Salı Sofrası İyi puan

Salı Sofrası  İyi puan

Sakaryaspor Payas faciasının ardından İlhan varla çıktığı ikinci maçında bir puan buldu. Dostluk rüzgarlarının her yeri sardığı bir maçın içinden çıkan bir puan,aslına bakarsanız  iyi puan. Bu puanı iyi yapan futbol faktörü içinde, Diyarbekirin grupta bulunduğu yerin yansıra, bu grubun iyi takımlarından olması. Bir puan iyi puan am,a ilk beş uçtu uçacak. Bu yüzden bizim beraberliklere ayıracak vaktimiz yok. Son hafta maçlarından sonra Etmesgutun TFF 2 ligine direk bilet almak adına uçuşa geçtiğini görüyorum. Sonra ilk beşin fotoğrafına bakıyorum. Diyarbekir, Of , Adliye, Bodrum  arayı açıyor. Eğer bu sıralama böyle devam edecek olursa    şayet, Playof un içinde Sakaryasporun ismini görmek çok ama çok zor. Sakaryasporun yukarıdakilerle maçı kalmadı. Yukarıdakiler çok kan kaybederken Sakaryaspor hep kazanırsa , yeniden hesap yapma şansımız olacak . Böyle bir şans futbolda bazen bir takımın kapısını çalabiliyor ama bizim takım kalan maçları kazanabilecek mi?

AYDIN HAVASI

Sakaryaspor Başkanı Selahattin Aydın Payas façasının ardından gecen hafta Salı günü ikinci evinde basının karşısına çıktı. Rüstemlerdeki Emekliler cennetinde Başkan Aydın üç ana başlıktan oluşan düşüncelerini birer birer sıralamış. 1) Kimin gideceğine 3-5 K… kırık belirleyemez. 2) İyi insanlar derken neyi kastediyor bilinmez  ,İyi insanların tribünlere gelmemesi tribünler yüzünden demiş.3) Yönetimsel anlamda geçmiş defterleri karıştırmamaya çalışıyoruz. Ve eklemiş biz sportif anlamda değil ama yönetimsel anlamda başarılıyız. Selahattin Başkanın yaptığı Basın toplantısı için en iyi başlığı Medya Yazar Com kullanmış. Oda Cumhurbaşkanı gibi konuştu. Ben gidersem  …Selahattin Aydın yönetimi biz başarılıyız diyor ? Neye göre , ne yaptın. Bu sürece cebinden ne verdin. Parasal yönde senin ne katkın oldu? Ben söyleyeyim  ,koskoca SIFIR. Kulüp olmak adına ne yaptınız? Bir tane iyi bir şey işaret edin. Tribünlere  iyi insanların gelmemesi bu taraftar grubu yüzünden .( Bu kısmen doğru bir tespit.)Bu yönde şikayetler bizede çok geldi.  Bir Başkan ne kadar dolu olursa olsun ,ağzından çıkana dikkat edecek. kimin gideceğine  3-5 K.. Kırık belirleyemez demiş. Şık düşmedi. Nasılki Selahattin Aydına hakarete varan tezahürata karşıysak ,onun argo duruşu içindeki bu açıklamasınada karşı dururuz. Sonuç bu gün için gitmeye niyeti olmayan selahattin Aydının ipini tribünler değil,şehri emin isterse kesilir. Gerisi hikaye. Orada  Onların beraberliklerinde başarıdan çok siyasal yandaşlık kol kola gezdiğine göre ,herkes işine baksın. Aslonan ak düşüncedeki insanalara nerede olursa bir koltuk vermek. Aydında bu ünvanıyla koltuk kaplamış durumda. Bana göre Lafontenden masallar anlatmış Aydın Başkan. Artık o masalları çocuklar bile okumuyor. Çünkü günün iktidarı o masalların içini boşaltıp yeni kendine uyarlı masallar yarattı. Selahattin Aydının anlattıklarıda günün iktidar masallarını andırıyor. Bu arada gecen hafta içinde Hakemler tarafından Orman parkta ağırlanan BŞB Başkanı Zeki Toçoğlu Selahattin Aydın varsa ben varım, yoksa  bende yokum dedi. Yani sizin anlayacağınız Mayıs kongresi için Zeki Toçoğlu hep bildik şeyler söyledi. Daha önce bu konuyla ilgili yazdığımiçin daha fazla bu konunun üzerine gidip kafanızı şişirmek istemiyorum.

ZİYA VE ARİF

Sakaryanın  yetiştirdiği kuşaklar ,ben Sakaryalıyım diyenlerin azaldığı Sakarya’dan bir resim içinde iki insan çıktı karşıma. Ziya ve eski ANP ilce Başkanlarından Arif Ar ucadan bahsedeceğim bu gün sizlere. Bende onların kuşağından olduğum için, yolda kol kola gezen bu ikiliyi resimlerde ölümsüzleştirmek adına aldım köşeme taşıdım. Ziya Balaban eski Uniroyalli sağbeklerden  ,Arifde eski basketçi ve de siyasetçi olarak bu ilde iz bırakmışlar. Şimdi onlar yetmişli yaşlara koşarken birbirlerinin koluna girmişler eskiden yürüdükleri   yolları kolaçan ediyorlar.

KÖRFEZ AYAKLANDI

19.Bin 257 Biletli seyirci. Komşunun tribünleri uzun yıllardır çekilen çilenin ardından Baldan 3 lige gelişini kutlarken kapalı gişe oynuyor. Renktaş ezeli rakibimiz bu gelişinde ayaklarını yere sağlam basarak geliyor. Bu gelişin içinde geçmişten ders alınışın izlerinin olduğunu  ,komşunun Futbol bahçesinden ulaştığımız bilgilerden anlıyoruz. Kim ne derse desin her alanda çok şeyi bağlaştığımız Kocaelisporun liglere dönmesin i,Playofda başarılı olmasını  ben önemsiyorum. İnşallah 12 takımını 3 lige çıkmak adına verecekleri tek maçlık eleme müsabakalarında başarılı olup tekrar profesyonel yaşama geri dönerler .Yıllardır birbirimizi çekememekte, onlar bizim Futbolunun tarihsel arenasındaki tek rekabet alanımız. Duyduk ki Kocaelispor yönetimi 50 yıl anısına forma yaptırmış. Formaların kapışılmaya başlandığı haberleri  ,kulübe gelir getirici bu düşüncenin  Taraftarlar tarafından önemsendiğini duyduk. Düşünü yorumda Selahattin  Aydın ve ekibi böyle bir kampanya yapsa  ,sonuç ne olur? Ben söyleyeyim ister ak ,ister pak olun sevilmedikten sonra ne yazar. Sporda sevgi her şeyden çok daha önemlidir.

YELKEN –KUZEY ÜMREDE

Allah kabul etsin. Spor kamuoyunun bilinen iki yüzü kutsal topraklara gitmişler. Eski ASKF Yönetim kurulu Üyesi Mehmet Yelken ile ,yine son olarak Yaşar Zımbayla girdiği Başkanlık yarışını kaybeden Yılmaz Kuzey şu sıralar  Kutsal topraklarda yanlarında yakınlarıyla beraber Ümre ziyaretini gerçekleştiriyorlar. Yelken ve Kuzey büyük bir olasılıkla bu hafta sonu Ümre ziyaretini tamamlayıp Sakaryaya dönecekler. Eh artık onlardan Ümre ziyaretinin lezzetini tatını dinleriz.

SERDİVANIN ARABASI

Serdivanspor tarihi kadar olmasa da  Serdivansporu maçlara taşıyan emektar otobüs Bartına giderken Boluda yolda kalmış. İyiki kalmış. Bu vesileyle Serdivan belediye Başkanı Balda bu ili en iyi şekilde temsil eden Sarı Siyahlı ekibin eski arabasını yenileme sözü vermiş. Bazen bir olay bazı şeyleri değiştirir ya buda ona benzer bir şekilde yaşama geçmiş. Bu arada Bartında lidere kafa tutan Serdivan birde bunun üstüne aldığı beraberlik karşısında, futbol mağduru olarak sahada mahsur kalmıştı. Kısacası Balın hesabını kitabını bilen takımı Serdivanspor mutavazi kadro yapısıyla Bartından aldığı puanla grupta liderlik hesapı yapan takımları hizaya getirdi. Kendi yukarıda değil ama futbol gönlünde pes etmeyen düşünce Serdivanın önemli özelliği . Onunla oynayanlar onun bulunduğu yere bakarlarsa yanlılrlar. Tıbkı Bartın gibi. Efendim bu haftalıkta bizim sofradan bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!