Salı Sofrası İstatistik

featured

Salı Sofrası

İstatistik

Sakaryaspor TFF 1 ligi hedef tahtasına koyduğu yolda ikinci yarı yada ilk yarı puan performansı ile başladı. Osman Özdemir zamanında Karşıyaka, Bugsaş maçlarını berabere gecen Sakaryaspor o dönemde  Olimpiyatta Hacettepe’yi 2-1 yenmişti. Korukır döneminde ne oldu? Karşıyaka’yı 1-0 yendik, Bugsaş ve Hacettepe ile golsüz berabere kaldık. Sonuç üç maçta yaşanan puan kaybı dörtte takılı kaldı. Bu istatiki bilgileri Özdemir zamanında feryattı figan  edenlerin önüne koyuyorum. Kısacası  dün den farkı yok denilebilecek bir Sakaryaspor yolculuğu ligin ikinci yarısının ilk üç haftasında karşımızda duruyor. Amacımız dünle bu günü kavga ettirerek kafa karıştırmak değil. Sadece sezon planlaması içinde sırıtan gerçekleri sizlerle paylaşmak adına bunları yazıyorum. Zırt pırt teknik adam değişikliği ,zırt pırt oyuncu değiştirerek başarıyı yakalamak ,her zaman cuk diye yerine oturmaz.

BİR PUANIN MAZERETİ

Ankaradan gelen 0-0 lık beraberliğin içine nasıl bir futbol mazereti konulabilir? Burak Bekaroğlunun 30 dakikada bariz gol şansından kırmızı görmesiyle bir kişi eksik kalmak, kalan 60 dakikayı böyle tamamlamak, aynı puana sahip bir takımla buna rağmen berabere kalmak hiç yoktan iyidir. Bu beraberliğin içinden bir başka ayrıntıda var, olası puan eşitliği halinde Hacettepe’ye ikili averajda biz öndeyiz. Ve bu beraberlik sonrası liderin yedi, takipçisi Urfanın dört puan gerisinde kaldık. Hacettepe -Bugsaş ile beraber Sakaryaspor 35 puanda . Şimdilik bu takımları averaj konusu birbirinden ayırmış durumda. Görülen oki yedi takım arasında hem bir olmak ,hemde playof vizesi almak adına büyük yarış olacak. Bir başka gerçek iki haftada kaybedilen dört puan TFF 1 lig hedefimizi fena halde hırpalamış. Bunu ben değil grupta oluşan puan durumu söylüyor.

ANKARA RAPORU

Ankara’daki Hacettepe maçının futbol  hikayesi içinde Burak’ın oyun gereği pariz gol şansından kırmızı görmesinin önemine sığınmış Teknik sorumlu Engin Korukır. Bu kart sonrası oyun planında dengelerin alt üst olduğuna değinmiş bizim hoca. Doğrudur, amma velakin futbolun içinde bu var. Öyleyse bir takımın başında olan teknik adamın bu doğrultuda olası durumlar için, önceden futbol cebinde buna göre önlem planı koymalı. Buna rağmen Ankarada oynanan oyun için skor için adil sonuç diyenler var. Engin Korukır bir kişi eksik olduğumuz karşılaşmanın özetini Basın mensupları ile paylaşırken maç sonrası görüşlerinde, net pozisyonları biz kaçırdık demiş. Hatta birde penaltımızın verilmediği iddialarını ortaya atmış. Yeni transfer lerden Cenk  ile Yunus Emeninde forma giydiği karşılaşmada Batuhan oyunda kaldığı süreler içinde gol noktalarında rakibi hırpalayan bir görüntü çizmiş. Ankara raporu içinde yeni transferler  Yunus Emre ile Çenk oynadıkları futbolla ,iyi transferler intibasını Rüstemlere taşıdıkları bilgisi önümüze kondu. İstanbulspordan kiralık alınan Yunus Emre için şehirde esen iyi transfer rüzgarı ilk meyvesini Ankarada vermesi Sakaryaspor adına TFF 1 lig yarışı için önemli kazanım diyenlere bizde katılırız. Ve bir şey daha ,ara transfer hamlelerinde görülen oki , Gürses Başkan bu konuda doğru adımlar atmış. Üç yanlıştan bir doğru çıkmasında önemli transfer ayrıntısı .

MAHİR KESİK YEDİ

Ankarada  Hacettepe önünde bir hafta evvel, kaçırdıklarıyla hayal kırıklığı yaratan, taraftarın hedef tahtası olan Mahire forma uzatılmadı. Teknik sorumlu Engin Korukır , onun yerine Tevfik’e forma uzatırken ,diğer değişiklik haklarını Ferhat Yazgan’ın yerine yeni transfer Yunus Emre ile Ramazan Cevikin  yerine de  Batuhan’a şans verdi. İlk on birde yer alan Tevfik Köse ise Burakın kırmızı görmesi sonrası, zorunlu olarak oyun formatı gereği  41 dakikada yerini yeni transfer Stoper  Cenke bıraktı.

NEDEN SAKARYASPOR DEĞİLDE,FETHİYE

Sakaryada geleceği olan oyuncu gruplarının bir çoğu bu şehrin marka değeri en yüksek olan Sakaryasporu değilde ,il dışı takımları tercih ediyorlar. Bir bakıyorsunuz Erenler sporlu, bir bakıyorsunuz Ankaragücülü ,bir bakıyorsunuz Harbişssporlu gençler dışarıdan ilimizi gözleyen takımların alt yapılarına gidiyorlar. Ne den ? Son olarak Kocaali sporun U 17 takımından üç oyuncu Kamil Kurt, Selim Akın ve Melih Tarakcı isimli oyuncular Fethiye U 17 takımına transfer oldular. Merakımı hoş görün , alt yapı da ki kadrolu hocalar bu gençleri izlediler mi? Devam ediyorum ,Kocaalispor yönetimi bu gençleri Sakaryaspora tavsiye etti mi ? İlgili olanlar bu soruların içini doldururlarsa sevinirim. Doğrusunu isterseniz Sakaryaspor dururken, amatör takımlarımızın alt yapısından yetişen oyuncuları öncelik olarak dışarıyı tercih etmeleri ağrıma gidiyor. Sizin gitmiyor mu ?

PAZARKÖYÜN EĞİTİM KISMI, YOK HÜKMÜNDEDİR

Pazarköy Eğitim Taş kısığı maçı sonrası yaşananları karşılığı taraflara dağıtıldı. Sucun ağırlık tarafından olan Pazarköy Eğitimsporun sekiz futbolcusundan yedisine 20 maç, biri nede 10 maç resmi müsabakalardan men cezası verilmiş. Bitmedi Pazarköy Eğitim sahası geçici olarak kapatıldı. Yetmedi Pazarköy Eğitim on maçta dışarıda oynayarak sezonu sürgünde kapatacak. Eğitim cehaleti ortadan kaldırır. Eğitim sevgiyi, Eğitim hoşgörüyü, Eğitim ,sporda dostluğu işaret eder. Taş kısığı maçında rakiplerine vahşice saldıran Pazarköy spora Eğitim yakıştırması fazla gelir. Onlara Pazarköyspor deyin geçin. Eğitim çok ama çok anlamlı bir kelimedir. Lütfen bu unvan onu yüreğinde hisseden ,eğitimi önemseyenlere verin .

HAKEMİNİDE AL GEL

Süper ligte son haftalarda Aykut Kocamınım hakemlere takılı beyanatları gündem teşkil ediyor. Bana göre hakemlerden ağlamaması gereken takımlar adları üç büyük olan takımlardır. Ama her nedense en fazlada onların sesi çıkar bu konuda. Kocamanın haklı olduğu yanları yok mu? Tamamen haksız olduğu söylenemez. Amma velakin futbol topunun yuvarlandığı alanlarda hakem hataları dün vardı bu günde var. Aykut Kocamanın bu serzenişin Basın mensupları i Konya maçı sonrası FB nin bu hafta sonu oynayacağı  BŞB Teknik sorumlusu Abdullah Avcıya hatırlatmışlar. Avcının yanıtı Aykut Komana kapak olacak türden. Öyleyse bu hafta Başakşehire gelirken hakemini de yanına alıp öyle gelsin. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!