Salı Sofrası İstikrar nerede?

Salı Sofrası  İstikrar nerede?

Sakaryaspor iyi başladığı ikinci yarıda, iki hafta içinde futbol torbasından çıkan skorlarla bizi hayal kırıklığı ile çabuk  baş başa bıraktı. İki haftada eridik, bitmedik ama, önemli puansal yaralar aldık.  Bu Sakaryasporun başındaki bu yönetim olduğu müddetçe ,futbolu bilenler değil, siyasi yandaş tayfaları idare ettikçe, bu sonuçlar Rüstemlerden ayrılmaz.İkinci yarıda kurulan kadronun da ,ikinci yarıda takımın başına gelirken Teknik adamlık kariyerini incelediğim,CDS ni  beğendiğim yeni teknik sorumlunun oyuncu tercihlerini görünce ,Sakaryasporun umut veren fotoğrafının bayağı eksik kaldığını gördüm diyebilirim.  Bu İnce dal  kardeşte Teknik adam karizmasını erken çizdirmeye başladı. Bazı futbolculardaki inadım inat düşüncesi bizi ürkütüyor. Benim aldığım adam, ben kefil olurum mantığı ise kadro tercihi , Zarada çuvallamamıza kızmamak gerek. İki haftada giden beş puan, iki üst düzey olmayan takımlar önünde, dönüşü olmayan futbol çöplüğüne gitti. Geride olan  ,üst sırayı yakalama düşüncesi içinde resim veren bir takımın, böylesine puanları erken kaybetmesi ,hayra alamet değildir. Futbol topunun olduğu yerde istikrar olmalı. İki ileri giderken gaz kesip ,  iki geriye giderseniz o futbol gemisi karayı zor görür. İki gördük  ,iki görmedik. Gördüklerimiz içinde kayıp iki puan , görmediğimiz futbol yolculuğunda ise giden üç puanın nasıl gittiğine şahit olamadık. Gördüklerimizle görmediklerimizi harmanlayınca, istikrarsız bir futbol yolculuğu ile kucaklaştığımızı söylemek mümkün.

ÖZGÜR ÖNCESİ

Kırkpınarspor  Süper ligin ilk yarısında beş puan kaybı ile en yüksel yerde kalırken rakiplerinde  önemli puan farkı atmıştı.Herkesin mütevazi oyuncu grubu ile yaptıklarına alkış tuttuğu bu ekip, ilk yarıda ki kadro yapısının içine bu ilin her eve lazım usta oyuncusu Serdıvanlı  Özgürü paraya kıyıp aldı. İyi oyuncu , iyi getirisi olur diye bir kavram futbolda bazen geri tepiyor. Sapanca maçında Özgür sahadaydı ,  Kırkpınar kaybetti. As Akyazı maçında Özgür sahadaydı , Kırkpınar bu sefer berabere kaldı. Bu kez hedef büyütmek isteyen Sarı Lacivertli ekibin Özgürle çıkış hayallerine direk kırmızı eklendi. Özgür kötü oyuncumu ? Hayır. Özgür Kırkpınara faydalı olurmu? Kısa vadede her şey çük diye oturmaz Bunun böyle olmadığını iki maç bize gösterdi.. Kırkpınar ve   Özgürün birbirlerine alışma süreci bir geçsin bakalım ortaya nasıl bir sonuç çıkacak.  Ferizli maçı çok önemliydi ,o önemli maçı savaşan ,sahada basmadık yer bırakmayan mevcut kadro kazandı.

ALTYAPIDAN KACAN KACANA

Sakaryaspor Alt yapısı kan kaybediyor. Özellikle Selahattin Aydın ve ekibnin alt yapıdan yetişen gençlere karşı takındığı tavır ,onları önemsemez hali bu süreci tetikliyor. Ekrem Kara berber tesislerine herkesten fazla gidip gelen Sırrı Şanlı yazmış, Ne olacak Alt yapının hali. Sırrı Hocanın yazdıklarına bende imza atar, size de Sportif 54 de konuyla ilgili yazısını okumanızı tavsiye ederim. Sportif 54 de ayrıca Alt yapıdan kaçan kaçana başlığı ile bir haber var. Son olarak U 17 Takım kaptanı Furkan Özcan Bursaspora gitmiş. Neden gitmiş  ,niçin gitmiş? Bu  soruların yanıtı yukarıda saklı. Bir başka ayrılık haberinde U19 dan Fatih ismi geçiyor. Bu arada Bursaspora giden Furyanın Elit liginde Beşiktaş maçında yeni takımının formasını giydiğini buraya not düşelim. Sakaryasporun maaşlı yönetimi sayesinde Sakaryaspor alt yapısı da tercih edilen futbol kapısı olmaktan çıkarken bu işte beceriksiz alt yapı eğitimine de pay uzatmaya biz devam edelim. Eğer bir ilin alt yapı takımları o ilin tek profosyenel takımından futbolcularını esirgemeye başlamışsa , orada yönetimden sonra ak pak alt yapı hocalarıda kendilerine pay uzatsınlar. Diploma yükseltmek bu işin cazibesine ne kadar katkı veriyor dersiniz.

KİME KIZALIM ?

Amatör Futbolda sevgi ,Amatör futbolda saygı ,Amatör futbolda hakemlere sevgi bunalımı  yaşanıyor. İstediğini alamayan takımların hedefinde genelde müsabakaları yöneten hakemler var. Futbol sahalarındaki şiddet günümüz Türkiyesinden farklı değil. Son yaşanan olaylardan sonra ASKF,İHK,TFFHGD Başkanları ,Hüseyin Kama Amatör Spor evinde toplanıp hep beraber yaşananları masaya yatırdılar. İlgili primlerin ortak akılla, yaşananları protesto etmesi , kimsenin ,kimsenin üstüne basmadan hakemlere uzanan elleri kınaması umarım gelecekte daha da kızışacak futbol sayfasına, kara leke olmaktan uzak daha centilmence olaylarla yer eder. Bu arada Hem dernek Başkanı , Hem de İHK başkanı Sporda Şiddet 6222 nolu  yasasının gerekliliğinin Sakarya da uygulanmadığını ,bu yasanın ilgililer tarafından uygulanmaya konulmasıyla stad larda ki saha içi ve saha dışı, tribünlerdeki Şiddet olaylarının önlenebileceğine vurgu yaptılar. Gerekenler yapılırsa çok şeylerin değişebileceğini herkes gibi bizde biliyoruz da..

SİTEDE HAKEMLER YOK

Gecen Perşembe gününe kadar saat gibi çalışan   Sakarya İHK nin adresi Cuma günü kapalıydı. Haftanın hakem ve gözlemcilerini takip etme şansımız böyle olunca da ortadan kalktı. Eğer gerçekten sitede bir arıza varsa, buna sözümüz olmaz. Yok fiyasko atamaları önceden bilinmesin diyerek bu işin içine çinlik katılıyorsa eğer , biz ona şunu demek isteriz ,doğru yaptıklarına inananlar korkmazlar ,cesur olurlar. Ama bunlar içine kapanık , içten pazarlı bir kurul. Gözlemci kadrosuna yeni isimleri nasıl kattıklarını, kendi dünyalarına yakın hakemlere nasıl adaletli maçlar dağıttıklarını ,bu yüzdende pırıl guven hakemlerin genç yaşta evlerine çekildiklerini  unutmuş değiliz. Bu nedenle de sitenin sürpriz çöküşü bana şahsen hiç ama hiç inandırıcı gelmedi. İnanın inanmayı çok isterdim.

İŞTE  SPOR İŞTE SEVGİ

Uğur Garan günün İHK sinin kesik attığı bir futbol hakemi. Uğur Garan BŞB Basketbol maçı öncesi sevdiğine , hayatını birleştirmek adına kalbine kazıdığı Rana ismindeki kız arkadaşına, tribünlerden mikrofon elinde aşkı ilan eşliğinde, evlenme teklif etmiş. Gönül isterdeki  Garan bu fotoğrafı kendi dünyasında yer alan Futbol Hakemliği yaparken, bir maç öncesi yaşama geçirseydi. Ne yapsın garan böyle bir şansı bu gün olmadığı için, daha kalabalık bir atmosferde bir basket akşamında  aşkını sevdiği arkadaşına ilan etmiş ve karşılığını almış.. Güzel  bir resim güzel bir anı. Bizim sofradan Uğur Garana ve güzel arkadaşı Ranaya mutluluk çeşmesinden bir ömür boyu beraberce içmelerini dileriz. İşte Spor işte sporun içinden güzel bir an .Aldık sofraya koyduk.

KARAOĞLAN ÇIKIŞTA
Nihayet MHK Atilla Karaoğlanı keşfetti. Bu çocuk gitti kupada kendine verilen şansı iyi değerlendirdi. Böyle oluncada TFF 2 lig kapıları birden ona açıldı. Bünyemin gezerin bizzat Konyada izlediği Atilla Karaoğlana bu saatten sonra daha fazla bu işe zaman ayırmak, daha fazla sorumluluk almak  düşüyor. Sakaryada eskiyen yüzlerin yenilenmesi Atilla Karaoğlanla başlayabilir. Hemen şunu da belirtmek gerek Sakaryaya bir Atilla yetmez. Bu arada Tuzladaki maçtan Atilla Karaoğlanın yönetimi adına olumlu görüş geldi. Atilla Karaoğlan ve sakarya hakemliği adına sevindim .Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olmamaları  alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!