Salı Sofrası Kupa da yenildik.

featured

Salı Sofrası

Kupa da yenildik.

Sakaryaspor yenilmezlik unvanını ligin dışında yaşanan kupa macerasında kaybetti. İkinci tur eşleşmesinde Gaziantep ismini duyunca o gün için benim Kupadaki umudum tükenmişti. Rodasyonlu dan öte tam rotasyonlu kadro ile , karşısına dikilen yabancılarla süslü Gaziantep karşısında  öne geçme başarısını gösteren, içindeki gençlerin gelecek adına  bana umut  aşıladığı Sakaryasporun  yeşil Siyah futbol umudu beni mutlu etti. Özellikle gecen yıl alt yapıdan yukarıya taşınan Arifin , savunmadaki oyun anlayışı ,bu gencin kısa süre sonra  şampiyonluk peşinde koşan Sakaryasporun ,güvenilir oyuncusu olarak forma bulacağı düşüncesini futbol gönlüme ışınladı. Kupa maçları rakipler arasında, kadro olarak dengesizlikler olsa da , kıyıda köşede  forma kapmak için şans bekleyen futbolcular için, bir şans kapısı olduğunu düşünüyorum. Kupada Perşembe günü maçımız olduğu için ,lig akışı içindeki Turgutlu  maçı Pazartesiye taşındığı için ,bu maçın içinden çıkan sonucu, oynanan oyunu sofraya yetiştiremiyorum. Çünkü klasik hale gelen Salı Sofrası Pazartesi günü  maç oynanmadan çoktan baskıya gidiyor. Umarım Sakaryaspor puan kaybı yaşamaz, umarım galibiyet serisi 8 çıkmış olan bir Pazartesi yaşarız. Umarım  iki puanlık fark dehada artmış olarak Rüstemlere taşınır.

YAZICI ÖMER ( SAKARYANIN RENKLERİNDENDİ)

Ömer yazıcı gençlik yıllarında gayrı federe maçlarda karşılıklı oynadığım güzel bir dost güzel bir insandı. Sakarya’nın Ticarette ,siyasette  ve sporda önemli bir rengi olan Ömer yazıcı,8  ölüm yıldönümünde gazeteniz Bizim Sakarya’da  anılmış. Mustafa Özbeyin eskiyi unutmayan, hakkedenlere hakeden yaklaşımını gösteren bu haberciliğini, aldım gönül dostlarını ağırladığım kalbime koydum. Ömer yazıcı kısa süren yaşam hikayesinde  Sakarya’nın yeşil Siyah renklerindendi. Sakaryasporda Başkanlıkta yapan Ömer yazıcı için bizde birkaç kelam edelim dedik. İstedik ki ölen ödüyle kalmasın ,hatırlansın .Sevgili Yazıcı Ömer seni bir kez daha sevgiyle saygıyla anıyorum. Ruhun şad olsun. Bu gibi insanların ölümsüzleşmesi için bu şehri yönetenler , Ömer yazıcı ismini bir yerlere veremezler mi. ?

SARI LACİVERT ARABA ( K.AZİZİYESPOR)

Karasu Aziziyesporun  Reşit Yetim Başkanlığındaki yönetimi  hizmet aracına ,kulupe ait bir otobüs yüklemişler. Onlar artık ,futbola tarzan Belediyeden araba istemeyecekler. Onlar artık maçlara kendi alın terleri ve emekleri karşılığında alınan, kendilerine ait bir araçla gidecekler. Onları  bu tasarrufa yönelik hamlelerinden ötürü kutlarken, bir alt yapı siparişini önlerine koymak isterim. Karasu Aziziyesporun sahalarda futbola  hizmet ömrünü uzatmak istiyorsanız,  alt yapınıza gözünüz gibi bakın. Buradan yetişecek geleceğin gençleri çoğaldıkça ,başınız sıkıştıkça  ,sorunları hafifletmek adına çok fazla kapı çalmazsınız. Karasu Aziziyesporun bu örnek alınabilecek Otobüs hamlesi diğer takımlar içinde düşünülmesi gereken bir icraat olmalı. Futbolda şampiyonluklar, küme düşmeler, düştüğün yerden ayaklanmalar kısa süreli ses verir,aslonan amatör kulüplerimizin yaşamlarını çekilir hale getirmeleri için bağlı bulundukları kulüplere kalıcı eserler bırakmalarıdır. K.Aziziyesporun kulübe otobüs kazandırmalarını ben bu nedenle önemsiyorum. Bununla beraber  siz ,futbola hizmet aklınıza farklı projeler yüklerseniz ,çok yol kastederken ,ayrıca K.Aziziye tarihinde kulübün lokalinde resminiz  önemli bir yer işgal eder.

ORTAK YASAMA AFRİKA ÖRNEĞİ

ubununun Afrika’da çok özel bir hikayesini buldum ve bu alıntıyı gözden kaçırmış olanlar için, benim sofranın üstüne koydum. Umarım okuyup bunu tartışan çok olur. Bir bilim insanı   Afrikada bir deney yapmak ister,bir tür  oyun. Yakınlardaki bir ağaç dibine  bir sepet dolusu güzel yiyecekler koyar. Ağaçtan 100 metre öteye de çocukları dizer ve derki ,Ağaça koşarak ilk kim varırsa ,o bir sepetteki güzel yiyecekler i o kazanacaktır. Hazır mısınız hadi başlayın. Çocuklar ne yapmışlar biliyormuşsunuz? Hepsi el ele tutuşmuş ve birlikte koşmuşlar. Ağaca geldiklerinde de sepetteki yemekleri paylaşıp afiyetle yemişler. Bilim insanı şaşırmış ve sormuş, Bunu neden yaptınız? Biriniz kazanabilir ve bütün yiyecekleri sahip olabilirdi. Çocuklar cevap vermişler, UBUNTU ,Ubuntunun anlamı Afrikada şudur, Diğerleri üzgünken biri nasıl mutlu olur. Başka bir deyişle ancak birlikteyken varız. Bütün nesiller için bu güçlü mesajı anlayabilenler için buraya koydum, umarım okur ve bunu  bu günün Türkiye’si içinde sorgularsınız. Bu gün ki Türkiye de  böylemi ? Yorum sizinde, bende kendime ait bir düşünceyi buraya koymak isterim, yazılı imtihanlarda başarılı olup sözlüde kendi yandaşlarına yer açan düşünce , yüksek okul sınavlarında  belli bir gruba kopya verip, bir kesimin mutsuzluğu üzerine geleceğini inşa edenler ,böyle bir sürecin  benim ülkemin kurumlarına yerleştirmekten mutlumusunuz ? Ülkeyi bu hale getiren kimse, ayağa kalksın ve  bunun nedenlerini bize anlatsın bi zahmet. Birlikte sevinmenin olmadığı ,ayırımcılığın olduğu bir ülkede ne ülke kalkınır ,nede insanlar mutlu olur. Doğru tespite ,doğru düşünceye ne denir. NOKTA.

HANİ SÖZ VERMİŞTİNİZ

Bizim Sakarya olarak amatör futbolun köklü hizmet kapısı olan K.Akınsporun tribün sorununu  pandemi öncesi yazdı, yetmedi panda mi sürecinin gevşetilip futbol topu santraya konmadan öncede yazdı. Olmadı Süper lig başladı görüntüler eşliğinde yine yazdık. İlgili olanlar Sporda saha bakım onarım, tesis yapmakla yükümlü GSİM lüğü yetkilileri Karaaptilere geldiler tespit yaptılar, harcama çıkardılar ve gittiler. Duyduk ki  Karaaptiler Mustafa Sert Sosyal tesileri için 750 bin tl ödenek çıkmış, çıkmış ama ödenek hala Sakarya il hudutları içine gelmemiş olmalı ki Sarı Laçivertli ekibin tribünlerinin onarımı, yanına yapılması planlanan senteteik idman sahası için tık yok. Bana göre  bu tribün ve Sentetik idman sahasına ayrılan ödenek,  çuvallayan ak ekonomi modelinin sıkışması, alacak nefesi olmaması nedeniyle  ertelenmiştir diye düşünüyorum. Son  olarak üst üste artan fiyatlar,dolar ve Euronun tarihin rekoruna koşması sonrası afalaysan ilgililer, K.Akınsporun tribününü düşünecek zamanları olmamıştır. Siyasi ,İlgili olanlar için söz vermek ne ki. Yaklaşık üç yıldır onarım bekleyen K.Akınspor  Mustafa Sert  tesisleri bu gidişle daha çok bekler. Şunun şurasında 2023 ne kaldı ki, secim vaadi sepetine koyarlar olur biter. Onlara inanan Karaaptilerde bayağı seçmen vardır .

BAŞAR İZLENME  RADARINA TAKILDI

Harmanlıksporda genç bir oyuncu var. Atletik görünümlü, süratli ,gol noktalarında  etkilimi ,etkili bu çocuğu bendeniz İzmit’te bir özel maçta izlemiş ve yazmıştım. Başar ismindeki bu genç çocuk için futboldan benden iyi anlayanlar izleyebilirler diyerekten o gün ki özel maçın içine not düşmüştüm. Süper lig başladı Başar ismindeki bu genç Harmanlıksporu gol noktalarında taşıyan en önemli isim oldu. Harmanlık, Demirspor karşılaşmasında tribünde Sakaryaspor menejeri, Sakaryasporun bu seneki kadro planlaması çalışmalarına önemli katkı sunan Metin Çerlik vardı. Etin Çerlik Demirspor –Harmanlık maçını yaklaşık 55 dakika izledi ve gitti. Sağolsun maç bitimi beni arayıp izlenimlerini benimle paylaştı. Başar hakkında benim yazdıklarımı bir kenara not edip onu izlemeye gelmiş. İlk izlenim olumlu. Umarım, iyi bir çalışma ile futbolunu yukarıya taşıma olasılığı yüksek olan bu genç  ,Sakarya’nın  alt yapı yıldızı olarak futbolunu ,dolayısı ile kendisini yukarılara taşır. Benim notum , bu çocuğun yükselişine el verme eğiliminde olanlar umarım bu süreçte ,onu yetiştiren kulübün ve çocuğun hakkını teslim ederler.

NOT  sanırım bu çocuk ,Harmanlık alt yapısından çıkan ,Aytacların, Selimlerin ,Halillerin puncunu dama atacak gibi bir futbol yürüyüşüne çıkmış gibi, Futbl  topunun peşinden koşuyor.

İNSAN NEREDEN GELDİĞİNİ UNUTMAMALI ( TUNCAY ŞANLI)

Tuncay Şanlı gecen hafta içinde Adapazarı Belediyesinin organize ettiği Aynalıkavak sohbetlerinin konuğuydu. Aralık ayı içindeki etkinliğin ilk konuğu olan Tuncay Şanlının , kendini ifade eden anlatımları içinden aldım bir kaçını benim soframın üstüne koydum. Ben aslımı inkar edemem ,ben Sakaryalıyım. Ben Tuncay Şanlı olduysam Sakaryaspor sayesinde oldum. Bu başarının altında Teksporunda olduğuna vurgu yapan Tuncay Şanlı  bu nedenle de ilime olan ,Sakaryaspor sevdama olan tutkum nedeniyle ben bu yaptıklarımın vefa duygusunun karşılığı olduğunu düşünüyorum. EEEE doğru söze ne denir . Sakaryasporun bu gün için yaşadıklarını yakından izlediğini, Sakaryasporun başarılı olması halinde en fazla kendinin mutlu olacağına vurgu yapan Tuncay Şanlıya samimi anlatımları için bize ait futbol sofrasından  alkış gönderiyorum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!