Salı Sofrası Lideriz ya

featured

Salı Sofrası
Lideriz ya
Sakaryaspor en yakın takipçisi liderlikte gözü olan Trabzon Hekimoğlu’nun cumartesi günü deplasmanda Sarıyer’i 1 -0 yenmesinin ardından , bir günlüğüne emanet olarak bıraktığı liderliği ,bir gün sonra Velimeşe karşısında aldığı 3-2 lik galibiyetle tekrar Rüstemlere taşıdı. Gecen yıldan kalan farklı yenilginin intikam çığırtkanlığı ile beslediği Velimeşe önünde geriden gelip ilk yarıyı 3-1 taşıyan Sakaryasporun bu hızı ikinci yarıda mola verdi. Bu yarıda da gol pozisyonlarına dirsekte ilk yarıdaki gol noktalarındaki beceri yetersiz kalınca rakibin attığı ikinci gol sonrası Yeni Atatürk stadında skoru koruma sentromu devreye girdiğini ben değil maçı Çanlı seyreden herkes söylüyor. Hatta kale arkası nöbetinde olan bir arkadaşım son anlarda maçın içindeki skoru korumak adına boncuk boncuk terledik yakıştırması Sakaryaspor adına ikinci yarının hiçte kolay olmadığını işaret ediyor. Futbol böyle bir oyun ,geriden gelip 3-1 lik skora güvenip ,oyunu ciddiye almaz isen ,veya skoru kafi görürsen ,gün gelir bu hesap ters dönebilir. Velimeşe önünde oynanan oyunu iki yönlü ele alıp ona göre değerlendirme yapılması için Rüstemlere futbol masası kurulmalı.
SAPANCANIN AYAK SESLERİ
Balda altıncı bölge üçüncü grupta bir şeyler oluyor. Sezona Kalaycı yenilgisiyle başlayınca aaa ne oluyor bu Sapanca Gençlik’e derken o şüpheli gözle baktığımız Sapanca spnrasında bir ayaklanışa imza attı. Ne kadar ciddi olduğunu da Sakarya’ya lider apeleti ile gelen ,bir hafta evvel ,Sapancayı farklı yenen Kalaycısporu, liderlik maçında yenip koltuğuğu İstanbul’a taşıyan Beylerbeyini ,ikinci yarıdaki etkili futboluyla yendi ve koltuğu Sapanca’ya taşıdı. Bu haftanın Bal alkışını Sapancaya gönderirken TFF üç mücizesini Hendekten sonra ilimize taşırsa varya ,Futbolumuz profesyonel anlamda güçlenir. Sapanca’nın geçmişinde profesyonel anlamda başarılar olduğunu bildiğimiz için onun bu işi başaracağını düşünüyoruz.
YAŞARKEN ÖLÜMSÜZ OLMAK ( REŞİT ÇEKER VE DİĞERLERİ)
Gürkan tekneci Başkanlığındaki TFFHGD Sakarya şubesi yönetim kurulunun genç kadrosunun farkındalık yaratacak yeniliklerin içine, yaşayan eski Hakem büyüklerinin geçmişten kalan resimlerini bir araya getirip ,o resimler eşliğinde Vido çekimi ,için Reşit Çekerin hayatının konu edileceğini duydum. Çok güzel hareketler bunlar, hakem camiasının geçmiş kökleri içinde iz bırakan isimleri yaşarken hatırlamak, çok hoş, çok duygusal bir yaklaşım. Hakem dernekleri böyle olmalı, çekişmelerden uzak, sosyal alanda hakemlerin sorunlarına odaklanmalı. Gürkan tekneci ve yönetimini , diğer illere de örnek olacak çalışmalarından ötürü kutlarım. Reşit Çekerden sonra bu serinin içinde Erdoğan Çamlıyurt ,Yücel Erinde olacağını kulağınıza fısıldayalım da bu işin han ki alana yayılacağı hakkında bilgi dağarcığınız gelişsin. Bu arada Bu şehrin en önemli duayen hakemi, Hakemliği bıraktıktan sonra çeşitlievrelerde MHK üyeliği yapan A.kadir Aypekin sağlık durumu elverişli olursa bu düşüncenin içinde yer alacağını da bir not olarak buraya düşmek gerek.
ERENLER FK VE FATİH KANBUR
Erenlerspor yılların oturmuş futbol düzenin üstüne yeni bir ekiple beraber yeni bir futbol binası inşa ederken ,bu sürecin futbol taşları yeniden döşenirken İsmail Küçük Erenlerdeki birinci adamlığı bırakmış bir kenara çekilmişti. Bu gün ki mevcut yönetim Erenlerspora kendi hayallerini yüklemek adına hamle yapınca Gürcan Alkan harmanlıksporda alt yapı genel koordinatörlüğüne uçtu. Alt yapı ufak yaş gruplarında önemli işler başaran fatih Kamburda ayrılık kervanına katılarak önce kendi okulunu kurdu ,sonra da kendi takımını kurdu adı Erenler FK . Hayırlı uğurlu olsun, Fatih Kanburun Erenler FK sı futbol okulunun ufak yaş gruplarını görücüye çıkarmak adına, gecen hafta önce Beşiktaş ,sonrada Altınorduya özel maç turları düzenledi. Fatih kambur bu ilin idealist, işini iyi yapan ,alt yapı oyuncu gruplarının dilinden iyi anlayan bir futbol adamı olarak kısa süre ünlendi. Belki de Erenlerspordan ayrılık, onun kendi özgür iradesiyle daha iyi işler yapmasının önünü de açmış olabilir. Bakalım Erenler FK nın futbol evinin bacasından neler tütecek?
SALONUN RENGİ
Pandemi sürecindeki zorunlu mazereti bir kenara koyarsam, ben yıllardır salonların pota altı rüzgarından uzak kaldım. Geri dönüşümde ne gördüm? Çok farkındalık yaratacak şeyler görmedim dersem yalan söylememiş olurum. Pandemi sonrası pota altına inen Sakarya basketbolunda yine bildik resimler duvara asılmış. Lig oluşturmak için A lı B li takımaların çirit attığı Basketbolde BŞB ,Antspor, Aşaş ve Gelişim idda kulvarında kürek çeken takımlar. Sakarya basket ,Sakarya Yıldızlar ,Tıbbiyeliler,Erenler Güneş gibi takımlar liglerde takımlara kafa tutmak yerine ,onlara idman verircesine pota altına geldiklerine tanık oldum.. Bu senenin rengi salonda bana göre, bir sanayi kuruluşu olan Asaşın ,Basketbole yatırım eli uzatması. Bunun dışında bu seneki Pota altına inen basketbol resmini ,Basketbol filmini, biz bu ilde daha öncede seyretmiştik. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların her yeri yerle bir ettiği bir yerde, Basketbolun bu bağlamda salonlarda pota altına gelmesini de önemsemiyor değilim. Sonuçta Basketbol futboldan sonra sporda sosyal etkinlik alanının da bizlerin olmazsa olmazımız. Kalitenin daha fazla heyecanın pota altına gelmesi dileğiyle bu düşüncemin üstünü örtüyorum.
BU BASKET FİLMİNİ HERKES İZLESİN
Basketbolde pota altına Çarşamba akşamı saha içinde başlayan ufak çaplı olaylara, tribünden birkaç kendini bilmez seyredeninde salona inmesi sonrası yaşanan olayların üstünü, oldu bitti maşallah diyerek hemen defterini düremezsiniz. Bu yaşanan Basketbole hiç yakışmayan, bu salon çirkinliğine tanık olan her kes yaşanmaların filmini tekrardan izlemeli ve tekrardan çok iyi düşünmeli. Biz resim çekmeye geç kaldığımız kızgın ortamda bazıları ,o anların vidosunu bile çekip sağa sola servis etmişler. Gelişim –Antspor U 18 ler karşılaşmasında yaşananları kimse kimseye mal etmeden yaşanan bu basketbol ayıpı filmi sil baştan tekrar izlesin ve herkes Hakemler, Seyredenler, Bençteki teknik adamlar ve en sonunda o akşamki oyunun kahramanı gençler o akşam yaşananların içindeki yerinizi sizlerde iyi sorgulayın emi.
İBRAHİM AYGÜNÜN ADAPAZARISPOR AŞKI
İbrahim Aygün’ün futbola hizmet defteri Adapazıspor da yöneçilik ve Başkanlık yaptığı yılları kapsar. Bunun dışında kapısını yardım için tıklayan her kulübede karınca kararınca yardımda bulunduğunu da biliriz. Bu şehrin Sakaryaspordan sonra Spor kamuoyunda ,Süper ligte ve Bal liginde olduğu yıllarda hep anılan ,şehirdede zaman zaman heyecan uyandıran Adapazarısporun futbol defteri dürülse de ,Adapazarıspor ismi Kaynarca semalarına uç şada İbrahim Aygün’ün Adapazarısporda Süper ligte ve Bal liginde yaşadığı yılların mavi beyaz izleri ,hem gönlünü, hem de yazıhanesindeki duvarlarıda süsler. İbrahim Aygün’ün önüne, Klasman liginde Yenikent Adapazarıspor buluşmasının içeriği kondu. Adapazarısporu tekrar Sakarya futbolunun içinde marka takım yapmak adına sanırım İbrahim Aygün tekrar başkanlık koltuğunu da yanına alarak sahalara dönecek. İbrahim Aygün gibi bu şehrin genç girişimci, futbolda yüreği hizmete yatkın insanların isminin bir kenarda pas tutmadan sahalarda futbola hizmet kervanında olması Amatör futbol için bir kazançtır.
ERKEN PAYE ( Sergen Yalcın )
Biz bizim toplumda her konuda elimizdeki başarı payesini ,çok cömertçe çok önceden birilerinin cebine koymayı çok severiz. Siyasette de , sporda da bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Bizim işimiz futbol olduğu için, isterseniz bunun için en sıçak gelişmeyi BJK örneğinden yola çıkarak Sergen Yalçına uzanalım. Beşiktaş’ın elindeki en iyi kadro ile öyle veya böyle çeşitli nedenlerde tarihinin en kötü günlerini yaşadığı şu günlere gelirken, Sergen Yalçın ilah ilan edenler ,neredesiniz ? beş maçta dört yenilgiyi futbol kantarında nerede tartmak gerek? Beşiktaşa gelirken 25 Bin kişi ile imza atan bay Sergen 25 bin kişinin gitme sergen demesini beklemeden gitmesi , Beşiktaş’ın lehinedir. Avrupa’daki perişan hali Sergen yalçının karnesine çizik atar. O lig, bizim lige benzemiyor demekle bu başarısızlıktan yırtamazsınız, Bay sergen. Bu gün gelinen noktada küçük maçların büyük adamı oldun be Sergen. Dedim ya biz çok önceden birine çok büyük ödül olarak paye veriyoruz. Oysa biraz beklemeyi bilsek ne güzel olur. Özetle Beşiktaşta kan değişimi şart, bak Başakşehire beşte beş yaparak Beşiktaşıda solladı. Bu Beşiktaş zor maçların içinden çıkamayarak bu sezonu bana göre çok erken kapatmıştır.Siyah Beyaz Büyük hayaller bu sezon erken çöktü. Buradan çıkış olurmu ? Hiç sanmıyorum .Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!