Salı Sofrası Hemen infaz

featured

Salı Sofrası

Hemen infaz

Sakaryasporun Karşıyaka önünde oynadığı futbol ,  içinde bir yığın sorun yumağı olan beraberlik ,bir anda  şehrin her yerin de olumsuzluk rüzgarlarını peşine taktı. Hoca arayışı, yeni transfer fırtınası Rüstemleri abluka altına aldı. Daha dün b ir bu gün iki. İnfaz timleri çok acele kuruldu. Bir beraberlik sonrası her yeri yangın yerine çevirmekle doğruları bulamazsınız. Durun bir bakalım bakalım. Ekonomik sorun varsa çözülsün, kadro bir bütün olsun. Bug saş maçını bir oynayalım. Hatta sonuç ne olursa olsun kelle avcılığını bir süreliğine rafa kaldıralım be dostlar.  Bir beraberlik sonrası futbol alanını yangın yerine çevirmek  yeşil siyah bünyeyi  sarsar.

ÜÇ FUTBOLCU

Bu günlerde Sakaryasporda sadece Teknik sorumlu Osman Özdemir üzerine oyunlar oynanmıyor. Gecen yılki kadrodan Aytaç ayrılığı sonrası yenileri vizyona konuldu bile. Medyaya yansıyan yüzü ile ilk maçta kadroda olmayan Talha ile Fatihin yanı sıra Karşıyaka maçında oynadığı 85 dakikalık verimsiz futbol  için tepki toplayan Er çağ içinde ayrılık senaryoları yazılıp, çiziliyor. İlk transferi ayının ilk ayağı olan eğer yine uzatılmazsa 8 Eylül kapıya dayandı. Paran varsa gelişler zor olmazda, gidişler sorun yaratabilir. Fatihle , Talhayla ,Er Çağla yapılan anlaşmaları tek taraflı çöpe atamazsınız. Öyleyse bu gün takım içini karıştırmanın anlamı yok. Yolun başında atılan yanlış adımları şıp diye onarmak o kadar kolay değil. Hele hele cebiniz dolu değilse ,bu onarım bayağı zaman alır.

29 OLGUNLARIN SONU GÜZEL RESMİ

Geleneksel olgunlar futbol turnuvasının, içi her sene boşalsa da ,her yeni sene eski yılları aratsada ,kaybolun olgun futbol heyecanı  geriye baktığımızda bize el sallasa da, oynandı ve bitti. Bu seneki 29 Olgunlarda kimler şampiyon oldu vallahi bilmiyorum. Son yıllarda ilgisiz kaldığım bu organizasyona bu senede çok az uğradım. Neyse sizi ayrıntıya boğmadan, gözüme çarpan hoş bir olaya göz atmak istiyorum. Bu organizasyonun içinde olanlar bu sene güzel bir resme imza atmışlar. Gazi Metal’ın sponsorluk desteği ile katkı verdiği 29 olgunlarda ,şampiyon takımların oyuncuları ve eşleri birlikte ağırlanmışlar . Güzel bir düşünce  güzel bir veda seansı. Düşünenleri ,akıl edenleri kutlarım.Bu güzel düşüncenin gelişerek ileriye taşınması dileği 29 Olgunların dosyasının kapağını kapatıyorum.

HAKEMLER KENDİLERİNİ SAVUNMUŞ

ASKF Başkanı Yaşar Zımbanın Klasman ligi kuralarını açıklarken Hakemlerin Kraldan fazla kralcı, talimat hastalığı içinde olduklarını dillendirmesinden sonra İHK nin tetiklemesiyle FFHGD  Sakarya Şubesi yönetim kurulu karşı açıklamada bulunmuş. Tabi ki kimse tencere dibim kara dememiş. ASKF Takımların haklarını arayan Sendika , TFFHGD Sakarya şubemside Hakemlerin savunuculuğunu yapan kurum. Tabi ki her iki kurumda kendi alanlarındaki sorumlulukların peşinde olacaklar. Bunu yaparken sezon öncesi bir araya gelmek , kurumlar arası diyolok  olsa da gecen senenin yanlışları ortak platformda tartışılsa ,bu atışmalar olumuydu? Ne hakemler kral, nede takımların sendikası  ASKF. . Ancak Amatör futbolun içindeki sorunları azaltmak, daha düzenli bir ligin temellerini atmak ASKF ye olduğu kadar Hakem camiasına da düşer.  Yeni sezonda gecen senenin eksiklerinin onarılması sağlıklı bir sezonun temelleri atılması adına kurumlar arası diyolok çağrını ben yapayım, uyan uyar, uymayan kendi bilir.

DOSTLUK RESMİ

ASKF Başkanı Yaşar Zımba ile eski Futbol İl Temsilcisinin dostane buluşması, birlikte sohbet edip ,birlikte resim vermesi bazı çevrelerce yadırganmış. Ne var bun da ? Spor dostluk, spor kardeşlik, spora hizmette bir gün gelir nöbet değişimi yaşanırsa , taraflar arasında her şey biter mi? Yaşam devam ediyor. Hem sonra Yaşar Başkanın gönlü zengindir. Dünkü ayrılık gelecekte birlikteliğe dönebilir. Bu buluşmayı hemen kötüye yormayın, durun bakalım sonuçlar için ip uçları ortaya bi çıksın bakalım. Ali Aslan gün gelir kaldığı yerden göreve devam edebilir. Yaşar Zımbanın olduğu yerde her an her şey olabilir. Sosyal Medyayı sallayan  bu resim bize göre çok şey anlatıyor.

YILDIZLI ZİYARET

Şinasi Yıldız bu ilin Futbol hakemliğinde, eğitimde iz bırakmış iyi bir insan, iyi bir eğitimci. Emeklilik günlerini doğduğu, büyüdüğü yer olan A.Fuatpaşada geçiren Şinasi Yıldız hoca , şu sıralar bir takım sağlık sorunları yaşıyor. Yaşama tutunmak adına mücadele veren eski hakem , eski eğitimci Şinasi Yıldız son olarak birde ameliyat geçirmiş. Bu süreçte Dernek yönetiminin eski ,duayen hakem abilerini ziyareti beni duygulandırdı. Aslında onların bu yaptığı doğal, olması gereken bir şey ama, günümüzde manevi değerler o kadar hırpalandı ki ,böylesi ufak masum hane bir ziyareti bile büyütüyoruz. Olsun buda bir şey. Özgür Aygün Başkanlığındaki Dernek yönetimini bu duyarlı davranışlarından ötürü kutluyorum. Efendim bu günlük benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!