Salı Sofrası Karlı Pazar

Salı Sofrası   Karlı Pazar

Sakaryaspor ikinci yarıda iki haftada altı puanı cebine koydu. İyi kötü , orası yamuk burası doğruymuş ,bu süreçte  iyi futboldan ziyade kazanmak  sa işin futbol  raconu ,kazanıyoruz ve de yukarısı ila aradaki puan makası daralıyor. Bu gidiş iyi gidişte bazen iyi futbol gerekebilir. Bu gün için Sakaryasporun kadro içi sorunları henüz çözülmüş değil. Bu gün iyi giden şans talih galibiyetlerin içindeki Futbolcu ve Teknik adam katkılarını bir kenara itmeden, biz bu günden gereken uyarıyı Rüstemlere  göndermek isteriz. İlk maça yetişmeyen golcüyü bir kenara bıraksak ta, topa daha fazla hükmeden bir orta saha alınması adına, Teknik adam raporuna bizde buradan onay veririz. Mert sarıya güven duymayan yeni teknik sorumlu Adnanı bu alanda oynatacaksa bırakalım da Yönetim paraya kıyıp bir orta saha bulup  daha geniş ve seçenekli oyuncu grubu oluşturmak adına transfer kapısını kapatmasın. Pazarın maç sonu analizini maç sonu yaptığımdan bu güne o maçla ilgili fazla bir şey katmadan bu kadarla sınırlı tutuyorum. Maç sonu soğudukça  düşüncelerde de  kayma olabiliyor. Bu arada Pazartesi gün ki  Gözlem köşesinde yeni transferlerden On numara pozisyonundaki Turgayı ben tutmuşum Ergün yazmışım. Nerden aklıma takıldıysa ,  takıldığı gibi gazeteme gitmiş. Düzeltir yeni yıl özrü ile birlikte bir başka bahara paketliyorum. Hata isimlerde olsun . Dünyanın sonu değil ya.

BİZE YARADI

Ligin ikinci yarısında ikide iki yapmak , üst sıralardaki rakiplerimizin puan kaybı yaşamasıyla bize yaradı. Etimesgut, Orhangazi ve Diyar Bekir  haftaya beraberlikle kapatınca ,Ofu yenen Sakaryasporun gecen haftaki kazancı kendi aldığı ,rakiplerin kaybettiği puanlarla birden bire dokuza çıktı. Geride kalan iki haftanın daha karlı hale dönüşmesi   temennisi ile Sakaryaspor dosyasının ağzını kapatıyorum.

OLMUYOR HACI EFENDİ

Hacı Koltuk pide sektöründe adı gecen bir isim. Hacı Koltuk son yıllarda Yenikent Fırat Pidenin başkanı. Bu yoldan attığı adımlar sayesinde ismi futbol piyasasına yayıldı. Bu kardeş kısa sürede  Amatör futbola hava  bombalayan  ,bunu yaparken de  bol ,bol Teknik adam kıyımı ile de gündem teşkil etmeye başladı. Valla Hacı Koltuk İlhan Cavcava özenmiş  galiba. Bizim ilin cavcavı  olmayada yaklaşmaya başladı. Bu sene Hasan Tuncer ( Bu ismi biraz diğerlerinden farklı tutmak gerek),sonra Kadir Şirin daha sonrada Nurettin Çelikaslan derken bu Hacı kardeş gecen hafta farklı bir proje eşliğinde yeni yılın ilk teknik adam kıyımına imza atmış. Onun bir sözüne , bir muhteremin teminatıyla  hareket ederek ,onun  peşine takılıp, Baba ocağının takımı Tacsporu bırakıp, Yeni kent  Fırata giden Nurettin Çelikaslanla da yollar ayrılmış. Yeni kentte  bu ayrılık daha öncede yaşanmıştı. Umarım  Çelikaslan Nurettin  bu gidiş gelişlerinden ders almıştır. Sezonbaşı şaşalı transferlerleri  medyaya servis ederken , bol keseden atan bu kardeş ,bu zikzaklarıyla Amatör futbolun içinde hiçte şık resim vermediğini ,buradan onun önüne bir not olarak uzatıyorum. Bol keseden vaatlerle  futbol gemisi tam yol almaz be Hacı efendi. Bu işin icraat kısmı fos çıkarsa, Yenikent Fıratın futbol resmi çizik yer benden hatırlatması.  Bana öyle geliyor ki galiba bizimde  nurtopu gibi yerli model ,İlhan Cavcavımız oldu.

DENEYİMLİ HAKEMLER SİZE SÖYLÜYORUM

Sakarya Hakemliğinde klasman keyfi süren bir takım hakemler, son yıllarda o saltanat ellerinden alınınca, Hakemliğe hizmete nokta koyuyorlar. Oysa bu yolu tercih eden hakemlerin Klasmandan düştükten sonrada, bir süre, hakemliğin içinde kalarak, edindikleri tecrübeleri yeni Hakemlerle paylaşıp onların yetişmelerine katkı   verebilirler. Bu gün itibariyle Yunus Eren ve Ahmet Öztürk Bal liginden düşmelerine karşın, hala sahalarda olmalarını önemsiyorum. Kamil Turan gibi , Mustafa Aldemir gibi hakemlerinde bu hizmet kervanı içinde olmalarını beklerdim. Hatta bu gün ki Dernek Başkanı Özgür Aygünün de yaştan klasmandan düştükten sonra, bir süre genç Hakemlere ,hakem abisi olarak hizmet etmesini beklerdim de onun için uyarıcı olmak adına geç kaldım. İl Hakem kurullarına bu konuda görevler düşüyor. Böylesi Hakemlerin Hakemlikten sıvışıp hemen Gözlemci ,ve ya İHK ye girmelerine müsaade etmemeli.

ASLANA BÜYÜK JEST

ASF Başkanı Yaşar Zımbaya 2016 dada uzak durmaya devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı buna karşın Ali Aslana karşı son derece cömert. Kulüplere verdiği  eski model arabalar yerinden zor kalkarken ,Başkan Toçoğlu Ali Aslana daha önce verdiği eski model arabanın daha gencini emrine verdi. Gazetelerden okuduk Başkan Zeki Toçoğlu rahmetli Hüseyin Kamanın kendine onun emaneti olarak gördüğü Ali Aslana 2016 nın Ocak ayının ilk haftasında 2015 model araba vermiş. Ne diyelim 2016 dada yerini Mayısa kadar korumayı başaran Ali Aslana , yeni arabası hayırlı hizmetler eşliğinde ,hayırlı olsun . Hayırda hayır vardır diyerek darısı ASKF Başkanının diyor ve bu araba resmini kapatıyorum.

ÜÇ KUPALI GÜRTÜRK

Murat Gürtürk Tek adamla büyük işler yapan ,büyük başarıolara imza atan  Yıldırımsporda teknik  adam olarak 2015 ile 2016 arasına sıkışan üç organizasyondan üç kupa çıkardı. Murat Gürtürk önce Yıldırımspor alt yapısının çoğunlukta olduğu Musatafa Kemal  İlköğretim okulunu Orta Okullarda Sakarya şampiyonu olmasına katkı verdi. Bitmedi Öğretmeler arası turnuvada ,bitmedi semtinin mahallesinin takımını mahalleler arası turnuvada şampiyon olmasına teknik adam olarak katkı verdi. Murat Gürtürk bu süreçte GS da üç te üç yapan Hamzaoğlu nun Sakarya versiyonu oldu. Ne diyelim çalışan , çalıştıklarının meyvesini topluyor. Murat Gürtürkün bu alanda Yıldırımsporun , Yıldırım tesislerinin kendine sunduğu imkanların içersine futbol aklını sokarak başarılı olduğu gerçeğini de buraya not olarak düşüp bu konuda Yıldırımsporun da alt yapıya verdiği öneminde hakkını teslim edelim.

SAPANCA SAHASI

Sapanca  Atatürk stadı zemin çok kötü. Sapanca Atatürk stadı iyi takımların , iyi oyunculardan kurulu takımların futbollarını verimli hale dönüştüreceği bir  alan hiç değil. Futbola aşık bir ilçenin , futbol aşkını körükleyecek bu stadın zemini üç takımı kaldıramaz. Üç takım bu sahada oynadıkça bu zemin daha da kötü bir hal alır. İnşallah yakın zamanda Hacımercana yapılacak olan futbol alanı çabuk devreye girer. Efendim Salı Sofrasının bu haftaki  malzemesi bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!