Salı Sofrası) Kazanmak

featured

Salı Sofrası

Kazanmak

Sezonunun boyu kısalmaya başladığı anlarda, kazanmak iyi futbolun önüne geçer. O süreçte iyi futboldan ziyade, üç puan önemlidir. Sakaryaspor bir proje takımı olan genç Niğdesporu, maçın başında, ikinci yarının golcüsü, attığı gollerle Sakaryasporun çıkışına el veren Berk İsmaillin attığı golle yenerek üçte üç yaptı. Kötü futbol bu galibiyetin içinde eridi gitti. Yukarıda anlatmaya çalıştığımız gibi ,artık ligde iyi futboldan ziyade  kazanmak önemli hale geldi. Sakaryaspor bu galibiyetle ilk beşin içinde kalırken, aşağıdan yukarıya hesap yapan Kırşehirin, Kahraman maraşın, Vansporun   sinsice yaptıkları hesaplarında önüne geçmiştir.  Özetle maç sonu yayıncı kuruluşun kameralarına konuşan Sakaryasporlu futbolcular gibi, teknik sorumlu Şaban Yıldırımında dediği gibi önemli olan kazanmaktı  ve Sakaryaspor kötü futbolun içinden tek golle üç puan alarak  kadınlar günü nedeniyle ,kadınlara bedava olan maçın içinden üç puan çıkartarak , günün kazançlı takımı olmuştur.

BEN SAKARYALIYIM, SAKARYASPORLUYUM ( HALUK AKBAY )

Haluk Akbay CHP nin Adapazarı belediyesindeki tek kişilik ordusu. Tek başına gündem yaratan konularla, Adapazarı belediyesindeki meclisin diğer partililerini çoğu kez ters köşe yapan Haluk Akbay,  Sakaryasporun forma satış kervanına katıldı. Karınca kararınca benimde çorbada tuzum olsun diyen Haluk Akbayın bu jestine ,her yere amigo Ersinle koşup giden Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç  değil de, katkı şiltini Kulüp çalışanı Yasin darcan  vermiş. Belli ki bay başkan, Haluk Akbay’ın CHP kimliğinden ürkmüş. Ben böyle düşünür böyle yazarım. Ama CHP ve Haluk Akbay Sakaryasporludur,CHP spora hizmet söz konusu  ,hele Sakaryaspor söz konusu oldu mu CHP liler tek vücut Yeşil Siyah renklere bürünür. Haluk Akbay ben Sakaryalıyım, ben Sakaryasporluyum  ,ben bu nedenle mütevazi emekli bütçemden şehrimin takımına katkı yaptım. Belki bu hamlem karşılık bulur, Sakaryasporun elde kalan formaları satış patlaması yapar diye düşündüm. Belki bizim açtığımız kapıdan diğer siyasilerde girer derken, bir gönderme de de  bulundu, Sakaryaspor Başkanlık koltuğu ağırdır,herkes bu ağırlığı taşıyamaz. Hele hele siyasi bir yere sığınmak, o kişiye çok şey kazandırmaz. Belli ki bu arkadaş ,Sakaryasporun değil, Dernek başkanı diyerek ,içindeki Yeşil Siyah duyguların bir bölümünü bizimle paylaşma ihtiyacı duydu. Olur be sevgili Akbay,Türkiye görülmediği kadar siyaset bataklığına ,tek sesliliğe mahkum oldu.  Sevgili Haluk Akbay, sen sen ol Sırtını günün siyasetine dayayan kişiden  fazla bir şey bekleme. Ben bu davranış biçimine şaşırmadım. Siz kendi cebinize değil,bu şehrin dinamiklerine ,bu şehrin Belediyesine güvenirseniz olacağı budur.

MUSLERAYI ALKIŞLAMAK İSTERİM

GS file bekçisi Muslera şehit ailelerine bir maaşını bağışlamış. Alkışlıyorum. Musleranın bağışladığı aylık para miktarı ne kadar biliyormuşsunuz? yaklaşık 2,5 Milyon tl. Türkiye’den ekmek yiyin bir yabancının, ülkemizin yaşadığı dramatik olaya melhem olur diyerek katkı yapması ,örnek bir insani davranıştır. Umarım Musleranın  bu insani yaklaşımı bu ülkenin nimetlerinden yararlanıp çok kazananlarımda tetikler. Eğer bu konuda başkaları çıkarsa da onun ismini de bizim sofrada zikrederiz.

AKYAZLI DOSTLAR ( A.OSMAN UYGUN  VE DİĞERLERİ )

Akyazı’da Hakemlik yıllarımdan kalan güzel  dostluklarım vardır. O dostlar içinden sırasıyla Naci Fazlıoğlunu,Paşa İhsanı ,Hakem abim Ziya Semizi son olarak ebediyet kervanına Ali Osman Uygun katıldı. Ölüm yaşam gerçeği olsada ,gidenler , saygı duyulan ,sevilen kişilerse  insanoğlu bir süre sarsılıyor. Son ölüm haberi haber servisinden içeri girerken Karasudaydım. Bir süredir rahatsız olan sevgili büyüğüm Ali Osman Uygunun son yolculuğunda ak yazıda olamadım. Bende hakkı var. Hakemlik yıllarımda Beden terbiyesi çalışanı olarak bize çok hizmetleri oldu. Bir kere kötü sözünü duymadığım mutavazi dost canlısı Ali Osman Uyguna Allahtan rahmet diliyorum. Yukarıda saydığım Akyazılların yeri Akyazıda zor doldurulur. Hepsine bir kez daha saygıyla sevgiyle yad ediyorum. Ruhları şad olsun.

İNTERNET FARELERİ DÖKTÜRMÜŞLER

Hakem camiası bir alem. Yönetenler ve muhalefet benim yazdıklarımdan sonra Soframın altına yorum yağdırmışlar. Hem yorumları yazdım ,hem de Sofranın bu yazılanlara  verdiği yanıtı  buraya koydum. Alın size yeni malzeme, bol bol yiyin efendiler.

SAKARYA26 Şubat 2020 / 09:48Cevapla

Nazım Hoca Sana Bu Yazıyı Yazdıranlar hata yapıyor. Sende bunlara inanıp kayıklarına biniyorsun. Özgürün yaptıkları ortada,3,5 çocuğa inanıp gaza gelme. Bu kişiler menfaatleri zarar görecek diye herkese çamur atıyorlar. Bu zamanda yazılacak şeyler değil bunlar ,aramızda çözülebilirdi. .Sakarya hakemliği pırıl pırıl. Başta Burhan Çakar olmak üzere hepsini temizledi. . Sıra Ercan-Mehmet-Ömer-Erkan-Fatih de Bizden sonra gemiyi yüzdürecek arkadaşlar biraz daha sabırlı olsunlar. Onlara daha temiz bir camia bırakacağız pislikler ayıklanınca.

SOFRANIN CEVAPI

Bakın kardeşler bana bilgi gelir, ben o bilgiyi alır, değerlendirme torbasına atarım. Bakarım karşılığı var, yazarım. Bana kimse şunu yaz bunu yaz diyemez. Ben kimsenin kayığına binmem. Benim bisikletim bana yetiyorsa ,artıyor bile. Yani Bisiklete binerim, kayığa değil. Gaza siz gelmeyin, ben gaza gelmem. Kim bu üç beş kişi. ? Bu zamanda değilde ne zaman yazacağımı size mi soracağım. Bir ailede sorun varsa o sorun zamanında çözülür. Sorunu çözmek zamana yayılırsa ,sorun kangren olur. Aramızda çözebiliriz demişsiniz, neyi çözeceğiz be. Ben çözüm masası mıyım.  Temizlik benim işim değil, varsa camiaya zarar verenler onları orada barındırmamak ,Hakem Derneğinin İHK nin görevi. Temizlik gerekiyorsa yapılmalı. Bunu yapacaksanız da diş göstermeyin. Bakın rakiplerinize el altından ispiyon Mekin azmasını çalıştırıyorlarmış.

Gerçek Hakem26 Şubat 2020 / 21:05Cevapla

Nazım bey nasıl yanar döner olduğunuzu son iki yazınızda ortaya çıkardınız. Birbirlerine düşeceklerdi ama bu kadar erken düşeceklerini tahmin etmemiştim. Pastayı bölüşemediler. Size bu yazıyı yazdıranda ve bu yazıyı yazdığınızda kızanlar ada zamanında dizdiğiniz methiyeler hafızalarımızda ve kayıtlarınızda var. Nazım bey yaşınız kemale ermiş ama hala doğruya doğru yanlışa yanlış deme cesaretine pek ulaşamamış gibisiniz? Heeeee ne dersiniz? Zamanında doğru olana yanlış deyip, menfaatler çakışınca doğrunun farkına varmak nasıl bir duygu? Anlattırmışınız. Size “Nazım Hoca” denmemesine gönül koyuyorsunuz ama sizin camiaya verdiğiniz hizmetin onlarca kat fazlasını vermiş kişilere SİVİLCE denmesine sesiniz çıkmamış!!!!! Yesinler sizin objektifliğinizi. “Ne kadar köfte o kadar yazı” değil mi?

SOFRANIN CEVABI

Ben yaşamım boyunca hiç yanar döner olmadım. Ben kimseden alkış almak adına yazı yazmam. Yaşım kemale erdi ama sizin gibi çıkarcı densizlerle uğraşacak kadar zindeyim. ben değer verdiğim insanların yakıştırmasına alınırım. Bakarım onlarda değer verilecek seviyede değil ,o zaman  Bakarım işime. Ben yazarken sevgi tacirliği, çıkar tacirliği yapmam. Bu yüzden bu ilde hala sizin değil ama, çoğunluğun Nazım hocasıyım. Hakemleri değil ,tüm spor kamuoyunu kastediyorum. Sizin gibi gözünü intikam hırsı bürümüş kişiler beni sevse ne olur sevmese ne olur. Köfta hikayesi sizin ne kadar ucuz insan oldunuzu gösteriyor. Ben herkesin köftesini yemem. Hele hele sizin ve sizin gibi düşünenlerin hiç yemem. NOT Sivilceleri oldum olası sevmem. O yüzdende neden sivilceleri methedeyim ki, neden onlara bu yakıştırma yapanlara kızayım ki. Az bile demişler. Gerçek hakem bey  size başarılar dilerim. Umarım gün gelir benim kadar itibar gören biri olursunuz. Sözde gerçek hakem beyler. Biz sözde değil özde hakemlik ve yönetiçilik yaptık bu ilde . O yüzdende Nazım hoca olduk. Herkes hakem olabilir ama, bana göre  en önemlisi insan olmak .

OLMADI ZAFER EFENDİ

Gecen hafta sahalardan hakemlere yönelik iki üzücü haber kapımızı çaldı. İlki Arif iyeden U 17 maçından geldi. Arifiyespor -As Akyazıspor mücadelesinde Hakem Uğur Kurt Arifiyespordan 2 forma nolu Kaan Yılmaza kırmızı göstermiş. Bunun sonucun dada  kırmızı kart gören oyuncunun yumrukları devreye girmiş. Günümüz Türkiye’sinde en ufacık bir olumsuzlukta sinir katsayısı artan toplum olarak bunu kabullenmek, bu olayı bu pencereden değerlendirme tahtasına koymak  isteriz de ,bu yumruğu atan oyuncunun eski Hakem,eski İHK hakem atama sorumlusu olan Zafer Yıldırımın takımının oyuncusu olmasını yadırgarız. Olmadı Zafer efendi ,olmadı. Ne söylersen söyle bu olay sana eksi yazar. Bir eski hakem büyüğü olarak Olayları yatıştırmak yerine, hakemleri sizi buraya kim gönderdi diye sorgulamak, maç sonu çirkin davranışları vizyona sokup, hakemin üstüne yürümek ,  karakolluk olmak sana yakıştı mı? Hakem evinin yöneticileri, bu olaydan sonra Zafer Yıldırımın ismini hakem evinin içindeki köşelerden siliniz.

CINARLIK BU LİGE NE KATIYOR ?

Çınarlık yıllardır amatör futbolda oynadığı futbolla değil ,zaman zaman yaptığı futbol dışı eylemlerle anılır bu ilde. Ta benim Hakem evinde yöneticilik yaptığım yıllardan beri Çınarlık futbolun hizmet alanlarında göremedim gitti. Son olarak Karasuda Kızılcıkla oynadıkları maçta hakemin verdiği penaltı isyanı yumruğa dönüşmüş. Murat Başa atılan kafa, Murat başa atılan yumruklar, Cınarlıkın sağ duyulu kişilerine atılmıştır. Çınarlık artık bu konuda karar vermeli, olay çıkaran takım olmak mı istiyorlar, yoksa futbola hizmet vermek mi istiyorlar? ASKF nin Akyazılı Başkanı bakalım bu olaydan sonra ne gibi kara verecek. Hoş kararı İl Disiplin kurulu veriyor da bu zatı muhteremde amatör futbolun büyüğü olarak kulak büken pozisyonda olabilir. Çınarlıklar ve hakem maç sonu karakolluk olmuşlar. Ne var bunda olurlar. Ama hakem bize küfür etti diyenlere sormak gerek hakem size yumruk yemeden öncemi küfür etti? Yoksa yedikten sonramı etti?  Valla biri gelecek bana kafa atacak, olmadı yumruk atacak ve yediklerime kayıtsız kalmacam. Elimden gelirse aynı şekilde karşılık verirdim. Bu nedenle de bana göre  Çınarlıklı beylerin özürleri kaba hatlarından daha büyük. NOT ÇInarlıklı sağduyulu insanlar bakalım bu olayın kahramanı oyuncu için ne yapacaklar.? Yaptığı yanına Disiplin cezası olarak yar kalmazda, önemli olan Çınarlık takımının yöneticileri ne yapacak? Ben bunu bekliyorum.

Xxxx

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!