Salı Sofrası Kimin eli kimin cebinde ?

featured

Salı Sofrası

Kimin eli kimin cebinde ?

Sakaryasporun da içinde bulunduğu grupta gecen hafta Bayburt Özel İdare ile Soma  aldıkları galibiyetlerle   zirvenin içini dışını salladılar. Bodrumun ,Ankarasporun, Hekimoğlunun ,Corumun deplasmanlardan üç puanla dönmesinin ardından  zirve ateşi  iyice belli olmaya başladı. Sivas Belediyenin evinde kaybetmesi onları liderlikten ederken zirvenin yeni sahibi Trabzon Hekimoğlu oldu. Corum Fk, Ankaraspor, Bayburt Özel İdare ,Vanspor ve Bodrum birbirlerine çok yakın olarak zirve yürüyüşü içinde el ele kol kola  yürüyorlar. Benim baktığım yerden bakınca bu grupta  her an her şey olabilir. Sezon başı yapılan tahminlere eş değer bir sıralama karşımızda duruyor . Bu arada 17 puanlı Sakaryasporun kupa maçı nedeniyle pazartesiye alınan maçı aldığını kabul ediyorum. Biliyorsunuz iç sayfalar maç günü önceden baskıya giriyor. Sakaryasporu kazandığını farz ederek  puanını  20 çıkarttığını  hesaplayarak Yeşil Siyahlı ekibimizin   yukarılara pike yaptığını  maçtan önce ,oynanmadan yazıyorum. Beni yanıltırlarsa kendileri bilir. Rakip ligin dibine demir atmış, futbol güçü Sakaryaspora yaklaşacak, korku üretecek gibi olmasa da ,futbol bu deyip ufakta bolsa  bir süpriz endişemi santraya koyuyorum. Sonuç,  gözünü yukarıya dikmiş takımlar arasında  çok fazla güç farkı yok. Hatta Sakaryasporun bu takımlardan daha kaliteli olduğunu söyleyen futbol düşünürlerinde var yani.

BİZE BAŞKA ALTINORDULAR LAZIM  ( MEHMET SEYİT ÖZKAN)

İzimi re Altınordunun davetlisi olarak gidişte ,İzmirin futbolda ,alt yapıda devrim yaratan takımının tesislerini görenlerden dinliyorum. Orada birkaç gün bir organizasyonda konaklayan takımların geri dönüşte anlattıklarını dinleyince  ,anlatılanlar eşliğinde Altınorduya ,başındaki düşüncenin mimarı olan Mehmet sait Özkana hayran olmamak  ne mümkün. Son olarak yeni inşa ettiği takımla ,Altınordunun konuğu olan , Erenler 54 Futbol okulunun patronu Fatih Kambur anlattı ben dinledim. Fatih Kanbur diyor ki  Altınordu U 14  yaş grubu takım sahaya 8 teknik adam eşliğinde çıkıyormuş. Alt yapı oyuncuları için yabancı yıl dil kursu şartı varmış. Altınordu futbol evinde bir futbolcunun gelecekte Sosyal hayatın içinde neler yapacağı konusunda da  bilgi aktarımı var. Özetle Altınordu Futbol tesisleri ,Avrupa’yı kıskandırmasa bile tam bir Avrupai görünüm taşıyor. Ne diyelim inşallah Futbolda alt yapı devrimi yapan ,bize Mehmet sait Özkan gibi  futbol düşünürleri lazım .kısacası Türkiye de bir başka Altınordulara ihtiyaç var. Ancak maalesef  Altınordu bizim ülke sınırları içinde kalmış. Yapılan istatistiklere göre  Avrupada, alt yapıdan üste en önemli futbol taşıyan ,dışarıya en çok futbolcu ihraç eden takımlar arasında ,Ajaks  birinci, Şaktar Doneks ,Siportink Lizbon  onu takip eden kulüpler olarak görülüyor. Yani sizin anlayacağınız Alt yapı konusunda biz Türkiye ligindeyiz, Avrupa’ya taşınmak adına  bir fırın ekmek yemek gerek.

HERKES BİLDİĞİ İŞİ YAPSIN ( ALİ KOÇ)

Ali Koç bu ülkenin sanayisine, kalkınmasına ,Atatürkçü düşünce eşliğinde çok önemli katkı sunan bir ailenin çocuğu. Ali Koçun iş adamlığı kimliğine kimse bir şey diyemez. Ancak FB Başkanlığı tartışılır. Geldiği günden beri FB yi transfer yanlışına boğan, şampiyonluk uğruna attığı adımlar geri tepen Ali Kocun, her başarısızlık sonrası, kendi beceriksizliklerini Hakemlere, dolayısı günün mevcut MHK larına yıkma eğilimi hiç de inandırıcı değil. Önce Trabzona sonra evinde Alanya’ya karşı kaybedilen maçların ardından, Koca ilk başlarda gösterilen sevgi, Ali Koç istifaya dönüşüyorsa  ,orada kendini çok iyi sorgulaması gereken kişinin adı  FB taraftarı olamaz. Ali Koçun bu yenilgiler sonrası taraftarı haklı gösteren gaz almaya yönelik düşünceleri, olur bunlar ,bu takım bu kötü günleri aşar ve şampiyonluğa koşar demesi  bu günlerin üstünü örtmeye yetmez. Ali Koçun Başkanlık  performansı  bu gidişle çok sorgulanır. Ben sevgili Ali Koça  şunu sormak isterdim ,koskoca Fb de  bu kadar  başarısızlık yaşayan bir yöneticiye ,acaba kendi iş yerinde iş verir miydi? Bu konuda başka sorum yok derken ardından gelen Konya  yenilgiside Sarı Lacivertli camiayı sarsmaya devam eden sonuç olarak Saracoğluna kondu.

HASAN SATIRI İZLERKEN ( SERKAN ÖNSALA  DUYURU)

Sakarya Hakemliğinde tecrübe birikimi olan hakemler, çeşitli nedenlerle genç yaşta  hakemliğe hizmet yarışından çekiliyorlar. Lig öncesi Kırkpınar-Harmanlık maçını yöneten Hasan Satır , Talha Yıldırım ve  Emre Aksesi izlerken kafam allak bullak oldu. Talha Yıldırım Hakemliği bırakıp Gözlemci olmuş, bakmış Gözlemcilik bana  göre değil diyerek oradan da ayrılmış. Oysa yaşı hakemliğe hizmet adına bayağı gençti. Orta hakem olarak izlediğim Hasan satır fiziği ile ,özel maç olmasına karşın sergilediği yönetimle bayağı hoşuma gitti. Bu karşılaşmada yardımcı hakem olarak görev yapan Emre Akseste çok hoşuma gitti. Bu çocuklardan Hasan satır gardiyan, Emre Akses Bekçi olduğu için hakemliği bırakmışlar. Yetişmiş iki hakem  meslekleri içinde kalarakta hakemlik yapabilirlermiş. Öyleyse bu çocuklara neden ısrar edilmedi ? Bu ve buna benzer kopuşların yeri şıp diye dolmaz .( Bu arada bir bilgi edindim. .Bu arkadaşlar hakemliğin önlerine koyduğu şartlara uymamışlar. Öyleyse  bu konuda ortada duran eksikliklere  sadece hakemliği yönetenleri değil bu kopuşlarda pay uzatalım) Bu boşluğu doldurmak için mevcut İHK nin açacağı kurslardan gelecek hakemlerin  yetişmesi zaman alır.  Gelelim klasmanda bulunduğu yerde kaldığı için, haksızlık isyanını devreye sokarak, benden buraya kadar diyerek, kimseyi dinlemeden hakemliği bırakan Serkan Önsala . Bay Önsal Sakarya hakemliği sana  bir unvan verdi, klasman kostümü giymene  kol kanat gerdi. Bir çok şans buldun. Sakarya hakemliği sayesinde yıllarca Klasmanlarda düdük çaldın, sen ne yaptın ? Beklentilerimin karşılığı verilmedi diyerek ,pireye kızıp yorgan yakarak ,sahalardan çekilip evine döndün. Oldumu şimdi? Olmadı Bay Serkan Önsal, olmadı. Tecrübelerini, hakemlik bilgilerini  cebine koyup evine dönmek sana yakışmadı. En azından  Sakaryanın sana verdiği değeri sende yeni nesil hakemlere katkı sunarak ,birkaç yıl daha bölge hakemi olarak hizmet  verebilirdin. ( Bu konuda  bir başka zaman dilimi içinde bir yazılı hatırlatmam olacak )

AYTAÇA YAPILAN AYIP

Aytaç Sakarya futbolunun önce Sakaryasporda sonra bir çok profesyonel takımlara armağan ettiği önemli bir savunma oyuncusudur. Kayınpederi de Sakaryasporda forma giymiş  bir oyuncu olarak ,Futbolu bıraktıktan sonra , Sakaryaspor alt yapısında teknik adam olarak göreve başlamasını , Yeşil Siyah ahde vefa  olayı olarak yorumlamıştık. Aytaç’ın alt yapıdaki teknik adamlık  serüveni malasef  beklendiği gibi çıkmadı. Teknik adam piyasasından önüme konulan haberin yalancısıyım , Aytaçın alt yapıda çalıştığı sürelerin sigortası ödenmemiş , bitmedi mukavelesi yenilenmemiş iyimi. Bu konuda alt yapı sorumlusundan açıklama bekliyorum. Bıraktım alt yapı sorumlusunu ,bu işte başrolde kimler var ,bırakayım da  bu konuda onlar konuşsun.  Eğer bu duyduklarım doğruysa Aytaca  yapılan bu davranış hiçte şık olmamıştır.

BAZI DEGERLER VARDI HİÇ ÖLMEZ

Gecen hafta Cuma günü Cumhuriyetin  98 yılını kutladık. Atatürkün bize armağan ettiği, Cumhuriyet  üstünde taşıdığı çok büyük  ağırlığa rağmen, gerektiği gibi kutlanmaması adına karşısında çeşitli engeller ,çeşitli kılıklar altında karşımıza çıksa da  ,yine de kutlandı. Mevcut İktidarın hafızalardan silmek adına uğraş verdiği, önemli Cumhuriyet kazanımlarına içten içe  savaş verdiği günlerden olan , Cumhuiyetin kuruluşunun 98 yılında bir kez daha gördükki,bazı değerler vardır  ,onlar siz isteseniz de ölmezler. Biliyormuşsunuz Allahlın  dünyaya gönderdiği son peygamber Hazreti Muhamet Mustafa  ile Mustafa Kemal Atatürk adaşlar.  Hazreti Muhamed Mustafa gibi ,Mustafa Kemal Atatürk de Allah’ın bir lütfu olarak  unutulmayanlar listesinde birlikte yol alıyorlar. Ben bu nedenle iki Mustafadan başka Mustafa tanımıyorum.  İkisi de dualarımda hep baltacım olarak yaşadığım sürece benimle beraber  yaşayacaklar.

TEMİZLİK İMANDAN  GELİRMİŞ

Geçtiğimiz günlerde lig öncesi Hakemlerin açılışı için Yeni Atatürk stadındaydım.  Bir ara küçük su dökmek adına  yolum Misafir soyunma odasına düştü. Aman allahım ne görsem iyidir insan kılıklı sporcuların tuvaletini yaptığı yere attığı pis kağıtları görünce içimden ne geçti biliyormuşsunuz sözde bizim inancımıza göre temizlik imandan gelirmiş ,iyimi. Görülen manzara  utanç verici, Yeni Atatürk stadındaki bu pislik belki temizlenmiştir, orasını bilemem .  biliyor musunuz  futbolda alt yapıda ,üst yapıda devrim yaratan  Altınordu ,içerde olsun ,deplasmanda olsun ,müsabaka sonrası kendilerine ayrılan soyunma odalarını derleyip ,toplayıp ,öğle maç otobüsüne gittiklerini ,bu vesile ile tüm kulüplere duyurmak isterim. Bu konuda titizlik gösteren takımlar mutlaka vardır, onları tenzih ederek bu konunun  üstünü örtüyorum.

HOŞ GELDİN BİZİM EVİN  FUTBOLU

Pandemi sonrası, özlemle beklediğimiz ,  bizim evin futbol ocağı ,Cumartesi günü oynanan Süper lig A grubu maçlarıyla seyredenlerle buluştu. Corono nedeniyle alt üst olan  sosyal hayatımızın bir parçası olan Futbolla buluşmak hafta sonların heyecanı olarak tekrar sahalara yayıldı. Umarım güzel ve de sağlıklı  bir sezonun içinde var olan futbol heyecanını  hep beraber  yudumlarız. Cumartesi günü açılan futbol perdesi içinde  Erenlerde oynanan Kocatöngel-Harmanlık maçında  ASKF Başkanı Yaşar Zımba Futbol il temsilcisi Tezcan demir ,hakemlere takım kaptanlarına Kulupler birliği Başkanı Hüseyin Boz ve iki takım yöneticileri ile birlikte çiçek verdi.  Pazarın futbol hikayesi içinde olabilecek, karşımıza çıkacak güzelliklerde ilerleyen günlerde sizinle paylaşırız. Umarım çiçekli bir açılışla karşımıza dikilen Süper lig heyecanı içinde futbolla konuşulan haftaları gönüllere, futbol dolu yüreklere taşır.

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!