Salı sofrası Neler oluyor?

featured

Salı sofrası

Neler oluyor?

Sakaryaspor ve Eyüp için daha top santraya konulmadan şampiyonluk pastasını ikiye bölenler  acaba doğru bir tespitte mi bulundular. Ligin üç haftası geride kaldı. Sakaryaspor üç maç sonunda yenilmedi ama iki haftada dört puan kaybı yaşadı. Yeşil Siyah  karşıtı adreste yer alan  Sakaryasporla beraber kalırken, yere göğe sığdıramadığımız Eyüp evinde kaybetti.  Sakaryasporda ,Eyüp’te iyi takım diyenler ,ligin başında olur böyle vakalar diyenlere  bizde katılırız.  Bakın Süper lige neler oluyor. Daha  ligte  taşlar yerine tam oturmadı.  Sakaryaspor tam keklik gruba düştü diyenlere ben gruba bakınca bunun hiçte öyle olmadığını düşünüyorum.  Görülen o ki bu grupta herkes herkesten puan alabilir. Sakaryasporun ve de Eyüpün kadro kalitesine sözümüz yok. Ama Sakaryasporda  transferi yapanlar, Kadro mühendisliği yapanlar acaba,  yerine  ve de lazım olan yerlere transfer yaptılar mı?  İşte bu sorunun karşılığı için futbol piyasasında  bu işi bilenler ,bu işin içinde olanlar Sakaryaspor pahalı takım kurdu ama ,iyi takım kurdumu sorsunun boşlukta dolaştığı yolunda bana ip ucu verdiler. Sakaryaspor üç haftada yenilmedi ama üç maçta da iyi oynamadığını, ip uçlarıyla berabere  kulağımıza üfleyenlere bende katılırım. Çok para  harcamak ,çok transfer yapmak iyi takım olmaya yetmeyebilir. Yerine ve ihtiyaca göre oyuncu almak gerek. Bu günün Sakaryasporunu  TFF 1 lig parolasıyla oluşturanlar bu sorduklarıma açana ne gibi yanıt verirler. Umarız  pahalı kadro  kısa sürede toparlanır. Bakın FB Süper ligte pahalı takım kurdu ama  ,hem oynadı hemde  kadrosuna lazım olan ,eksik olan yerleri doğru oyuncularla oluşturdu. Sakaryaspor  İsmail Ertekin önderliğinde yaptığı oyuncu tercihlerini doğru kullandı mı?  Üç haftada  görülen olumsuz tablo için felaket tellallığı yapamayız. Daha lig yeni ısınıyor.  Ve üç maçtada  takım olmak adına sorunları olan Sakaryaspor gerçek onbirini hala bulamadığı için onlara yeşil Siyah futbol kredisi vermek gerekirde bizde yolun başında uyarı atışı yaparız.

HACI ÖMER DOĞRU TFF 1 DE

Hacı Ömer Doğru Sakaryaspor alt yapısından yetişişte bir türlü üst yapı için kendini beğendiremeyen bir oyuncu profili.  Allem etti kellem etti ama bir türlü Yeşil Siyah renklerin içinde  barınamadı. Neden niçin barınmadı diyerek  onu fazla hırpalamak istemeyiz. Sonuçta gecen yıl Kırklarelisporda  forma giydi. Bu sezon içinse  TFF 1 gördü. Hacı Ömer Doğru ekonomik nedenlerden ötürü gecen yıldan bu yana  yeni yapılaşma içine giren, kadrosunu alt yapıdan ve de civar illerden gelen gençlerle takviye eden  ,Sakaryaspordan tanıdığımız Beyanında forma giydiği  Ankarasporda,  umarız başarılı olur. Umarız formayı kaptığı an ,çabuk kaptırmaz. Sonuç öyle veya böyle Hacı Ömer Doğru çok zor bir ligte  çok zor şartlarda tutunmaya çalışan bir ekipin formasını giyecek. Ne diyelim umarız Ankaraspor Hacı Ömer Doğrunun çıkış yakalayabileceği ,kendini gösterebileceği bir doğru futbol adresi olur. Hacı Ömer Doğru Ankarasporla  ilk maçında kısa sürelide olsa süre aldı. Bakalım ilerleyen haftalarda neler olacak?

MİKAİL OKYAR HİKAYESİ

Sakaryasporun alt yapısında futbol eğitimi alıp ta değer bulmayan bir isim Eyüp formasıyla karşımıza çıktı. İki farklı kaynaktan iki ayrı Mikail hikayesi dinledim.  Kimine göre bu çocuğun peşinde olan menejerler ,kimine göre ise  ailler ,kimine göre alt yapı hocalarından gereken sevgiyi şevkati görmediği bilgileri önüme kondu. Olabilir benim için bu çocuk şimdi nerede  ve peşinde kimler var? Mikailin Eyüpteki performansını önemsiyorum. Çok ufak yaşlarda Yeşil Siyah futbol bahçesinden  çıkan Mikailin  Sakaryaspordan koptuktan sonra ,Bonservisi eline verilen bu  1999 doğumlu genç daha sonra  İstanbulda Bal takımı Modefona  gitti. Burada alt yapıda oynadıktan sonra  GS 21 yaş grubuna transfer oldu. Sarı Kırmızılı ekipte iki sezon futboluna yükleme yapan Mikaili Eyüp renklerine bağladı. Bir futbol düşünürü onun futbolda  gerekli gelişimi gösteremediğini, olması gerekenin gerisinde kaldığını  kulağıma fısıldadı. Ama gelin görünki  şampiyonluğa  soyunan bu uğurda Sakaryasporun rakipi olduğunuSakaryadaki maçta   sahadan 1-1 lik sonuçla ayrılan Eyüpün  önemli bir oyuncu halkası. Son bir not  Mikail için sezon başı  Eyüpün kapıyı çaldığını ve Mikail için Eyüp’e 1 milyon teklif ettiği, Eyüpün ise 2 milyonda diretmesi sonucu  bu transferin seneye sarktığını buraya not edelim . Bu hikayeyi neden yazdım? Aillere çocuklarınızın yakasından düşün, menejer kılıklı fırsatçılar yetişme çağında olan gençlerin futbol aklını karıştırmayın. Siz yeşil siyah teknik adamlar ,elinizdeki değerlerin farkına  siz varın. Siz Sakaryasporu yönetenler  hep paralı transferler peşinde koşacağınıza elinizdeki alt yapı değerlerinin kıymetini bilin.

EMRİNİZ OLUR KOMİSER  BEYLER

Geçtiğimiz günlerde  Saha komiserlerinin Marmara bölge sorumluları  Sakaryaya  ziyarette bulunmuş. Misafirleri TFF Sakarya il temsillcisi, Saha Komiserleri derneği başkanı ve yardımcısı ASKF binasında ağırlamışlar.   Saha komiserleri Marmara bölge sorumluları ziyaret anında,Corono virusun yarattığı olumsuzlukların masaya yatırıldığı  toplantıda , Saha komiserlerinin giyim kuşam konusunu masaya yatırmışlar. O gün toplantıya ev sahipliği yapanlara şu soruyu sordum,bu arkadaşlar hiç Saha komiserlerinin aldığı komik maç başılarını dillendirdilermi? Aldığım yanıt,bu konuda konuşulmadı. Ne konuşuldu ? Saha komiserlerinin tek tip elbise ile  görev yapmaları. Ne güzel değilmi .Yahu arkadaş etkili ve yetkili yerdesiniz, ne veriyorsunuz da ne istiyorsunuz.  Yönetim olarak Bursa gibi tekstilde  Türkiye markası olan bir ilde  Komiserler için sponsor bulamazmısınız?  İşin başındakiler akıl verirken Komiserlere ne verdiğinizde sorgulayın ve Komiserlerin maç başsılarının artırılması için Genel merkeze yürüyünde görelim.

BALLI HİKAYELER

Bal ligi oynanacak mı ? Oynanmıyacak mı? Oynanırsa  nasıl oynanacak ?  Bütün bu soruların yanıtları için TFF den geçtiğimiz günlerde iki ayrı düşünce devreye sokuldu. Ekim Ayı sonunda Sağlık kurulunun vereceği karar öncesi TFF  büyük baskı gördüğü amatör futbolla ilgili olarak en azından  Bal ligini oynatmak adına  bazı projeleri devreye soktuğu futbolun konuşulduğu kulislerde öne çıktı. TFF  Bal ligi takımları için önemli ekonomik sorun olacağı belli olan Corono testlerini halletmeleri adına Bal ligine Sponsor  aramaya başladığını duyduk. İkinci TFF projesinde ne var? Duyduk ki   TFF Bal ligine katılmaya hak kazanmış takımlardan lige katılıp katılmayacakları konusunda  bilgi alışverişinde bulunacakmış. Sonuç Amatör futbolu oynatmayı düşünmeyen  TFF en azından Bal ligini oynatarak takımların gazını almayı planlıyor. Bunun içinde Bal liginin Corono testlerini halletmeleri                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 adına ,bu lige Sponsor  aramalarını  biz, bu ligin oynatılması adına  bir ip ucu olarak görüyoruz.

AKYÜZ KAPTAN VE DİĞERLERİ

Mehmet Akyüz Adana Demirsporda  attığı goller ,oynadığı futbolla  geride kalan haftalara Akyüz damgası vurdu.  Bizim çocuk futbolunun olgunluk yüklü yıllarında,  adını TFF 1 ligine yazdırmasını biz önemsiyoruz. Nede olsa bu çocuk Yeşil Siyah çocuk.  Bizim futbol evimizden çıkıp dışarıda  Adana Demirsporda kaptanlığa kadar yükselmesini sizi bilmem  ama, ben önemserim.  TFF  1 ligte Berkant’ta var. Süper ligte Ramazan Civelekin yıldızı Karagümrükte  bayağı parladı. Artık onun adı   Ulusal Tv lerde konuşuluyor. Biliyor musunuz o çocuğu Sakaryaspora kim kazandırmıştı? Çabuk unutan bir toplum olduğumuzdan hatırlatayım, Metin Çerlik. Beykanıda ,Ramazan Civelekide  İsmail Gürses zamanında  Sakaryaspora  getiren kişinin adı Metin Çeliktir. O Metin Çerlikin bundan dört yıl önce şu an Antalyasporda oynayan Doğukan Siniki  Sakaryaspora  tavsiye ettiğini bilmiyorsanız  eğer benden duyun. O Doğukanı almak şimdi Milyon Dolarlarla konuşuluyor.   Ben onu bunu bilmem  futbol bilgisine güveneceğiniz  iyi bir Scayt ekibiniz olacak. Menajerlerin önünüze koyacağı oyuncularla bu iş zor olur. Menejer bakar cebini doldurmaya. Anlaşılan önümüzdeki yıl  biz Doğukan Sinikten sonra Sarıyerde oynayan Doğukan Emekliği, Karşıyaka’da oynayan Doğukan İnciyi, Ankarasporda oynayan Doğukan Efeyi konuşacağız. Gidin bu çocukları izleyin belki içlerinden biri işinize yarayabilir. Hazırlop oyunculara TFF 2 de 1 milyon üstü paralar vererek bir yere kadar koşarsınız. Sakaryasporun yarınlarına katkı yapmak istiyorsanız geleceği olan futbolcuları yeşil Siyahlı renklere kazandırın.

OLMADI OZAN KABAK

Ozan Kabak Bundesdikada adı bir çok takımla anılan, fiyatı milyon EURO larla  konuşulan bir oyuncu . Türk Milli takım savunmasın dada yer alan Ozan Kabak takımınla çıktığı ilk maçta  iki sarıdan kırmızı gördü. Bunda bir şey yok .farklı yenik takımın oyuncusu olarak ,gerilimden vede sitresten iki sarıdan kırmızı görebilirsiniz. Asıl kırmızı sonrası kameralarada yansıyan görüntüsü önemli. Ozan Kabak kırmızı gördükten sonra  rakibine tükürmesi ,gözlemcilerin vede kameraların radarına girince Alman  Disiplin kurulu bu eyleminden dolayı iki sarıdan gelecek olan bir maçın üstüne dört maç cezada buradan tutuşturmuş Ozan kabakın eline. Olmadı Bay Ozan, bu senin siciline  işlenir ve  futboldaki ederini de hırpalar. Genç yaşta  yaptığı bu hareket umarım bir daha tekrar etmez. Bu kırmızı sonrası hareketin inşallah sana ders olur. Ozan Kabakın sergilediği bu kötü örnek  yetişme çağında olan oyuncularada  ders olarak anlatılmalı. Bir futbolcu sadece futboluyla değil, futbolun içindeki eylemleriylede takip edilir. Gençler bunu sakın ama sakın unutmayın.

ALMANYA KUPASINDA BAYAN  HAKEM

Almanyada  sezonun en büyük kupasında Bayern Munih, Dortmund mücadelesini bir FİFA kokartlı Bayan hakem yönetti. Maçtan çok benin Bayan hakem dikkatimi çekti. Beş gollü Bayern Zaferi yaşanırken bu maçta  hakem konuşulmadı. Neden konuşulsunki? Orada herkes işine bakıyor. Hakem bayanmış  diye burun büken yok. Bizde bunu hayal etmek bile çok zor. Ondan sonra çıkıyoruz o bizi kıskanıyor,bu bizi kıskanıyor. Avrupa her yönüyle bize fark atmaya her alanda devam ediyor. Keşke kıskanılacak ülke olsak. Bizdede  Bayan hakemler var. Nerede  maç yönetiyorlar? Bazen Bayanları TFF 2 de  TFF 1 de yardımcı hakem olarak görüyoruz. Bayanları bir de orta hakem olarak görmeyi hayal ederek bu haftaki Salı Sofrasını topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!