Salı Sofrası ( NAZIM AKTÜRK ) , Haberin var mı ?

featured

Salı Sofrası ( NAZIM AKTÜRK ) ,

Haberin var mı ?

Sakaryasporda devre arası transferi için çok şey yazılıyor çiziliyor. Transfer günleri geldi mi, her gazete transfer ağırlıklı haberleri manşetlerine taşır. Bu ulusalda da böyle ,yerel dede  böyle. Ben ıslak imza olmadan, resmi imzalar atılmadan  ( pardon Ya ,Islak imza seçimlerde oluyor. Bizimde aklımızı mayıs veya, Haziranda yapılması beklenen genel seçimler almış) bu konuda bir şeyler yazmam . Bizim gazetede çıkmış, oradan okudum, Bananın gönderilişinden teknik sorumlu Serkan Baltanın haberi yokmuş. Valla kulüpleri yönetenler çok bildikleri için ,kadro planlamasını onlar yaptığı için ,teknik adamlar bilse ne olur, bilmese ne olur. Onlar kendilerine yakın menajerle kol kola girerler bu işi bu yoldan çözerler. Maalesef bu işler son yıllarda Türkiye’de böyle yapılır oldu. Sakaryasporda böyle yapılır olmasını garipsememek lazım.

PLAYOFU İŞARET ETMİŞ ( SERKAN BALTA )

Bizim teknik sorumlumuz giden 2022 nin içine son günde umut yüklemiş. Biz bu takım ilk sene fazla yara almadan, TFF 1 de kalsın diye hesap kitap yaparken, Serkan balta Sakaryasporun ikinci yarı hesapları içine playof umudu yüklemiş. Umut olmadan yaşam olmaz. Umut yaşamın içinde insan oğlunun kan dolaşımına katkı sunar. Serkan baltanın içerde kolay ,dışarıda zor maçlar oynarken elinde kalan 25 puan kötü puan değildir de ,ikinci yarı fikstür içerde zor, dışarıda kolay gibi resim veresede ,dışarıda karşılaşacağımız takımların bir çoğuda ilk yarıda kapalı olan transfer tahtalarını açacaklar. Sizin anlayacağınız Sakaryaspor un ikinci yarı hedefi ne olursa olsun ,önce kadro içi onarımını iyi yapmak zorundadır.

NE GÜZEL YENİ YIL

Gitti 2022 geldi ,2023 . Valla gidene güle güle, gelene hoş geldin diyecek umut bende yok. Sizde varsa bilemem. Sporda, siyasette ,ekonomide  böylesine silik, böylesine umutsuz yıllar, benim ülkemde yaşanmamıştı. Allah bu günlerimizi aratmasın diyerek, klasik bir yeni yıl  mesajını buraya koyalım. Bakarsınız içinden umut çıkar. Onu buluyorlar, bunu buluyorlar ,varsın bulsunlar. Son 20 yılda hep buluyorlar bulmasına da, gördüğümüz bir şey yok. Bizim işimiz spor yazmak olsada, ülkenin ergonomik çıkmazı bizi de hırpalıyor.  Yani Kriz  belli bir alanda saklı kalmıyor. Sporda gelinen noktanın içide  Ekonomik olarak umutsuz vaka .Böylesi bir ortamda, sporda gelinen  yerlerin içine bir şeyler dolduralım da ,elde avuçta orada da bir şey yok. Allah’ı var , Sakaryaspor un Belediyesi var. Ekrem Başkan Yeşil Siyah futbol gemisini sırtlamış taşıyor. Olmayanlar ne yapsın? Unutmadan Sporda 2022 de Sakaryasporun TFF 1 ,Sapanca’nın TFF 3 çıkması profesyonel anlamda  bizi sevindiren olaylar olarak ,futbol gönlümüzü okşadı. Hendeksporun geldiği gibi düşmesinde ,Nisan şakası bir şey gibiydi. Hakem Evinde Atilla Karaoğlanın  Süper koklar tını FİFA ile taçlandırması ,Bisiklette Avrupada ses ge tiren il olmamız, benim notlarım arasında ,gecen yıldan ,içimizi ısıtan gelişmeler olarak elde kalan sportif veriler oldular. Amatör  futbolda geride kalan 2022 içine ne koyalım ?   Koskoca, anlı şanlı futbol geçmişi olan  Demirsporun,  lige katılmadığı bir Amatör futbolun içine ne yükleye birsiniz ki.. Eğer Demirspor  futboldaki tarihini ,mazisini  liglerden çekiyorsa ,yeni yılın içine  amatör futbol için ne kadar umut  depolayabilirsiniz diye ben size sorayım, siz bana söyleyin. Giden yıl bize ,her yönüyle çok çektirdi. Gelen yılın içinde seçim var . Bakalım o seçimin içinden ne çıkacak ? Çıkanı gördükten sonra ( Yaşayan görecek ) isterseniz yeni yılın resmini  o zaman çekelim.

DÜŞMEYE GÖR ( GB KALECİSİ UBEYTİN İSYANI)

Futbolumuzun, Ankaranın  köklü kulübü Gençlerbirliği ,efsane başkanlardan İlhan Cavcavın  bu dünyadan gitmesinin ardından  periyodik aralıklarla dibe vurdu. Çav cav Başkanın oğlunun ellerinde mazisinden kalma birikimleri ,yanlış transfer politikalarıyla çarçur etmenin faturalarını ödüyor Gençlerbirliği. Şimdilik TFF 1 delerde orada bile durumları kritik. Ardanın transferinden gelen  parayla transfer tahtasını açtılar ama şu 7 puanla son sıradalar. İlk yarının son haftasında sahasında Bandırmaspora 6-2 kaybeden Gençlerbirliği kalecisinin taraftarlarla yaşadığı Tirajı Komik  bir olay yaşandı. 38,5 Ateşle sahaya çıkan kaleci Ubeyt  ,taraftarlara söyle feryat ediyor, Beni oynatmayın ,inanın sahaya çıkacak mecalim yok ,Allah belamı versin beni oynatmayın diyerek taraftar isyanını üzerinden atmaya çalışmış. Dedim ya ,düşmeye görün. Teknik adam ne yapsın, elde avuçta yok, hasta hastada olsa, ayakta durabilen Ubeyti zorunlu olarak oynatmış. Kim suçlu ? Tatbiki İlhan Cavcav gibi bir başkanın bıraktığı Futbol kasasını, yanlış transfer politikaları ile hırpalayanlardır bu gün yaşananların suçlusu. Bu ülkemizin içinde bulunduğu Ekonomik çıkmazın izlerinin de bunda payını olduğunu görmek lazım. Sadece Gençlerbirliği değil, Denizlispor, Akhisarspor, Bursaspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ,Erzurumsporda  batan futbol gemisinin kamarasında  düzlüğe çıkmak adına çabalıyorlar . Bunlar bizim gördüklerimiz, varsa sizin başka gördükleriniz yazın bana okuyayım.

TRABZON TRİBÜNLERİ

Geride kalan Süper yarışın en önemli maçında Trabzonspor  FB yi yenerek, zirveyi sarsan sonuca imza attı. FB on kişi kalmasaydı, Trabzon bu kadar rahat kazanır mı? Bazı kesim obire on bir olsaydı Trabzon zor kazanırdı diyor. Öyle olur böyle olur,  Bu sorunun karşılığı bende yok. Ben zaten sahadaki mücadeleye değil, Tribünlerde asılı duran pankartın üstünde yazılı olanlara  ,ve de o yazılanlar içindeki resimlere kafam takıldı. Bakın arkadaşlar kimse ,kimseyi sevmek zorunda değil. Cumhuriyetin ,bu ülkenin kurucusu Atatürk’ü ,İnönü’yü sevmek zorunda değilsiniz ,ancak saygı göstermek zorundasınız. Tribünlere Cumhuriyetle ilgili pankarta asanlara sesleniyorum, İsmail Küçük kayanın Halk TV deki programında gördüm, sonrada Sosyal Medya dada boy göstermiş. Cumhuriyetin olduğu yerde eski Osmanlı büyüklerinin resminin ne işi var.? Biliyorum son yıllarda Atatürk’e olan hazımsızlık bayağı yol aldı. Cumhuriyetse aslonan, Atatürksüz Cumhuriyet  pankartı olmaz. Çünkü cumhuriyet  demek ,Atatürkün kendisidir. Bunu tüm Trabzonlulara mal etmem etmesine de ,Bu gün gelinen nokta ,Cumhuriyet karşıtlığı almış başını gidiyor  ise ben burada sessiz kalamam. Atatürk sevgisini ,Cumhuriyete olan bağlılığı ,tribünlere  asılan Atatürk’ü gizleyen, Osmanlı büyüklerini öne ceken görüş umarım orada asılı kalır. Umarım Trabzonlu sağ duyulu kişiler bu yakışıksız pankartla ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaşırlar. İşte Tribünlerdeki pankartın üç Osmanlı büyüğünün resmi ve içinde ki yazılanlar. Haddini Bilen Merttir, Vatan Bölünmez tektir, Cumhuriyet içinde ,Cumhuriyet kuranlar namerttir. Ne Mutlu Türküm diyene ( Bu kimin sözü Atatürk’ün, öyleyse hani Atatürk’ün resmi. )Benden bu kadar varsa sizin farklı yorumunuz ,gönderin bana değerlendireyim.

GECMİŞİN ASALETİ ( METİN OKTAYIN  JUPİLE RESMİ )

Türk Tiyatrosunun efsane ismi Zihni Gökay’ın sosyal medyada seslendirdiği, geçmişin içinde çok asil duruşu olan bir resmi seslendirmiş. Seremonide bu gün rahmetli olan Metin Oktay ve Lefter, Biri Sarı kırmızılı ,biri sarı lacivertli renk. O günleri yaşayan biri olarak gelin , hep beraber Zihni Göktayın anlattılarına kulak verelim. Kral Metin Oktay  futbola veda jupilesi için FB kulupünün kapısını çalar ,gelen yanıt ,jupilende 10 dakika FB forması giyersen olur . Kralın yanıtı, benim için FB formasını 10 dakikada olsa giymek onurdur der. Ve jupile maçında Metin Oktay FB formasını giyer, daha sonrada   Lefter  GS formasını giyer. İnanın bunları yazarken tüylerim diken diken oluyor. Soruyorum size  bu gün geçmişin asaleti kaldımı? Ben yanıt vereyim  Kalmadı. O güzellikler,o asil duruşlar eski Türkiye’de geride kaldı. Gecen zaman bizden çok şeyler aldı götürdü. Valla kirlendi bu dünya be . Geçmişin Spordaki asalet kokan yılları gören biri olarak kendimi ,bu gün için yaşayan şanslılar kervanına ekliyorum.

PELEDE GİTTİ

Futbolda bir Dünya starı 2022 nin son günlerinde aramızdan ayrıldı. Brezilyanın efsane oyuncusu, üç dünya şampiyonluğu görmüş, futbolda gelmiş geçmiş en büyük oyuncusu Pele, 82 yaşında herkesin gittiği yere gitti. Onu seyreden şanslı biri olarak ,onun hakkında ne yazayım diye düşünüyorum da  ,onu anlatmaya futbolcu kişiliğini yeteneğini anlatmak adına cümle kurmaya bile kıyamıyorum. Onun futbolda Brezilya’ya verdikleri, Dünya futboluna kattıklarını kelimeler içinde barındırmak çok zor. Ben size bir şey söyleyeyim mi ? Bu ülkeye bir daha M.K. Atatürk gelir mi ? Gelmez. Brezilya’ya bir Pele gelir mi ? Gelmez. Pele’yle çok kişiyi kıyasladılar ama ,olmadı, olamazda . Bazı kişiler vardır ,bazı özel İnsanlar vardır,Allah bile onlardan çok azını ,yaşadığımız dünyaya gönderir. Futbolda da Pele  böyle bir oyuncu modeliyle aramızdan ayrıldı. Ne diyelim Işıklar içinde uyusun. Pele ölmedi ki ,o futbol ölürse ölür. Onu izleyen biri olarak ,onu saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.  Güle güle Edson Arantes do Nascimento Doğum 23 Ekim 1940,Ölüm 28 Aralık 2022. Yaşarken aslonan ne ,geriye anılacak bir şeyler bırakmak. Pele futbol adına ,Futbolculuk adına ,geriye çok şeyler bıraktı gitti. Düşünsenize Brezilya nire ,Türkiye nere, Sakarya nere? Nazım Aktürk kim? Mütevazi bir yerel gazetede Spor yazarı. İşte o Nazım Aktürk dilinin döndüğünce size Peleyi anlatmaya çalışıyor. O pele yaşarken kendinden sonra  en iyisi bu dediği Maradona’nın mezarını 2020 de ziyaret edip altına şu notu düşmüş, Umarım gün gelir gelir cennette beraber top oynarız. Ben nazım Aktürk olarak ikisini de ,bir futbol sever olarak saygıyla sevgiyle yad  ediyorum. Umarım Pele hayalini kurduğu buluşmayı öbür tarafta bulur.

ÜVEY EVLAT ( BEKTAŞTAN İNCİLER )

Sakarya’da Voleybol oynamak ,hele hele kızlar dalında oynamak çok zordur. Bu ülkeyi yönetenler Beyin altı düşüncelerini tam net olarak ortaya koymasalar da ,benim ülkemde de kadınlar ikinci sınıf vagonda yolculuk yaparlar. Şu sıralar Sakarya’yı File üstünde, Türkiye genelinde iyi temsil eden bir voleybol takımımız var. Başkanlarında iktidara yakınlığı ile bilinen Ömer Bektaş’tır. O Bektaş geçenlerde eski yılın son günlerinde ilgisizlikten dem vurmuş. Biz üvey evlat mıyız demiş, evet üvey evlatsınız. Size kim demiş ki kızları sporun içine itin. Onların yeri evidir, evi. Siz kalkmış onlara spor yaptırıyorsunuz, siz kalkmış kızlarımız eliyle Sakarya’nın ismini Türkiye geneline yayıyorsunuz.  Kadınları süs bebeği gibi vazoda tutan bir görüşün egemen olduğu ülkede , sen bedavadan isyan ediyorsun Bay Bektaş, Bir kız babası olarak söylediklerimi bir test et bakalım. Bay Bektaş  Siz böyle gidin gidebildiğiniz yere kadar. Bir bakmışsınız ,gün döner ,devran döner. O güne kadar kal sağlıcakla. Ha unutmadan mücadelenizi param pulum olmasa da sonuna kadar destekliyorum. Bu ülkede kadınlarımız, kızlarımız ,her şeyin çok ama çok iyisini hakkediyorlar.  O günler gelecek, hem de az kaldı ,çok yakında gelecek. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun. NOT Bazen Salı sofrasına ,teknik bir unutkanlıktan ötürü ismim ve resmim konmasada, bu sayfanın mimarı ,Salı Sofranın kurucusu ve yazanı Nazım Aktürk’tür. Salı Sofrası 22 yıldır Yerel medyada klasikler arasında yerini almıştır.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!