Salı Sofrası İsmailler…………

Salı Sofrası  İsmailler…………

Sakaryasporda Başkan İsmail Gürses yanına iki adaş daha buldu. Başkan İsmail Gürses, Teknik Direktör İsmail ,olmadı  yeni teknik sorumlunun yanında, ikinci adam pozisyonunda olan yardımcının adı da İsmail Öz. Büyük hedefler gösterip küçük hamleler yapan yönetimin İsmail Öz tercihinin Büyükşehirden paketleme servis olduğunu düşünenler çok. Hatta beni de onlara Dahil edebilirinizde biri bu konuda ben denize  bir tiyo verdi. Verilen triyoya benim aklıma yattı. Belki sizin de aklınıza yatabilir. Derler ki Öz tercihinde maliyet düşüklüğü ön plana taşınmış. Yönetim içinden beklenen para Desteği bulamayanların izleyeceği bir yol olarak bu düşünce ,bu iddia bana  Makul bir yakıştırma gibi geldi .

BURAK KİME GİDECEK?

Burak Bekaroğlu Sakaryasporun milli Stoperi .

Yeni yönetimin onun üzerinden bir takım hesaplar yaptığı, Burakı iyi bir para ile satıp, ondan gelecek para ile yeni kurulan kadranın peşinatları ödenecek yolunda hesaplar yapıldığı yolundaki ,spor kamuoyundan bize uzatılan sıcak bilgi. Burak için Kasımpaşanın ciddi şekilde transfer atağı olduğu ,Kasımpaşanın 600 bin tl yi, kimilerine göre ise 750 bin tl artı iki futbolcu için el sıkışıldığı sıkça dillenmeye başladığını bizde izliyor ve de görüyoruz.. Hemen anımsatalım Burak’ın Kasımpaşa’dan başka taliplerimde var. Yönetimede hatırlatalım 3 ligten yukarıya oyuncu vereceğinizi unutmayın. Özgür elimizde patladı , aynı şeyi Burak olayında yaşamayalım. Burakı elden çıkarın, çıkarken de ilerleyen yıllar için onu vereceğiniz kulüpten yüzde yirmimi istersiniz ,yoksa yüzde otuzmu .Orasını siz halledin gari. Zaten elinizde ederi olan bir tek o var.

OLGUNLARRRRRRRRRRRRRRR

Bu ilin futbol vizyonundaki en güzel etkinlik olan Olgunlar Futbol turnuvası Ramazan sonrasına kalmış. Bu kararı alan Okul yönetimi. Gitti desenize bizim Ramazan eğlencemiz. Gecen yılki uygulama içinde mübarek ramazanın içinde Olgunlar müthiş bir renk olmuştu. Sosyal alanları bir bir elden giden Sakaryada, bizim Olgunlarda Okul yönetiminin tekeline girdikten sonra eski havası sönmeye başladı. Anladık saha onlarında, Olgunlar bizim be. Onun bu seneki Sponsorluk hakkını Gazi Metale vermişler. Gazeteciler cemiyeti ne iş yapar. Olgunların telif hakkı bu okul yönetimi de değil benim bildiğim kadarıyla. Olgunların ipini bu kadar boş bırakmayın. Okul idaresini asli görevine gönderecek olan biri yok mu ortalıkta. Ben şahsen okul idaresinin tekelindeki olgun organizasyonları tasvip etmiyorum.

ADAPAZARIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Efendim şu sıralar spor gündeminde merkezin etkili futbol kalesi olan Adapazarıspor yer alıyor. İbrahim nalbant bırakacak anladık ta  ,sonra ne olacak? Adapazarı cephesi  iki yıllık İbrahim Nalbant devri kapanacaksa, biz bu işi alır bir yerinden tutarız derken, Rıdvan sezerin projesi olan alt yapı hamlesinin, gençlere yönelik kadro imarının  başına Başkan olarak İsmet Akdemiri  işaret edildiği izlenimleri var. Bu senaryo Adapazarıspor yönetimi içinden başka bir yönetim çıkmaz ise, örneğin bu işe meyilli  İbrahim Aygün kenara çekilirse  hayata geçebilir. Ancak yıllardır hedef peşinde koşan Merkezin önemli futbol kalesi  bu yoldan küçülmüş olmaz mı? Hoş Cihan Yıldıranın Baldan düşürdüğü ,İbrahim Nalbantın geldiği yere taşımak adına attığı hamleler , beklenen dışında kaldığı da bir gerçek. Bu hafta içinde sanırız Adapazarıspor kendine bir yol çizecek. Gidilecek futbol yolunda ne karar alınırsa alınsın, kim takımın başına gelirse gelsin taraflara başarılar dileriz.

ASKF

ASKF de Olağanüstü Genel kurulda Yaşar zımbanın rakibi İslam Bozkurta attığı fark sakaryanın Amatör dünyasının altını üstüne getirdi. Bu kadar seçime istekli bir muhalefet tam 185 farkla salonu terk etmesi Yaşar Zımbanın bundan sonra atacağı adımlarda elini eskisinden daha fazla güçlendirmiştir diye düşünüyorum. Bu arada bir yanlışı düzeltmek isterim. Seçim sonrası Muhalefet böyle istediği başlığı ile yaptığım yorumda Yaşar Zımbanın secim zaferini anlatırken ilk seçimi kıl payı kazandı demişim. Bu yanlış bir tespit. Doğrusu Yaşar Zımba ilk seçimi kıl payı farkla kaybetti, sonraki seçimi 60 farkla ve son olarakta  sonucu daha sıcaklığını koruyan Olağan genel kurulda bu farkı  185 çıkardı. Bu eksik bilgiyi düzeltir, bizi takip eden okurlarımdan özür dilerim.

SPORTİF TREKTÖR GEREKLİMİ?

İsmail Gürses yönetimi tutturmuş illada Sportif direktör diyor. Olmazsa olmazları gibi bu proje doğru hamlemi? Gürses Başkan buraya gelecek kişi takımın her şeyi olacak demişti. Mademki öyle olacaktı ,bu transferler neyin nesi? Teknik adam belirlenmesi neyin nesi? Mademki Sportif dırektör getireceksiniz neden bu işleri ona bırakmıyorsunuz. Hem sonra arkadaş bulunduğu ligde Sportif dırektörde neyin nesi diye adama sormazlar mı. Para için, yeni kaynaklar için tırmalayacaksın sonrada takıma önemli bir yük getirisi olan Sportif Trektör diye tutturacaksınız. Bu hamle sakın ola gündem saptırmanın maşası olmasın. İsmail Gürses bu, cin gibi avukat. Bedavaya kürek sallamaz, vardır bir bildiği diyerek gelin bu işin sonu nasıl düğümlenecek ona bakalım. Efendim bu haftalıkta bu kadar. Sofrayı toplama vakti geldi. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalan olursa ben alırım.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!