Salı Sofrası İçi dışı karışık bir yolculuk

featured

Salı Sofrası

İçi dışı karışık bir yolculuk

Sakaryaspor Antalya’ya gidecek. İkinci yarı için Titanik otelde ikinci yarıya hazırlık amaçlı kamp kimlerle olacak? Takımda kimler kalacak kimler gidecek? Gazete sayfalarında her gün yeni farklı senaryolar gündeme taşınıyor. Bu şartlarda ikinci yarının içine moral nasıl depolanır ki, Huzurun olmadığı futbol bahçesine nasıl TFF 1 lig iddiası yükleyeceksiniz. O gitsin bu gitsin, o bakalım nasıl savunma yapacak , onu bir görelim ,beğenmesek  ipini keseriz türünden tehdit edici açıklamalar karşılığını nasıl bulur? TFF ye giden futbolcu alacak dosyaları karşılığında iddia edildiği gibi ,Sakaryaspor yine transfer yasağı çıkmazında olduğu için mi Teknik sorumlu takviye isterken ,yönetim hayır dedi. Görüldüğü gibi bizimde her düşüncemizin altından soru işareti çıkıyor. Antalyaya giderken bize göre içi dışı karışık bir Sakaryasporu yolcu ettik.  Huzurun olması gereken ikinci yarı hazırlığının içindeki sorunlar yumağı umarım Antalyanın kamp manzarası içinde çözüme kavuşur. Gidenler kervanına Zafer katıldı. Umarım giderken oda TFF lik olmaz. Umarım TFF deki dosya sayısı artmaz. Ercağın bir gazeteye verdiği demeçte yönetimin başını hedef alan açıklamaları bana yabancı gelmedi. Bu nedenlerde hakkını TFF ye taşıyan oyunculara kızmak içimden gelmiyor.

ASKF DEN ALKIŞ ALACAK HAMLE

ASKF Başkanı  Yaşar Zımba ile gecen hafta hem ilk yarının genel değerlendirmesini, hem de geçmişle bu günün değerlendirmesini konuştuk. Başkan Yaşar Zımbanın anlatımları içinde Amatör sporcuların içinde fakir olan, imkanları az olan okuyan öğrenciler için Burs verme kararı benim öncelikli olarak alkışladığım konu oldu. Günümüz Türkiye’sinin sıkışık ekonomisi içinde zor şartlarda eğitim gören çocuklarımıza ASKF nin el vermesini ben çok önemsiyorum. Başkan Yaşar Zımba bu bu gün beş , yarın daha da çoğalacak dedi . Umarım ASKF duyarlılığına katılım çoğalır. O oraya yardım , yok buraya yardım derken ,yardım konusunda dışa açılıma koşanların olduğu yerde içerde kendi çocuklarımızı unutmak olur mu ?

EKŞİ YÜKSELİŞ

Cevat Ekşi Karasulu bir iş adamı. Son yıllarda onu Karasu Yalıda Başkan , ASKF de Başkan yardımcısı olarak gördük. Yavaş yavaş yükselişe gecen Ekşi Cevat Sakaryaspor kongresinde İsmail Gürses’le yarışan ve çok az farkla kaybeden İbrahim Nalbanttın listesindeydi. Kurnaz İsmail Başkan adı kısa sürede Spor dünyası ile bütünleşen Cevat Ekşiyi allem etti kalem etti yönetimine aldı. Sonra ne oldu? İsmail Gürses onun Sakaryaspordaki yönetimsel rütbelerine İcra kurlu üyeliği ,yetmedi birde üstüne Halit Evinle beraber Futbolculardan sorumlu yönetici yaptı. Sakaryaspora veren yönetici bulmaktan zorlandığımız bir ortama para veren yönetici olarak bildiğimiz Cevat Ekşi ve de onun gibileri bu işten soğutmamak gerek. Sonra Ekşi gibilerini çok ararsınız. Daha açıkça konuşacağım Sakaryasporda yöneticiler tabiî ki bunun karşılığında üzerlerine düşeni yapacaklar. Ama bazılarını yolunacak kaz gibi görmemek gerek.

BÜYÜK ONURSAL PAYE

Zeki Tokoğlu yeniden Büyükşehir Başkanlığı için aday gösterilir veya gösterilmez, bu konuda ağzı olan herkes bir şeyler söylüyor. Yerel seçimlere kısa bir süre kala ASKF gecen hafta ona, spora verdiği hizmetlerden ötürü Onursal Başkanlık ödülü verdi. Bu organizasyonun ana hedefi Zeki Tokoğlu’nu gündeme taşımak mıydı? Yoksa ASKF bu yoldan Zeki Tokoğlu’nun gönlünü okşamayı mı düşünmüştü? Yoksa böyle bir organizasyonu Sakarya spora yaptırmayıp ,ASKF ye yaptırarak  bir yerlere mesaj göndermek mi amaçlanıyordu? Kısacası  ASKF nin Zeki Tokoğlu’na uzattığı Onursal Başkanlık payesi için her kafadan bir ses çıkıyor. Her türlü senaryo o geceden sonra Sakarya’da konuşulmaya başlandı. Dehada gündem oluşturacak gibi.  Zeki Toçoğlu döneminde spora hizmet anlamı adı altında yapılan icraatlar  slayt eşliğinde basına ve de konuklara gösterildi. ,Sıçak izleri hala ortalıkta dolaşıyor. Onursal Başkanlık ödülünün kendisine verdiği morali vücuduna depolamadan ,onun için  Sakaryaspora ne yaptı diyenler, Sakarya’da spora yaptıklarına dudak bükenler var.  Ben dudak bükmüyorum. En azından onu Aziz Durandan daha başarılı buluyorum. En azından öyle veya böyle Sakarya sporun yanında durduğu anlar oldu. Ne olursa olsun bu şehrin Basketbolda Süper ligi görmesinde Büyükşehir payı var. Kısacası istenilen ölçülerde olmasa da  ( Zaten bunu konuşmasında oda deklare etti)  Zeki Toçoğlunun  spora hizmet konusunda sportif yatırımlara el attığını görmemek , yaptıkları ile yapamadıklarını çarpıştırarak onu eleştiri deresinde boğmaya kalkmakta çok adil olmasa gerek. Not Bu organizasyonda Yaşar Zımba başkanlığındaki ASKF nin yıldızının da parladığını iddia edenler azınlıkta değil

ÖLMEYE GÖR ( İLHAN OKYAR ANISINA)

İlhan Okyar’ın aramızdan ayrılışı 4 yılı geride bırakmış. Ölümünden sonra , ölüm tarihinden önce veya sonra onun anısına kalem oynatan bendeniz 28 Kasımda aramızdan ayrılan ,ebedi hayatta dört yılı geride bırakan İlhan Okyarın yaşama vedasını gününde hatırlamayıp ,onu Aralık ayının sonuna doğru hatırlamak benim ayıbım olsun diyecemde, ebediyete gidip te unutulan sadece İlhan Okyar değil ki diye bir mazereti benim soframın üstüne koyup ,sevgili arkadaşım İlhan Okyara bu vesileyle Allahtan bir kez daha rahmet dilerim. İlhan biz seni öyle veya aklımıza gelince bir şeyler söylüyor, elimizin altındaki gazeteye bir şeyler karalıyoruz. Senin bu dünyada bize bıraktığın emanetleri sen öldükten sonra valla ne gördüm nede onlar Nazım Amca dedikleri beni aradılar.  Dedim ya be İlhan ölmeye gör Bak sevgili Ziya Üstün güler abimin öldüğü tam altı yıl olmuş, yeni aklıma geldi. Maziye doğru yürüyüş yaptım o çıktı karşıma . Bu vesileyle Ziya ağabilmede bu dünyadan sevgilerimi saygılarımı iletiyorum Bilge ve  de iyi bir İstanbul beyefendisiydi benim için. İkinizin benim ömrü hay atımında önemli yeri var. Nurlar içinde ışıklar içinde yatın. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!