Salı Sofrası İç saha istikrarı

featured

Salı Sofrası

İç saha istikrarı

Sakaryaspor  iç sahada Sarıyer’den sonra Bodrumda yenerek iç saha için santraya  istikrar koydu. Sarıyer maçını büyütme yelimde, gözü yükseklerde olan Sakarya’ya kazanması halinde ,lider olma şansını futbol çantasına koyup gelen Bodrumsporu  genelde olumlu futbol eşliğinde yenmek , dört haftanın içindeki önemli sonuç güzelliği. Serkan Odabaşın attığı golle kazanılan Bodrum mücadelesi Sakaryasporu yukarılara taşıyan sonuç olmuştur.  Umarım içerdeki istikrar Van’da da karşımıza çıkar. Vanspor grubun Sakaryasporla beraber yenilgisiz altı takımından biri. Bu nedenle de Van’daki mücadele  beraberliğin üstüne çıkılan ,kazanılan bir maç olursa  üst sıralardaki zirve yarışı için ,yeşil Siyah çıkışın ayak sesleri  sıklaşır. Bodrum üst sıralar için önemli bir rakipti ,bu maçtan çıkan üç puanda önemli bir futbol zaferi olarak bir kenara not edilmeli.

BİR ŞEHİR UYUYOR MUŞ

Cavit Dereli  Bodrum maçını kendi dünyası içinden sorgularken ,manşete bir şehir uyuyor  manşetini atmış. Neden?  Tribünler bomboş. Dereli bu boşluğu bazı kurumların başında bulunan başkanların, mevcut yönetimle olan küskünlüğüne bağlıyor.   Sadece onlarmı ?Cebinden para vererek, konbine alarak Sakaryaspor sevdası için tribünlere koşan taraftar gruplarında maçlara gitmiyor. Barış çubuğu yakan ,iyi niyet mektubu yazan Cavit Derelinin  çağrısı ,umarım karşılık bulur temennisinde bulunsam da ,bulundukları yere bazı zorlamalarla  gelenler  için, Büyükler le  barış sağlanıp  onlarla  tribünlere gelip barış resmi verseler ,  acaba ,gönlü kırık ,bu yönetime sevgi beslemeyenler ,maçları protest o edenler , bu inatlarının içindeki kırgınlığı bir kenara koyup tribünlere gelirmi ki? Para pul sorunu  aşılsada bana göre  kırık taraftar gönlü bu gidişle zor onarılır. Yinede biz yeşil siyah sevgisini santraya kocalımda  ,bakarsınız tribünlere taraftar barışının resmi asılır.

HENDEK  YENİLGİYLE TANIŞTI

Hendekspor yeni çıktığı Profesyonel dünyadaki yolculukta yenilgiyle tanıştı. İyi giden  bir sürecin Artvin Hopada  gerilimli bir maç sonunda sonlanması, dünyanın sonu değil. Artvin’de maçın içinde sinirlerin gerginliği, Hendekspora çıkan kırmızı kart  bu yenilgi için mazeret sofrasına konulmasın. Yenilginin futbol yönünün ,eksiklerin tartışılması  bana göre daha önemli. Bazen bu tür gergin maçlar sonucunda ,bu ve buna benzer yenilgiler olabilir. Aslonan  o gün için gelinen noktadan gereken futbol dersleri çıkartılmalı. Bu ilk yenilgide  bu yönüyle ele alınmalı. Sonuçta bu takım zorunlu nedenlerle hep gurbette. Gün gelir sahasınla buluşur, seyircisiyle kucaklaşırsa ,öyle sanıyorum ki bu çok koşan, iyi mücadele eden,inatçı futboluyla yukarılara  talip olabilir. Yukarıda belirttim, yenilgi dünyanın sonu değilde, yenilgiden ders çıkartmak, futbolun içinde geleceğe yatırım yapmak adına ,en önemli teday.

BELCİKAYA AÇILDIK

Sakaryaspor  gecen hafta  içinde  bir solbek transferi yaptı. Uzun süreden beri Sakaryasporda çalışmalara katılan Arif Akbaş isminde bir gurbetçiyi yeşil siyahlı renklere bağlıyan imza için sorun ortadan kalkmış ve  bu genç gurbetçi Sakaryaspor kadrosuna katılmış. Belcikanın Royal Antwarp alt yapısından transfer edilen bu oyuncu,  bir takip,yani izleme sonucumu  Sakaryaspora kazandırıldı? Bu sorunun cevabını ,bu transferi yapanlar  evet bu yoldan bu transfer yapıldı  diyorlarsa , bu Avrupa’ya atılan adımların iyi futbol adımları olduğunu düşünmek gerek. Elinde kartvizit ile geldiyse,  bunun geçmişte izlenen bir yol olduğunu bildiğim  için bu sözlerimi geri alırım. Bu oyuncu iyi çıkar veya  kötü çıkar, ben işin orasında burasında değilim. Sakaryasporun geleceğini pahalı  transferlerden kurtarmak adına ,yeşil siyah geleceğe    yeni taşlar döşemek adına , gerek yurt içinde ,gerek kendi evinde, gerekse Avrupa’daki gurbetçiler arasından gelecek vaad eden gençleri bulup çıkartmak adına ,atılacak her adıma ben buradan el veririm. El verirken Sakaryaspor yönetimlerine de şunu hatırlatmak isterim, Türk ve Avrupalı gençlerin güvenini sağlamak, Sakaryasporun tercih edilen futbol kalesi olması adına ,bu gençlerin alın terlerini sömürmeden ,az çok demeden, haklarının da ekonomik yönden de adil bir karşılığı olmalı..

EMRE DEMİR HİKAYESİ

Barcelena kalktı İspanyadan geldi Kayserinin gelecek vaat eden 17 yaşındaki oyuncusu Emre Demiri kadrosuna kattı. Genç Emre bu sene Türkiyede, önümüzdeki sezon İspanyada olacak. Bir ara Beşiktaşında ilgilendiği söylenen genç Emre’nin Barcelona’ya uzanan futbol hikayesinin altında neler yatıyor ,gelin hep beraber  oralara bir göz atalım. 2012 Yılanda daha 8 yaşındayken Kayseri tarafından futbol yetenekleri keşfedilen bu genç  bakın Kayserispora nasıl gitmiş. Kayserispor onlara önce kalacak bir ev tutmuş, sonra babasına bir iş ve okul masraflarını üstlenmiş .2012 yılından başlayarak sarı kırmızılı ekibin alt yapısında futboldaki gelişim hikayesinin taşlarını santraya taşıyan Emre  daha sonra  futboldaki gelişimini 16 yaşında üst yapıya taşımış. Emrenin futboldaki çıkışını Dünyanın her yerinde scayt ekipleri olan Barcelena tespit etmiş ve hemen devreye girmiş. Bu sene Emreyi 2 milyon EUROYA renklerine bağlayana katalan ekibi bakın serbest kalma maddesine ne rakam koymuş. 400 Milyon EURO ya serbest kalır. Of anam of. Burda benim kafam şuna takıldı. Serbest kalma maddesi  bu kadar uçuk olan bir futbolcu nasıl olduda 2 milyon EURO ya serbest kalacak. Sanırım bu transfer hikayesi içinde Kayseriye vede Emre’ye ödenecek yan takviyeler vardır. Bu transfer hikayesi iyi okunmalı. Bakın el oğlu geleceği olan futbolcuları nasıl sahipleniyor. Bu transfer , hem genç olacak,hem masraflarını kendi karşılayacak mantığı ile bakanların, kulağına küpe olsun. Bu gün Belediye kapısından başka  bir yer bilmeyen Sakaryaspor yönetimleri  ,alt yapıda yetiştireceksiniz ,bu konuda tüm Türkiye’ye tarayacaksınız. Bu arama taramada bulacağınız bir oyuncu valla billahi sizi belediye kapılarından kurtarır. Özün sözü parası pulu olmayan  veya sınırlı olan takımların kurtuluşu geleceği olan gençleri bulup çıkarmadan geçtiğini Emrenin transferi verilesiyle bir kez daha Rüstemlere postalıyorum. Özellikle bu konuda Metin Çelik’e güvenmek istiyorum.

YEŞİL BEYAZ ÖLÜM ( İRFAN ÖZMERT )

İrfan Özmert  Akyazının futbolda ,sosyal hayatta ,siyaset rüzgarının içinde kendine yer edinmiş bir isimi İyi bir insan ,sevilen bir Akyazılı  olarak  gecen hafta içinde yaşama veda etti. İrfan Özmert Akyazıyı yukarıda saydığım özellikleri içinde, iyi temsil eden bir Alaağaçsporluydu. Kendi köyünün takımına ( Alaağaçspora ) ,Akyazının futbolunun kalkınması adına  parasını vede spor yüklü yüreğini veren  İrfan Özmerti tanımak ,onunla  futbol sahalarında dostluk  kurmak benim içinde bir şanstı. Ölümü yüreğimi burktu. Şu sıralar Sakarya bir yandan Corono,bir yandan kanser ve farklı hastalıklar sonucu bu şehrin önemli insanlarını kara toprağa veriyor. Artık Sosyal medya , sürpriz, yürek yakan ölüm haberlerinin esiri olmuş durumda.  Bu vesileyle İrfan Özmerte Allahtan rahmet ,sevenlerine ,yakınlarına  sabırlar diliyorum. Yapacak bir şey yok, ölüm kaçınılmaz bir son. Aslonan gittikten sonra  geride hoş bir seda bırakmak. İrfan Özmert bu özellikleri yanına alarak ebediyete giden bir Akyazı Alağaçlıydı. Bir kez daha ruhun şad olsun be güzel insan. Akyazı  İrfan Özmertten sonra  Pazar günüde çok önemli  bir eğitimcisini, Gazetecisini  ,yazarını toprağa verdi. Zeki Al kansere yenildi ve aramızdan ayrıldı. Zeki Alın son yolculuğunda Yusuf Çınalla beraber bende yer aldım. Hem acıya ortak oldum ,hem de  bir çok eski Akyazılı dostu dünya gözüyle görme şansım oldu. Zeki Ala  Allahtan rahmet , kederli ailesine  baş sağlığı dilerim.

BEKAROĞLUNUN SÜPER YÜRÜYÜŞÜ

Burak Bekaroğlu  Sakaryasporun alt yapısından yetişip üste taşınan ,Futbolunu önce TFF 1,sonrada Süpere ligle taçlandıran ,Sakaryaspor olarak alıcısı varken iyi değerlendiremediğimiz bir yeşil Siyah genç. Boluspora bedava giden ancak satışından pay talep edileceğini duyduğumuz bu genç şu sıralar Karagümrük’te. İşimiz Sakaryalı gençleri içerde dışarıda temsil etmek olduğu için Buralıda uzaktan vede Tv den izleme şansımız oluyor. Gördüğüm kadarıyla Burak Bekaroğlu yavaş yavaş Süper ligin, yavaş yavaş yeni takımı Karagümrük’ün futbol havasından solumaya başlamış. Az çok demeden  ,Kırmızı siyahlı forma altında süre almasını önemsiyorum. Umarım  Burak Bekaroğlu futbolda olgunluk sürecine taşınan bu günlerinde, Süper ligin havasını iyi teneffüs ederek, futboldaki geleceğini yukarılara taşır. Bu konudaki futbol dualarım onunla beraber. Ben Burak’ın Karagümrükte  bu gidişle başarılı olacağını umut edenlerdenim.

KARAOĞLAN GÖZÜNÜ YUKARIYA DİKMELİ

MHK şu sıralar üst sıra yarışı için yaptığı atamalarda, elindeki tecrübeli isimlere el veriyor. Yaş haddinden emekli olan Fırat Aydınus maçtan maça koşuyor. Oysa mevcut MHK, göreve yeni geldiklerinde böyle değillerdi. O süreçte  geleceğin genç hakemleri aranıyordu, arananlar içinde Atilla Karaoğlanda vardı. Atilla Karaoğlan bizim çocuğumuz, Süper ligte Sakarya’nın tanıtım resmi. Biz bu resmin  daha yukarılara çıkmasını bekliyoruz da ,kazın ayağı bu gün için hiçte oraları işaret etmiyor. Sezon başı talihsiz Trabzon maçı sonrası cezaya girmesi ,maç trafiğinde arka sıralarda kalması ,Atilla Karaoğlanın handikabı. Bizim çoçuğun aldığı maçların ağırlık derecesi ,orta şekerli.  Biz orta sıralarda,alt sıralarda gezen maçları küçümsememekte, gözü yüksekte olan bir hakemin ,daha yukarıları zorlaması için, hem hata yapmadan iyi maç yönetmesi, hem de şampiyonluk yarışında olan takımların maçlarında düdük çalmasının gerektiğini bilenlerdeniz.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!