Salı Sofrası İki ayrı Futbol resmi

featured

Salı Sofrası

İki ayrı Futbol resmi

Sakaryaspor hasret giderdiği, seyircisiyle buluştuğu, yeni büyüleyici stad atmosferinde, Kahramanmaraş önünde ilk kırkbeş, sıkıntılı bir sürecin ardından futbol çöplüğüne atarcasına oynadı. Ben bu yarıda oynanan futbola para vermem. Eğer bu oyun böyle devam ederse ,bu seyreden topluluğunu bi daha zor bulur. İkinci yarıdaki oyun ilk yarının çok üstündeydi. Beş da ki ya Talha ile başlayan Beykan Şimşekin asisleri eşliğinde önce Ferhatın ,sonra Yasir Subaşının ayaklarından çıkan müthiş goller tarihi futbol akşamının ateşini yükseltti. Ben bu yarının bu bölümleri için gişeye para bırakırım. Para verdiğim bölümün dışında  kalan bölümler için ne oynayanlara , nede takıma,değişimler anında , yanlış adamlarla el atan Teknik  adama, kuruş vermem.İşte bu bölümde  Kahraman Maraş atağında Tufanın luzumsuz şekilde topa uzanan eli , futbol sıkıntısını önümüze koydu.Son anları kabusa dönen oyunda Batuhan değişikliği takımın rot balans ayarını temelden sarstı.Ya Fatihe ne demeli? Bizim  kaleye cullanan  Rakipten çaldığımız topta ,  kalecisiyle  baş başa yakaladığımız pozisyonda ,ona Futbol destek eli olarak gelen Talhaya topu vermeyip, kendi atma bencilliği direğe toslayınca sahadaki futbol sıkıntısı tribünleri de sıktı. Bereket sonuçta maç bitti,üç puan geldi. Ya üç puan gelmeseydi? Fatih çelik bencilliği ile Osman hocada yaptığı değişimlerle hiçte iyi anılmazdı. Maçın içinde iki pozisyonda irkildim. Birincisinde  Murat Akın lüzumsuz topla oynaması sonrası kalemize doğru gelen tehlike, bir diğeride ikinci yarıda Ramazan salın kale önünde rakibe kaptırdığı pozisyondu. Bu konuda iki deneyimli oyuncuya şu notu düşmek isterim. İşinize bakın ,işinizin dışında işlere kalkışmayın. Son notum bu stad ,futbol şehri Sakaryaya yakışmış.

MACIN İÇİNDEKİ AYRINTILAR

Bir şarkısın sen ,bir ömür boyu sürecek nostalji şarkı ile başlayan futbol akşamının içinde bazı ayrıntılar gizliydi. Sakaryaspor  Zonguldak Kömürle başlayan galibiyet serisine Kahraman Maraşı da ekleyerek ikide iki yaptı. Sakaryaspor galibiyet sayısını üçe yükseltirken, yine yenilmez kaldı. Bitmedi Hacettepe maçında olduğu gibi,   Pazar akşamı da üst üste gollerle ayaklanırken  ,maçın ayarını kaçıran el hamlesiyle  gelen penaltı  fazlasıyla canımızı sıktı. Birileri bizim savunmacılara el hamleleriyle ilgili uyarı mektubu yazsın.

GROKRAFİ VE MAZİNİN RESMİ

Grokrafi güzel düşünülmüş. Gecenin rengi olmuş. Keşke bu işi düşünenler Sakaryanın mazisine doğru gidip 1965 in Yeşil Siyah futbol arşivinde yer alıpta, şimdi aramızda olmayan Sadetti Tuzlak Oğlunu,Fikret  Aldinci, Rıfkı Manavoğlunu, İhsan Ertemi ,Mikail Temiz eli, Muammer Adatepeyi ,İlhan Tuncbileki Musa Çetiner’in yanı sıra kral Aykutun resimlerinde bu Grografi içinde ağırlasaydı. İnanın bu anımsama yeni stadın büyülü atmosferinde cılkınca alkışlanırdı. Onları ve de Sakaryasporun tarihini o günlerden itibaren bilen biri olarak,beni gözyaşlarına boğan ,duygulandıran  müthiş açılış akşamında  onlara hem alkışlıyor, hem de önlerinde sevgiyle saygıyla eğiliyorum.

KALİTELİ TAĞITIM

Büyükşehir bu sezon Allahı var  malzeme dağıtımın ciddiye almış. Eskiden takımların renklerinin  karışıklığı ,kalite düşüklüğü tartışılırdı. Bu kez  bunlar tartışma olmaktan çıkmış. Malzemenin kalitesi Amatörlerle buluşmuş. Malzemeler takımların renklerine göre uyarlanmış. Kısacası Zeki Başkan bu yoldan Amatörlerin gönlüne girmiş. Malzeme dağıtım günü Büyükşehir Belediye Başkanına methiyeler düzen ASKF Başkanı ,bu dağıtım sırasında ,bu yoldan kendini eleştirenlere bakın ne cevap vermiş.  Amatör Futbolun hizmet kapısı genişlesin yeter ki, ben kendim için bir şey istemiyorum ki. Benim işim kulüplere hizmet elini genişletmek. Bu konuda yanımızda olduğuna inandığım Belediye Başkanıma methiyeler düzmek bana hiçte zor gelmiyor. Hem sonra Zeki Başkan bunu fazlasıyla hak ediyor.

DEMİRKOLUN HAKEMLERE BAKIŞI

Son hakem hatalarından sonra TFF,MHK ,Disiplin kurulları gündemin tartışılan başlıca konuları. Gecen Perşembe günü Mehmet Demirkol anlattı ben dinledim. Hakem kökenli olduğum için Hakemler için söylediklerine kulak kabarttım. Demirkol’a göre bu şartlarda Türk hakemliği bir adım ileri gitmez. Demirkol’a göre günün MHK sinin hemen gitmesi gerekiyor. Sadece o değil Disiplin Kurulu Tahkim kurulu içinde yenilenmeli düşüncesi Demirkol’un ortaya attığı bir yenilik. Sadece bunlar mı TFF Federasyonu yönetimi çok mu iyi. Bu gün ortaya çıkan karamsar tablo kimin eseri ki. Mehmet Demirkol’u dinlerken, Türk hakemliği adına söylediklerini Sakarya ile çarpıştırdım.  Bu düşünce ile bu yönetimsel  analayış ile Türk hakemliği bir adım ileri gitmiyorsa eğer Sakaryada bunun yansıması olarak ,vizyonsuz yönetici, resimleriyle bir adım ileri gitmez. Nitekim son iki yıldır yerinde sayan bir Sakarya Hakemliği var.

HENDEK GENÇLİKTE NELER OLUYOR?

Hendek gençlik Hendek futbolunun isimsel olarak, en eski futbol kalesi. Bu sene üst yapıda Süper lig mücadelesi veren  Bu şikâyetlerin ASKF ye kadar uzandığı bilgi notu önümde duruyor. Alt yapıda kim görev yapar bilemem. Benim ilgilendiğim taraf şu,alt yapıdaki Teknik adamlar geleceğin futbolcularını yetiştirmek adına çok önemli sorumluluk üstleniyorlar. Teknik adamların işi sadece  futbolcu değil,topluma sağlıklı nesiller yetiştirmek adına onların  hayatın bir çok sorumluluğu hakkında bilgi vermekte onların bir başka  işi. Alt yapı antrenörleri bunu yaparken çocukları, Sonuç ne olursa olsun , sahadan çeşitli yollardan başvurarak oyuncuları dışarı  almıyacaklar. Bu konuda onlara kötü örnek olmayacaklar.   Gecen hafta içinde Hendek Sentetik sahada ufak yaş gruplarında geleceğin çocuklarına karşı başındaki sorumlunun hiçte iyi davranışlar içinde olmadığı  hakkında şikayet aldım. İsim vermiyorum. Gazetecilikte haberin kaynağı verilmez. Olay ortaya atılır ,ilgili olanlar konunun üzerine gider. Hendekli veliler, Hendek gençlik yönetimi siz alt yapınızdaki gelişmeleri takip etmiyorsunuz? Siz Sayın Tüfad yetkilileri ,size kayıtlı Teknika damların alt yapı yaş gruplarında futbol oynyan ,futbol oyununu öğrenmeye çalışan ,geleceğin gençlerine nasıl davranılacağı konusunda Teknik adamları eğitmiyormuşsunuz? Bu konuda yazdıklarımı İhbar kabul edip, Hendek gençlik alt yapısında olup bitenleri araştırırsanız sevinirim.  Bu idda bir an önce aydınlığa kavuşmalı.Çoçuklar bizim her şeyimiz. Onlar her şeyin en güzelini hak ediyorlar. Efendim bu hfatalıkla benden bu kadar . Daha malzeme var ama onları kendime sakladım. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!