(Salı Sofrası) Kamp bitti ( Dertler bitti mi?)

featured

Salı Sofrası

Kamp bitti ( Dertler bitti mi?)

Efendim Sakaryasporun Antalya kampı bitti. Oynana maçlar alınan sonuçlar benim için dert değil. Bu süreçte  takımdan gidenler var, gelen yok. Kazanım sadece alt yapıdan üst yapıya çağrılan Muhammed Ensar Kolat . İnşallah bu genç kadro içinde kendine yer bulur da bir mevkiinin sorunu ,sorun olmaktan çıkar. Efendim kamp bitti ama  kamp öncesi içsel sorunlar aynen ortada duruyor. Gönderiyoruz ama gönderenler nasıl gidiyor. Git demek kolay ,dosya yükü artıktan sonra  ne işe yarar. Sakaryaspor yönetiminin eli kolu bağlı. Nereye el atsalar tık yok. Esemes yoluyla taraftar bu işe ne kadar sahip çıktı? Büyükler ne kadar sakaryasporun yanında? Bunlar hep karşılığı olmayan soru işaretleri içinde dans ediyor. Bırakın transfer yapmayı maç başarıları ve  maç başı primlerle avucumuzda tuttuğumuz oyuncu grubunu nasıl bir bütün halinde Rüstemlerde tutacağız? 31 Ocak geldi gelecek, bu süreçte yönetim bakalım nasıl bir performans sergileyecek? Kulübe yakın kaynaklardan etrafa yayılan bilgi kirliliği içinde umut yok. Kısacası Sakaryaspor için ikinci yarı hem zor bir maçla başlayacak ,hem de parasal sıkıntı ile karşımızda olacak. Ekonomik darboğazda sadece Sakaryaspor olsa ne gam. 2019 geçmişi mumla aratacak. Herkesin cebi delik. Sakaryasporun derdi, ülkenin derdi. Bu nedenle de ben umutsuzum. Parası olan Samsun transfer üstüne transfer yaparken, biz bırakın takıma takviye yapmayı eldeki kadroyu elde tutup bir şekilde onları mutlu etme cabası içindeyiz.

BURAK ÇOK UCUZA GİTTİ

Sakaryasporda transferde en çok adı gecen bir oyuncu yok bahasına elden çıkartıldı. Kafasından haklı olarak Sakaryasporu çıkartan Burak giderken yıllarca hizmet ettiği Sakarhyaspora alacağı olan 300 bin tl yi bıraktı. TFF ye şikâyet de etmeyen metni imzaladı. Yıllarca sudan uçuz hizmet verdiği kulupe sorun olmayan futbolcu  ve de çok ucuza giden oyuncu olarak anılacak Burak Bekaroğlu. Kim suçlu? Tabi ki Gürses İsmail. Zamanında pazarı varken, azda olsa para öneren takımlar varken fazlasını arayan Gürsesin politikalarıyla elde kalmıştır Burak. Bir kulübün alışlarda ,satışlarda  bir bilen ekipi yoksa ,bu konuda kurumsallaşamamışsa ,böylesi vakalar bizim evin futbol bahçesinde sıkça yaşanır. Ne  diyelim Allah razı olsun. Yetiştirme bedeli  bile vermeyen bir takım, Burak’ın satışından bize lütfedip yüzde 40 pay vermiş . Daha ne olsun.

GÜRSESLER YÜKSEKLERİ SEVİYOR

Sakaryada iki Gürses var. İsmail Gürses, Alpaslan Gürses. Büyük Gürsesin Sakaryaspordaki icraat dosyası olumlu ,olumsuz kabarık olsa da ,gözü pek atılımları yeşil Siyahlı renkleri hem sakaryada ,hem de Türkiye’de bulunduğu kulvarda konuşulan takım yapmayı başarmıştır. Son gelinen noktada, TFF birinci ligine çıkamasa da , playof yoluyla bu şansı finale kadar taşıdığının sıcaklığı hala futbol vitrininde yer işgal edip, tartışılıyor. Gelelim küçük Gürsese. Alpaslan Gürses abisi kadar atak olmasa da ,hani on dan kalır yanı yok. Başında Başkan olarak görev yaptıkları takımlar itibarıyla aralarında sıklet farkı olsada Oda Adapazarısporu ele aldı. Gözü kara küçük Gürses ,Adapazarısporu geldiği yere taşımak adına ,teknik kadro ve oyuncu grubu kurmak adına Karamanın mağrur ,gözü hep yükseklerde dolaşan takımın A dan Z ye değiştirdi. Bunu yaparken de paraya acımayan Alpaslan Gürses konuşuldu bu ilde . Playfu daha ilk yarıda garanti altına alan Adapazarıspor da eksik halkalar ,playofun içindeki zorluklar göz önünde bulundurularak tekrardan yenilendi. Eh bu arada Gürsesin cebinden çıkan parasal miktarda  katlanarak yol aldı. Umarız Alpaslan Gürses’in Adapazarısporu yukarılara ,daha yukarılara

KOCAELİ ŞANS TEPTİ

Gecen hafta içinde gazetelere yansıyan bir özel maç teklifi dikkatimi çekti. Sakaryaspor yönetimi Komşu kentin marka takımı Kocaelispor’la bir özel günde buluşma isteğine ezeli rekabetteki tek rakibimizden olumsuz yanıt geldi. Ne yalan söyleyeyim Sakaryaspor yönetiminin bu yaklaşımı o anda alkışlamıştım. Ne güzel olacaktı, kaderde tasada , ortak noktamız olan Depremde aynı yıkımı yaşamış iki kentin takımı tribün rekabetini sevgiye dönüştürebilecek bir şansı yakalamışlardı. Ama olmadı hevesimiz kursağımızda kaldı, Kocaeli yönetimi program yoğunluğunu öne sürerek bu karşılaşmanın oynanmasının önüne set çeken taraf oldu. Ben bu konuda Sakaryaspor yönetimini , bu yaklaşımından ötürü kutluyorum. Ezeli rekabet futbolun tadı tuzu ,yaşamın rengidir. Ben şahsen hemen dibimizde olan, soluklarını zı bile duyacak yakınlıkta olduğumuz Kocaelisporun varlığını korumasını, bulunduğu ligin daha üstüne çıkmasını çok önemsiyorum. Sporda rekabet vardır ama kin ,nefret yoktur. Umarım bir dahaki sefere özel maç isteği onlardan bize gelir.

CANBERKİN İYİLEŞMİŞ HALİ

Salı sofrası okurları bilirler Canberk konusunda  geçenlerde transferde  iyileştirme konusunda Canberk’in aldığı yıllık ücret yükseltilmeli demiştim. O gün deklare ettiğim 250 bin tl  duydum ki iyileşmiş haliymiş. Gecen yönetimin yaklaşık 120 bitti ye oynattığı Canberk’i bu gün ki yönetim 250 bin tl ye yükseltmiş. İki yönetilmede el insaf vurun abalıya misali bizim çocuk hikayesi Canberk’e ve Buraka yüklenmiş. Bu süreçte  artık Sakaryaspordan kopmak adına cabalayan ,forma bulamayan ,bir başka takıma giderek çıkış arayan Buraka da bu günki yönetim 300 bin tl lig senelik üçret belirlemiş. Yani sizin anlayacağınız bu gün ki yönetim geçmiş yönetime göre  kendi çocuklarımıza daha cömert davranmış. Bu konuda fikrine  başvurduğumuz bir yönetici kardeş, az ama ne yapalım ,bizim çocuk muhabbet eti içinde bunlar yaşanıyor. Biz yine de  gecen yönetimin verdiğiniz çok daha üstüne çıkarak onların takım içinde mağduriyetlerini bir nebze  azatmaya çalıştık dedi . Maalesef bizim çoçuk hikayesinin içinde bunlar her evin futbol mutfağında var ve yaşanmaya devam ediyor. Bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!