Salı Sofrası Ne olacak şimdi ?

featured

Salı Sofrası   Ne olacak şimdi ?

Tuncay şanlının yaptığı kadro içi onarımlardan bir türlü istenilen çıkmıyor. Görülen köy klavuz istemez. Bu takım kazanırken bile bu satırların yazarı ne diyor du, üç puan iyi ama, bu takımın bu oyuncu grubu ile gözünü ileriye dikmesi çok zor diyerek,  gelecek adına karamsar bir futbol düşüncesini, ilgili olanlara sürat kargo ile gönderiyordu. Haklı çıkmak istemem. Söz konusu  Sakaryaspor ise gerisi teferruat. Bingölde saha kötü. Doğa şartları böyle işinize gelirse. Rakip liginde selvi yapıyor ,sen ona oynadığını kabul ettiremiyorsan, futbol traşı olmadan önce aynaya bi bakacaksın. Bu beraberlik hedefi büyük takımın kolay sindireceği bir sonuç değil. Futbol bu deyip gecelimde, nereye kadar. Allahını severseniz  Bingölle Sakaryasporun ekonomik ederini kantara koysak ,Sakaryaspor  tavan yapar da ,futbolda iyi para harcayana değil ,iyi oynayıp kazanana puan veriyorlar. Bu beraberlik, liderin kaybettiği ,Diyarbekirin kazandığı gecen hafta sonunun puansak kaybının kıymetine bindirme yaptı. Bingölde baskı , Bingölde kazanma hırsı içinde çok pozisyon üretilse de, gol yollarındaki etksizlik Sakaryasporun başlı başına hucumsal anlamdaki yetersiz ,onarılması gereken futbol resmidir.  Benim bu son tesbitlerim Bingöle kadar gidip Sakaryasporu ilk kez izleyenlerinde tespiti. Bilinmeyen bir oyun olmaktan çıktı. Gidip görenler bu takıma en az dört oyuncu gerek diyor. Biz ne demiştik? Devre arası bu sakaryasporun onarılacak çok yeri var dememişmiy dik. İnşallah devre transferine kadar zirve ateşinin çok yakınında kalırız.

YAPMAZLAR ERDEM KARDEŞ

Gecen hafta içinde genç Jenerasyon Spor yazarı kardeşim köşesine yeni stadın ismi, Atatürk stadı olsun diyerek bir çağrı yapmış. Bayrampaşa maçında tribünlere asılan Mikrofonlar Atatürk Stadında pankraatının etkisi altında kalan Erdem Yıldırım Yönetime seslenerek, yeni stadın adının Atatürk stadı olması adına bir düşünce akımına kapılmış. Yapmazlar sevgili Erdem ,yapmazlar sevgili Yıldırım. Arena salkını var  şu sıralarda Türkiyede . Söyletme bana neden yapmayacaklarını, O yüzdende bu önerin günün şartları ile örtüşmüyor diyerek, ben bu düşüncene  uzaktan el sallamakla yetineceğim.

AYDIN HAKLIYMIŞ

Sakaryasporun transfer yasağı ile boğuştuğu zor günlerde görev yapan Selahattin Aydın Başkan zorunlu olarak alt yapı oyunculara sarıldığımız dönemde şöyle bir laf etmişti. Bunlar varya bunlar ( Alt yapı oyuncularını kastederek) bunlar inanın Sakaryasporun dışında hiçbir takımda oynayamazlar. Bir kaç istisna Selahattin Aydının bu tespiti yüzde doksan tuttu. Bir istisna Berat halen Aydın 1923 de forma giyiyor. Şu sıralar o dönemin bazı oyuncularını bizim Süper ligte görmek mümkün. Özetle Selahattin Aydın Başkan bu tespitinde büyük ölçüde yanılmadı.

KARAMAN ARENA

Adapazarıspor –Pamukova 1968 maçı öncesi Adapazarısporun yeni ,istekli Başkanı Face adresinden  takımının maçı ile ilgili duyuru yaparken kullandığı ifade dikkatimi çekti. Spor severleri Adapazarıspor-Pamukova 1968 le oynayacağımız maçı izlemek üzere Karaman Arena ya bekliyoruz. Mavi beyazlı ekipin medyatik Başkanı İbrahim Aygünde şu an Türkiyede salgın haline gelen,hemen hemen her yeni stada   adı verilen Arena tutkunu olup çıkıvermiş.

İHK YAYINLAMADI

Gecen hafta Süper ve klasman liglere yapılan hakem atamaları İHK sitesinden yayınlanmadı. Neden ,niçin yayınlanmadı ? Yaptığınız atamaları kimden saklıyorsunuz? Yoksa tepki çeker diyemi korkuyorsunuz. ? Nitekim hacıkışlaya gönderdiğiniz Ozan Zınba yönetimi şikayet bahçesine düşen ilk isim oldu. Sonrasında  Ozan Zımbadan sonra Kalaycıdaki Hasan Kösemen ismi duyan teknik adamların irgildiği benim önüme bir şikayet olarak geldi. Ozan Zımba için için sarfedilen sözleri ,girin Yalı sitesine görürsünüz. Bu arada kulüp başkanının İHK yede selamları var. Üzerimde kalmasın zatı muhteremlere ileteyim gari. Selam Allahın selamı ,aldınmı selamı ilgili olanlara ileteceksin.

SÜPER GÜZELLİK

Karasuda Karasuspor-As Akyazı maçını izleyen karasu sevdalısı Cafer Erdoğan bu maç için ,maçın önüne gecen futbol güzelliğini önümüze koydu. Hakemin mükemmel yönetimini,As Akyazının galibiyeti hak eden oyununa, alkış gönderen Cafer hocanın, en kayda değer anlatımı ise, maçın içinde ve sonunda yaşanan futbol adına yaşanan güzellikti. İlk maçta yaşanan yönetici çirkinliğinin aksine ,bu maçın sonunda yaşananları ,iki takım oyuncularının birbirini kucaklaması ,kazananın kaybedeni ,kaybedenin kazananı tebrik ettiği günün sonuna yansıyan bu görüntüler futbolumuz adına sevindirici bir gelişme olarak geride kaldı. Bu maçta yaşananlar birilerine değil ,herkese ,her takıma örnek olması dileğiyle, bu güzelliği alıp, benim soframın üzerine koyuyorum.

HAKAN  VE HASAN ALTUN

Bayrampaşa maçı öncesi Rüstemlere Sakaryaspora başarılar dilemek adına gelen bir konuk dikkatimi çekti. Ses sanatcısu Hakan Altun. Kim bu Hakan Altun biliyormuşsunuz? Sakaryasporun 1969-1973 yılları arasında formasını giyen vede Sakaryadan iyi anılarla ayrılan namı değer arap Hasan ( hasan Altun) baba Altun İstanbulsporda başlayan futbol yaşamını Sakaryasporda noktalamış. İşte o Hasan Altunun ses sanatçısı oğlu Hakan Altun bir zamanlar babasının formasını giydiği Sakaryasporun Rüstemlerdeki çalışmasına gidip Tuncay Şanlıyla beraber Yeşil Siyah forma ile başarı resmi vermiş. Ne diyelim kan çekmiş diyerek bu sevimli ziyaret aracılığı ile bizde baba Hasan Altunu, Sakaryasporda oynarken, hayranlıkla izlediğimiz Arap hasanıda bu vesileyle anmış olduk.

EKSİ PUANLAR VE SAKARYASPOR

Sakaryaspor yıllarca transfer kapısını açmak için uğraş verdi. Geçmişin hatalı yönetimlerinin sebebiyet verdiği sancılı süreci Yeşil Siyahlılar selahattin Aydın döneminde aştı. Komşu Kocaali bizim kadar şanslı değil. Onlar bizden fazla hasarlı yıllar yaşadıklarından hala transfer yasağı kıskacı ile çevrili vaziyetteler. Ancak Allahları var alt yapı modeli ile Bala kadar düştüler ama 3 lige çıkmayıda başardılar. Sakaryaspor ve Kocaaliden yola çıkarak bir başka konuya daha kucak açalım. Geçmişte hatalı transfer politikaları nedeniyle yabancı transferlede UEFA ya toslayan kulüplere eksi puan tenzili uygulandı. UEFA ağına takılan kulüplerden Orduspora -9, Elazığspora -6,Eskişehirspor,Adana Demirspor, Manisaspor,Mersin İdmanyurdu ,Denizlispor -3 le bulundukları lige başladılar. Artık af yok. Herkes ayağını denk almak zorunda. Bu sene bol para harcayan ,halada harcamaya meyilli Sakaryasporun inşallah harcadıklarının karşılığı vardır.

HER YOL BÜYÜKŞEHİRE

Sakaryada Büyükşehir Basketbolde birinciliğe koşuyor. Koşsun, sıkıntı yok. Benim derdim başka. Ben Yerel ligte oynayan takımların teknik adamlarından bazılarını   bir dinledim ,bin ah işittim. Salonda çalışamıyoruz, Atatürk Spor salonu her an her saat Büyükşehire tahsis edilmiş sanki. Biz üvey evlatmıyız ,biz nerede çalışacağız. Sahi b u şehrin Basketbolde yerel liglerinde mücadele veren takımlar nerede çalışacaklar? Pota altı hizmetin kapıları sadece Büyükşehiremi tahsis edilecek?Atatürk Spor salonunda biz geçmişte yerel lig takımlarının gerek ön salonda ,gerekse Lütfü Yamanda sırayla idman yaptıklarına tanık olurduk. Duyduk ki o günler mazi olmuş. Duyduk ki artık Atatürk spor salonu tam tekmil Büyükşehire tahsis edilmiş. Ne diyelim devir bu devir.  Büyük balık küçük balıkları yutuyor. Böyle oluncada Yerel liglere katılım her gecen yıl azalıyor. Son bir duyum,Yerelde gençler ligine katılım konusu sıkıntıdaymış. Eh böyle bir adaletsiz çalışma düzeninden böyle bir sıkıntının çıkmasından doğal ne olabilir ki. Sakarya Basketbolünde ,zaten nefes almakta zorlanan yerel liglerin ruhuna fatiha okuma dönemi devreye girdi girecek. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar . Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!