Salı sofrası) Ne değişti ?

featured

Salı  sofrası

Ne değişti ?

Sakaryasporun ikinci yarıda yola çıktığı kadro ilk yarının aynısı. Bir farkla ilk yarıda görev yapan iki teknik adam yok yerine yenisi geldi. Peki ne değişti? Şöyle bir bugüne kadar oynanan dört maçın ilk yarı karnesiyle, ikinci yarının dört maçlık karnesine gelin beraber göz atalım. Önce ilk yarı Konya 1922 –Sakaryaspor 0-1,Sakaryaspor Eyüp 1-1,Tarsus-Sakarya 0-0,Sakarya Kırklareli 0-0. Gelin şimdi ikinci yarıya bir göz atalım.

Sakaryaspor-Konya 1922 1-1,Eyüp-Sakarya 1-1,Sakarya Tarsus 3-1 ve Kırklareli-Sakarya 0-0. Görülen bu skorsal manzaraya bakınca ,ilk yarı ile ,ikinci yarı arasında fark yok. Toplanan puan ilk yarının aynısı. Bir fark var Konya’yı deplasmanda yendik, burada yenemedik. Ama deplasmanda berabere kaldığımız Tarsus’u rövanşta yenerek ,galibiyeti eşitledik. Yeni teknik sorumluya çok şey yüklemek zor. Takım iyi ama bu takıma ,yeni teknik adam farklı oyuncu yüklemesi yapamadı. Mevcut kadroyu ileriye taşımaya çalışıyor da, bu işte  bir olma şansı uçtu gitti gibi bir şey. Son olarak Kırklareli’nden gelen bir puan oynanan oyunun karşılığı olmadığı bilgisini bir zamanlar Sakaryaspor formasını terleten Yusuf Şişkolardan aldım. Aldığım bir diğer bilgi, oyunu kendi sahasında kabul eden, beraberliğe yatan Kırklarelispor defansını aşacak pozisyon zenginliği içinden gol sesi çıkmaması. Sonuç Sakaryaspor ilk yarıda dört maçta yenilmemişti, yeni teknik adamla da yenilmedi. Dört maçtan çıkan bir galibiyet üç beraberlik, sürekli kazanıp zirveye tutunma hayali ile yüklü bir takım için futbol torbasındaki başarı kısmına yüklenemez.

YÜRÜ YA KULUM NUMAN

Kaan Numanoğlu MHK nin ısrarla üzerinde durduğu hata yapsa bile dinlendirilmeyen maç üstüne maç verilen yeni MHK prensi gibi. Hakemliği bilirim, hakemlikte ah sırtım diyemezseniz en ufak hatada ipiniz çekilir. Bunun için arkasında bir sihirli eli olmayan hakem, önüne konan şansın içini şansız düdüklerle süslemeye kalkmayın bir çırpıda bir kenara itilirsiniz. Ben bunu hakemlik yıllarımda, zamanının il hakem kurulunun beni bezdirmek için aylarca maç vermediğinden bilirim. Bu gün hakemlik yenileniyor, yeni MHK yeni isimler peşinden koş sa.da, o koşulan hakemlerin hakemlik şansını sıvazlayan  ellerin olduğunu ,yapılan  atamalarda görmek gerek. Bakın şimdi MHK nin yeni Prensi Hakan Numanoğlu. MHK onu sivriltmek adına, onu her kulvarda sahaya çalışıp, görev aralıklarını açık ara bırakmadan Kaan Numanoğlunun önüne koyuyor. Eh yeni prens anlaşılan o ki Kaan Numanoğlu.  Yürü ya kulum Kaan Numanoğlu. Yenihakem arayışları içinde bazı hakemlerin yıldızının parlatılmasında sorun yok. Sorun bu yarışta herkese adil el uzatılmalı. Şişirme hakemlerin gün geldiğinde nasıl tepe taklak olduğunu geçmişte gördük. Bu nedenle bu gün yaşananlar dünde yaşandı. Biz MHK den şunu bekleriz, yenileşme sürecinde herkese adil düdük verilmeli.

YEŞİL SİYAH DÜŞÜNCE

Sakaryasporda yönetim yeni teknik kadronun eline zorunlu nedenlerden dolayı mevcut kadroyu verdi. Bana göre iyide oldu. Sakaryasporun mevcut kadrosu, önemli, bu ligin üstünde harcanan paralarla, bu ligin üstüne olan oyunculardan kurulu olarak sezona başladı. Bu gün bu kadro zirvedeki Eyüp’ü yakalamak adına şansı fazla olmacada , bu takım , kadro kalitesiyle ployfta özlem duyulan TFF 1 in ucundan tutabilir. Ben bu takımın oyuncu grubuna şimdiden güven eli uzatıyorum. Bu arada Sakaryaspor  ve bu takımı çalıştıran Teknik kadro ne yapmalı. ? İlk aşama, Sakaryaspora gelişine onay vermediğim Serdar Bozkurt, kadroda bıraktığı  alt yapının gençlerine el vermeli. Çünkü bu gün Sakaryaspora kazandırılacak birkaç oyuncu Sakaryasporun ekonomik kamburunun dehada artmaması adına bu günler bir fırsattır. Serdar Bozkurt tatbiki şampiyon takımın teknik adamı olarak anılmak adına hesap yapacaktır. Serdar Bozkurt bunu yaparken kadro içinde barındırdığı gençleri takıma atab de ederse, transfer yapamayan Sakaryasporun yeni transferleri  kendi alt yapısından gelen gençler olur. Sakaryalı diye el verdiğimiz teknik adamların yapamadığını, Serdar Bozkurt yaparsa varya, uzun zamandan beri gitmediğim Rüstemlere gider orada alkışlarım. Bu gün ki şartlarda Sakaryasporun kaderi bana göre alt yapıdan yetişen gençler olur. Bakın Bursaspor’a  alt yapısındaki gençlerle neler yapıyor? Yetişdirdiği gençleri Avrupa takımları kapmaya Ali Akmanla başladı. Ne diyelim darısı bizim başımıza .Allahlını severseniz artık son mohikan gibi ,son olarak alt yapıdan üst yapıya geldiği için , işte bizim çocuğumuz dediğimiz Canberk in yerine  bir yenisini çıkartın.

KARAMAN TAKIM BULDU

Türkiye liglerinde nöbetçi teknik adamlar vardır, onlar kötü gün dostu olarak ortaya çıkarlar ama bir yaraya çokça mel hem oldukları görünmemiştir. Bazen şansları yaver gidip, piyasada bir süre, bir takımda uzun sayılabilecek süre aldıklarında gözükür. Bunlar biride en medyatik olan, iş bulamadığı anlarda yorumcu saflarına da gecen Hikmet Karamandır. Karaman hoca ligte dikiş tutturamayan, transfer yasağınla boğuştuktan sonra bu yasağı kaldırsa da, kötü günler yaşayan Ankaragücü kurtuluş için kendine uzattığı sözleşmeyi kabul etmiş. Bu filmin ,pardon beraberliğin sonunda A.Gücü Kurtulur mu? Sanmıyorum, takımların sezon planlaması iyi yapılmıyorsa, transfer yasağı geç açılıyorsa, takım bir türlü kendine gelemiyorsa çareyi bildik, nöbetçi teknik adamlarda aramak, bu kötü gidişin önüne set çekeceğini düşünmek, sadece iyimser bir umudun son çırpınışların ayak izleridir. Karaman ilk maçında Kayseriden bir puanla döndü. Bu kan değişiminin ayak izleri olabilir mi?

TARANSFERLİMİDİ CİNLİĞİ ( Hatır gönül ilişkileri)

UEFA denetimde olan kulüplerimizin TFF tarafından yapılan hesaplamalarla transferde yapılacak rakamları her takımın önüne farklı farklı rakamlarla kuyuluyor.Bu uyarlamaya bazı takımlar tepki koysada TFF bu konuda geri adım atmıyor. Bizim Gazete bu konuda Eyüp,GS arasında yaşanan bir transfer hikayesini gündeme taşırken şu ifadeyi kullanmış,Şaşırdıkmı? Tabiki hayır demiş ve haberin içeriğine doğru yol almış. Şu sıralar Türkiye liglerinde FB ve GS ın yaptığı bitmek tükenmek bilmeyen trans hamleleri konuşuluyor. Nasıl oluyor da  bu takımların transfer limidi dolmuyor.? Dolmaz tabi GS gibi genç alt yapı oyuncusunu Eyüp’e 4.2 Milyona verenler için transfer limdi sorun olur mu? Olmaz tabi ki. Harcama limitine kaynak yaratma cinliği bunun adı da bunu kim tesbit edecek ve sonunda kulak çekecek. Bizim gazete haberinden devam ediyorum.GS alt yapısında bayağı maç oynayan gol noktalarında etkili olan Eren canın yeni takımı Eyüpte ne Karacabey ,nede Sakaryaspor maçlarında forma giymemiş. Bu ve buna benzer olaylar başka futbol Evlerin dede oluyor diyerek bu işin cinliğini sadece GS yıkmayalım. Eren canın transfer hikayesi iki camia arasındaki yakınlaşmanın ayak izleri eşliğinde bir dost ahbap ilişkisi kurnazlığını andırıyor. Nerden mi biliyorum ,dedim ya bizim gazete yazmış ,ben oradan alıntı yapıyor haberin içini dolduruyorum.

EYÜP ZİYARETİ

İstanbulda Eyüp stadında yaşanan tribün olaylarındaki gönül kırgınlığını yok etmek adına Eyüp yönetimi, gecen hafta içinde BŞB Başkanı Ekrem Yücenin makamında Sakaryaspor yönetimini ziyaret edip, nezaket ziyaretinde bulunmuş. Yeşil Siyah taraftarların büyük bölümü bu ziyaretin altına olumsuz düşüncelerini ekerken biz aynı görüşü taşıyamayız. Futbolun içinde ki bu gerginliklerin yaşandığını bilenlerdeniz. Doğrumuydu ? Tabiki değildi. Eyüp Sakaryaya kadar gelerek ,özür mahiyetindeki bu gelişme ile gönül almıştır. Bu gelişme üzerinden Sakaryaspor yönetimine ,BŞB başkanına eleştiri oklarını gönederenler,bu takım Belediyenin takımımı diyenlere sormak gerek ,Sakaryasporu bu hale kim getirdi? Her başı sıkışan yönetim ,bu iş belediyesiz olmaz diyerek Belediyenin kapısında nöbet tutuyorsa eğer,  bu takım Belediyenin takımımı deme hakkı ne bende, ne de sizde karşılık bulur. Sakaryasporun bu günleri iyi günler. Bu tür yönetim anlayışı ile ,belediyenin el verdiği ,Yeşil Siyahlı ekipin kendi ayakları üzerinde durup ,Rüstemlerin havasına özgür ve de huzurlu hava yüklemesini hayal etmek fazla iyimserlik olur.

UĞURLU MASKE

Uğur Akkuş Sakaryaspor için Başkanlık yarışını ertelemesine karşın ,Sakarya sporun peşinden de ayrılmıyor. Eyüp maçına akreditasyon  yaptıran, ancak Eyüp yönetiminden veto yediği için maçı Tv den izleyen  Uğur Akkuş, duyduk ki şimdide 1 Milyon yeşil siyah maske dağıtacakmış. Daha önce bir parti maske dağıttığına tanık olduğumuz bu arkadaşı anlamak ,neyin peşinde olduğunu düşünmek adına beyin jimnastiği yaparken ,onun Sakaryaspora Başkan olmak adına geri adım attığını düşünmüyorum. Bir insanın, hele hele bu kişinin ismi bir dönem Sakaryaspor başkanlığı ile anılmış ise ,bu kişinin özgür iradesiyle Sakaryasporu takip etmesinde bir mahsur yokta ,insan yine de bu tür girişimlerin içine şüpheci bir yaklaşım ekleyebiliyor. Bende bu şüpheci kişilerdenim, bana göre Uğur Akkuşun Sakaryaspor aşkı gün gelir bir yerde kesişir diye düşünmeye devam edeceğim. Buda benim özgürlük alanım.

HACLI ORDUSU

UEFA Şampiyonlar liginde Paris te oynanan, Paris Saintgermain –Başak şehir karşılaşmasında yaşanan ,takımımızın yardımcı antrenörü ,Pierre Weboya yapılan ırkçı saldırının içinde yatan nedenlerden, sebep olanlara  bir ceza çıkmadı. UEFA Pierre Weboya o gün için ırkçı söylemleri nedeniyle Disiplin kuruluna sevk edilen 4 Hakem Sebastien Coltescuyadisiplin cezası vermeyi gerek görmedi. Aynı maçta Disipline sevk edilen Teknik sorumlu Okan Burukada her han ki bir cezaya gerek olmadığına hükmetti. Bana göre bu bir ayrımcılık. Bu bir haçlı düşüncesi. O gün kopan Irkcılık fırtınası içinden fırtına kopartacak cezai yaptırım çıkmadı. Açaba diyorum bu bir türk takımına değil de bir Avrupa takımına yapılsaydı UEFA aynı tavrı takınır mıydı? Sanmıyorum. Bu olaydan da anlaşılacağı gibi ,Türkün ,Türk’ten başka  dostu yok.

SİZ NE İŞ YAPARSINIZ?

Sakarya’nın şu anda Süper ligte bir hakemi var. MHK Alanya –Beşiktaş ve GS-Antalya maçında yaşananlara bakarak Atilla Karaoğlana uzun süre maç vermedi. Oysa lig başladığında Karaoğlan maçtan maça koşuyordu. Gecen hafta kupada ve ligte düdük verilmeyen Atilla Karaoğlana ikinci yarıda Kayseri, Kasımpaşa maçlarında düdük veren MHK nın bu icraatlarının altında neler var? Siz Sakarya İHK Başkanı, siz ne iş yaparsınız. Siz ASKF, Siz Tüfad ,Siz Sakarya’nın hakem büyükleri ,Atilla iyi giderken alkışlayanlar ,hal hatır soranlar ,bu gün ki süreçte birden önü kesilen ,FİFA beklentisi olan Sakarya’nın geleceği bir hakem için bu süreçte ne yaptınız. Özellikle Sakarya İHK ve Dernek yönetimi ,Başkanlık koltuğunda oturmak la olmuyor bu işler. Bulunduğunuz yer icraat yeri. Bu işin gerekçelerini, nedenlerini sormak suç değil. Kötü maç yönettiyse eyvallah. Ancak ne Kayseride ,İstanbulda Kasımpaşa maçında Atilla Karaoğlan maçların sonuçlarına etki edecek düdük çalmadı. Öyleyse nedir bu gün ki MHK nın takındığı tavır? Siz Sayın İHK Başkanı biz bunu söylerken sadece Atilla karaoğlanı değil tüm Sakarya’nın klasman hakemlerini aynı teraziye koyup tartılmasını bekleriz. Sakarya’nın Klasman hakemlerinin hakkını her paltformda aramak önce Sakarya İHK nin sonrada Dernek yönetiminin işidir . Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alı, kalanlar benim olsun. Umarım haftaya ben yine burada Salı Sofrasıyla beraber sizinle beraber olurum. Sizinle olmak inanın bana  büyük keyif veriyor.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!