Salı Sofrası ) Karabük’ü yendik

featured

Salı Sofrası

Karabük’ü yendik

Sakaryaspor kağıt üzerinde favori  olduğu Karabükspor engelini ,birkaç rotasyonlu oyuncu kadrosuyla yenerken  öldü öldü dirildi.  Serik Belediye deplasmanında üç puanı iyi oyunla kolay alan, Genç ,küme düşmesi çoktan kesinleşen Karabük karşısında ,üç puanı  son beş dakikada bulduğu gollerle kazandı.  Bu kazanımla playofa kalma derdi ortadan kalkan Sakaryaspor oyuncu grubuna , herkesin yendiği  bir rakibi son beş dakikada buldğu gollerle yendiği için teknik kadrosuna ,bu üç Puan için, yaldızlı pekiyi, yaldızlı teşekkür gönderecek değiliz.  Boş tribünler önünde oynamak zorunda olduğu için  ,ekonomik beklentileri sekteye uğrayan, sadece Belediye  Başkanının ve birkaç iyi niyetli, elini cebine atan yöneticilerin el vermesiyle bu günlere gelen, Sakaryaspor oyuncu kadrosuna şunu söylemek isteriz, bu zor günlerde ama öyle ama böyle ,size primlerinizi vermeye çalışan, sizi ekonomik anlamda mutlu etmeye çalışan   yönetim kadrosuna  ,tüm sakaryaya vereceğiniz ödülün adı belli, TFF 1 lig. Direk yoldan çıkamadınız,bali gecen sene başaramadığınız Playof tan bu ligi görme şansı için ,parayı bir an aklınızdan çıkartıp sonuca odaklanıp, önce bu işin manevi zenginliğini görün. Nasıl olsa maç başsılarınızı alacaksınız, alamadığınız an TFF yolu açık. Yani bir garantiniz var. Siz bu takımı Playoftan bu sefer TFF 1 çıkartın ,bu başarının karşılığı size para ödülü olarak geri döner. Belediye destekli bu yönetim bu konuda Büyük Başkanının kapısını çalar ve şampiyonluğun karşılığı olan ödülü cebinize koyar. Siz yeter ki futbol cebinize inanç yükleyin ve bu inancı santra noktasına taşıyın.

FATMA KAPLAN HER YERDE

Şu bizim komşu  Kocaeli’nin  şirin ve de en büyük ilçesine 55 yıl sonra ,Leyla Atakandan sonra  gelen  İzmit Belediye  Başkanı Fatma Kaplan Hurriyeti (CHPLİ) izlerken ,hem sosyal demokrat belediyecilik adına ,hem de kadınlar adına seviniyorum. İzmit Belediyesine  adına seviniyorum da, kendi ilim adına üzülüyorum. Sosyal alanda yok olan  bir belediye düşüncesi sardı benim güzel ilimi.  Umarım  önümüzdeki yerel seçimlerde bu karamsar tablo yerini  bu şehre tekrar soluk verecek anlayışa terk eder. Fatma kaplan Hurriyet Kadın eliyle meclis çoğunluğu olmaması karşın, İzmit Belediyesine yeni bir hizmet soluğu getirmeyi başardı. Her kesimden aldığı hizmet alkışı ile Türkiye’nin gündemine oturan Fatma Hurriyet Kaplanı  her alanda, sahada görmek mümkün. Pandomi öncesi onu  Kocaelispor’a testsek olmak adına taraftarlarla beraber üçlü çekmesi, takımına  her konuda büyük testek olmasını görünce spor sever yanıda gönlümü okşadı. Kısacası İzmit’te sosyal demokrat belediyecilik Fatma Kaplan Hurriyet önderliğinde önemli bir yol kaymeyi başardı. Bu gün  daha fazlası için ise çalışmaların  tüm hızıyla sürdüğünü Sakarya’dan bile   görmek mümkün . Sonuçta Kocaeli  ve İzmit Belediyesi bize en yakın il.Ben zaman zaman ,daha kısa bir süre önce ,temiz hava almak adına nostalji kuşağı eşliğinde İzmit’e trenle gidip geliyordum. Tekrarına şimdilik Corono set çekti.

VOLKAN DEMİREL  JESTİ

Volkan Demirel Türk futboluna ,FB li günlerinde ,Milli takımızda üç direk arasındaki kurtarışları ile yaşadıklarıyla ,kaleciliği ile insanlığı ile damga vurmuş bir futbolcu kimliği. Ben şahsen onu kaleci yönüyle takdir eder im.  Ama ne yalan söyleyeyim  saha içi bazı antipatik davranışlarını hiç sevemedim. Amma velakin Volkan Demirel’in saha dışı ,kendine ait özel dünyasında ortaya koyduğu  insani kimliği ,aile reisliği benim için örnek teşkil eder.  Futboldan kazandıklarının zekatını, fitresini   yardıma muhtaç insanlarla paylaşmayı, yardımsever  yanı ,benim Futbol veda insani gönlümü mutlu eder. Son olarak Volkan Demirel ve eşi Zeynep Demirel Kızlarının doğum günü için harcamayı planladıkları parayı ,doğum günü yerine tekerlekli sandalyeye muhtaç ,tekerlekli sandalye bekleyen lere harcamışlar. Bay ve Bayan Demirel  tam 22  Tekerlekli sandalye bekleyenleri mutlu ederek hem kendilerini ,hem de bizi ,manevi  haz duyacağım bir aleme  gönderdiler. Onları kutluyorum, onlara haftanın alkışını gönderiyorum. Allah bu yaptıklarının karşılığını ,halisane yaptıkları bu jestin onlara, huzur ve mutluluk olarak döneceğine adım gibi eminim.

YILDIRIMSPORUN 1965 RESMİ

Yıldırımspor bu şehrin amatör futboluna önemli katkı sunmuş tarihi bir futbol mabedidir. Bu Sarı lacivert futbol evinden kimler geldi ,kimler geçti?  Bu şehre Türkiye amatör küme şampiyonluğu kupası taşımış Teksasın bu ölümsüz futbol evinden size 1965 kadrosunun resmini, hikayesini sunacağım.  Bu şehrin hala yaşayan terzisi, bu iş kolunda  marka değeri olan Sabri Kosovalı ,1965 Yıldırımsporunu  elinde tuttu, ben resimledim ve  benim soframın üstüne koydum.  Bakın  o yıldaki Yıldırımsporda kimler  varmış. Üst sıra soldan sağa Ali ( Namı değer rahmetli Kavur Ali) Sermet Şükür, Erol Hızal,Aytaç, Mehmet Nurlu, İsmail. Altsıra soldan sağa, Ali ( Namı değer rahmetli Ceviz Ali) Nihat ( rahmetli) Sedat ve Sabri Kosavalı.  Yıldırımsporun futbol mazisi  anlatılmakla  zor biter. Ben size naçizane  1965  sarı laicivert  resmi önünüze koydum. O yılları yaşayan hala hayatta olanlar bu vesileyle o yıllara döner anılarını tazelerler. Ben öyle yapıyorum. Çünkü bende yaşı kemale ermiş biri olarak o yıllara  az çok tanıklık etmiş bir  amatör futbol sevdalısıyım. Bu vesileyle ölenlere rahmet kalan sağlara uzun ömürler dileyerek bu sarı lacivert resmin üstünü örtelim.

MANDZUKİÇTEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Türkiye şartları ile dışarının şartlarını çarpıştırmak değil niyetim. Bir ara ismi Beşiktaş’la anılan ,şu an Milan forması giyen  Mandzukiçle ilgili bir habere kafam takıldı.  İtalya’da yeni takıma daha net bir şekilde ısınamayan Hırvat golcü Mart ayı maaşını almamış. Gerekçe ,ben Mart ayında takımım hiçbir maçında forma giyemedim, bu nedenle de hak etmediğimi düşündüğüm bu parayı alamam demiş.  Gelde sen bunu  benim ülkemdeki yabancılardan bekle. Yaptıkları güçlü kontrataklara dayanarak, aldıkları fahiş transfer alacağından adım atmayan çok örnek var benim Ülkemde. Sporcu ahlakını sadece sahada değil her alanda aramak gerek. Abdullah Avcılara ve onun gibilerine, Lens ve Douglas gibi yabancılara kötü örnek olur Mandzukiç. Onun içinde yönetici beyler futbolcu alırken hem değerini iyi biçeceksiniz, hem veremeyeceğinden fazla  para vermeyeceksin, hem de karakter testi yapacaksınız. Bakın yabancı Scoutlara ,takibe aldıkları futbolcunun her yönünü abluka altına alıyorlar.  Yediğinden ,içtiğinden, gezmesinden tutunda özel hayatı  ,dışarıdaki verdiği futbol resmi didik didik ediliyor.  Madzukiç olayını oradan alıp bizim evin futbol bahçesine taşırken  şöyle düşündüm, Hırvat futbolcunun  Sportif ahlak  yapısı, fırsatçılıkla bütünleşmemiş. Ne diyelim benim ülkemdeki çarpık yapıdan faydalanıp fırsatçılığı elden bırakmayan yabancıların kulağına küpe olsun bu son olay.

KUCAKLAŞMA (MUSLERA ,UĞURCAN )

Kucaklaşmaya, gönülden birbirimize sarılmaların son 20 yılda ayrışmalarla yer değiştirdiği   bir günde, sahalardan bir görüntü  kucaklaşmaya hasret gönlümü  okşadı. GS Trabzonspor maçı sonrası  tartışmasız Türkiye’ye gelmiş en önemli karakter ,en iyi kalecilerden olan Musleranın maç bitimi Türkiye’nin en iyi kalecisi olma yolunda  hızla yol alan Uğurcan’la  samimi bir şekilde kucaklaşması  beni son derece mutlu etti. Sahalardaki bu kucaklaşmanın siyasetinde içine alarak her alanda gelişmesi dileği ile  bu  görüntüyü aldım önünüze koydum. Bu arada Muslerayı hem iyi bir insan ,hem de iyi bir kaleci olarak örnek sporcu olarak, sporun  ders kitaplarında okutulmasını naçizane önermek isterim.

BÜLENT ZAFER KARAGÖZÜN HİKAYESİ

Bir zamanlar Sakaryaspor formasıda giyen, teknik adamlıkta Eskişehirspor ve son olarak Coşkun Demir bakanla ,Adanasporda yardımcı antrenör olarak görev yapan  Bülent Zafer Karagözün,  genç yaşta kansere yenik düşerek ,aramızdan ayrılışının bir yılı geride bıraktığını,  Tolga Ertürkün paylaşımından  öğrendim. 23 Nisan Ulusal egemenlik bayramına denk gellen bu ayrılık benim adıma ,ağlanacak, hislenecek   bir ölüm hikayesi  . Sağlam karakterli, Vatansever ,Atatürkçü bir yüreğe sahip  bu genç koca adamı , ölümünün birinci yılında sevgiyle saygıyla yad ediyorum. Allah sevenlerine, yakınlarına  sabırlar versin. Ruhun şad olsun koca yürekli Atatürkçü, Cumhuriyet sevdalısı kardeşim  Zafer., bu fani dünyadan giderken iyi izler bıraktın be güzel insan.

ALTI OKLU KOLİLER

Hani biz gidersek CHP yardımları keserdi? Bu gün görüyoruz ki ülke genelinde  altı oklu belediyeler her konuda halka dokunmak ,halka hizmet getirmek adına ,her türlü engellemelere karşın ,örnek belediyecilik anlayışı sergiliyorlar. Sakaryada Sosyal demokrat belediye yok. Ama yerelde ülke genelinde iktidar olmanın ayak izleri Sakaryaya ya taşınıyor. Eskiden CHP il ilce örgütleri ramazan ayı geldiğinde öksüz baba ocağı gibiydi. Bu gün öylemi? Ecevit Keleş Başkanlığındaki İl örgütü büyük belediyelerden  ,sağladığı ramazan kolileri ile Sakarya da fakir ,ihtiyaç sahibi  halka tağıtmak, bu işte karınca kararınca insanlara el vermek adına ortaya çıkmış durumda. Bunu benim değil ,sizin iyi okumanız gerekir. Daha fazla bu işi eşelersem spora ayrılı bu sofraya fazla siyaset girmiş olur. Dediğim gibi, bunu ,bu icraatı sizin iyi okumanız gerekir.

GÜNÜN  ÖZETİ GİBİ

Güzel ülkemde iyi giden bir şey ne derseniz, ben kendi adıma Coronoya rağmen, sağlıklıyım  ve  yaşıyorum derim.   Ülkeme gelince onun adına, geleceği adına  kuşkularım var.Kuşkuda yaşamanın bir işareti olduğuna göre, yine de gelecek adına umut yüklemek gerek bedene .  Gelin Bu günleri iyi anlatan  Titanic benzetmesiyle  Salı Sofrasının üstünü örtelim. Titanic gemisi gibiyiz, Gemi Batarken bile ,Gemisini terk etmek istemeyen Huysuz bir Kaptan ,Geminin battığını Duyurmak için Çırpınan Yolcular ve Gemi Batarken bile Her şey Normalmiş gibi ÇALMAYA DEVAM EDEN  ORKESTRA.  Kalın sağlıcakla . Bu arada Corono tehditi bahanesiyle sokaklara çıkarak özgürce kutlayamadığımız  23 Nisan Ulusal egemenlik çocuk bayramı  özellikle büyük illerde  balkonlardan marşlar eşliğinde  ,İstiklal marşı önderliğinde kutlandığına tanık olduk. Gün gelecek, o günler gittikçe yaklaşıyor bir vesileyle  içi boşaltılmaya ,unutturulmaya çalışılan Mili Bayramlarımız  eski coşkusuyla kutlanacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Allah Ömür ve sağlık verdi, bu haftada sofrayı kurduk. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!