(Salı Sofrası) Kabustan geç uyandık

featured

Salı Sofrası

Kabustan geç uyandık

Hiçbir maç için önceden futbol ve sonuç hikâyesinin yazılamayacağının tipik örneğini, en yaşlı oyuncusu 21 yaşında olan Manisa maçında yaşadık. Bu maçı kolay görerek, sarı kart sınırında olan oyuncuyu gelecek haftaların zorluğunu görerek, olası cezadan kurtarmak adına hesap yapma cinliği az daha bize pahalıya mal olacaktı. Sakaryaspor iyi oynamıyor. Sakaryasporun futboldaki rot balans ayarı, kadro derinliği olmadığı için sakat ve de cezalı oyuncuları olmadığı maçlarda bozuluyor. Sakaryaspor ilk yarıda İlyasla müthiş bir pozisyonu kaçırdı. Gol olsaydı bu maçın hikayesi farklı yazılırdı. Ama olmadı. Ondan sonra Genç Manisa daha ilk atak yolculuğunda bulduğu golle kafamızı allak bullak etti. İkinci yarıda baskı var, pozisyon yok. Ama Manisa çıktığı kontratak yolculuğunda öylesine akıllı çıkış yaptıki tribünleri buz gibi soğutan ikinci golü attı. Sakaryasporun uyandıran  ben bu maçı nasıl olsa kazanırım havasından bu golden sonra kurtuldu.  Bu konuyla biraz alakalı bir nota bakalım. İsmail Ertekin Sakaryaspor macerasına manisada galibiyetle başlamıştı, biliyor musunuz o gün bu gün Sakaryaspor hiç kaybetmedi. Umarım bundan sonrada kaybetmez.

UZUN ADAM ( UMİT YASİN)

Ben bu çoçuğun futbolcu kimliğini, savaşçı yapısını çok seviyorum. Her yan toplarda rakip kale önünde etkili oluyor. Manisaspor önünde dakikalar 74 gösterirken Ümit Yasin  karambolden önünde kalan topu alt doksana adeta mıhladı. Fark bire düştükten sonra şans topuda bize el çırptı. 80 de maçın bana göre önemli isim lirinden olan kaleci Deniz topu sektirdi dev reye yine Umut  Yasin girdi. Beraberliğe taşınan oyunun Sonrasında bir kişide eksik kalan manisanın direncinin kırıldığı anlarda İlyas Çakman devreye girdi ve sonu kabus gibi bitmek adına stad da kol gezen olası puan kaybını zafere dönüştüren golü attı. Manisa  tecrübesiz, Manisa eline geçirdiği fırsatı sonuna kadar taşıyacak oyunculardan kurulu değil. Böyle bir futbol günlüğünden her zaman böyle mutlu ayrılamazsınız. Kazamız mübarek olsun diyerek

HERKESE HAVA YÜKLEMİŞ

Sakaryasporun teknik sorumlusu İsmail Ertekin gecen haftanın  basın toplan tısında Sakaryasporun lig sonu falına bakmış. Baktığı falda Sakaryaspora 72 puanla TFF birinci ligine çıkış var. Tecrübeli hoca bunun için birlikten, bunun için huzurdan bahsetmiş. Ertekin hoca Sakaryaspor  kazanırsa, Sakaryaspor bir üst ligi görürse bundan sadece ben, sadece futbolcular, sadece yönetim değil bütün şehir kazanır demiş. Kurnaz hoca saçlarını bedava dan ağartmamış. TFF 1 ligine giden yol için şehrin herkesi mini bu işe ortak etmeye davetiye çıkarmış. Bu arada birde v ar olduğunu iddia ettiği bir kesiminde, isim vermeden ateş hattına atmış. Biz olmadıktan sonra bu takım şampiyon olmasın diyenlerde varmış. V ar yok ben bilmem ,ama bir gerçek var Sakaryasporun bu gün ki futbol yürüyüşüne  herkes el vermeli. Bu konuda Teknik sorumlunun tespitleri  bizimde iddia ettiğimiz tespitlerdir.

TEYFİK NASIL KALDI?

Sakaryasporda devre arası kampı öncesi kendinize kulüp bulun denilen oyuncu grubundan ikisi Umut ve Tevfik kendine kulüp bulamayınca Rüstemlere döndüler. Transferi açamadığımız için bu dönüşe sevinenlerdenim. Teknik sorumlu önce Teyfikin dönüşüne sonra Umut’un dönüşüne aralıklar halinde bu işin içine kendi düşüncelerini de ekleyerek onay vermişti. Bu dönüşler nasıl oldu? Bir rivayete göre Teyfikin geri dönüşünde bir ikna varmış. Nasıl mı? Biz demiyoruz bu bir iddia ,bu bir rivayet. Sözde Teyfik yönetime sezon sonu bitecek olan sözleşmesini uzatma şartı ile dönerim demiş. Doğrumu demiş? Demişse karşılığında kendisine ne gibi transfer ücreti teklif edildi? Bize iletilen transfer ücreti var ama açıklamak doğru olmaz. Bu söylenti, bu iddia ne derece doğru ? Umarım yönetim çıkar  kamuoyundaki bu söylentilerin ne derece doğru oldu mu, veya bu iddianın  aslının olmadığını kamuoyu ile paylaşır.

GECEN HAFTANIN ALKIŞI ( HALİM BURUCU )

Serdivanspor Başkanı Halim Burucu takımının son olarak farklı yenildiği Çilimli maçına değil de Sakaryasporun Uşakla oynadığı maça gitmiş.  Başkan takımından ilk kez ayrı kalmış. Gerekçesinden Cavit Dereliye şöyle açıklamış. Karasu maçından sonra futbolcularının verdiği tepkiye kızdığını belirten Başkan Burucu, bu centilmenlik dışı görüntülerin, kazanılan bir maç sonrası ortaya çıkmasına çok içerlemiş. Ve tepki olarak ta takımın maçına gitmediği gibi karasu maçı için oyuncularına prim bile vermemiş. Başkan Halim Burucunun Serdivan Karasu maçı sonrası yaşanan futbol dışı çirkinlikten takımıda pay uzatıp kendine göre tepki koymasını önemsiyoruz. Bu nedenlerde gecen haftanın futbol alkışından önemli payı ona uzatıyoruz.

OLCAY VE SAKATLIK

Şuan Trabzon’da olan, takımla çalışmayan ama, halen bu takımın sözleşmeli oyuncusu olan Olcay ın anlattıkları bir program başlığı oldu. Olcay gurbetçi kökenli oyuncu olduğu için Türkiye liglerinde sıkça yaşanan uzun süreli sakatlıklar için bakın ne demiş. Almanyada bize sadece futbol ve onun incelikleri öğretilmedi, bize ayrıca sakatlıklarla ilgilide eğitim verildi. Bize sakatlıklardan nasıl korunacağımız futbolu öğrenmeye, futbolda gelişmeye yüz tuttuğumuz anlarda ders olarak verildi. Buyurun buradan yakın. Futbolda sadece futbolda değil her konuda nasıl geride kaldığımıza bir örnekte futbolcu sakatlıkları. Olcay’a inanmamak ne mümkün? Bakın bakalım Türkiye’deki sakatlıklar nasıl oluyor ve neden uzun süreli oluyor.

MHK NİHAYET ( ILGAZDA GİTTİ)

Yusuf Namağlu Başkanlığındaki MHK gitti. Sezon sonu beklentisi vardı ama Kayseri -FB,GS Trabzon maçındaki hakem rezaletleri gidişi erkene çekti. Ben bu gidişin içinde ben şahsen Murat Ilgaz’a çok sevindim. Görevde olduğu sürece bakmakla yükümlü olduğu Sakarya Bölgesine Dernek ve ASKF çağrısına rağmen hiç gelmeyen oturduğu yerden kendine yanlış bilgiler uçuran ların getirdiği bilgilere bakarak Sakarya’yı kafasında yanlış şekillendiren bir MHK üyesi olarak iz bıraktı bende. Umarım gelen MHK tesisleşmede yükselen il olan Sakarya’yı göz artı etmez. Umarım dışarıdan gazel okuyanları değil bu işin başında olanlardan dinler sakarya gerçeğini.

YENİSİ GELDİ

Son haftalardaki hakem hatalarının başını yediği Yusuf Namoğlu Başkanlığındaki MHK nin yeri doldu. Sabri Çelik Başkanlığında kurulan kurulda var olan isimler Sakarya’daki Dernek yönetimine ve de Sakaryanın yaşayan efsane ismi ,eski MHK üyesi A.Kadire yakın isimler. Hele hele yeni kurulan MHK deki Mustafa Çulcu Sakarya’nın içini dışını çok iyi bilen, Özgür Aygüne, Ahmet Öztürke çok yakın bir isim. Bana göre yeni MHK Sakarya’da koltuk bekleyen muhalif grubun derdine derman olamaz.

DÜŞENİN DOSTU OLMAZ

Harbiş gecen hafta Erenlerde lider hendek dereköyden 11 gol yedi. Proje ürünü takım olarak süper lige çıkan Harbişsporda gittikçe dip yaparken, projenin ayaklarınınsa sağlam olmadığı ortaya çıktı. Ne olursan olan ne projesi olursan ol, içinde futbola yatkın oyuncu grubun yoksa ezilir gidersin. Süper lig çok genç yapıyı kaldırmadığına gecen sene Akartepe örneğinde gördük. Bu tip takımların kendilerini deneyeceği lig Süper amatör küme değil. Olsa bile, elinde imkan yoksa ,futbolcular her maç ezilmenin burukluğunu yaşarsa sonunda şamar oğlanına dönersiniz. Özetle hendek dere köyün 11 gol attığı harbişin bu halini görünce biz bu futbol resminin baş uçuna Düşenin dostu olmaz tabelasını asarız. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!