Salı Sofrası Kaçan Balık

featured

Salı Sofrası   Kaçan Balık

Halk arasında bir tekerleme vardır, genelde avcılar anlatır bunu. Şu kaçtı , bu kaçtı ,kaçan şu kadardı ,öbür kü bu kadardı diyerek tatlı tatlı anlatırlar. Verilen cevap mı ne olur, kaçan balık zaten büyük olur. Sakaryaspor bana göre önemli , ileride çok arayacağı bir iki puanı Orduda bıraktı. Lige Eksi 9puanla başlayan sonradan artıya gecen, 3 puanlı Ordu önünde, ilk yarıda yediğimiz gol, ikinci yarıda kaçırdıklarımız, çok ama çok önemli iki puanımızı yedi bitirdi. İlk yarıda öyle bir gol yedik ki sormayın gitsin. Ahmetin yanından geliyorum diyen gol Fikret ve Burak’ın arasından Emre Ustanın ortaladığı topa Emre Gemiçinin ayak darbesi  ile geldi. Sonrasında Orduda yatma seansları devreye girdi. Düşenin kalkmadığı ilk kırk beş dakikada, sadece bir gol pozisyonum üretebildik. Devre biterken önce Ercağ vurdu kaleci çeldi, boşta kalan topu Ferhat düzeltti vurdu, savunma çıkardı. Hakemin gösterdiği uzatma dakikaları içinde Ferhatın Kadire pasında rakip topa elle müdahale edince penaltı geldi. Serdar attı soyunma odasına moralli gittik. İkinci yarı Hacı Murat, Talha oyuna girdi. Yeşil Siyahlılar oyunu karşı kaleye yıkıp üç puan için saldırdığı anlarda kalesin dede açıklar verirken, hacı Ömerin kaçırdığı gol saç baş yolduran not olarak Orduda kaldı. Ordudaki İkinci yarının futbol manzarası için önüme, bir kardeş bir not koydu. Bu takımda gol yollarında topu içeri dürdecek golcü lazım dedi. Neymiş bu takıma golcü lazım. Mevcutların içinde bu varmı? Bizcede bu soru işareti.

TUNCAY ÇİMRİ DAVRANMIYOR

Tuncay Şanlı Orhangazi maçında sahadan aldıklarının yerine sahaya saldıkları verimli olunca tercihini verimli olandan yana kullanmış. Doğru  olanda bu. Gecen haftayı bir hatırlayın Talha çıktı Canberk girdi. Murat Hacıoğlu çıktı, Ceyhun girdi. Bu iki değişimde sonradan girenlerin oyun yüzdeleri çıkanlardan iyi olunca, Orduda forma Canberk’te ,forma Ceyhun’da kaldı. Talha ve Murat Hacıoğlu bu sefer oyuna sonradan girenler oldular. Gördük ki Tuncay verimli olan ,takıma katkı veren oyunculara forma vermek adına çimri davranmıyor. Öyleyse oyuncu grubu Tuncayın bu adil forma dağıtımına ,daha fazla katkı vermek adına daha fazla çalışmaları gerekecek.

TARİH TEKERRÜRDEN İBARETMİŞ

Ordusporla geçmişte benimde seyrettiğim bir maç var. Yaklaşık yedi sekiz yıl evvel TFF Birinci liginde oynadığımız yıllarda İlker Yağçıoğlu –Recep Çetininin birlikte çalıştırdığı Sakaryaspor uzatma golüyle üç puanı kaçıran taraf olmuştu. O gün 1-1 biten maçın rövanşı, geride kalan Cumarteside 3 ligte oynandı ve yine aynı sonuçla bitti. Ne diyelim kader utansın. O günde çıktık, düştük buralara kadar geldik. Orduspor hatta Süper ligi bile gördü. Onların düşüşü bizden çok daha sert oldu. Bu gün hiç olmazsa bizim transfer yasağımız yok ,Ordunun var. Ne diyelim önce biz 3 ligten kurtulalım, sonra Allah onları kurtarsın.

ATILGAN ALKIŞ

Basketbolde onlar ,Voleybolda onlar. Hüseyin Çıngırın salon sevdası eşliğinde her derde deva gibi Atılganspor. Herkesin salonlara veda ettiği , mücadeleden kaçıp kenara çekildiği bir ortamda ,hem pota altında ,hem file üstünde gezen ,bu uğurda Sakaryada oynanan liglere hayat veren Atılgansporu ,başındaki Hüseyin Çıngıra buradan salon alkışı gönderiyorum. Her halde b asketbol İl Temsilcisi ,hatta Voleybol İl Temsilcisi yıl sonu ödül tağıtımında  Atılganspora ,Hüseyin Çıngıra bu spor dallarına gösterdikleri ilgiden dolayı plaket verirler.

GEYVEDE ŞİDDET PANELİ

Geyvede Geyve kaymakamlığı önderliğinde , Geyveli takımlarla Sporda şiddet olayları tartışılmış. Sonuç almak adına , şiddete karşı durmak adına atılan adımı olumlu buluyorum. Şiddetin arttığı şu günlerde sporda şiddeti önlemek adına en azından düşünce paylaşımı, kulüplerin ve de ilgili olanların bir ayara gelmesi  umarım daha kuvvetli ,icraatçı hamlelerle beslenir. Toplanmak ,bir şeyin iyi yada kötlüğünü tartışmak tabi ki önemlide ,en önemlisi bu işin takipçiliği ,bu işin uygulama alanı. Yinede Geyve kaymakamlığı önderliğinde Geyveli kulüplerin başlattığı Sporda Şiddete karşı alınacak önlemlerin tartışılmasını bu uğurda atılan önemli adım olarak görmek gerek. Aynı sesi diğer ilcelerdende bekliyoruz. Birlikten kuvvet doğar.

KARABERBER VE BİR ANI

Bir zamanlar bu şehirde bir Ekrem karaberber yaşadı ve ebediyete gitti. Giderken arkasında futbolun anılarla kaplı dosyasına çok şeyler bıraktı. Onun geçmişini ,onun bu ilin futboluna, kaleci olarak ,teknik adam olarak verdiklerini  bir kitapta toplamak gerek. Bendeniz Ekrem Karaberber  ,ile  çokşeyler yaşadım ,çok şeyler paylaştım. Bir gün Atatürk stadında zamanlar saha toprak değil, adeta zımpara gibi.  Ben ,Avni Karpuzcu ( şimdilerde İstanbulda ikamet ediyor) ,Ekrem karaberber  Üniversiteler arası maç seyrediyorum. Bir ara sakatlık oldu ve Ekrem hoca sahaya daldı . Gitmesiyle gelmesi bir oldu. Ne oldu hocam dedim. Yahu Nazım dedi bu öğrenci falan değil, Olsa olsa kilse papazı olur der. Meğer dedaviye gittiği Üniversiteli oyuncu saç sakalı uzamış ,hırpani bir görüntüsü varmış. Böyle fotoğraflara takıntısı olduğu için o gün Ekrem hoca böyle bir duruş sergilemişti. Hey gidi hocam hey. Bu gün artık sakal  toplumda ,bu gün artık  Basketbolde ,bu gün artık ,güreşte ,futbolda moda . Velhasılı kelam Sakalın girmediği spor alanı kalmadı.

AYAV BIRAKIYOR( KINACILARA SELAM SÖYLEDİ)

Feti  Ayav 1978 den beri iyi kötü Sakarya Voleybol üne İl temsilcisi MHK üyesi olarak hizmet verdi. Yaş kemale erdi ( 65) gitme vakti geldi.  Bu kadar uzun süre file üstünde , dışında görev yapan birini seven var ,sevmeyen var. Ama bir gerçek var Feti Ayav bu ilde tam 38 yıl salonlarda Voleybole hizmet vermiş. Bana göre sevmeyenden çok seveni vardır Ayav  fethinin bu alemde. Her fani ölümü tatacağı gibi , devlet memurluğunda olduğu gibi spora hizmet kapısıda 65 yaşı gördü mü kapanıyor. Ayav giderken Kınacılara selam söyledi. Bu kınacılar kim mi ,ben değilim. O yüzden üzerime alınmıyorum. Kınacılar  Feti Ayav giderken kınaları hazır tutsunlar notuda ona ait not olarak sofranın üstüne kondu.. Bunları ben değil ,ben kendimden buraya koymuyorum. Bunlar feti Ayavın Voleybol sohbetinde önüme koyduğu notlardan sadece bir kaçı. Güle güle sevgili Feti, bunca yılın içinde olacak o kadar hata, veya   hata değil de, bunu bazılarına sevimsiz gelebilirsiniz diye düzeltelim.  Sonuç dile kolay 38 yıllık bir Voleybole hizmet macerası bitiyor. Ha , birde bu işin bir başka yüzü daha var. Ayav MHK de yerini korursa bu sefer Voleybole üst seviye hizmet için önüne bir beş yıllık Voleybol paketi konulacak. Biz elimizdeki değerlerinin farkına , onlar aramızdan gittikten sonra anlıyoruz. Bence Feti  Ayav onlardan biri olarak Voleybolun hizmet  defterinde kendine yer bulacak.

HAKEMİN KUCAKLANMASI

UEFA Şampiyonlar liginde Beşiktaşın Nobali ile oynadığı maç gerilerde kaldı. Ama maçın bitişinde yaşanan görüntüler kolay kolay unutulacak gibi değil. Bu karşılaşmayı yöneten Dünyanın en iyi hakemi ünvanını şuan elinde bulunduran Mark Clattenburg  ,daha önce Avrupa şampiyonası finalinde Portekiz-Fransa maçında düdük çalmıştı. Vadefon Arenada  ( Ekki adı İnönü ) Beşiktaş –Nobali maçı bitti müsabakanın hakemi tebrikler ve kucaklaşmalar eşliğinde evine gitti. Bizim evin futbolundada böylesi anıların kök salması dileği ile musadenizle, yine içinde hakem ve eski hakemlerin olduğu bir başka konuya gideceğim.

ANLAT TOROĞLU ANLAT

Beşiktaş Trabzon maçı sonrası Erman efendi anlatıyor, Yusuf ,Yusuf hakem dediğinde mangal gibi yürek olacak.(Bunu derken maçın Hakemi Mete kalkanı  ön plana taşıyor.) Doğru söylüyor. Hakem korkmayacak , hakemin kafasında tilki dolaşmayacak, hakem gördüğünü çalacak. Erman efendi ( Hoş biz onuda çok iyi biliriz) anlatmaya devam ediyor ,soluklanıp bu sefer MHK sallıyor. Onlar şimdilerde iyi para alıyorlar ,  o yüzden o koltuğu bırakmazlar diyor. İyi para  aldıkları doğru. Şartların geçmişe göre çok daha iyi olduğu doğru. Çakar ve Toroğlu efendilere sormak gerek, tu kaka diye eleştirdiğiniz MHK lerde hakemliği bıraktıktan sonra  neden bu güne kadar görev almadınız ? Ben söyleyeyim. Ekranda atıp tutup reyting yapan yorumlarla köşe olmak  varken, hakem camiasına gelmediniz. Oysa size gelin buraya diyenler çoktu. Gelmezsiniz, gelmezsiniz. Biriniz Doktorluğu ,birini  kapsım allığı bu yüzden yapma gereği duymadınız. Ekrandan ona buna ateş ederek, çukkaları cepe atmak varken ,niye kendinizi rizke edesiniz ki..

NİSAN ŞAKASI OLMADI

Başkan İsmail Gürses iki maç üst üste yaşanan galibiyetlerin ardından şampiyonluk tarihi vermiş. Ordu maçına sayılı saatler kala Rüstemlerde Basına şampiyonluk tarihini açıklamış. Akıllı Uyanık İsmail Başkan 1 Nisan şakası olmaması adına Sakaryasporun TFF 2 ligine çıkış tarihini 2 Nisan olarak açıklamış. Ne diyelim Başkan Allah gönlüne göre versin. 2 Nisanda gelir  ,3 Nisanda gelir. Yaşam devam ettikçe , yaşayanlar görür. Tarih verenler, tarih önünde resim verirler. Ben bu işin sonunda ortaya çıkan resmin içinde mutluluk olmasını isterim .Efendim bu haftada bendenizden bu kadar. Musadenizle sofrayı topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!