Salı Sofrası Kim Başkan oldu ?

featured

Salı Sofrası

Kim Başkan oldu ?

Sakaryasporda kim Başkan oldu? Ben belki bu sorunun yanıtını, dün itibarıyla almış olabileceğim. Çoğunluk sağlanırsa ,kaldı ki ilk seçimde umarım Sakaryaspor ,yeni sezon için yeni yönetimini bulmuş olur. Çünkü gecen her gün, yeni yapılaşmaya ihtiyacı olan Sakaryaspora eksi yazar.  Nasıl bir yönetim olsun konusunda, ben ve gazetemin spor servisi yazdı, çizdi. Bu saatten sonra bizim kongreye izlemekten başka şansımız yok. Benim sofra erken basım evine taşındığından bende sizin gibi, eğer çoğunluk sağlanır, genel kurul gerçekleşirse yeşil siyah sandıktan çıkacak olan yönetimi  öğrenme şansım olacak. Umarım  Ahmet gitsin, Mehmet gelsin gibi bir yönetimle karşılaşmayız. Sakaryasporun nasıl oyuncu bazında bir yeniliğe gereksinim duyuyorsa, bunun sonucunda, umarım  genel kurul sandığına da  farklı bir yönetim modeli yansır. Neyse bu bir gün evvel yazılan bir kongre yazısı olduğundan, daha fazla bir şey yazmaya gerek yok. Dedim ya biz bu konuda daha önce yazdık ,çizdik. Umarım bir dahaki Sakaryaspor yazısında farklı şeyler yazma şansımız olur.  Kim kazanırsak azansın Sakaryasporun derdine derman osunda .. Bu arada ben Pazartesi günü bu yazığımı gazeteye gönderirken  iddialı Cumhur Gencin  ,iddialı Uğur Akkuşun harıl harıl çalıştıklarını biliyor ve bu bildiklerimi bir gün önceden yazıyorum.

SENTETİKTEN  CİME DÖNÜŞ SİNYALİ

Türk futbolunun gelişimine katkı sunmaktan çok uzak, bakımı daha kolay olduğu için son yıllarda  bir sentetik proje ile  tüm ülkeyi kaplayan sentetik sahaların üst liglerden kaldırılma hamlesi geçtiğimiz günlerde devreye girdi. TFF diyor ki Profesyonel ligler de sentetikte oynayan takımlar ,yaklaşık altı ay içinde, oynayacakları sahaları normal çime döndürmek adına adım amaçlarını bir yaptırım olarak  santraya koymuş. Bizim ilde yaygınlaşan ,ilgili olanları rahatlatacak sentetik saha çılgınlığı yaşanırken, bu uygulamanın her yönüyle insan sağlığına ,sporcu sağlayana  zarar verdiğini  deklare ederken ,Avrupa’nın bundan çok önceden geri adım attığını ,bizimde sentetik saha uygulamasından vazgeçmemiz gerektiğine vurgu yapmıştım. Oysa bizim ilin spordan sorumluları ,adete yarışırcasına her buldukları sahayı sentetikle örerken, sanki çok önemli bir iş yapmışçasına sevinç narası atıyorlardı. Gün gelecek bizim il dede sentetik sahaların sökülüp tekrar eski doğal haline dönüşeceğini düşünüyorum. Çünkü bu sahalardan sağlıklı futbolcular yetişmez. Bu sahalar yetişme çağındaki gençlere  indirilen sentetik futbol darbesidir. Bu nedenle en azından Profosyenel liglerdeki takımlarında seçenek olarak faydalandıkları Sentetik sahalardan ,Doğal çime dönme yaptırımını yukarıdan atılmış olumlu bir adım olarak görüyorum.  EY ASKF ,EY Sakaryalı futbol düşünürleri ,ne olur Karaaptilere,ne olur Hanlı köye ,Ne olur Sapanca, ne olur Kırkpınar, ne olur Kurtköy , ne olur Kazımpaşa sahalarının yeşillik kokan doğal hallerine sentetik  kazması vurmaya kalkmayın.

ERİKSEN, SAĞLIKCI GERCEĞİ

Futbol zor zanaat, futbol  ,futbol bedenine bir çok hastalığı bırakan bir oyun. Bu konuda örnekler çok. Futbolcuların aldığı milyon dolarlara kafa yormayın, bu insanlar futbol oyunun bir parçası olarak, bu oyunu güzelleştiren önemli fikurler. Danimarka, Finlandiya Avrupa kupası mücadelesinde tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan Danimarkalı Eriksenin saha içinde yığılıp kalması anında yaşananlar çok iyi irdelenmeli. Pantemi nedeniyle sıkıştırılmış UEFA programları içinde, futbolcuların olağan üstü futbol yükü altında verdikleri mücadelelerin hiçte kolay olmadığının örneğidir, bu dramatik olay. Eriksenin yaşama dönmesi  geriye kalan en önemli sevindirici olay. Bu olay yaşanırken ne gördük?  Futbolcuların arkadaşlarına yaptıkları ilk müdahale bir kenara   ,sağlık personelinin çok kısa sürede  olay yerine koşması, olaya doğru  müdahale edilmesini  izledik. Sağlıkcı ,sağlıkçılar, doktorların insan hayatı için ne kadar  önemli olduğunu  bir kez daha gördük.  Sağlıkçılara saldıran, açılarını onlardan çıkarmaya kalkanlar ,doktor elini kesenler, hemşirelere saldıranlar , bu resme iyi bakın . Bakın bakalım, sağlıkçı  ,pamuk ipliğine bağlı bir insanı, bir sporcuyu  yaşama döndürmek adına verdikleri  mücadele ile bir insanı yaşama döndürmek adına nasıl çırpınıyorlar. Gelin siz siz olun ülkemizdeki sağlık personelinin dehada gelişmesi, dehada çoğalması adına gayret edelim.

YEŞİL BEYAZ VEDA ( METİN ERGEZEN )

Harmanlıksporda  Yeşil Beyaz futbola hizmet defteri içinden 18 Haziranda yapılacak olan kongrede önemli ayrılıklar yaşanacak. Önemli bir yönetim resmi içinden önemli iki ayrılık olacak. Adı Sakarya’nın harmanlıktaki Süleyman sabası olarak ünlenen ,yaklaşık 20 yıldır Başkanlık koltuğunda futbola hizmet eli uzatan Metin Ergezen  ile, Harmanlıksporda başkanlık ,yöneticilik ve de uzun yıllar Genel Sekreterlik koltuğunda hizmet üreten Hüseyin Boz  ,yeni yapılacak olan kongrede  koltuklarını  gençlere teslim edecekler.  Harmanlıkta bunun adı bir devrin kapanışı olarak okunsa da , onlar  bu ayrılık sonrasında tecrübe birikimlerini yeri ve zamanı geldiğinde gençlerle buluşturacaklardır. Ben biliyorum ki onların gönlündeki yeşil beyaz futbola hizmet sevdası ,her daim devam edecektir. Hem Metin Ergezenin ,hem de Hüseyin Bozun Harmanlık camiası için neler ifade ettiğini, onların bu mütevazi futbol yuvasında, gençlere nasıl örnek bir hizmet eli uzattığına yakın tanıklık eden biri olarak ,onlara benim soframın üstünden futbola hizmet plaketi uzatıyorum. Yönetimsel anlamda gençlere yer vermek, gençlerinin önünü açmak önemli bir yeşil beyaz değişim rüzgarı. Bu değişim rüzgarının  içine teknik adam resmide konulabilir. Harmanlıksporda her yönüyle hizmet eli olan, bu uğurdaki çalışmaları alkışı hakkeden   Tevfik tetikte farklı bir konumla ödüllendirilebilir. Tetiki bu uğurda Sportif Rektörlükle ödüllendirilip ,yeni ,camia ile çabuk kaynaşabilecek farklı bir teknik adam kimliği Harmanlıktaki futbol alanı içine itilebilir. Bu benim düşüncem, giden veya gelecek olan yönetim ne düşünür bilemem. Benimki sadece bir garip öneri. Bu arada gidenlere güle güle demeyeceğim ,çünkü ben biliyorum ki bu bir veda değil ,sadece bir nöbet değişimi.

MARMARİSTE YATAN İKİ YEŞİL SİYAH RESİM

Ölüm insanı nerede yakalar, nerede kara toprakla bütünleştirir? İnsanoğlunun bunu önceden bilmesi ne mümkün. Geçtiğimiz günlerde Sakarya amatör futbolunun içinde ,Sakarya’nın tarihi içinde iz bırakan bir ölüm haberi, kapımızı çalmıştı. Necmi Duran deprem sonrası yerleştiği, iş hayatını Marmaris’e taşıdığı, Muğla’nın bu şirin, turizmim kalbinin attığı Marmaris’te  yaşama veda etmişti. Necmi Durandan önce  bu gün oda rahmetli olan Osman Yıldırımın kardeşininde ,Nurettin Yıldırımında Marmariste ebedi hayat nöbetinde olduğunu buraya not olarak düşmek isterim.  Necmi Duranın ölüm haberini bana duyuran, eski Menajerlerden bir başka Sakaryalı Bedri İpek, Necmi Duranla ilgili yeni bir haberi bana iletti. Necmi Duranın mezarı Yeşil Siyah renkler eşliğinde bir Sakaryalı tarafından, Cengiz Alkaya tarafından  restore edilmiş. Sakaryalı dayanışması adına  bu arkadaşı kutlarım.  Bu vesile ile ölen iki Sakaryalı arkadaşımıza bir kez daha Allahtan rahmet dilerim.

ANADOLU EFES ATASININ  HUZURUNDA

Anadolu Efes basketbolde Avrupa’yı salladı. Ergin Atamanla birlikte son iki yılda hem Türkiye ligde, hem de hem de Avrupa’da bir numaralı takım olma başarısını EURO lig şampiyonluğu ile perçinleyen  Anadolu Efes takımı, bu başarının baş mimarı  Ergin Ataman ve yönetici kadrosuyla şampiyonluk kupasını  Anıt Kabire Atasının huzuruna taşımış. Anıtkabirden söz açılmışken Nobel ödül sahibi Aziz Sancarın, Nobel ödülünü eline alarak Atasının huzuruna koşması bir yana, Dünyanın en polipler şirketinin sahibinin ,Elon Musk taşlanın  ,Anıtkabirde dünya liderimiz Atatürk’ü ziyaret etmesi ,ne yalan söyleyeyim gururumu okşadı. Yok yok ,Atatürk’ün ismini statlardan, Atatürkün isminin başarılarını ders kitaplarından çıkartanlar onun varlığını ,Atatürk gerçeğini ne benim ülkemden ,nede dünyadan silinip atılmasını gerçekleştiremeyeceklerdir. Karanlık düşünce aydınlık karşısında dün kaybetti, bu günde kaybedecektir. O günlerin geldiğini görür gibi oluyorum. Anadolu Efesle başladık onunla noktalayalım. Son iki yılda hem Türk ,hem de Avrupa basketbolunu Ergin Atamanla birlikte domine eden Anadolu Efesi  bu başarısından dolayı,bu başarısını Anıtkabirde Atatürle buluşturmasından ötürü yürekten kutluyorum.

HENDEK BUYSA ,ERENLERE NE DEMELİ ?

Hendek ve Erenler Bal ligi için gözü yükseklerde olan iki takımdı. Herkes gibi bende onların bu işte ne kadar ciddi olduklarını öğrenmek adına, Hendeksporu Karasuda, Erenleri kendi evinde, Sakarya grubunun mütevazi bütçelerle kurulan, yeni bir yapılaşmanın temellerini iddia etme  iddiasında olan Karasuspor  önünde, izlemeye ,futbol testine tabi tutma şansını elde ettim. Hendekspor Karasudan tartışmalı uzatma golüyle kurtulurken, gözlerimi Erenler karasu maçına çevirmiştim.  Karasuspor  Hendek maçında olduğu  gibi ,direndi kafa tuttu. Karasuspor ,Hendek maçında çıkan olaylar nedeniyle ,cezalı bir çok oyuncusunun eksiğine rağmen  bu kez Erenlerspor karşısında, kaleci hatasının ikramı ilede olsa  kazandı.  Şimdi gözler  yarın Hendekte oynanacak olan Hendekspor ,Erenlerspor  karşılaşmasına çevrildi.  Bu maç Sakarya grubunun  ikinci yarı maçlarına  büyük ölçüde ışık tutacak. Hendekspor kazanırsa  yolu yarılayacak, kaybederse  ,Erenlerle birlikte yarışa Karasuda ortak olarak ,hesaplar yeni baştan tekrar yapılacak. Karasuspor oynanan iki maçın içinde dirençli ,kafa tutan futboluyla  göze batan takım olmuştur. Hendekspor olsun ,Erenlerspor olsun  ,iddialı kurdukları kadrolularıyla ilk maçlar itibarıyla, oynadıkları futbolla ,santraya  noktasına, içinde  soru işaretleri dolu olan bir çok futbol düşüncesini koydu. Hendekspor yine de ilk maçı kazanan takım olarak , çarşambaya umut taşıdı. Bir kez daha anladıkki ,futbol, gazete manşetlerindeki şaşalı transferle oynanmıyor. Bir kez daha anladık ki,her gün gazete sayfalarında  boy göstermekle de olmuyor bu işler. Futbol sahada oynanıyor, sahada kazanılıyor.  Karasuspor yöneticilerinden Mazlum Yüksele çok önceden konuştuğum bir futbol sohbetini,  benim sofranın üstüne koyuyorum, Nazım hocam biz şartlar ne olursa olsun ,kolay lokma olmayacağız demişti. Yükselin maçlar öncesi tespiti, ilk iki maç itibarıyla çuk diye yerine oturdu.

GS AYTAC İLE ALPASLANI ALMIŞ

GS yeni sezon yapılaşması için bir yandan kongre hazırlığı ,bir yandan da transferde  hamlelerini sergilemeye başladı. Sarı Kırmızılılar ilk aşamada yerli oyuncu olarak Kasımpaşa’dan Aytacı, Göztepeden  Alpaslanı  kadrosuna katarak transfer pazarını açtı. Bu iki transferi duyunca, aklıma ne geldi biliyormuşsunuz? Şeytanın avukatlığına soyunmayacağımda ,Aytac olsun ,Alpaslan olsun,  şampiyonluk yarışında Beşiktaş’a attıkları gollerle ünlenmişlerdi. Aytac attı Kasımpaşa kazandı, Alpaslan attı ,Göztepe kazanamadı. Bu tür transferleri dün görmüştük, bu günde gördük.

SEVMEK

Bir çiçeği dalından koparıp, seni seviyorum diyemezsiniz. Bunun adı sevgi değildir. Eğer gerçekten seviyorsan ,yaşamasına izin verirsin. Onu gerçekten seviyorsanız ,onun gelişmesi ,kök salması için her gün sulayıp büyütürsün. Sevmek sahip olmak değildir, sevmek değer vermektir. Sevmek ,onu anlamak demektir. Sevmek ,sevgiyi her yönüyle onu içine sindirmek demektir.  Bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!