Salı Sofrası – Kadere bak

featured

Sakaryaspor ve Samsun Playoff eşleşmesinde birbirlerine rakip oldular. Samsundaki formalite günlüğü içindeki maçı Samsun kazandı. Sakaryasporun bu maçta dinlenme amaçlı bir çok önemli oyuncu yoktu. Belki Samsundada yoktur ama, ben işin orasında burasında değilim. Ben sezon öncesi bu grubun falına bakarken grubun fovari takımının ismi Samsunspor demiştim. Uyanık bir Başkan ( İsmail Uyanık) cebde duran yaklaşın 80 milyon ve bu parayla direk olarak çıkılması düşünülen TFF 1 lig. Evdeki hesap çarşıya uymadı. İki kez sil baştan inşa edilen Samsun dururken Keciören ipi göğüsledi. Şimdi ilk yarıyı lider bitiren ancak transferi açamayıp sınırlı sayıda oyuncu grubu ile ikinci yarı tökezleyen Sakaryasporla ,hayal kırıklığı yaşayan Samsun Perşembe günü 28.bin 500 kişilik yeni Atatürk stadında kozlarını paylaşacaklar. İki takımın Sakaryada ilk yarıda sıçak duran TFF 1 lig heyecanı içinde 2-2 kaldığını biliyoruz.Bu gün ne olur? Bu gün herşey olur. Şaban Yıldırımla berabere playoff başarımıza güveniyoruzda ,futbolda dün yok bu gün var. O yüzdende geçmişe değilde bu güne odaklanmak ve bu günü kazanarak ,ikinci maça umut taşıyacak bir skoru cebe koymak gerek. Perşembe günü ben inanıyorumki yeni Atatürk stadı bu tarihi akşama gereken önemi verecektir. Umarım santrada bu maçı bekleyen meşin yuvarlakla randevuda başlama vuruşunu biz yapalımda atılacak gol ve goller sonrası santra yapacak takımın ismi Samsun olsun.

ÖRNEK DAVRANIŞ AMA ..(TFFHGD VE İHK)
Alanyasporlu Josef Surelin elim bi kaza sonrası yaşama veda edişi gecen haftanın spor gündemini sarsan olay olarak geride kaldı. Sakarya Hakemleri nin başları TFFHGD Sakarya şübesi yönetim kurulu bir pankraat yaparak Alanyaspor kulupüne baş sağlığı pankraatı yaptırmış. Şosef Sural açımızdır. Güzel hareketler bunlar. Dernek Sosyal alanda hakemleri temsil eden bir kurum. Ancak ben onlardan 22 Nisanda vefat eden eski hakem ağbileri Ziya Semizide buna benzer şekilde anımsamalarını beklerdim. Dışarıya çiçek taşıyanlar kendi dünyalarındaki değerlere bi baksınlar. Ben bu konuda hem dernek hemde İhk yönetimine kırgınım.

ŞANLI URFA DA DAĞILIYORMU ?
Daha önce bazı takımları örnek vererek yazdım. Dedimki Buca, Kastamonu ve FB örneği yanlız değil. Bu ekonomik dar boğaz daha bir çok takımın kapısını çalar diye gecen salı sofrasında konuyu masa üstüne yatırmıştım..Daha sofrayı toplammadan Şimdide Beyaz grupta playoff bileti alan Şanlı Urfada futbolcu isyanı medyaya servis edildi. Futbolcular yanlızlıktan,futbolcular alaçaklarını alamamaktan yakınıyorlar. Futbolcular alacaklarını istiyorlar. Biliyormusunuz Şanlı Urfada bu günki iktidarın oy deposu illerinden biri. Ama ekonomideki güvensizlik,ekonomideki darboğazın maalesef partisi olmuyor. O bir kere kapıya dayandımı ,bu gün olduğu gibi çöküşler başlar. Vallahi billahi bu günler iyi günler. Bu nedenle spordaki bu isyan bayraklarının önü arkası kesilmez. Ülke olarak her yönüyle çaresizliğin içinde kulaç atıyoruzda ,batan gemiyi karaya kim çıkartacak ? İşte bu sorunun yanıtını vermek bu günün iktidarına düşüyor.

KARTAL YUVASININ ANLAMLI DURUŞU ( ÇOCUK TACİZİ)
Beşiktaş-Ankaragücü maçı oynanırken son yıllarda artan çocuk istismarı için Hakemler ,oynayn alar ve seyredenler tepki için bir dakika sesiz duruş sergilediler. Beşiktaş taraftarı sesizliğin sonunda çocuklara uzanan kirli eller kırılsın diyerek çoçuk taçizçilerine hep bir ağızdan tepki gönderdiler. Beşiktaş taraftarı ,sosyal konularda ,toplumu ilgilendiren hareketlerde öncü olmuş bir taraftar grupu. Çarşı bu konuda taraftar grupları içinde Türkiyenin sesi olmaya Çoçuk istismarındada öncü olmaya devam etti. Çoçuklarımız ,çoçuklarımızı eğitenler ,çoçuklarımız bizim herşeyimiz,onları korumak ,onları yarınlara daha iyi hazırlamak adına ne olur gereken özeni gösterelim. İçimiz dışımız öyle karıştıki ,bu karışıklıktan en büyük yaraları ,küçük yavrularımız alıyor. Çoçuklarımıza uzanan kirli eller kırılsın. Çoçuklarımız ölmesin ne olur bu konuda herkes ama herkes sorumluluk alsın. Daha güzel Türkiye için başta çoçuklarımızı koruyalım.

DERSİMİZİ ALDIK ( ÖZGÜR AYGÜN )
Gecen salı sofrasında hakem büyüğümüz Ziya Semizin vefatı sonrası İHK ve Dernek yönetiminin sergilediği tutumu eleştirmiştim. Yaptığım eleştiri adrese gitmiş. TFFHGD Başkanı Özgür Aygün bu konuda dersimizi aldık,ilk olarak yönetim olarak Ziya Semiz hocamızın ailesini ziyaret edip taziyede bulunaçağız diyen Özgür Aygün,bundan böyle ölümlerde ,hastalıklarda ,cemiyetlerde Hakemleri gerektiği gibi temsil edec eğiz diyerek benim sofranın üstüne özür notu koydu.

BAL HİKAYESİ ( PAMUKOVA 1968)
2018-2019 Sezonunda Baraj maçından Bala çıkan takımın adı Pamukova 1968 olarak futbol arşivine taşındı. Mehmet Atmacanın Güreş takımı gibi liglere hazırladığı denilen Pamukova 1968 , bir kaç yıldır süre gelen Bala çıkma inadının içinde, inanç var,hırs var. Bu hırsın adresindeki küçük adamın ismi Mehmet Atmaca. Ufak boyuyla ,hırslı futbol aklıyla Pamukova 1968 in Bala çıkışından payın büyüğünü ona ,onun yanında duran Hüseyin Ceroğluna vede bu sene kadroyu oluşturan oyuncu grubuna uzatmak gerek. Pamukova gibi ufak bir ilceden Bala çıkış hikayesinin içine bazı eklemeler yapılır .Mesela koltuğundan düşen Cevat Keser ,nazlanarakta olsa ,takımın başındakilere bzen uzak ,bazen yakın dursada bu sürecte onun verdiği katkılarada ufak bir pay vermek gerek. Sonucta bir futbol takımı bir yere koşarken testeğe gereksinim duyuyor. Pamukova tarihine Bal heyecanı taşıdı. Ne kadar sevinseler azdır. Serdivan gibi bu işlerde deneyimli bir takımı yenip buralara gelmek kolay değildi, Onlar bunu başardılar v e alkışı hakettiler. Geldiler ,umarım çabuk dönüş yapmazlar. Umarım Pamukova bu konuda birlikte duruş sergiler. Umarım Pamukova 1968 Bala gidiş gelişlerin hikayelerini okur,gereğini yapar. Çıkmaktan çok çıkılan yerde kalmak önemlidir. Spor olsun diye çıkarsanız ,direnciniz çabuk kırılır. Umarım Pamukova 1968 yeni belediye Başkanı ve Pamukovadaki kurumlara kendini iyi anlatır. Yoksa bu işler Atmaca -Çeroğlu ikilisi ile ,veya taraftar grubuyla ,veya yönetimdeki diğer kişilerle zor ayakta kalır. Birçok profosyenel takımın iflas bildirdiği bir Türkiyede spor yapmak ,yaptırmak çok zor be dostlar. Ben sizin içinizi daha fazla karartmadan sizi kutlayarak Bal hikayenize nokta koyayımda yolun başında nefeslenme şansınız olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!