Salı Sofrası Kumandan gergin

featured

Salı Sofrası

Kumandan gergin

Sakaryaspor Hacettepe’yi yendi. Bana göre iyi bir takımı yendi. Üç puan geldi gelmesine de içinde çok soru işaretini ilerleyen haftalara taşıdı. Kazamamanın ,iyi oynayamamanın karşılığında duran beklenmeyen ,istenmeyen sonuçların üstünü örtmek ,gelecek haftalara umut ışınlayacak galibiyete olan özlem ,kırık dökük haliyle Rüstemlere taşındı. Bu kırık dökükleri onarmak adına Özdemir ufak, ufak hamleler takımın içine el atmaya başlamış. Buna rağmen çıkan galibiyetin içindeki umutsuzluk, bazı taşların yerine iyi oturmadığı, bazı oyuncuların hala bekleneninin aksine verimsizlik sergilemesi ,Sakaryaspor  kazanırken bile Kumandan rolündeki Özdemirin teknik adamlık bedeninde  gerginlik yaratmış gibi geldi bana . Bir yandan Medyada , bir yandan   Rüstemlerdeki Patronun etrafında gezen kelle avcılarının ayak izlerinin , buna benzer senaryoların içinde olması, bir teknik adamı gerginliğe huzursuzluğa itmesini normal karşılamak gerek. Bütün bunların üstüne  Hacettepe’nin Provokatörleri ,bildikleri yakından tanıdıkları abilerine saldırmalarına verilen Özdemir tepkisi ,bana göre içerde kopan fırtınanın dışa vurumudur. Benim gördüğüm Olimpiyat resimde , sakinliği ile bilinen sahalarda beyefendi duruşu olan Osman Özdemirin Teknik adamlık bedeninde fırtınalar kopuyor. Osman Özdemire nacizhane tavsiyem olsun , kafandaki futbol doğrularına bu galibiyetten sonra daha cesur sarıl. Yeni bir futbol gemisini, yeniden onarmak için henüz zaman geç değil.

RAKİP ANALİZİ

Hacettepe (Gençlerbirliğinin) ,Bugsaş (Osmanlısporun ) alt yapısı. Biz gecen hafta Sakaryasporun beraberliklerinin fikstür avantajı içinde gezdiği yorumunu yaparken, bu beraberlikleri  kendimize yakıştıramazken , bu ayrıntıları göz ardı etmişiz. Bugsaş maçını görmedim. Görenler söylüyor, taş gibi takım.  Karşıyaka’yı ,Hacettepe’yi gördüm. Karşıyaka Bandırmaya direnirken, Hacettepenin Sakaryaspor önünde bir topları direkten, bir topları duran topta Penaltıdan Ercümente takıldı. Hacettepe iki golü de bizim sahada baskı kurarken yedi.  üç maçtaki fikstür avantajı tezimi bu değerlendirmeler eşliğinde futbol rafına kaldırıyorum. İyi takımız ama, iyi oynamıyoruz. Birde bunun üzerine toparlanmaya ihtiyacı varken , içsel sorunlarla da boğuşuyoruz. Sakaryasporun bu şartlarda aldığı sonuçları ,böyle gitmemesi şartıyla bir kenara bırakıp, kalan maçlara odaklanmak gerek. Sonuçta öyle veya böyle üç puan sevinci Rüstemlere taşındı. Devamının geleceği konusunda her şeye rağmen umutlarım.

BİR PORTO GERCEĞİ

Beşiktaş Portoda alkışlandı. Alkışın çoğu iki yıl önce Porto forması giyen Ouresmaya çıktı. Bitmedi müsabaka sonrası gecen yıl kiralık olarak Beşiktaş forması giyen cezalı olduğu için oynamayan Asumah Abukların maç sonu Beşiktaş soyunma odasına gidip eski takım arkadaşlarını tebrik etmesi geceye damga vurdu. Böylesi şeylere alışkın olmayan bizim Medyanın ağzı açık kaldı. Futbol bir oyun, hem de pahalı bir oyun. Bu oyun oynanır biter yenisi devreye girer. Bunu büyütecek ne var diyelim de, bizde olmadığı için şaşkınlık yaşıyoruz. Bir zamanlar Trabzonda FB maçı 2- 1 kazanıp şampiyon olmasının ardından o günün futbolcusu ,  bu günün teknik adamı Aykut Kocaman maç sonu duygularını dile getirirken , şuan biz seviniyoruz ama ben kaybeden meslektaşlarım adına üzülüyorum dediği için ,zamanın Başkanı tarafından FB den kovulurcasına uzaklaştırılmıştı. Hatırlarsınız gecen sene Saracoğlu’nda 9 yıl FB forması giyen BJK li Gökhan Gönül’e yapılmadık hakaretler kalmamıştı. Yok yok Portpda sergilenen futbolun parçası olması gereken güzellikler bize çok ters be dostlar. Düşünüyorum da bizde bir oyuncu maç bitimi  eski takım arkadaşlarının soyunma odasına gidecek. Valla  ondan sonra olacakları düşünmek bile istemiyorum. Portada yaşananlar bizim evin futbol rajonuna ters be dostlar. Ben bunu yaşanmamış olarak kabul ediyorum.

NOT Abukların  BJK soyunma odasına gidişi Portoda yankı uyandırmış. Taraftardan da tepki alan bu davranış biçimi sonrası Abubakara para cezası gelecekmiş.

KINAMA
Sakaryaspor un başı sokacak sahası olmayınca, mevcutu erken yıkılıp , yenisinin gelişi gecikince  göçebe hayatı yaşamaya Hacettepe maçıyla da devam ettik. Bu duruma  birkaç  gazete bu duruma isyan bayrağı açarken tepkilerini şöyle dile getirmiş, Tokiyi, Siyasileri ,Sakaryaspor yönetimini  ,sahanın bakımın üstlenen firmayı kınıyoruz. Bu gazetelerden biri de  bu duruma tüm milletvekillerinin resminin yanına Büyükşehir Belediye Başkanında  koyarak ,  onları teşhir etmeyi seçmiş. . Kınamayı, teşhir etmeyi  bırakın ,Sakaryaspor denilince herkesi alkışlamaktan vazgeçin. Hak etmeyene hak etmediği payeyi vermeyin. Daha ortada stad yokken ,bu sezona yetişip yetişmeyeceği soru işareti olan bir stada güvenerek ,elden çıkartılan ,Atatürk stadını maçlar biter bitmez elden çıkartan ,sahanın kazılmasına sessiz kalan yönetimdir bu işin asıl suçlusu. Özetle sakaryasporun yönetimsel resmi bu konuda çiziklerle doludur.

RÜSTEMLEREDE GELİN

Gecen haftalar içinde Adapazarı sporun futbol mabetti üst üste iki Ak misafire ev sahipliği yaptı. Önce  Milletvekilliği bir kenarda dursun , birde Sarayın Danışmanları arasına giren Şaban Dişli Başkan İbrahim Aygün tarafından Mavi Kaşkol la ağırlandı. Bitmedi onun ardından bu sefer Milletvekili Mustafa İsen Karamana Adapazarıspor konuğu olarak ağırlandı. Ona da bu ziyaret anında Mavi Beyaz kaşkol takıldı. Siyasetin ağır toplarının Rüstemlerden çok Karamana  taşımasının altında ne yatıyor acaba ? Valla bu ziyaretler bana  bir yerlere mesaj olarak gidiyor gibi geldi.

ENGELLER AŞILMAK İÇİN VARDIR

Sakarya Ampute takımı  idman yapmak , maçlara hazırlanmak adına ilgili olanlardan Ekrem Karaber tesislerini istemiş. Yanıt, olumsuz çıkmış. Neden niçin bu masum hane istek ret edildi? Bunun bir açıklaması olması gerek. Ampute takımının başında olanlarımı antipatik buluyor büyük insanlar ?  Ne diyelim Engelli kardeşlerimize spor yaptırma gayreti içinde olanlara şunu demek geliyor içimden, Engeller aşılmak için vardır. Gelin siz siz olun bu günden tezi yok daha fazla kenetlenin.

Sporun Başkenti olacak iddiası içindeki Sakarya’da Ampute takımına birileri idman için saha vermiyorsa bu iddia bana göre fos bir iddia olarak kayıtlara geçmeli. Efendim Salı sofrasını topluyorum. Kimse kapmadan siz size lazım olanları kapın kalanlar bana kalsın.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!