Salı Sofrası Neler oldu?

Salı Sofrası   Neler oldu?

Sakaryasporda  transferde en önemli hamle Murat Hacıoğlu, Aytaç Ak  olarak gerçekleşti. Kaleci yavuzdan vazgeçen yönetim ondan beş yaş daha ufak Ozan adında yeni bir kaleci buldu. Gecen hafta içinde transfer kulislerine yaşı kemale ermiş, bir zamanlar bizim evin oyuncuları olan 38 lik Emre Toraman, 37 lik Ragıp’ın adı Yeşil Siyah renklerle anıldı. Olursa Olgun ve dolgun bir takım oluruz da ,bu kadar olgunluğu  yeni takım nasıl sırtlar. Gelin gecen haftanın içinde kulaç atmaya devam edelim. Sportif direktörlük bir süre şehir turu attı ve bitti. Bana öyle geliyor ki Sportif direktörlük projesi  yeni yönetimin başı sıkıştığında gündem değiştirmek adına ortaya attığı bir şeydi. Bu hafta neler olur? Kamp yeri tespit etmek için yurt dışında olan Başkan İsmail Gürses ile dönerse Rüstemlerde  birkaç oyuncuya daha  imza attırılır. Yeni baştan inşa edilen bir takım için transfer hamlelerinin ağır yol aldığını belirterek gelin biz hafta içine odaklanalım. Temmuza daha var. Oraya gelene kadar bu derelerin altından daha çok sular akar. Aslonan Sakaryasporu hedefe taşıyacak futbolcu transfer taşlarını yerli yerine oturtmak. İş olsun diye geçmişte yapılan transferlerin bizi getirdiği nokta örnek olarak hala Rüstemlerdeki sıcaklığını koruyor.

AKINI ALKIŞLIYORUM

Akyazı Akınspor ismi geçmişte Akyazı futbolunda ev sahneydi. O futbol yuvası zamanında çok konuşuldu. Akyazı gençlik-Akyazı Akın rekabeti bunun tuzu biberi, şekeriydi. Şimdi bu takımlar yok. Akyazı Akın spor o Akın spor değil. Yerine inşa edilen bu takımın lige katıldığından beri alt yapıdaki hamlelerini uzaktan uzaktan izliyorum. Onları kim çalıştırır, Başkanı kim bilmem. Benim bildiğim bir şey var mütevazi bir takım olarak hemen hemen her yıl alt yapıda birçok yaş grubunda playof oynamak adına Sakarya’ya geliyorlar. Son olarak U 13 lerde Sakaryaspora 1-0 yenilerek Türkiye şampiyonasına gidemediler. Gitmeseler de bana göre bu yaş grubunda gönüllerin şampiyonu onlardır.

BAYAN BAŞKAN

Karasuda geçtiğimiz günlerde U 13 ler Türkiye şampiyonası grup maçlarında yalosporgücü diye bir takım izledim. Başlarında Başkan dikkatimi çekti. Kadınların horlandığı ,kadınlar üzerinden siyasetin yapıldığın yeni Türkiye manzarası içinde Yalovagücünün Başkanı bir kadın iyimi. Beşiktaş’a farklı yenilmelerde olsun, biz Beşiktaşla, fenerle oynayalım da farklı yenilelim. Bizim için skordan çok çocuklarımızın spor yapması ,spor yaparken de Beşiktaş’la fenerle oynamaları onların gelecekte futbollarına katkı yapacağını düşünüyoruz demişti. O Başkan farklı Beşiktaş yenilgisi sonrası sahaya inerek  futbolcularını tek tek tebrik ederek soyunma odasına gönderdi. Haftanın alkışı bizim sofradan bu Bayan başkana gidiyor. Böylesine çağdaş Türk kadınları olduğu müddetçe kim ne derse  karanlık benim ülkeme çökemez.

OLSUN İLLADA SENTETİK OLSUN

Sentetik futbol sahası ağı kuruluyor Ülkemin her yerine. Oysa Avrupa ,oysa Dünya sporcu sağlığı için yarardan çok ,zararı olan bu uygulamadan vazgeçiyor. Bizse nerdeyse tüm Türkiyeyi  olduğu gibi Sakaryayıda sentetik saha ağı ile kuşatıyoruz. Duyduk ki son olarak Erenlerdeki cim sahada senet tetik olacakmış. Ne olur yapmayın. Bırakın hiç olmazsa elimizdeki birkaç nadide çim saha elimizin altında kalsın. Gün gelir lazım olur.

TERİMMMMMMMMMMMMMM

Avrupa şampiyonasında görev yapan 24 teknik adam içinde en fazla maaş alan teknik adam sıralamasında Terim Fatih ,pardon imparator ilk üçe girmiş. Tam 21 teknik adam ondan çok düşük parayla milli takımlarında çalışıyormuş. EEEEEEEEEEEE nede olsa imparator canım. Onlardan farkı bu ve bu fark onun cebine sermaye olarak dönüyor. Ona verilen paralarla bu ülkede neler olmaz neler deyip kıyaslama yapmayın lütfen. İktidarın yanında durmak ve onun nimetleri olarak ona geri dönüyor.  Sen ben aldığını eleştirirken haram zehir zıkkım olsun desek ne yazar. Devir bu devir. Bitmedi ,Atatürk’ün ismi statlardan silinirken onun Statlara verilen ismine ne demeli. Ben fatih Terimsin aldığından çok onun statlara isminin verilmesinden zul duyuyorum. Ne yaptı da stadlara ismi veriliyor?

NALBANTIN ESKİ RESİMLERİ

İbrahim Nalbant Sakarya Amatör futboluna yönetici ve Başkan kimliği ile tam on yılı aşkın bir süredir damga vurdu. Bu sürecin içine G.Taçta ve Adapazarısporda Başkan kimliği ile yerleşen İbrahim Nalbant ,G. Taçta yaşadığı Bala çıkış çoşkusunu aynı şekilde ne yazık ki ,çok istemesine karşın Adapazarısporda yaşayamadı. Son olarak Sakaryaspor  Başkanlığı adına girdiği  yarışı çok az farkla İsmail Gürsese kaptıran Nalbant Başkan bu sene köşesine çekiliyor. Yıllarca Spor kamuoyunda olup ta bir çırpıda köşeye çekilmek ne yazık ki kolay olmuyor. İbrahim Başkan şu sıralar, işinden vakit buldukça, eski asistanın İbrahim Nalbantla ilgili spor sayfalarında kalan izleri maziye dönük yüzünü karıştırıyor. Bu arada beninle karşılıklı olan röportajı da önüme koydu. Bende onun sayesinde 11 yıl geriye dönük yüzümle maziye bir göz atma fırsatı buldum. Bu arada aynaya bakmayı ihmal eden İbrahim Başkan nazım hocam yahu sen bayağı yaşlanmışsın dedi. EEEEE zaman su gibi akıp gidiyor. İbrahim başkana tavsiyem olsun ,bana bakarken kendine de bakmayı ihmal etmesin. Sözün özeti  futbolsuz günler futbol aşağı başkanı mazisiyle baş başa erken bırakmışa benziyor.

ÖZGÜR  HİZMET

Hakemlerin kendilerine ait sıcak bir yuvası olmaya az kaldı. Özgür Aygün Başkanlığındaki TFFHGD Sakarya şubesi yönetim kurulu bana göre Sakarya Hakemlik tarihine altın harflerle geçecek bir hizmetin ,hakem kapısından içeri girmesi adına önemli bir iş başarmıştır. Hakemlerin konaklayacağı bir tesisin yapımına katkı veren Büyükşehir Belediye Başkanının bu duyarlılığında burada yer vererek onunda hakkını teslim etmeli. Spora Hizmet paketi içinde Hakem camiasına uzatılan bu eli ben önemsiyorum. Özgür Aygün bu projenin peşinden koşarak Hakem camiasına hizmette resmini en ön saflara taşımıştır. Kendisini ve ekibini kutlarım. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!