Salı Sofrası Huzurlu golllllllllllll

featured

Salı Sofrası

Huzurlu golllllllllllll

Sakaryaspor Başkanı İsmail Gürses İzmir yolculuğu öncesi çok şeyler konuştu. Gazetelerin Spor sayfalarını dolduran başlıkların içinde ,iki önemli mesajı vardı. Antalya’da  huzuru yakaladık ,içimizdeki sorun olanlardan kurtulduk sözlerinin üstüne, şimdi sıra Şampiyonlukta yakıştırmasını yapıştırmıştı. İzmirde çok pozisyon bulup, çokta pozisyon verdiğimiz maçın içinden, Serdar Ümit Denizin 88 de uzaktan gönderdiği füzeyi andıran golüyle sağ çıktık. Kazanarak başlamak çok ama çok önemli. Hele hele içinde dalgalanmalar olan bir takımın son anlarda attığı gollerle zirveye tutunmasına haftanın alkışını göndermek gerek. Ançakkkkkkkkkkk, Karşıyaka maçı bir kez daha gösterdi ki  transferin önü mutlaka açılmalı. Bu takıma mutlaka iyi bir savunmacı ile iyi bir golcü alınmalı. Transfer yasağının kalkması adına sorun olan, Gürsesin verdiği 810 bin Tl lik sigorta borcunu ödeyemiyorsa bu yönetim ve bu şehir ,bizede, sizede yazıklar olsun.

SERDAR- FERHAT

Serdar Ümit Deniz demişken bu çocuğu biraz daha anlatmak gerek. Bana göre Serdar olsun , Ferhat olsun  İsmail Gürsesin saçma sapan transfer politikası içinden çıkan çok önemli iki resim. Allahları var Ferhat ta , bir süre kenar nöbeti tuttuktan sonra futbol değeri anlaşılıp sırtına forma verilen  Serdarın Sakaryaspor için ne denli önemli oyuncular olduğu ortaya çıktı. Futbolda çıkış çok önemlidir de, devamı gelmez, kenara itilirsen bir daha aynı yere dönmek zordur. Sakaryasporun  bun ki zor durumu içersin de bu iki futbolcu bu süreci çok daha ileri taşırlarsa, kazanan önce kendileri, sonrada Sakaryaspor olur. Sakaryaspora gelip birkaç göz alıcı çıkıştan sonra hemen iyileştirme isteyenlere değil,bu formaya layıkıyla ,samimi,gönülden hizmet edenlere iyileştirme kapısı açılsın.

KURTULDUK

Gecen haftanın Spordaki ana manşetlerinin içi KURTULDUK yakıştırmalarıyla doluydu. Parasızlıktan köşeye sıkışan Gürses İsmail yönetimi büyük umutlarla kadroya kattığı ,büyük yatırım gözüyle baktığı Batuhan’dan sonra, yüksek meblağ ile Rüstemlere taşıdığı  Murat Akının gidişine  eli kalem tutan herkes tef çalıp göbek atacak kadar sevindiğine tanık oldu.. Ortak manşet, KURDULDUK. Yarım devre için onlara hakketmediklerinden fazla para veren günün iktidarı,pardon yönetiminin Yeşil Siyah renklere yüklediği sorunlardan nasıl kurtulacağız? Yapılan yanışlardan bedel ödeyerek kurtulacaksak her daim, yandık be dostlar. Bu yanlışların faturası ne olacak?

POTA ALTI YARDIM

Sakarya’da Sporda marka Sakaryaspor dedik. Yineliyorum, ister Baskette olsun ,ister voleybolda olsun ,han ki spor dalında olursa olsun bu şehrin spordaki Marka değeri Sakaryaspordur. Büyükşehir Belediye Başkanı  500 bin Tl lik yardım paketinden Büyükşehir Basketbol takımına 300 bin tl verirken Sakaryaspora bu yardım paketinden 200 bin tl uzatmasını bu duygular eşliğinde kabul etmem mümkün değil. Büyük Başkan salonda birde Sakaryaspor bayan Voleybol takımı var, sormak isterim bu kızlar üvey evlat mı? Onlarda Sakaryanın sesini pota altında değil ama file üstünde Türkiye genelinde temsil ediyor.

ÖZGÜR HAKEMLER

TFFHGD ( Sakarya şubesi) gecen hafta olağan genel kurulunu yaptı. İlk Özgür Aygün’ün Başkanlığa geldiği dönemde çıkan fırtına ,bu seferki seçimde yerini tek listeye terk etti. Özgür Aygün  bana göre tek liste olmasaydı da günün şartları içinde Başkan seçilirdi. Dernek hikayesi içinde bana göre ( Bir zamanlar bende görev yaptım) Özgür Aygün şehri yönetenlerle Sıçak ilişkisi sonrası, Hakem ve Gözlemcilere modern Hakem derneği kazandırmanın yanı sıra ,hakemlerin yüzde elli sorununu çözerek ,ekonomik yönden onlara önemli bir destek eli uzatmasındaki rolü, bu uğurdaki yöneticilik becerisiyle Sakaryada Derneği Türkiye genelinde marka dernekler arasına soktu.   Hakem camiası bana göre Özgür Aygünün karşısında değil de ,yanında yer alarak Sakarya Hakemliğin içinde KAOSU değil birlikteliğin fitilini ateşlemesi ,Hakemliğin geleceği adına olumlu bir adımdır. Şimdi sırada Klasmanda yükselişin adımlarını atmak kaldı. Bu güne kadar dernek karşıtı resim veren İHK Başkanı Ercan Yıldırım ile Ö.Fark Yeşilin Genel Merkez kongre üyesi yapılmasının içindeki dostluk yaklaşımı umarım bu konuda bir başka birlikteliği yaşama geçirir. Dernek ve İHK bir bütün olursa , Sakarya sanırım her konuda daha fazla başarılı olur. Bu duygular eşliğinde yeni yönetimi kutlarken, hakem ve gözlemcileri de doğru duruşlarından ötürü kutlarım.

KARASU ADAPAZARI HATTI

Bal liginde Karasuspor ikide iki yaptı. Önce Adapazarısporu Sakarya derbisine 3-0 la gecen Sarı Kırmızılılar son olarak deplasmanda Bursa Nilufer Erdemli yede deplasmanda 2-1 yenerek içerdeki rakipleriyle arayı bayağı açtı. Karasuya yenildikten sonra evinde Bursa Zafer önünde 2-0 öne gecen ve bu skoru koruyamayan Adapazarıspor ilersi için moral bulmaya çok yaklaştığı maçı 2-2 bitirerek Karasunun tam 6 puan gerisine düştü. Bu fark kapanır mı? Bu gün ki Adapazarısporun yapılaşma modeli içinden bu farkın kapanma ihtimali çok ama çok az. Bana göre Karasuspor bu ligte hep Adapazarısporla oynasın Vallahi billahi TFF 3 ligine çıkar. Şaka bir yana, Baldaki  bu anlayış bizim ilin kaderi olarak yerinde durursa, futbol şehri Sakaryada  profesyonel anlamda bir ikinci kapıyı zor açar.  Efendim bu haftalıkta benden bu kadar . Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!