz bu ligin üstüne bir futbol şehriyiz.

İkinci yarı ile birlikte şampiyonluk türküleri çalınırken geldik mi yine korkulu Play-off düşü görmeye. Üç maçta sekiz puanlık fark eridi. Kala kala pamuk ipliğine bağlı, averajla liderlik kaldı. Döndük tekrar başa da ,önce bu çıkmazdan kurtulmak gerek ? Nasıl olacak bu?

Bunu ben değil, süreci yöneten  yönetim bu aşamada devreye girecek ve açil eylem planını Sakaryaspor’un menfaatları doğrultusunda  devreye sokacak. Bu arada herhangi bir teknik adam değişimi olursa  şaşırmam.

Salı Sofrası Pazartesi gününden erken baskıya gider de, bu süreçte  Rüstemlerde  teknik vaka yaşanırsa  ,beni mazur görün emi. Değişim olursa bunu hem konuşur, hem de yazarım.

Hesapta olmayan ,beklenmedik sonuçlar  peş peşe gelirken, peşimizdeki 1461 Hekimoğlu teknik adam değişimi ile  arayı kapattı. Şimdi ipler Sakaryasporun elinde değil. Artık lig yeniden başlıyor, yeni bir hikaye nasıl yazılacak? İzleyip, yaşayıp göreceğiz.

HENDEK,KALAYCI HATTI

Hafta sonunun futbol yoğunluğunda Cumartesi  Hendekte ,Pazar günüde Kalaycıdaki Bal derbisinde gezindim.

Hendekte yıllardır görmediğim dostlarımı gördüm, yeni Hendekspor’u gördüm, Artvin Hopa başında bizden biri Osman Özdemir’i gördüm. Gördüklerim içinde Hendeksporun oyuna iyi başlayıp sonrasında bir kontra atak yolculuğunda göbekteki arıza nedeniyle,  ilk ciddi atak da kalesinde golü yediğini gördüm.

Daha sonra ne gördüm? Hücum zenginliğine kanat bindirmelerini katmaya çalışan Hendekspor’u yediği golün üstesinden erken kalktığını gördüm. Ondan sonra ne gördüm?  Orta sahası oyundan düşen ,savunmasına çakılı kalan ,yaptığı değişimlerle  kötü başlayan ikinci yarıyı iyi okuyamayan bir Hendekspor gördüm.

Savunmanın göbeğinin yine açıklar verirken kalecinin ayaklarıyla kurtardığı, oyunun berabere bitmesine katkı veren kurtarışını gördüm. Konuk Artvin Hopa’nın ikinci yarıda yaptığı değişimlerle ikinci yarının hakim olduğunu gördüm.

Sonuç  Hendekspor için bu beraberlik oynanan oyunun karşılığı olarak iyi puan. Umarım savunmanın göbeği onarılır, umarım orta sahanın oyunun ilerleyen bölümlerinde kaybolan  direnci için çare üretilir.

   Hadi Hendek’ten sonra sizi, Bal derbisi için Kalaycıya taşıyayım.

Valllahi gördüklerim beni ne Sapanca adına nede Kalaycı adına umutlandırdı.

Futbol defterinde beraberliği olmayan Sapanca Kalaycı önünde çok düşünülmesi gereken bir yenilgi aldı.

İlk devre maçında yenildiği rakibi önüne, Antalya kampı ile hazırlanıp çıkan Sapanca Gençlik’in savunması ,hücum hattı, kanatlara yığılan oyun anlayışı içindeki ,rakip sahasına ortalanan etkisiz ortalar içime sinmedi.

Son 25 dakika içinde on kişi önünde alınan yenilgi Sapanca’da ,futbol odasında çok iyi sorgulanmalı. Kalaycıspor geriden gelip Ömer’le kazanarak ,bana göre rakibine oranla oyunun içindeki futbol stretejisini sahaya iyi yansıttı. Hele hele golcü Ömer  attığı golle, kendinin yaptırdığı penaltıyı gole çevirerek, gol noktasında nasıl iyi bir santrafor olduğunu dosta düşmana gösterdi. Bu galibiyet Balda bizim gruba yeni bir heyecan yükledi.

 

SADECE KIZLARIMIZMI SAHİPSİZ?

 

Gecen hafta başında gazetelere bakıyorum, Kadın Voleybol takımızı konu alan bir habere dikkat kesildi, Sultanlarımız sahipsiz.

Valla bugünkü Türkiye de sadece onlar mı? sahipsiz diye bir soruyu, bu habere başlığı atanın önüne koyayım.

Hani diyorlar ya ,çocuklar siz eskiyi, eski Türkiye’yi bilmezsiniz diyenlerin yönettiği Türkiye de  her alanda zor günlerden geçiyoruz. Sadece sporda değil, eğitimde ,ekonomide ,tepetaklak olmuş  bir ülkenin sorunları yığınla istiflenmiş durumda.

Tabi ki bu şehre Bayan voleybolunda Türkiye genelinde ,file üstünde tanınmasına katkı sunan bu takım daha fazla ilgiyi hakkediyor. Ama bugünün Spordaki akil insanlar liyakatsız olunca sporda da her alanda geleceğe yönelik olumlu hizmet yüklemesi yapılamıyor.

Bu nedenle ,bu gün yaşamanın bile güç olduğu bir ülkede  sporda elinizde var olan imkanları siz ,siz olun kaçırmayın. Benden size Nazım Hoca tavsiyesi olsun, alın bu tavsiyeyi soyunma odasında bir yere büyük harflerle yazın.?

 GÖRMÜYOR MUSUNUZ ?

Sen yoksan biz eksiğiz diyorlar, gidiyorsun en uzak yerden bile izlemek için 80 Tl istiyorlar, hepsini tek tek tanıyorsun , biliyorsun, hiçbiri seni tanımıyor, soğuktan donma pahasına maçlarını izliyorsun, hepsi lüx arabasına binip evine gidiyor. Sen ise otobüsle evine dönüyorsun.

İzlediklerin ,alkışladıkların Yine de paniğe gerek yok, güzel günler yakın ,bunun ayak izleri  görülmeye başlandı. Siz eski Türkiye’yi bilmezsiniz trilyonlar kazanıyorlar ama sana çay bile ısmarlamıyorlar.

Evinin her yanını onların resimleriyle donatıyorsun ,oysa beraber çekilmiş bir resminiz bile yok. Tutku , sevgi, aşkla bağlanıyorsun ,hiç satmıyorsun ama, onlar üç kuruş  fazla para veren takıma gitmekte tereddüt etmiyor, hatta dönüp sana birde gol atıyor. Gol atınca da sevinmeye devam ediyor, profesyonellik deyip işin içinden çıkıyorlar. Sen GOOL diye bağırdığında ,golden başka bir şey olmadığını ,onların hesaplarına pirim yattığını görmüyor musun?

Yani: Büyütmeyin, Kırmayın sevdiklerinizi ,başkaları bu kadar rahatken ,rahatınızı bozduğunuza değmez .. ( Alıntı) Bu alıntı yazıya çok fazla bir şey eklemeye gerek yok.

Yazanın eline koluna, yüreğine sağlık. Bu alıntı yazı  futbolu bir eğlence, bir tiyatro gibi seyredenleri ,ekonomisi yüksel ülkelerin seyredenlerini kapsamıyor. Onlar seyrettiklerin oyunun farkındalar. İçinde fanatizmi barındıran ülkelerin seyredenlerine hitap edilmiş( Buna bizim ülkemizi de rahatlıkla katabilirsiniz )  bir yazı olarak okumak gerek diye düşünüyorum. Bu arada bu alıntı yazıyı spor sayfasından alıp, siyaset sayfasına da koyabilirsiniz. Valla bu günün siyaset anlayışı ile bire bir örtüşüyor.

NURTOPU GİBİ BİR ÇOÇUĞUMUZ DAHA OLDU

Süper ligde kademeli olarak yabancı sayısı düşerken TFF yeni bir kararla TFF 1 de yabancı sayısını beşten yediye çıkardı.

Batmış ekonomi içinden kulüplerin sırtına bir yük daha bindi. Daha bu gün yabancı paralarını ödeyemeyen, bu nedenle de transfer yasağı ile boğuşan takımların önüne konulan bu yabancı uygulaması oldu olacak TFF 2 içinde uygulansın.

Sonuç, ileride başımızı ağrıtacak.  Nurtopu gibi bu uygulamanın cazibesine umarız kulüplerimiz fazla rağbet etmezler. Bu gün  ekonomik bunalımda olan kulüplerimiz umarız akıllarını başlarına alır , ayaklarını yorganlarına göre uzatırlar.

Şu TFF’yi anlayan varsa bir adım öne çıksın, en sonunda önümüzdeki yıldan itibaren yabancı sayısını , Süper ve TFF 1 le aynı ayara çektiler. Ne diyelim  Allah sonumuzu hayır etsin. Her işte olduğu gibi bu işte de  Allaha sığınmak varmış. Sonuç nur topu gibi 2022 model  bir çocuğumuz daha oldu.

Ey TFF bu uygulamadan sonra Türkiye kupasının da statüsünü değiştir. Yabancıları olanlar birbirleriyle oynasın. TFF 2 ve TFF 3 takımlarını  yabancı cenneti takımlarla oynatmak hak mı, adalet mi?

KARAGÜMRÜKTE İKİ SAKARYALI ( BURAK VE SALİH )

Sakarya Futbolunun içinden yetişip Sakaryaspor forması altında sivrilen iki gencin yolları Karagümrükte kesişti.

Salih Dursun GS, Kayseri, Trabzon gördü, Burak Bekaroğlu ise yok pahasına Boluspor’a verilmişti. Burak Bekaroğlu TFF 1 de bir süre, yer yer forma buldu ama istikrarı yakalayamadı. Ancak Burak Bekaroğlu’nun talihi onu Karagümrük’e alan Süleyman Hurma ile birlikte değişti.

Önceleri sonradan oyuna giren Burak Bekaroğlu şimdilerde Salih’le beraber savunmanın göbeğini teslim aldılar. Beşiktaş maçını izlerken onları yan yana oynarken görmek beni mutlu etti. Çünkü bu satırların yazarı  ben var ya ben ,onların gençlik yıllarındaki futbol adımlarını ,nasıl büyüdüklerini en iyi bilenlerdenim. Allah futbol şanslarını daim etsin.

YÖNETİM TFF KAPISINDA HAK ARIYOR

Sakaryaspor peş peşe aldığı iki yenilginin içindeki oynanan oyunu bir kenara bırakıp, Hakem hatalarının bilançosunu çıkarmış. Haklı oldukları taraf yok mu?

Tabi ki var, hele hele Bodrumda verilmeyen penaltı, yardımcının atladığı ofsayt pozisyonları canımızı yakmış. Bu durumda yönetim BJK, FB,GS gibi takımların izlediği yolun peşine takılarak , Hakem hatalarını TFF ye taşımış. Yönetimler bunun için vardır, yönettiği takımın haklarını korumak ,oyunu kuralına göre oynamak bizim değil, onların işi.

Ancak kötü gidişatın içindeki hakem hatalarına sığınmak çok fazla işe yaramaz. Hakem hataları dün vardı, bugünde var. Siz bu süreçte  ilk yarıda hiç yenilmeyen, bir ara arayı sekiz puana çıkartan oyuncu grubunun ,teknik adam performansını  futbol kantarına koyup çok iyi tartmak zorundadır.

MEHMET HÜNKAR ADINA TURNUVA

Mehmet Hünkar Akyazı’nın siyah  beyaz rengi. Futbolda, iş hayatında ,siyasi hayatta  kısa süren yaşamına sığdıran Mehmet  Hünkar  için ,geçtiğimiz hafta içinde Alaağaçspor  takımının başı çektiği   bir futbol organizasyonu yapıldı.

Alağaçspor teknik sorumlusu  Nuri Sait Okur un önderlik yaptığı, Akyazı   İlce spor müdürünün , Akyazı Belediyesinin el verdiği, organizasyona katkı sunduğu  U 14 yaş grupu turnuvasına ev sahibi Alağaçspor ,  Aslan FK, Sakaryagücü, Hendek gençlik, Arifiyespor ve Yazlık Fk katıldı.

Turnuvada konuşmacılar rahmetli Mehmet Hünkarın adının anılmasının olumlu bir sportif hamle olduğuna vurgu yaptılar.

Organizasyonun bitiminde Akyazı’nın Hakem olarak Süper ligde  temsilcisi olan Atilla Karaoğlan da yer aldı. Mehmet Hünkarı hatırlayanlara, onun  resmini, ismini sahalara taşıyan düşünceye, gecikmede olsa  teşekkür göndermek isterim.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!