Salı Sofrası Kar hızımızı kesti mi ?

featured

Salı Sofrası

Kar hızımızı kesti mi ?

Sakaryaspor ikinci yarının en iyi maçını gecen hafta arası erteleme maçında oynamış. Bunu ben değil ,benden fazla bu takımı ,içerde dışarda izleyen basın mensupları kulağıma üfledi. Desenize ben şanslıymışım, baksanıza bir maça gittim ,en iyi Sakaryasporu izledim. Sakaryasporu takibe devam etsem mi acaba ? Neyse ,fırsatımız olursa ,Sakarya ,Hendek arası turlarımıza devam ederiz. Tam Çorum maçındaki oyun ve de elde edilen farklı skorla havalanmışken, kötü hava koşulları Adıyaman karşılaşmasına iptal etiketi yapıştırdı. Hızımız kesilir mi ? sanmıyorum . Bu tehire birde iyi gözle bakalım, Sakaryaspor dinlendi, sakatların dede vâsine ekstradan bir haftalık tedavi  süreci eklendi. İyi gözle bakalım, Çorum karşısında oynanan oyun ,alınan galibiyetle  hedefe  yakınlaşmanın mutluğu Rüstemlerdeki moral motivasyona taze umutlar yükledi. Umarım  BŞB başkanı  Sakaryasporun bu gidişatı içindeki olumlu havaya  katkı sunmak adına futbolcuların cebine sıcak bir el uzatır gari. Sonuç  Çorum maçında kötü oyun yerini iyi oyuna ,Çorum karşısında elde edilen göz okşayan farklı galibiyet futbolcularında  iyi oyun iştahını körükledi diye düşünmek gerek. Şunu samimiyetimle söyliyorum ,bu oyuncu grubunun  bu grupta rakibi yok. Bu takımın rakibi yine kendisi. Bu takımı kuranlara yer yer eleştiri gönderenlere, ben gördüklerim doğrultusunda katılmıyorum. Bu benim çanlı gözle izlediğim bir maç sonrası cebime koyduğum futbol bilgileri.

HERŞEY İSTEDĞİN GİBİ OLMUYOR

Spor Exestra  benim isim babalığını yaptığım ,futbol bacası ,Kanal 54 başlayıp, Ahmet bağın bir ara devreye soktuğu İnternet kanalı Ada Tvde ,olmadı oradan  Uydu yayını ile ilgili, Sakaryaya iddialı gelen ,Sakarya tek de bir ara boy gösterdi .Sakarya Tekin kısa süren yayın hayatı nedeniyle  Bir ara gönlümüze koyduğumuz  ,anılarda yaşamaya başladığımız Spor Exstra, şimdide Sakaryaya İnternet yayıncılığında yeni bir hava katan oxsijen tv de . İyi başladık ,her daim yanımda olan Mustafa  Özbey yine yanımdaydı. Bir ara Futbol İl Temsilcisi  Tezcan Demir, bir ara Sinan Panta ve bir arada Cavit Derelinin konuk olduğu ,Oxsijen Tv ekranlarında  Nedim Kurticin katılımı ile şehirde hissedilir bir seyreden sayısına ulaşmışken, bir ayrılık çıktı karşıma. İlk partnerim Mustafa Özbey gemiyi terk etti. Oysa Nazım Aktürk, Mustafa Özbey ve Nedim Kurtiç üçlüsü olarak bayağı bir ivme yakalamıştık. Pazartesi bizi izlemek adına o günü iple çeken seyreden grubu üzülmesinler  ,bu tip ayrılıklar hayatın her alanında var. Ben Nazım Aktürküm  ,kolay pes etmem .Mustafa Özbeyin gidişini fazla önemsersem yanımda bana eşlik edecek Nedim Kurtice ve daha sonra bu yayına belli bir süre konuk olarak davetlim olacak olanlara ayıp etmiş olurum. Mustafa Özbeye   Spor Exestraya sunduğu yedi programlık katkı için tüm içtenliğimle teşekkür ederim.  Bakarsınız gün gelir yine beraber oluruz. Bu nedenle bu ayrılığın üstünü tam anlamıyla örtmüyorum.

BAŞKANA ÖZEL FİLAMA

Sakaryaspor şampiyon olur veya olmaz ,futbol bu ,içinden her şey çıkabilir. Ancak şampiyon olursa var ya ,BŞB Başkanı  taraftarın gönlünde taht kuran isim olarak ünlenir. Çorum, Adıyaman maçları daha oynanmamıştı ,taraftar gurupları şehrin muhtelif yerlerine tam net olarak görülecek olan yerlere  filama asmışlar. Resmi çektim, benim sofraya konu olsun diye. Asılan filama rüzgardan sallansa da, inat ettim ,okunacak şekilde  filamanın resmini çektim . Üzerinde yazılanı okuyayım, gündüz ,gece Takımın ve Taraftarın ,her zaman yanında olan BŞB Başkanı Ekrem Yüceye  bu duygular eşliğinde  teşekkürler  mesajını iletmişler. Taraftar  BŞB sevgisini bizde aldık buraya koyduk. Umarım sonunda bu sevgi sepetinin içi TFF 1 ile taçlanır.

YILMAZ BÜYÜKERŞENE KULAK VERİN

Eskişehir ri Eskişehir yapan, Ülkemizin Avrupa’ya açılan penceresi olan, Modern Türkiye resmi ile donatılmış , Anadolunun parlayan ,Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine bağlı ,Eskişehir kentinin mimarının  Yılmaz Büyükerşenin ,Atatürkle ilgili birkaç cümleden oluşan bir değerlendirmesi ne gelin beraber bir göz atalım.   Bakın Eskişehiri , Eskişehir bu şehrin her konuda ayaklanmasına  katkı sunan ,bu güzel şehrin   Mimarı ,Atatürk ve onunla dolu düşüncesi içini nelerle doldurmuş? NEREDE BİR ATATÜRKCÜ GÖRÜRSENİZ  ,KORKMAYIN OTURUN YANINA ,ONLAR KUMPAS KURMAZLAR, KUL HAKKI YEMEZLER, KÖTÜ İNSANLARIN ATATÜRKÜ YOKTUR. Hüseyin Mete dostum paylaşmış ,bende aldım benim soframın üstüne koydum. Büyükerşen gibi Belediye Başkanlarının ,Büyükerşen gibi Atatürkçü yüreklerin çoğalması dileğiyle  ,onu bu tespitlerinden dolayı ,Eskişehire verdiği katkılardan dolayı, Eskişehiri örnek bir kent olarak tüm Türkiyede ,Avrupada  ön plana çıkartan Yılmaz Büyükerşeni ,sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Gönlümden Sakarya için ne geçiyor biliyormusunuz ? Hadi bunu da siz bulun ve bana iletin. Ben söyler yazarsam, siyaset yapıyorsun derler.

YENİ ATATÜRK STADININ İSMİ NE OLSUN ?

Atatür Şehir stadı  Millet Bahçesi ( Ben oraya Halk Bahçesi diyorum)  olduktan sonra şehrin dışına konuşlanan yeni Stadın hala konulmamış bir ismi var. Ben Bu stadı ,bu stadın içindeki maçları anlatırken ,gönlümden geçtiği gibi yazıyorum, Yeni Atatürk Stadı.  Bu isim tüm statlardan bir vesile ile silinsede, gönüllerden silinmiyor. Silmek isteyenlere inat, silinmiyor. Amerikada bile asrın Devlet adamı  perdesi açıldığında, açılan perdenin altından Mustafa Kemal  Atatürk çıkıyor. Neyse  gelelim biz konumuza, Yeni Stdaın ismi ne olsun ? Fatih terim stadı var. Mustafa Denizli stadı var. EEE Bizimde değerlerimiz var. Biz bu değerlerin içinden birini çıkartıp buraya ismini veremez miyiz.  Buyurun size dört şık A ) Yeni Atatürk  stadı,B) OğuzÇetin stadı , C ) Etem Boran stadı ,D ) Tuncer tepe stadı. Seçin bize yazın yeni Stadın ismine ışık tutalım.

MHK DEN   DEPREM ,DEVRİM   GİBİ KARAR MI ?

MHK yıl sonunu beklemeden Spor aleminde bomba etkisi yaratan bir karara imza attı. Neden ,niçin yıl sonunu beklemediler  ? Bu son MHK kararı  herkesi şaşkınlığa iten bir MHK kararı olarak tarihe geçti. Bu bir çılgınlıkmış? Bu bir reformu ? Adını koymakta zorlanıyorum valla .  Çüneyt Çakır gibi son yıllarda Dünya markası Türk hakemliğini zirveye taşımış bir ismin biletini, sezon sonunu beklemeden kesmek ,her babayiğidin harcı olmasa gerek.  Göreve geldiklerinde   küçümsenen içindeki eski hakemlerin hakemliğe hizmet aklı sorgulanırken  Dr Ferhat Gündoğdu önderliğindeki MHK  nin ,hafta içi tüm spor alemini tartışma ortamı içine iten kararı ,bu gün değil yarınlar dada  çok konuşulacak. Bana göre  bu karar sezon sonuna sarkabilirdi ,Böyle olsaydı bu gün ki kadar yankı yapmazdı. zaten Hüseyik  Göçek, zaten Çuneyt Çakırın yaştan emekliliği gelmişti. Zaten Halis Özkahya kendi isteği ile bırakmıştı ,zaten Fırat Aydınus gecen yıl biten hakemliği özel bir yasa ile geriye döndürülmüştü. Sizin anlayacağınız MHk bu tavrı ile bir çok konuda  hakemleri zan altında bırakmıştırki, böyle bir hakları yoktur. Bitmedi MHK aynı zamanda gözlemci kadrosundda, kendilerine rakip oldukları sanılan bir çok eski deneyimli ,içlerinde MHK Başkanlığı ,Başkan yardımcılığı yapmış olan Mustafa Culcuyuda  Gözlemci kadrosu dışına itmiştir. Bu bir devrimden ziyade bana göre MHK kendilerine karşı olan hakem ve Gözlemcileri temizleme operasyonudur. Bazı kötü hakem yönetimlerini bahane ederek, kulüplerin serzenişlerinizde operasyon cebine koyan bu MHk, bana göre Türk hakemliğini yenileme makyajı içine kendilerinide garantiye alan ,sözde devrim yapmıştır. Bu devrim gün gelir geri teper.  Gün gelir bu MHK gider ve yerine gelenlerde onların ipini çeker.  Böyledir benim hakem evim. Bekleyelim ,görelim.  Bu devrim gibi nitelenen kararın içinde önümüzdeki sene oynanacak olan Avrupa Uluslar arası ve Dünya kupası maçları için  UEFA seminerine çağrılan Çüneyt Çakırın bu organizasyonda son kez ülkesini temsil etmenin önü kesilmiştir. Bize göre değil  ,bana göre bu MHK  Çüneyt çakırın büyüklüğü altında ezildiği için ,ondan, ve beraber hareket ettiği düşünülen hakemlerden  bir an önce kurtulmak adına yapılan bir operasyondur. Klasman belirleme bu işin hikayesi. Bir çok kesimin bu MHK hamlesine alkış gönderirken, ben bu alkışın altında imza atmam ,şer koyarım.

NOT Haftaya hakemlerle ilgili Mete Kalkavanın duruşunu, Atilla Karaoğlanın yükselişi ile düşüncelerimi kaleme almaya çalışacağım.

CİNAL YUSUF

O bir eğitimci ,o bir Türkiye sevdalısı ,o bir yazar bir sporcu ,o bir gazeteci. O yıllardır Avrupa’da  Belçikada Türklerin ,Türkiye’nin haklarını savunan  bir yazar ,bir gazeteci. Yılmayan hep ileriye koşan ,Türkiyeyi güzel günlere taşımak adına savaşan yılmaz bir eğitimci, yılmaz bir gazeteci, Yılmaz bir yazar. İşte o Yusuf Cinal gecen günlerde memleketine ,Sakarya’ya geldi. İçinde özel işleri vardı, sağlık sorunları vardı. O hepsini belli program dahilinde halletti ve  Belçikaya döndü. Memleketinde kaldığı süreler içinde Gazetesi Bizim Sakarya’nın sorunlarıyla ilgilenirken,çeşitli davetlere koştu. Gittiği  davetlerde yeni yazdığı kitaplarıda taşıdı. Benim hazırlayıp sunduğum Spor Exestrayada konuk olan Çinal Yusuf , proğramın baş aktörlerinden olan Akedemisyen, eğitimci Nedim Kurticede  ,Oxsijen Tv genel  yayın yönetmeni  Ahmet bağa ve de bendenize kitap armağan etti.  Yusuf Çinal 8 Mart Dünya kadınlar günü için için yapılan etkinliğe de katıldı. Burada günün anlamı içinde katılımcılara plaket veren , Meslektaşı Nedret saranada kitap armağan eden Yusuf Çinal,  gider ayak Akyazının efsane kalecilerinden Sedat Çetinide evinde ziyaret ederek kitap dağıtım turuna ayrıcalık yükledi. Bitmedi Yusuf Çinal karasunun aydınlık yüzü, Cumhuriyetci yüreği Muzaffer  tatlıyada kitap armağan etti. Bu kitapları ben Muzaffer tatlı adına aldım. Musait bir zamanda  bu bana emanet edilen kitapları adresine teslim edeceğim. Özetle Çinal Yusuf kısa süre Sakarya ziyaretine çok anmalı ,duygusal anlar yükledi ve  Belçika’daki evine döndü.

LİDER OYUNCU

Sakaryasporu Yeni SAtatürk stadında pantemi sonrası gidip hiç izlemedim. Bu nedenlede gazetemden sınırlı sayıda kart olduğu için ,maçlar için kart bile çıkarmadım. Yıllar sonra  ilk kez ayağımın tozuyla  Protokolden girip Sakaryasporu  Çorum önünde izledim. İlk kez takımı seyrettiğim için not tutmak adına ,bilgi sahibi olmak adına  sporcuları önümdeki listeden numaralarına bakarak takip ederken ,bazen pozisyon bile atladığım oldu.  Maç sonu yazımı  gazeteme yazdım, dilimin döndüğünce sakaryasporun geçmişe göre daha iyi olduğunu iyi oynadığı bilgisini meslektaşlarımdan aldıktan sonra oluşturduğum yazımın daha mürekkebi kurumadı. Ben bu gün soframın üstüne lider oyuncu kimliğini koyacağım. Lider oyuncu oynadığı oyunla takımı yönlendiren, takımı ileriyer taşıyan,yeri geldiğinde gollük pas atan,yeri geldiğinde gol atan ,panik haline dönüşen oyunda takımı toparlayan adamdır. Ben ilk kez seyrettiğim Sakaryasporda kolunda kaptanlık pazıdandı olan Ömer Bozanı , bu tariflerin içine oturttum. Ömer Bozan gol attı, gol kaçırdı ,gol attırdı, ayağına gelen toplarda takımı hücuma iyi çıkartan paslar attı. Rahat ,kendinden emin hali beni Sakaryaspor adına mutlu etti. Neden mi ? Önümüzdeki takımın heyecan yapacağı maçlar var, bu tür maçlarda Ömer Bozan gibi oyunculara gereksinim  dünden daha fazla olacak. Daha önce met edilen, bazen maç kurtaran  Ozan Sol ve Burak Süleyman gibi oyuncuları ben Çorum maçında çok etkin olarak görmedim. Hele hele Ozan Solun kaçırdıkları onun golcü kimliği ile eş değerde değildi. Olsun sonu iyi biten Çorum hikayesi onların kötü oldukları günü unutturdu. Teknik adamın  o gün maç içindeki değişimlerin karşılığına yerinde değişimler notunu düşerek onunda hakkını vermek gerek.  Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

KARABÜK  BAŞKANI HELVA TAĞITMIŞ

Karabükspor  bir zamanlar Türkiye liglerine damga vurmuş, Avrupa kupalarında ülkemizi temsil etme onurunu yaşamış bir takım.  Yükselmek kolayda ,yükseldiğin yerde kalabiliyormuşsun, sen ona bakacaksın. Yükselişinde ayakta kalmak adına neler yaptın ,sen ona bakacaksın. Karabük yanlış yönetimler nedeniyle yükseldi ,yükseldi sonunda yere çakıldı. Ayaktayken  ,halen nefes alıp veriyorken hesabını kitabını yapmak adına ,bu konuda eksikleri olanlar ,Karabük örneği içinde neler yazıyor bir güzel okusunlar. Futbolda  transferde, futbolda alt yapıda ,futbolda ,hesapsız kitapsız işler yaparsanız ,veya şöyle diyeyim ,takımlarınızı çıkarcı yönetimlere bırakırsanız ,sonucuna da katlanmak zorundasınız. Karabük Başkanı  Mehmet Yüksel TFF 3 den Bala düşen takımı için öldü niyetiyle helva dağıtacağına ,eğer karabüksporu seviyorsa, şimdiden Karabüksporun Baldaki alt yapı temellerini atarsa daha iyi yapmış olur. Bakarsınız ölüm helvasının içi bu yoldan tekrar dolar. Futbolda bunun örnekleri var. Düştüm diyerek  hemen bu düşüşün yoluna helva dağıtarak  katkı veremezsiniz. Sonuçta bu takım bir ilin marka değeri en yüksel futbol değeri. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!