Salı Sofrası) Kim Başkan olacak?

featured

Salı Sofrası

Kim Başkan olacak?

Sakaryasporu yine bir kongre bekliyor. Alıştık artık, her başarısız sürecin üstüne gelen yeni yönetim arayış modeli yeşil siyah moda oldu. Kim Başkan olacak?  Ankara Demir yenilgisi sonrası gitmesi beklenen Cumhur Genç ve ekibi ,bir süre ben adayım pozları eşliğinde  kamuoyu araştırması yaptı yapmasına da el veren olmadığı bize gelen haberler arasında dans ediyor. Böyle olancada  diğer seçeneklere bir bakmak adına çok uzağa gitmeye gerek yok. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz . Kısa süre önce Büyükşehir belediyesporda başkanlık koltuğuna oturan, iktitarın ve de Ekrem Yücenin güvendiği bir isim olan ,gecmiştende Başkanlık tecrübesi olan Cevat Ekşinin  ismi bayağı önde seyrediyor. Kim Başkan olursa olsun, beni bağlamıyor. Ben ilkelere bakarım, gidilen yola bakarım. Yine sil baştan takım yapılacaksa ,yine şampiyonluk ateşi yakılacaksa, yine şehre hayal satılacaksa, yine alt yapı gençlerine önem verilmeyecekse, yine cepten yiyen bir Sakaryaspor olacaksa, Başkanın ismi cismi benim için önemli değil. Bakalım Kongre saati yaklaşırsa neler dinleyeceğiz. Yeni gelen yönetime tavsiyem, dışarıdan gelen şampiyonluk gazına gelmeden Sakaryasporun yarınlarına el verin. Önce Sakaryaspor sağlıklı bir yapıya bürünsün sonra başarı kendiliğinden gelir zaten. Pat küt her şene şampiyonluk hedefi yeşil siyah cebe kondu geçmişte, geçmişten ders almak dileği ile. Ha  kurduğunuz yeni yapı sizi yukarılara taşırsa da hiçte fena olmaz hani.

EMRE KILIÇ HİKAYESİ

Futbolda her yükselişin, her çöküşün bir hikayesi vardır. Biz bu gün Sakaryalı bir gencin yükselişine göz atacağız. Aslen Pamukovalı olan Emre Kılıç futboldaki yükselişine Bolusporda merhaba dedi. Sakarya Akademide n Bolu’ya giden Yetiştirme bedelini şans talih kısmet Sakarya Akademinin aldığı  Emre Kılıçın futbol çıkışı Boluda tavan yapar. Kısa sürede Boludan Sivasspora giden Emre Kılıçın buradaki futbol çıkışı iki sene içindeki performansı ile öpüşür. Rıza Çalımbay’la Sivasta iyi işler yapan Emre Kılıçın futbol hikayesi Sarı Kırmızılı renklerle GS ile kucaklaşır. Sakarya’nın mütevazi Pamukova ilçesinden çık, bir futbol okulunda fark edil,sonra Boluspora ,oradan sıvasa, oradan da her futbolcunun hayalinde yatan üç büyüklerden GS git. Rüya gibi bir yükseliş. Emre Kılıça yeni futbol yuvasında başarılar dilerken, futbolcu adaylarının böylesi yükseliş hikayelerinin içini çok iyi okumalarını tavsiye ederek bu yükseliş hikayesine nokta koymak istiyorum.

YILDIRIM AYRILIK

Şaban Yıldırım ,Sakaryaspora gel gitleri çok olan yeşil siyah teknik adam. Sezon başı Cumhur Genç ve ekibi gidine İbrahim Nalbantla çalışmayan, İbrahim Nalbant gidip Cumhur Genç gelince tekrar Rüstemlere dönüş yapan Şaban Yıldırım  bir kez daha Yeşil Siyah istifa dilekçesini mevcut yönetimin önüne koydu. Bana göre Şaban Yıldırım ve Sakaryasporun birebirlerinle olmak adına biraz soluk almalı. Öyle görülüyor ki bu gün için Şaban Yıldırımın Sakaryaspora ,Sakaryasporunda Şaban Yıldırıma vereceği pozitif futbol enerjisi  yok gibi bir şey. Şaban Yıldırım Cumhur Genç çi olarak bilinir. Böyle bilinen birinin yeni yönetimin kucaklayacağını düşünmediğimden Şaban Yıldırım kimse ona git demeden gitmesini akıllı bir teknik adam hamlesi olarak görüyorum. Gecen yıl ve de bu yıl Sakaryasporla TFF 1 kapısından dönen, bu sene bu hedefe daha yaklaşmadan elveda diyen Sakaryasporun yeni yapılaşma, yeni hedefler için yeni bir teknik adama ihtiyacı var. Bu teknik adam kim olmalı ? Sakaryasporu ve de Sakarya’nın yapısını iyi bilen bir teknik adam modeli benim yeşil siyah önerim olarak bir kenara not edilsin. Çoşkun Demirbakan var, Osman Özdemir var,Hikmet sevim var, Bülent Uygun var. Başka varsa onu da siz yazın.

TFF HERKESİ MUTLU ETTİ

Spor kamuoyunda şaşkınlık yaratan TFF nin yeni kararları  futbol tarihimizde ayrıcalıklı bir yere oturdu. Türkiye’nin bütün eski değerlerinin karşılığına kendi değerlerini koymak adına bayağı yol alan günün iktidarı sonunda futbolunda içine etti. Bu bir TFF kararı değildir. Bu bir Saray icraatıdır. Bu bu yoldan oy devşirmek adına spor ada el atmanın,  Sportif yoludur. TFF Süper lig adına çıkma ateşini yaktı ama sonunda Şampiyonu belirledi, düşenleri ise sözde kulüpler birliği teklifiymiş ayağına yatarak, düşen takımlara da mavi boncuk uzattı. Hem TFF 1 de hem de Süper ligte, hem TFF 2 de hem TFF 3 de düşmeyi kaldırdı. Bal liginden başlayarak ta yukarılara kadar akla hayale gelmeyen uygulamalara imza atan TFF  Corono sayesinde kalbinden ve zihninden gecen siyasi Sportif yatırımları ateşledi. İtirazlar var ama mutlu olanlar çoğunlukta olunca bu itirazlar karşılık bulmaz. Herkese mavi Boncuk dağıtabilirsin ey TFF ,ancak unutma,  Ekonomi ateşi tepetaklak olmuş mevcut Yeni Türkiyede her şey ateş pahası. Bu gün kurtardığın takımların yaşaması için para nerede ?  Önümüzdeki sene tıka basa dolmuş takımlarla bakalım ligler nasıl bitecek?  Ligte kalmak, lite yukarılara çıkmak adına büyük paralar harcayan takımların sucu neydi? Yok yok TFF nin yukarıdan geldiğini tahmin ettiğim telkiniyle aldığı bu karar daha çok ama çok tartışılacak. Biliyormuşsunuz bir zamanlar 12 Eylül kurmayları tarafından lige çıkartılan Ankaragücü bu seferde düştüğü ligde kalan takım ünvanını da cebine koydu.

GÖLYA PARK KARAAPTİLERE YAKIŞACAK

Kıraatiler  bu şehre en yakın bir futbol  köyü. Şimdilerde bereketli toprakları sanayileşme adına peyder pey elden çıksada yinele el de kalan değerleriyle bu şirin  köy Sakaryada hep anılır. Şimdilerde  genç muhtar Özkan namlı aklı, Arifiye belediyesinin çalışkan başkanı  İsmail Karakullukçu ile bütünleşince Karnabitlerin  stadını çevreleyen 3 km lik alanı  Göl ya Park  projesi eşliğinde  farklı bir havaya bürünmek adına yola çıktı. Bu proje Kıraatiler farklı bir hava katacak, bu proje sayesinde Sakaryalıların nefesleneceği yeni bir piknik alanı devreye girecek. Bu proje Karpitlerin köy havasının farklı bir soluğu olacak. Bisiklet yolu, yürüyüş alanları, piknik alanları, spor alanları ,Balık tutmaya meraklı olanlar için olta balıkçılığı için açılacak yeni yerler  karşınızda olacak. Bitmedi bu doğa harikası proje içinde birde göl kenarında Düğün salonuda olacak. Özetle Gölya Park projesi iyi bir düşünce ürünü.  Umarım Kıraatiler halkı bu yeni proje içinde yer alırlar. Çünkü bu proje bir çok konuda  istihdam yaratmaya adayda bir proje.  Bu projenin isim babası Başkan Muhtar Özkan namlı ile  bu projeye belediye desteği elini uzatan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçuyu kutlarım.

YANDAŞ YAKIŞTIRMALARI

TFF nin aldığı son kararlara tepki var ,çıkaşcı alkışlar var, bu kararın  Türk futbol tarihine altın harflerle yazılacağını iddia edenlerde var. Yandaş gazetelere bakarsanız TFF kararı sonrası herkes bayram yapıyor.  Herkese mavi boncuk dağıtan ,bu karadan siyasi rant bekleyen siyasi iktidarın el verdiği bu kararlar bakalım Türk futboluna neler katacak?  Oldu olacak Süper ligi 22 takım yapında Adana Demirsporunda gönlü olsun. Öyle umuyorum ki, bu TFF yukarıdan gelecek bir işaretle Adanan Demirsporunda gönlünü yaparak bu işe çözüm üretir,22 takımlı lige selam durmamıza el verir. Hadi Uzaktan kumandalı TFF Adana Demirede bir kıyak yapda olsun bu iş, tek ayaklı süper lig, çift ayaklı ligle bayramlaşsın. Ben bu TFF den umutluyum, alır işareti ligi 22 takımlı yapar mı yapar.

BOZ VE İZMİR BELEDİYESİ

Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Boz Türkiye gündeminden amatörlerle ilgili bir haberi paylaşmış. İzmir Belediyesi Corono Virus nedeniyle mağdur olan Amatör takımlara yeni sezonda yardımda bulunacakmış. Orası İzmir be Boz Başkan. Neyse bu uygulamayı Hüseyin Boz Başkan Sakarya Belediyesinede önermiş. Umarım karşılık bulur, umarım bu sese Sakarya Büyükşehir belediyeside olumlu ses verir. Yeni sezonda  her şey eskisi gibi olmayacak.  Büyük olasılıkla geçmişten daha zorlu geçmeye aday yeni sezon için  İzmir belediyesinde karşılığını bulan amatör yardım, Sakaryadada  aynı yaklaşımı kucaklar. Ben bizim belediyeninde İzmir’de başlayan örnek Amatör  dayanışma ya aynı şekilde karşılık vereceği konusunda iyimserim. Efendim Bayram sonrası kurduğum sofrayı topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın, kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!