Salı Sofrası Kassango attı ,Dongor atıldı

featured

Salı Sofrası

Kassango attı ,Dongor atıldı

Sakaryaspor ilk üç heyecanı dışında kaldı. Başkent Ankara’da  Gençlerbirliği maçını kazansa sıkta  ilk üç kaderimiz Pendiksporun alacağı  sonuçlara endeksli olduğu için, içinde arabaları çok bir maçın içinden yenik çıktık ve önümüzde, daha önceden garanti altına aldığımız  Playof şansı kaldı. Gençlerbirliği maçını didik didik et sekte elde bir şey kalmıyor. Kalanın adını yukarıda verdik. Gençlerbirliği yenilgisi içindeki 90 dakikanın hikayesine bir göz atalım. Başkentte yine golcümüz sahneye çıktı ,golünü attı maça renk katan ,heyecan yükleyen adam oldu. Ancak Dongorun uzatma dakikalarında gördüğü kırmızı kart, olası bir farklı heyecanla yola devam şansımızı elimizden alan gerekçenin baş aktörü Dongor oldu. Ne kadar ceza alır bilemem ,kasti dirsek olursa iki maç ceza gelir diye  düşünüyorum. Ancak, bu kart sonrası sosyal medyanın Dongoru günah keçisi ilan etmelerine de gönlüm razı olmaz. Dongorun Sakaryaspora sezon içinde verdiklerini göz artı etmemek gerek.  Futbolun içinde bu tür kartlar ,bu tür anlar var. Onun içinde biz bakalım Playofa .Umarım o ana kadar takım içinde sakat oldukları için takımda olmayan oyuncularımız Playofa yetişirler.

RAKİP KİM OLURSA OLSUN

Sakaryasporun Playof da rakibi kim olur? Çeşitli olasılıklar var, olasılıkların adında takım adları belli ama ben oraya takılmayacağım. Ben neye takılacağım? Bu sakaryaspor Playofda karşısına kim çıkarsa çıksın, yenecek güç de. Bu  Yeşil Siyah kadro b eni yanıltmazsa eğer ilk maçı kendi evinde oynayacağı Playofdan çıkar ve Süper ligi görecek takım olmak adına umudunu Pendik maçına kadar taşır diye düşünüyorum.

MUSTAFA ERKAYA  VE İLHAN OKYAR  ANISINA

Futbolda alt yapı liglerinde şu sıralar U17 Playof maçları oynanıyor. Benim maçların içinden çıkacak şampiyonlardan ziyade, dikkatimi çeken bir vefa fotoğrafı var. Grupların birine İlhan Okyar, bir diğerinde ise Mustafa Erkaya’nın  adının verilmesi vefa adına ,spora hizmetleri farklı alanlarda hafızalarımıza kazınan bu iki güzel insanın isminin verilmesini b eni onları yakından biri olan ben denizi  duygu denizine itti. Sakarya önce İlhan Okyarı, daha sonra çok sıcak daha ebedi hayatta bir yılını bile doldurmayan Mustafa Erkay’ı hatırlayan ,onların isimlerini tekrara sahalardaki organizasyonluğun içlerine serpiştiren Futbol İl tertip kurulunu ,bunun onayını veren ASKF yönetimini  bu duyarlılıklarından dolayı kutlarım. Bu şehrin spordaki bu iki güzel insanı kolay unutulmaz. Mustafa Erkaya ve İlhan Okyarı  bu vesile leyle sevgi ve saygıyla tekrar anarken ,onlara bir kez daha Allahtan rahmet dilerken, yakınlarına da sabırlar dilerim. Unutmadan Futbol İl Tertip kurulu daha öncede bir kazada genç yaşta yitirdiğimiz Hendekspor Genel kaptanı Numan ile , bir kalp krizi sonrası aramızdan ayrılan Sırrı Şanlının adını da, bu tür organizasyonlara verme duyarlılığını gösterdiğini anımsatarak  bu konunun üstünü örtüyorum. Sözün özü Sakarya’nın değerlerinin unutulmamsın, hatırlanmasının içi duygu yüklüdür. Sakarya’nın spordaki değerlerini hatırlatanalara derim ki ,hatırlarsanız ,hatırlanırsınız.

TÜRKİYE BAŞKA YÜKSEK ,CENNETLE CEHENNEM GİBİ. İMZA WALERİN İSMAİL

Fransız teknik adam Walerin  İsmail ,Türkiye’de Beşiktaş’ta yaklaşık yedi ay görev yaptıktan sonra koltuğunu Şenol Güneşe kaptırınca  Türkiye’deki teknik adamlık mücadelesi kısa sürdü. Fransız Teknik adam bu ayrılığın ardından bir medya kuruluşuna verdiği röportajda bakın neler demiş. Türkiye’de teknik adamlık yapmak Cennetle ,cehennem arasında bir yer kaplıyor. Burada ne yönetimlerin, ne taraftarın beraberliğe bile tahammülü yok, bu sonucun bile itibar görmediği bir ülkede Beşiktaş gibi önündeki tek hedef şampiyonluk olan bir takımda yaşadıklarım benim için, geleceğim için önemli bir tecrübe oldu derken ,Türkiyeyi kötüleyen bir açıklaması olmamış. Seviyeli yapılan açıklamaların ardından bu konuyla ilgili isterseniz bizde bir şeyler yazarak Walerien İsmaillin eksik bıraktığı taşları yerine  koyalım. Maalesef Türkiye’de üç büyüklerde görev yapıyorsanız, onların önüne gelecek adına uzun süreli projeler koyamazsınız. Onlar için varsada ,yoksa şampiyonluktur. Bu nedenlerde  ülke futbolumuzda yapılaşma ,şampiyonluğun gerisinde seyreder. Bu yüzdende futbolumuzun geldiği nokta bellidir. Şampiyonluklar  bizim ülkemizde takımlarımızın olmazsa ,olmazıdır. Walerien İsmail  gibi idealist teknik adamlar için üç büyüklerde teknik adamlık yapmak ateşten gömlektir. Fransız teknik adamın giydiği siyah beyaz gömlek sabırsız yönetimlerce sadece yedi ay süreyle sınırlı kaldı.

GELİŞİMSPOR 19 MAYISI SAMSUNDA KUTLADI

19 Mayıs 1919 da Türkiye cumhuriyetinin ölümsüz lideri M.K. Atatürk  bu tarihte Milli mücadeleyi başlatmak adına buradan( Samsundan ) yola çıkmıştır. Bu nedenle de Atatürk’ü anma  19 mayıs Gençlik ve spor Bayramı her yıl bu günde kutlanır. Son yıllarda bu coşku eski güzelliğinde yaşanmaz olsa da  ,Cumhuriyet tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olarak yine de kutlanır. Gün gelecek bu bayram ,bu özel gün tarihte eski güzel kullanımları ile karşımızda olacak. Bu özel günde Gelişimspor Sakarya Basketbolunun son yıllarda U 14 lerde  dışarıya taşınan pota altı yıldızlar topluluğu Samsunda Atatürk’ün ihtişamlı anıtının altında toplu resim vermişler. Grupta güçlü FB, Karşıyaka ve Tofaş gibi takımlarla eşleşen, pota altında güçlü rakipler karşısında tecrübe edinen   Faruk Güdül ve idealist genç Basketbol sevdalısı arkadaşlarının 19 mayısın güzelliğini Samsunda Ataları ile birlikte yad etmeleri şık bir duruş olmuştur. Bende o güzel resmi aldım sayfama koydum. Atatürk Türkiye’nin ölümsüz lideridir. Böyle bir liderin farkında olan gençlik bana göre karanlığa geçit vermeyecektir. Geride kalan  Atatürk’ü anma 19 Mayıs Gençlik ve spor bayramı ,bu bayrama gönülden bağlı olanlara ,yüreğinde hala Atatürk sevda ateşi yananlara kutlu olsun.

BIRAKIN ÇOÇUKLAR SPOR YAPSINLAR

Spor insan vücuduna dinamizm yapan bir doğa olayı. Doktora gidersiniz ,bir dizi şikayetlerinizi anlatırsınız ,Doktor sizi muayene eder  ve önünüze büyük bir olasılıkla spor yapın reçetesini tutuşturur. Bu konuya neden kalem oynatma gereği duydum? Bu gün günümüzde her spor dalında  futbol ağırlıklı Spor okulları var. Takımlarımız tam olarak oradan yetişen oyunculara fazla zaman ayırmasada,oralardan yetişen oyunculara gereken ilgiyi göstermese de , alt yapılarımız var.  Bakın Cem Dizdar bu konuda ne diyor? Bırakın çocuklarınız spor yapsın, ne olursa olsun ,futbola yatkın olmasa da  bırakında spor yapsınlar. Bırakın spor yaparken, zamanı iyi kullanmak adına ,arkadaşlarını izlemesi  ,izlediği arkadaşlarından bir şeyler öğrenme  şansını  elinin altında tutar.  Her spor okuluna giden çocuğun illa iyi bir sporcu , iyi oyuncu olacak diye bir  gerçeğin olmadığına parmak basan Cem Dizdar diyor ki, ama iyi insan olur. Bu nedenle Spor okullarında görürsünüz, bazı fiziki yetersizlikleri olsa da veliler çocuklarını yine de Spor okullarına gönderirler. Aslonan iyi futbolcu olmak değildir. Aslonan Çocukların doğru işler yapması, zamanını iyi değerlendirmesidir. İşte bu nedenle Spor okulları yetişme çağında olan çocuklarımıza enerji, umut yükleyen yerlerdir. Yıllar önce Liecteinstainde  alt yapı çalıştırıcısı olan Damadımın takımında, kilolu birkaç oyuncu gördüm. Yahu damat bunlardan iyi çocuk yokmu, Bunlardan iyi futbolcu olur mu dedim? Baba dedi , iyi futbolcu yetiştirirken, spor yoluyla iyi insanda yetiştirmekte  burada öncelikli hedef dedi. Düşündüm, herkes iyi futbolcu olabilir mi? Olmayabilir. Spor yaparak iyi insan yetişir mi? Tatbiki büyük bir olasılıkla spor yapan çocuklardan kötü insan çıkmaz. Öyleyse bırakalım da çocuklarımızın zamanlarını iyi değerlendirmek, vücuduna enerji yüklemek adına , bırakalım da çocuklarımız spor yapsınlar.

KARAOĞLANIN FİFA YÜRÜYÜŞÜ

Atilla Karaoğlan Sakarya hakemliğine tarih yükledi. Karaoğlan Atilla taraftar gözlüğü olanlar tarafından kendi ilinde bile eleştiri sofrasına konsa bile FİFA hakemi olarak, bu uğurda önüne döşenen taşları başarı ile kat etmeye başladı. Daha çiçeği burnunda FİFA hakemi olan Atilla Karaolan ilk olarak Almanya’daki U 19 Avrupa şampiyonasında  görücüye çıktı. Şimdi ise Maceristanda Budapeştede oynanan U 17 Avrupa finallerinde düdük çalıyor. FİFA Atilla Karaoğlanı Almanya’daki başarısından dolayı  hemen ardından başlayan U 17 Avrupa şampiyonası için ona düdük uzattı. İrlanda, Almanya, Fransa ve Polonya maçlarında düdük çalmak o kadar kolay değil. Atilla Karaoğlan içlerinde üç senelik FİFA hakemlerinin yer aldığı bir organizasyonda 4 aylık FİFA hakemi olarak yer alıyor. Bu karşılaştırma neyi anlatıyor? Ben bunun içini doldurmayı, Atilla Karaoğlanın yükselişini ve yönettiği maçlara dudak bükenlere bırakıyorum. Bu gidişle Atilla Karaoğlan bundan böyle UEFA organizasyonlar içinde yer alan Konfederasyon kupası ilk elemelerinde, ve de gruplarda  görev alacağını düşünüyor ve bu düşündüklerimi benim sofranın üstüne koyuyorum. BİR HATIRLATMA.. Hafta sonu tarihi bir secim var. Ülkenin kaderi için, çocuklarımızın geleceği için mutlaka ama mutlaka sandığa gidin oyunuzu kullanın.

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!