(Salı Sofrası) Liderlik gitti

featured

Salı Sofrası

Liderlik gitti

Lig uzun giden liderlik yine geri gelir mi? Futbol bu, topun gezdiği yerler çok şeylere gebe.Keciörengüçü maçı bizden, önce oynanan karşılaşmalar da yaşanan sonuçlarımda göz önünde bulundurduğumuzda  strateji yüklü bir mücadele koydu önümüze . Ankara ekibi  iyi takım ,bu iyi takım önünde iki kez öne geçekte, futbol alanında onları canlı,diri baskısı, hep bizim sahamızda gezindi. Keciörengücü yenik kapadığı ilk yarıda ,beraberliği son anda bulduğu ikinci yarıda bizi sahamıza hapsetti. Hele hele ikinci yarıda tüm riskleri alarak bizi kendi sahamızın önündeki futbol havuzunda adeta boğdular.. Bu oyun gurusunda, ani çıkışlar için yeşil siyah şansımız vardı ama, bizim takımda o dirilikte oyuncu yoktu. Bir türlü topa sahip olup ,topu ve oyunu elimizde tutamadık. Böyle oluncada kendi  sahamızda hapsolduğumuzda oyunda beraberlik golü kapımızı uzatmalarda caldı. Kim ne derse desin İsmail Ertekinle  yakaladığımız kadro istikrarı içinde ,aynı oyun anlayışını besleyecek ,direnci tutac ak oyuncu kalitemiz sınırlı. Bunu idda seviyesi yüksek Samsun  ve Keçiörengüçü maçlarında net bir şekilde gördük. Günün beraberlik hikayesinde bizim attığımız iki golde atanlardan çok attıranların hünerleri vardı. Feritin golünde kaptan ferhatın, Zahitin golünde Dilaverin golllere verdikleri katkı  vardı. Konuk takımda ise bir numaralı Sertaçın hünerli ayaklarının payı  çok büyüktü. Biliyormusunuz biz bu oyuncuyu Selahattin Başkan zamanında bundan dört yıl önce 50 bin tl istedi diye almamışız. Kader bu  işte o adam geride kalan pazarda canımıza ot tıkayan ,yükselişimizi kesen futbolcu olarak ,maçın içinde başrolleri oynadı. Berabere kaldık ,liderlikte beraber, çok önemli iki puan gitti. Haftaya ver  elini Sarıyer. Onlar lider ,biz ikinciyiz. Serkan yok. Sakatlanan Dilaverin akibeti içinde umarız  sakatlık korkusu maç gününe kadar yok olur.

NELER OLUYOR ? ( Erkan Sezgin neden istifa etti)

Sakaryaspor Keciörengüçü maçı öncesi garip bir istifa haberi medyaya servis edildi. Futbol şube sorumlusu Erkan Sezgin  klasik şekilde işlerinin yoğunluğunu bahane ederek istifa etmiş. Gel de inan. Aylardır konuşuluyor, basına net bir şekilde yansıtılmıyor ama takım içinde yönetimsel anlamda sıkıntı  olduğu kapalı kapılar ardında dillendiriliyordu. Başkan Cevat Ekşiye karşı olanlar diyenleri haklı çıkartan bir istifadır, Erkan Sezginin hamlesi. Bundan sonra neler olur? Bekleyip görmek bizim işimiz. Yalnız iyi düşünmek olası krizi iyi yönetmek gerek. Bu gün ki  süreçte mevki makam savaşı Sakaryasporun değirmenine su taşımaz. Aksine Yeşil Siyahlı ekibin yaşadığı zorluklara ,verdiği yaşam savaşına yönetimsel darbe vurur. Durun bakalım motorsikletci iktidar milletvekilinin sponsor vaadi devre bi girsin. Sıçak para bitime koşan ikinci transfer dönemi için umut olur.

MOTORİZE UMUT

Sakaryasporda sıkıntıların bir bölümünü çözmesi muhtemel Sponsorluk yardımı için, iktidar partisinin Motor sporlarında önemli yeri olan Mitletvekili Kenan  Sofuoğlunun girişimleri için gecen hafta gazetelerin bazıları etrafa umut dağıttı. Gazetelere yansıyan haber başlığına göre ,Karasuda temel atma töreninde BMC nin sahibi Sakaryaspora el verecekmiş. Kenan Sofuoğlu seneliği 5 milyondan dört yıllığının sponsor bulmuş. Bu muşların karşılığı beklendiği gibi çıkarsa, Sakaryasporun ikinci yarıya bakışının içeresine umut dolar. Bu mislerin içi yine boş kalırsa var ya, yandı gülüm ketan helve misali Rüstemlerde hava kararır vede aydınlığa çıkması zorlaşır.

TRANSFER OLACAKMI ?

Şehirde Kenan Sofuoğlu rüzgarı esiyor. Sponsor arayışı her kesime umut olmuş. Herkes transferin açılaçağı konusunda bu umudun peşinden kürek çekiyor. Teknik sorumlumuz  İsmail Ertekinde  bu gelişmelerden etkilenmiş olacak ki  şartlar oluşursa takıma takviye yapılmasını isterim demiş. Valla bizde isteriz. Samsunda esen trransfer fırtınası bizi o kadar çok etkiledi ki, ikinci yarı TFF 1 ligine direk çıkmak adına ilk yarıda beliren umutların karşılığına umutsuzluk oturdu. Ama şimdi sponsor gelecek dertler bitecek şarkısını söylemeye başladık. Sanırım Sarıyer maçına kadar sponsor söylentisi karşılığını bulacak ve yeni transferler Rüstelere konacak. Kim gelecek ? Gazetelerde bir çok isim dolaşıyor ama biz imzaları görmedikten sonra ,şartlar oluşmadıktan sonra ,bu konuda  bir şey demeden beklemeyi uygun bulduğumuzu belirtmek isteriz.

GECEN HAFTANIN TOPLANTISI ( DOĞMAMIŞ ÇOÇUK)

Suponsora kilitlendiğimiz gecen haftanın içinde Rüstemlerde Teknik sorumlu İsmail Ertekin ve Futbol şube sorumlusu Basının karşısına birlikte çıktılar. Konu başlıkları yukarıda yazıp çizdiğimiz merkezde oluştu. Suponsor gelişmesi  olumlu noktalanırsa, olması muhtemel olaylara, Hem Erkan Sezgin ,hem de Ertekin hoca açıklık getirdiler. Önce futbolcuların maç başıları ,yani mevcut kadronun sorunları çözülecek ,sonrada transferde hocanın belirleyeceği  takviyeler yapılacak. İsmail Ertekin Suponsorluk olayı beklendiği gibi çıkmaz ise bu konuda görüş bildirirken ,bu dünyanın sonu değil, eldeki kadro ile gidebileceğimiz yere kadar gideriz ,bu tür zorluklarla ilk kez karşılaşmıyorum diyerek ,mevcut kadroya olan güvenini basının önüne koydu. Ertekin hoca Batuhan konusunun vede içinde olası transferleri soranlara ise ilginç bir benzetme ile yanıt verdi, ben doğmamış çocuğa don biçmem . Ertekin Giden oyuncularla ilgili olarakta şunları söyledi. Bir oyuncu mutsuzsa ,oynadığı takımda forma bulamıyorsa, gitmesi gayet doğaldır. Zaten mutsuz oyuncu kalsa bile ,mutluluk vermez dedi.  Bu doğru tespite bu konuda bizde hocaya el veririz.

OLMADI MÜKREMİN HOCA

Sakaryanın Hakem evinde gecen hafta bir istifa depremi yaşandı. Hakemlik yıllarında  hakem gömleğini bir tepki nedeniyle şıp diye sırtından çıkartan Mukremin Uzer,  bu kezde bu sezon başı bizimde önerim izinde dikkate alınmasıyla geldiği  Hakem atama sorumluluğunu bir kenara itti. Bize gelen bilgilere göre ,hakemlerle diyalog eksikliği. yaşayan, göreve geldiği günden b eri bırakmak adına ısrarcı olan Mukremin Uzer  bir hakem ataması nedeniyle kurul Başkan ı ile girdiği sözlü diyoluğu bahane ederek benden bu kadar diyerek istifa etmiş. Mükremin Uzer iyi insan ,iyi eğitimcidir. Hakem camiası içinde dürüst ve de saygın bir kişiliği vardır. zaten böyle bir duruşu olduğu için yeni İHK belirlenirken ilk olarak onun kapısı çalınmıştır. Ancak bu gidişi, beraber yola çıktığı arkadaşlarına karşı biraz ayıp kaçmıştır. Hakem atama sorumlusu yaptığı atamalar içinde bir yanlış varsa, o yan lış için İHK Başkanı bir ricada bulunuyorsa  o rica dikkate alınmalı. Müremin Uzerin gidişi ,camia içinde bazılarını üzerken, bazılarında sevindirdiğini görür gibi oluyorum. Şimdi Uzerden boşalan yere Emrullah Şahan gelmiş. Umarım bu değişiklik halkem evine mutluluk taşır. Atilla Karaoğlan’ın Süper yürüyüşte olduğu bir süreçte camianın her zamankinden fazla birlik beraberliğe ihtiyacı var.Efendim bu akşamlıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!