Salı Sofrası Mazeret

featured

Salı Sofrası

Mazeret

Sakaryaspor Bodrum galibiyeti sonrası yukarısı için yeni umutlar içeren futbol  ayaklanmasını, Vana taşıdı, taşımasına da  beraberlik serisine takılı kaldı.

Sakaryaspor’un deplasmanda beraberlik le donatılmış  futbol hikayesi ,gün gelir üç puanla buluşur buluşmasına da  bugün için henüz gerçekleşmedi.

Sakaryaspor’un Van beraberliğine  mazeret olarak  yeşil siyah  avans  vermek gerek. Neden mi? Gurubun zirvesindeki Bayburt Özel İdare – Sivas Belediye, Hekimoğlu-Afyon  maçlarının berabere bitmesi bir yerde, Van beraberliğinin  içine çok fazla umutsuzluk tohumları ekmedi.

Haftanın  kazananı ise,evinde Turgutluyu  3-0 yenen Bodrum oldu. Bodrumun Hekimoğlu’ndan liderliği aldığı Grubun futbol ateşi gün geçtikçe kızışıyor. Zirvedeki gözü yüksekte olan takımların çokluğu, bu yarıştaki heyecana içinde bir çok hesapların yattığı hesapların futbol yüklemesini yapıyor.

Bu heyecan içinde Sakaryaspor  Yarın evinde  Somaspor’u konuk edecek. Evinde kazanmaya alışık Sakaryaspor,  bu maçın favorisi. Yalnız hemen hatırlatayım Soma topladığı puanlar itibarıyla hiçte kolay lokma olarak gözükmüyor. Lider Bodrum Serik deplasmanına  giderken, iddialı Hekimoğlu  Diyarbakırda olacak. Etimesgut- Bayburt Özel idare karşılaşması da üst sıraların rengini belirleyecek bir karşılaşma olarak yarının programı içinde yer alıyor.

HENDEK UZATMAYA TAKILDI

Hendekspor evinde seyircisiyle buluştuğu ilk  maçta çok yakın olduğu üç puanı ,uzatmada kaybetti.,

Hakemin yarattığı penaltıdan kurtulan temsilcimiz ,maalesef uzatmada gelen golden kurtulamadı ve çok yaklaştığı üç puanın içinden iki puanı yitirdi. Bir farklı galibiyetlerin tehlikeli olduğunu, bu tip sonuçlarda üzerine başka gollerin eklenmesi gerektiğini, oyun planını buna göre uyarlanması konusunda  bu skorun hüznü  bir kenara not edilmeli.

Hendekspor bu ligin yenisi, bu tip sonuçların bazen kapılarını çalabileceğini ,unutmadan önlerine bakmaları  gerektiğini soyunma odasındaki tartışma masası üstüne koymaları gerek. Her maçtan evvelde bu yaşananın bir daha yaşanmaması için futboldaki tedbir paketini sahaya taşımaları gerekecek. Kupa yorgunluğu mazeret olsada, son dakikada , uzatmada yenilen gol haftanın mavi beyaz hüznü olarak geride kaldı.

ALAAĞAÇSPORA KİTAP ALKIŞI

Alaağaçspor Sakarya amatör futbolunun,  Akyazı temsili içinde yer alan yeşil Beyaz rengi. Bu futbol adresinin  Akyazı ilçesinin kültür ve de eğitimde önde olmasıda onlara  farkındalık katıyor.

Süper ligde Akyazı’nın temsilcileri arasında yer alan Alaağaçspor, geçtiğimiz günlerde yeni sezona ,  ilgi çeken açılışla merhaba dedi.

Açılışın içinde yer alan bir resim beni Akyazı’nın  gelecekte kültürde, çağdaşlıkta gelişim adına mutlu etti.  Açılış gününde, açılışa gelenlere, geleceğin  gençleri küçüklere  günün anısına verilen, küçükleri Kitapla ödüllendiren, kitap okumaya teşvik eden bu eylem, açılışın ilgi çeken rengi olmuş.

Umarım   Alaağaçspor  gibi çağdaş düşünceye koşan takımlar , hem Akyazı da ,hem de ilimiz haritası içinde spor yapan evlere de uğrar. Okumak aydınlanmanın ,bilinçli birey olmak adına atılacak adımlar içinde önemli bir yer kapsadığını  bilen biri olarak, haftanın alkışını ben, benim sofranın üzerinden Alağaçspora  gönderiyorum.

İyi okumalar küçükler. Okuyun ki ülkemizin geleceğine  aydınlıkla donatılmış gençler olarak  hizmet edin.  Alaağaçın  tarihine baktığımızda futbolcu olarak Ruhi Baykal, Hasan şafak, İzzet Severcan, A.İhsan Yalcın, Dursun Aydın, Yılmaz Erdem,İrfan Erdem, İrfan Ünlütürk , Yusuf Çınal, Ayhan Pirinç, Cengiz Aydın isimlerine rastlıyoruz.

Bu şirin Aydınlık İlçesinden  yetişen  işadamlarına ,siyasetçilere de bir göz atınca kimleri görüyoruz? Yusuf Çınal (Eğitimci- gazeteci) Necmettin Cınal ( Mak.Muhendisi) Hayrettin sezgin ( Diş Hekimi) Yılmaz Erdem ( Muhasebeci) Ali Sezgin ( Mak.Muhendisi) Ozan Cınal ( Eczacı) Nadir Erdem, A.İhsan Aydın Ve Mustafa Ağır Alaağaç ilçesinin içinden çıkan siyaset yapan isimleri.

 

SPORA UZANAN ŞEFKAT ELİ (GAZİMETAL )

Gazi Metal ilimizin Karasu ilce sınırlar içinde ,ülke ekonomisine, Karasu ya   el veren bir kurum. İlimize   her konuda  canlılık katan bu kurumun , spora yaklaşımı da, onlara farkındalık katıyor.

Sakarya sınırlar içinde kazandıklarından ,karınca kararınca  spora da fon ayıran Gazi Metal ,Karasu spor kulüplerinin yanı sıra, ilimizden Sakarya Ampute  engelliler takımına el vermesi , bu senede Ampute takımının sponsorluğuna devam etmesini  önemsiyorum.

Spora uzanan destek eli nedeniyle,  Ampute Engelli Futbol takımının Başkanı Sinan Panta’nın peşine takılıp, bende kendilerine, benim soframdan teşekkür etmek isterim. Bu tip kurumların benim ilimde olması Sakarya için ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığın kıymetinin bilinmesi  gerek. Onların spora  uzanan yardım sever eli, hor kullanılmamalı diye uyarıcı bir notu da, yazımın sonuna  ilave etmek isterim.

MARMARİSTEN BİR RESİM ( BU RESME İYİ BAKIN )

Marmaris Muğlaya bağlı ,turizimde lider ilçelerden biri. Marmaris benim son yıllarda tatillerde , gitmek adına olmazsa olmazım oldu. Bazı sevdiğim dostlarımında orada olması , beni oraya  çeken nedenlerin içinde yer alıyor. Bu şirin ,etrafına her konuda aydınlık saçan,Atatürk büstleriyle ,posterleriyle ,Türk bayraklarıyla donatılmış  ilce yi gezerken, gördüklerimin bende kalmasını istemiyorum. Marmariste ilce parklarında otururken ,oturduğunuz   yerlerde yanıbaşınızda duran heykellere bir bakmak gerek. İnsan sevgisini,hayvan sevgisini anlatan düşündürücü heykelleri görünce, birde dönüp kendi ilime bakıyorum. Bir yanda hayvan seven  bir heykel,bir yanda kitap okuyan bir çift. Yani parklardaki banklarda otururken gördükleriniz sizi, hayvan sevgisiyle ,sizi okumanın  önemi ile buluşturuyor.  Yani kuru banklar yok orada.  Böylesi güzelliklerin benim ilimede taşınması dileği ile  musadenizle bu konunun üstünü örtüyorum. Bu konuda çok şey yazacamda ,yazdıklarım birilerine dokunabilir. Bu nedenle  bu kadarla sınırlı tutuyorum.

 

YILMAZ VURAL RÜZGARI( İNADIM İNAT )

40 yıla yaklaşan Teknik adamlık kariyerinde   Alman eğitimi gördüğünü ,futbolda en yüksek okulu bitirdiğin ,gerek çıktığı TV ekranlarında ,gerekse  gazetelerde ,gittiği her toplantıda dile getiren Yılmaz Vural, Sunay Akının ısrarı ile yazdığı İNADIM-İNAT ismini taşıyan kitabın tanıtım kokteyli için ,Cuma akşamı Adapazarı Belediye Meçlisi salonunda Sakaryalılarla buluştu.

Yılmaz Vural Türk futbolunun gerçeklerini dillendirirken ,kendini anlatırken  TV ekranlarında söylediklerinin, ondan sıkça dinlediğimiz bazı başlıkların  tekrarını Sakarya da da  yineledi.

Anlatımları içinden bazı önemli gördüğüm  başlıkları aldım benim sofraya taşıdım.

Türkiye de  Liyakat değil ,siyasetin egemen olduğuna vurgu yapan  Yılmaz Vural ,teknik adamlıkta 30 takım çalıştırdığına dikkat çekerken ,bunun için bu garip bir rakam dedi.

Sanırım Yılmaz Vural garip dediği rakamın içinde, bir türlü göremediği Milli Takım, FB,GS ve BJK çalıştırıcılığının olmadığını ima etmeye çalışırken ,oralarda görev yapacak diplomanın ,kariyerin kendisinde fazlasıyla var olduğunu kastetmeye çalıştı. .

Futbolun her kesimi birleştiren bir oyun olduğunu belirten Yılmaz Vural , bir soru üzerine , Avrupa ile Türkiye’deki Teknik adamlığın arasında uçurum olduğunu ,Almanya da teknik adam olmak adına bir çok sınavdan geçmenin önemine değinen Yılmaz Vural ,orada liyakat ver, burada ise siyasi kartvizitler piyasa işgalinde . ( Burada Yılmaz Vurala katılırım) Ve Vural  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a  satır başlarında sıkça teşekkür ettiği  anlatımları sırasında , bir doğruya daha parmak bastı.

Yılmaz Vural dedi ki ,Türkiye de maalesef Liyakat yok, çalışan, hak ettiği yere yakışan kişilere bu imkan tanınmıyor . Müslüman nüfusu yüzde 99 olan bir ülkede nasıl oluyor da kul hakkı yeniyor, nasıl oluyor da liyakat sahibi insanlar bir yere gelemiyor diyen Yılmaz Vural futbol eğitimi aldığı ,her fırsatta Almanya da en yüksek diploma aldığını dillendirirken, Almanya kul hakkı yenmez,Almanya da liyakatlı insanlar  hak ettikleri yere gelirler . Vural bu nedenlede Almanya ile Türkiye bu konuda kıyaslanamaz  notunu  anlatımları içinde baş köşeye koydu.( Bak bu tesbite bende katılırım)

Sonuçta Yılmaz Vural  bu şehrin insanı, umarım bu Türk futbolunun renkli isminin yazdığı kitap okurlardan ,özellikle Sakarya da gerekli karşılığı bulur. Özetle Yılmaz Vural kendini, kitabını ,Türk futbolunun içinde var olan eksikleri dilinin döndüğünce anlattı ve gitti. Ben tamamını izlemedim, Sonunu beklemeden ilginç gördüğüm notları cebime koydum ve sizinle paylaştım.

KARAOĞLAN SEMİNER VERDİ( HAKEM EVİ RESMİ)

Sakarya  da liglerin başlaması adına geriye sayımın başladığı şu günlerde, MHK talimatları doğrultusunda  Sakaryalı Hakem, Gözlemci ve aday hakemlere,  Orhangazi Kültür merkezinde  sezonun  ilk semineri  Süper lig hakemimiz Atilla Karaoğlan tarafından verildi.

Slaytlar eşliğin, Atilla Karaoğlan’ın doyurucu anlatımı eşlik edince, sanırım Hakem ve Gözlemciler  yeni sezon öncesi  değişime uğrayan bazı kurallar  ve MHK talimatları hakkında  bayağı iyi bilgilendiler.

Gecen haftaki seminerin izlerini  yazmıştım. Ben bugün bu vesileyle hakem evinin değişime uğrayan yüzüne bir bakacağım. Herkes maskeli olsa da  görülen oki Hakem  yüzü, gözlemci yüzleri  gittikçe değişiyor. Bu değişimde hakem evinin gücü eksiliyor mu? yoksa yeni düşünceler eşliğinde Hakemlik ve de gözlemcilik müessese güçleniyor mu?

Sanmıyorum. Hakemlerden ve de gözlemcilerden bırakan tecrübeli isimler var. Gördüğüm kadarıyla hem Dernek yönetimi, hem de İHK bunu umursamıyor. Kalan sağlar bizim gibi bir hava hakim hakem evinde. Yenileşmeye ,gençleşmeye evet de , tecrübeli, bu camiaya hizmette kusuru olmayanlarında  camia içinde kalması için ,mevcut yönetimlerin sevgiyi kucaklayan bir tavırları olmalı.

Özetle  Türkiye de her kurum ve kuruluşlarda olan değişim rüzgarı bizim ilde hakem evinde de esiyor. Umarım bu esinti Hakem evinin hizmet çıtasını, hakem  gelişimi yukarılara taşır. Bu ilin artık klasmanda da  ,Amatör kümedede  yeni hakem ve de yeni gözlemci yüzlerine ihtiyacı var. Hakemliğe  hizmet nasıl ödüllendirilmeli ? hakemliği ve gözlemciliği bırakanlara yönetenlerin tavrı nasıl olmalı ? Bu soruların yanıtını  önümüzdeki haftanın Salı Sofrası için sakladım. Beni takip ederseniz bu soruların karşılığının ne olduğunu öğrenebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!